• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bizim ufaklık 27 hafta doğd. düzeltilmiş 3,5 aylıkken ek gıdaya geçmek zorunda kaldık, biberonu reddetti. denemediğimiz mama kalmamıştı, sonra mamayı pirinç unuyla koylaştıran bir tarif verdi dr, mamayı da kaşıkla verdik, aralarda organik meyve püreleri verdik (hipp milupa) yoğurt başlamıştık. yeme problemimiz kaşığa geçince hoop diye ortadan kalktı.

ya bizimki biberon almayınca bende mamayı bardağa boşaltıp kaşıkla vermeyi denemiştim ama almadı yine. haziran kontrolünde ek gıda olayını sorcam bende.yüzbulursam hemen başlamak istiyorum.

şok gelişme; olay mamada değilmiş...2 hafta yedi yemedi milumildede aynısını yapmaya başladı..başa döndük yine..bi türlü randevuda alamadık doktordan, bende kaşıkla beslemeye başlıycam sanırım

bende milumil aldım yine aynı galiba mamaların hepsi aynı mamayı kaşıklamı yedirceksin o zaman daha zor olmazmı acaba

bizim ufaklık 27 hafta doğd. düzeltilmiş 3,5 aylıkken ek gıdaya geçmek zorunda kaldık, biberonu reddetti. denemediğimiz mama kalmamıştı, sonra mamayı pirinç unuyla koylaştıran bir tarif verdi dr, mamayı da kaşıkla verdik, aralarda organik meyve püreleri verdik (hipp milupa) yoğurt başlamıştık. yeme problemimiz kaşığa geçince hoop diye ortadan kalktı.

canım bizede versene o tarifi merak ettim

bende milumil aldım yine aynı galiba mamaların hepsi aynı mamayı kaşıklamı yedirceksin o zaman daha zor olmazmı acaba

evet canım sorun mama değil sanki..
kaşıkla derken bi arkadaş bahsetmiş ya pirinç unuyla koyulaştırılıp kaşıkla yedirmekten,onu kasdetmiştim. ayrıca aynı mamayı kaşıkla vermeyi denenmemişte değilim..dediğin gibi zor oluyo..
o bahsedilen tarifi nette arayıp buldum ama yinede dr a danışmadan başlamak istemiyorum.

Hiramcım, kontrolumuzde doktora sordum canım, mamayı koyulaştıran tarifler için de ek gıda içinde ayını uygun bulmadı, düzeltilmiş 6 aydan sonra ancak dedi..
ya sanki söylediklerimide pek ciddiye almadı gibi,çocuğun kilo alımının yeterli olduğunu söyleyip geçiştirdi..arayı biraz açarak ver,acıksın dedi ama bizimki 6 saatte yemese biberonu ağzına aldığı ilk andan itibaren zorla yiyo. ağzına böyle zorla tıkıştırıp ağlatarak yedirmenin beni ne kadar tedirgin ettiğini anlatamadım..
Sana doktorunuz ne önerecek bakalım,belki o çözüm bulur bizim bebeklere

ben ıkı aydır ek gıdaya gectım kasık mamalarnı sevıyolar.......buskıvıde basladım duzeltılmış bes ayın ıcındeyız dr herseyı ver dedı.....yoğurdu kecı surtunden mayalıyorum........meyve dahacokkavanoz mamasından verıyorum......ınş buyucekler.........hıramn senınkı kac kılo sıumdı

ben ıkı aydır ek gıdaya gectım kasık mamalarnı sevıyolar.......buskıvıde basladım duzeltılmış bes ayın ıcındeyız dr herseyı ver dedı.....yoğurdu kecı surtunden mayalıyorum........meyve dahacokkavanoz mamasından verıyorum......ınş buyucekler.........hıramn senınkı kac kılo sıumdı

canım bende bugün iki tane kaşık maması aldım,biri muhallebili biri de meyveli..dr daha erken dedi ama çocuk hiçbişey yemiyor.hem kavonozun üstünde 4.aydan itibaren uygun olduğu yazıyor.bizde 4. ayın içindeyiz artık..burda okuduğuma göre prematür annelerin çoğu 6.ayı beklememiş zaten.
sen kaşık mamaya ne şekilde başladın,direkt verdin mi yoksa ilk gün bikaç kaşık sonra arttırarak falan mı? bi de ek gıda olarak neleri hangi şekilde hangi miktar verdin biraz detaylı yazabilirsen çok sevinirim..
biliyorum üç bebekle senden istediğim şey zahmet olacak ama canım doktor altı ayı doldurmayı bekle diyo,bebeklerimden biri hiçbişey yemiyo,çaresiz durumdayım,ne yapacağımı bilemiyorum

canım ben tam duzeltolmıs 4. ayın ıçınde basladım......... dr basla dedı ve ne kadar yerseler ver dedı .az az baslamadım yanı yedıklerı kadar yedıler .....su an cok sukur her mamayı yıyolar meyveyı yanı kavanoz mamalarını cok sevıyolar ....kahvaltılar var sabah yıyoşlat az bı krem peynır ve pekmez koyuyorum.........artık bıberıon gece alıyolar........yogurdu kecı msutuyle mauyalıyorum buskıvı veta meyve veya pekmezle yıyolar sebze corbasıı yapıyoırum tek sevmıyolar bende kasık mamasına daha cok ırmıklı sutlu olanı sevıyoılar onba sebze bı olçu koyuyporum daha ıyı yıyolar aksamları pırınc unuyla muhallebı yapıyorum bebek sutu eklıyotrum ...............ınş saglıkla buyurler

benimki henüz düzeltilmiş 3 aylık 1 ay dahamı bekliycem yani benimki muallim 4 gün önce 5.650 grdı bende inek sütünden yoğurt mayaladım bir iki kaşık verdim çok sevdi ama sonra vermedim cuma kontrolümüz var onda sorayım mamayı ancak uyuyunca içiyor çok zor ya doktorlar bademciğin dediği gibi erken diyorlar ek gıdaya e nolcak bu çocuk aç aç ağlayarak yiyor napcağımı şaşırdım cuma sorucam bakalım kaşık maması falan belki izin verir doktor mama saati gelcek diye ödüm patlıyor

Muallim canım teşekkürederim . yazdıklarından cesaret alıp kaşık mamayı verdim ilkin. mamayla aynı tepkiyi verdi,hiç hoşlanmadı. sonra elma suyu denedik.şapur şupur yedi. en azından mamasını almadığı zamanlarda böyle şeyler tattırmaya karar verdim. inşallah bi sorun yaşamayız.

QUOTE=hiram06;13840967]benimki henüz düzeltilmiş 3 aylık 1 ay dahamı bekliycem yani benimki muallim 4 gün önce 5.650 grdı bende inek sütünden yoğurt mayaladım bir iki kaşık verdim çok sevdi ama sonra vermedim cuma kontrolümüz var onda sorayım mamayı ancak uyuyunca içiyor çok zor ya doktorlar bademciğin dediği gibi erken diyorlar ek gıdaya e nolcak bu çocuk aç aç ağlayarak yiyor napcağımı şaşırdım cuma sorucam bakalım kaşık maması falan belki izin verir doktor mama saati gelcek diye ödüm patlıyor[/QUOTE]

Hiram yoğurdu bende denemiştim,benimki de sevmişti. sonra inek sütü falan diye vermedim bi daha ama benim oğlan son zamanlarda günde 400-450 cc mama ancak almaya başladı.,kilo alımı durdu. böyle giderse şu-bu demeyip deniycem herşeyi. bu arada smilacta denedim,yine yok yok yok..benim ki uyuyunca hiç içmiyor hatta.
Sen mamayı ne şekilde yediriyosun,yatarak,oturtarak,ana kucağında??doktor kontrolde bana bunu sordu, ortamda dikkatini dağıtacak bişeyler olmasın dedi. bi de kilosu iyi(6 kilo) geçici bi dönem olabilir sıcaklardan ,zorlama dedi..ama bizim ev hiç sıcak değil,arka cephe:)) Sana önerilecekleri merakla bekliyorum,inşallah bi çözüm bulunur.

cnm ben kucağımda veriyorum sürekli yeni bir teknikle veriyorum biraz biraz alıyor önce memesini veriyorum ağzına tam uyurken memeyi çekip hemen biberonu veriyorum onu memesi sanıp içiyor napayım bu gidişle profesör olucaz:))

bademcık bısey olmaz canım benımkılerde kuçuk su an bes kıloyu gectık.......herseyı yıyolar az az ver ınş dahaıyı olur ben ana kucagfında veruyrum bası a yukarda uıyı oluyo........hıranm bekle azcık daha ve ver dort ay olunca .......daha ıyı yıyolar benımkıler bıberon almıyo gunduz gece alıyolar

cnm ben kucağımda veriyorum sürekli yeni bir teknikle veriyorum biraz biraz alıyor önce memesini veriyorum ağzına tam uyurken memeyi çekip hemen biberonu veriyorum onu memesi sanıp içiyor napayım bu gidişle profesör olucaz:))

kandırıkcı seni:))))
bizimkide kardeşi beslenirken izletebildiğimde yutkunuyo uzun uzun,sonra hemen ona verirsem bi miktar rahat alıyo o öykünmeyle:)))
bi de antibiyotik kattığımız mamayı iyi yiyo,şekerli tadı hoşuna gidiyo sanırım

bademcık bısey olmaz canım benımkılerde kuçuk su an bes kıloyu gectık.......herseyı yıyolar az az ver ınş dahaıyı olur ben ana kucagfında veruyrum bası a yukarda uıyı oluyo........hıranm bekle azcık daha ve ver dort ay olunca .......daha ıyı yıyolar benımkıler bıberon almıyo gunduz gece alıyolar

saol canım inşallah..kızım mamasını güzel yiyo ama oğlan niye böyle yapıyo anlamış değilim.
bi de canım mamasına pekmez katmayı düşünüyorum, sen pekmezi hangi ayda tattırdın ikl?

ben dorduncu ayında pekmeze basladım dr gunde ıkı kez bı kahvaltısına bı yoğurduna ko dedı ıyı oluyoo.......bı sakıncası yok bazen bıuskıvıyı ezıyorum meyve puresı ve pekmez verıyorum.....sende ver denmıre etkılı oluyo....bal zatebn yasından sonra.........ama pekmez verılıyo...hazır kahvaltı mamalarından alıyoryumm........krem peynırkatıyorum pekmez yum baslıcam ınş

bisküviye cesaret edemem pürtüklü bişey denemedim hiç ama meyve sularını 20 cc ye kadar arttıtdım bu ara. mamayı pekmezle deniycem. babaya sipariş verdik,gelirken almayı unutmazsa.
bi de kafama şey takıldı muallim, senin kızların üçüdemi biberon almayı reddetti,yoksa doktorun tavsiye etti ondan mı başladın hepsine birden ek gıda? şunun için soruyorum,oğlum almıyo ama kızım mamasını iyi alıyo,ona bi tek yoğurt tattırdım şimdiye kadar ama dr umuzun söyledikleri yüzünden mamayla devam ediyoruz şimdilik..

buskıvıyı ezıp ıyıce pure gıbı olunca verıyorum sulandır pure gıbı oluyo bebe sutude katrıyorum dr tavsıye ettı gec dedu ek gıdaya ........zaten gecınce bıberonu hıç almadılar gunduz gece alıyolar......

kızlar bebişim mamadan tamamen kesilince hemen doktora gittim kilosu iyi dedi 5800 olmuş şükür mamaya devam et dedi zorla ver dedi ama ek besinlerde başlayabilirsin dedi menümüz sabahları bir öğün mama öğlen yoğurt ardından tekrar mama ikindin meyve suyu püresi akşam mama gece muhallebi bu şekilde başla dedi bende hemen gittim bisküvi aldım ezdim mamaya kattım hepsini yedi maşallah yoğurdu seviyor şimdilik meyve suyunuda ama tabi yarısını önlüğü içiyor yada ben vermeyi beceremedim :)) arı mama aldım üzerini okumadım muzluymuş sadesini arıyorum bulmak çok zor ama annelerimiz bizi onla büyütmüş doktorda tavsiye etti yararlıymış içine herşeyi katabilirsin dedi yarın tekrar yoğurt mayalıycam bugünde elma suyuna başlıycam bakalım

Back