Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ooo masallah canım.........her seyı yıyolar benımkılerde........ama dıkkat et bıuskıvu ve muzlu arı mama kabız yapıyoo bı ogun ver .......sadesıde var ben arı mama vermedım dr onermedı pırınç unundan muhallebı bı oğun ..........yesın buyusunler ınşşşş canım benımkıler ıyıyce hareketlendı donme calışmaları ıçınde.......

zaten bende yanlışlıkla muzlu almışım vermedim o yüzden muhallebi yapıp içine mama katıcam bakalım uyursada mamaya devam tabi benmkide hareketli maşalla ama dönemiyor henüz

hiram bebeğinin düzeltilmiş ayı kaç canım? doktorların çoğu 6 aydan önce başlatma fikrinde sanırım,bi bizimki illede düzeltilmiş 6 olsun diyor.benimkiler düzeltilmiş 4.ayın içinde.28 haftalık doğum yaptım. onu dinlemeyip bende saolsun muallimin tarifleriyle ek gıdaya başladım ama o onaylamadığı için ne veriyim nası yapıyım falanda soramıyorum((
mamaya bisküvi katma fikrini sevdim.bebe bisküvisi kullanılıyor yanılmıyosam?
Canım sorularım çok ama hangi hastaneye götürüyosun kontrole,bi de ek gıdaya başlayınca kaç saatte bir beslemeni söyledi dr, bi de merak ettiğim yoğurdu,püreyi falan önce tattırdınmı yoksa direkt öğün olarak mı başladın, miktar olarak nasıl ayarladın?
benim oğlan 6 kilo,ama 10 gündür hiç kilo almıyo..kızım 4900,mamayı sıkıntısız yiyo ama ben onada yoğurt başladım

cnm sami ulusa götürüyorum ama bizim özel doktorumuz aile doktoru tanıdık yani benim kızımda 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 3 aylık bir saati yok beslenmenin ama ben genelde 4 saat arayla veriyorum bebe bisküvisi cnm etinin aldım bi tane veriyorum şimdilik yoğurdu ben bayadır veriyorum önce 3 tatlı kaşığı verdim günden güne artırdım kıvamlı yapıp içine zeytinyağı koymamı söledi daha lezzetli oluyor meyve suyunuda cam rendeden geçirdim ikindi vakti önce 2 tatlı kaşığı başladım ertesi gün baya içirdim öğün olarak vermedim asla sadece tadımlık şu aralar iki öğün arasında veriyorum mamayıda artık kaşıkla içiriyorum uyuyunca biberonla veriyorum cnm maşallah bebişlere benimde ikizdi biri doğumdan sonra öldü cnm tabiki sorabilirsin akşamada ilkkez muhallebi yapıcam içine mama katıcam bakalım kaydirigubbakcemile3

bademcık bebek sutu denen hazır mama ..........anne sutu yerıne kullandıgımız mama ben su an bebelc 2 kullnıyorum....ılk zamanlar aptamıl kullandıum............hıram masallah kızına ....muhallebıyıde dene artık ıonada ya azcoık tereyag yada halıs zeytınyag ko....bazende meyve puresı koy...........opt

hipp e başladık,şükür 100-160 arası yiyo iki gündür..eşim bi çocuk dr una daha danışmış, o da biberondan bıkmıştır,kaşık mamasına başlayın demiş.meyve suyunuda önermiş,ama diğerleri için erken demiş..
bebe bisküvili mama vermeye başlamıştım kaşıkla,pekmez ve yoğurtta denemiştim. şimdi kafam karıştı yine..kaşık mamasınıda günde 2 öğünden fazla vermeyin demiş..bi de bu aylarda kilo alımı azalır,bazı aylar hiç almayabilir hatta deyip endişelenmememizi tavsiye etmiş

yenı baslıyo ya ondan ıkı kez demıstır zamanla bu artacak alabıldıgı kadar olucak sımdı sındırecek vucudu besınlerı kotrkma ınşş ıyı olucak az alsın kılo ama saglıklı ols canım
zamanla sabah kahvalrtu sonra sebze sonra yogurt sonra kasıkk maması sonra belkı muhallebı meyve puresuı aralarda sutu bu sekılde olucak ben artık bu sekılde beslıyorum opt

slm kızlar ne haber bebişler yemek yiyormu benim bebiş tekrardan mamaya döndü uyurken yediriyorum ek gıdaları bıraktık kabızlık yüzünden bir hafta sonra tekrar deniycem yoğurt kabızlık yaptı

canım gecmış ols........ınşş ıyı olur vıtamın surubu alıyomu ..........o ıstahı acıyoo ıyı oluyo.......supradın verıyom ben sımdılık ıyıyoız kabız olsalarda sebze corb yıyınce yapıyolar

slm kızlar ne haber bebişler yemek yiyormu benim bebiş tekrardan mamaya döndü uyurken yediriyorum ek gıdaları bıraktık kabızlık yüzünden bir hafta sonra tekrar deniycem yoğurt kabızlık yaptı

aynı sorunu bizde yaşadık..şimdi sadece sabah mamasının bi kısmını(içmeyip bıraktığı) içine 2 tane bebe bisküvisi ezerek, 1 öğün yarım porsiyon muhallebi ve günde 30cc yi geçmeyecek kadar meyve suyu alıyor.

canım ben hala multitabs veriyorum ikisinede. dr lardan biri supradyn önermişti ama vermedim hiç. iştah açıyo diyosan denemekte fayda var

kızlar benim bebişim düzeltilmiş 26 günlük hastaneden çıktığımızdan beri 2 saatte bir besliyordum yaklaşık 45 gündür gayet güzel yiyodu çok az kendi stümü emiyo ve mama ile asıl besleniyo en son 2 saatte bir 60ile 70 cc arası veriyodum ama uykusu çok bölündüğü için artık 3 saate geçeyim dedim ama çok zorlandı normalde 90 cc alması gerekirken hepsini bir alamıyo 65-70 cc civarını alıyo gerisi kalıyo dolayısıyla 2 saati tamamlandığında çok acıkıyo durmuyo o yüzden size sorum siz bebişlerinizi benimkinin döneminde 3 saat beslerken hepsini birdenmi verdinniz ya da bebişleriniz aldımı hepsini bende artık 3 saatin ilk 1 saati içinde yani başında 70 civarı veriyom sonra 1 saati dolmadan da 50 cc civarı veriyom ozaman uyuyo 3 saatini dolduruncaya ama bu beni tatmin etmiyo ne zaman alacak bu çocuk gece böyle yine zor oluyo siz ne önerirsiniz ne yaptınız siz çünkü benim bebişim bir defa biberonu ağzına aldımı çıkarınca daha çok zor alıyo

cnm 2 saatte bir 70 çok gibi geldi bana 3 satte bir verdim ben hep hiç 2 saatte vermedim acıktığı için uyandığına eminmisin gaz sancısı veya çok yediği için olabilir sen 3 saatte bir alabildiği kadar ver sonra 1 saat içinde tekrar verme bence yazık uykuda besin yani çok önemli benimki bile düzeltilmiş 4 aylık bazen 70 içtiği oluyor yani

muallim 2 numaralı mamaya ne zaman geçtin cnm

canım, muallime ben sormuşum daha önce,düzeltilmiş 4. ayda geçmiş o. bizimki yemeyince bende milumil ve bebelac ın 2 numaralarını alıp başladım.
senin bebeğinin yeme durumları ne bu ara. bizde biberon fobisi devam ediyo. 100cc ancak alıyo son zamanlarda. sabah bebe bisküvisi ezip kaşıkla veriyorum. muhallebi bi de yoğurt. günde 3 öğün biberon veriyorum artık. haftaya çorbaya başlamayı düşünüyorum.
seninle doğum tarihlerimiz yakın gibi hatırlıyorum ben sanki.. yoğurt kabızlık yaptı yazmışsın,ben devamlı yarım çay kaşığı zeytinyağla veriyorum ikisinede.bi de öyle dene istersen

cnm ya bizim yememiz ne güzel düzelmişti bugün tekrar başladı anladığım kadarıyla bizde diş sıkıntısı var ya elimi falan çok kötü ısırıp ağlıyor sürekli başında ateşi var birde öksürük başladı hiçbişey yemiyor napacağımı şaşırdım uyumuyorda sürekli ağlıyor dişetleri şişmiş bilmiyorum daha erken ama bende günlük meyve veriyorum elma şeftali vişne kayısı falan muhallebi yapıyorum pirinçli kaşık maması bugün labne aldım onuda ekliycem napalım çorbayı bir kere verdim yedi ama bir kez havuç verdim öyle bir kustuki nerdeyse boğuluyordu birdaha havuç vermiycem

hıram duzeltılmış 4 ayda gec canım benımkılerde cok huzursuz dışlerı den dolayoı bakalım ne zanan patlıcaklar yaaaaaaaaa ..............benımkıler gece alıyolar bıbreron gunduz kasık maması yıyolar ateslernı kontrolet sıksık zor gunler gelıyo .........mamalarına sıksık halıs zeytınyag kat kabız olmuyo......bıde sebze corbası ıyı geldı benımkılere cok sevmıyolar sevdıklerı bı kasık mamasına az katıyorum öle verıyorum opt senı.........

labneyı sabah kahvalrısına koyuyorum kızları..........bazen beyaz peyn tuzu cıkıyo suda bazende labne ama labneyı sevıyorlar pekmez yum sarısı bıskıvı veya hazır kahvaltı maması ........sabah böle öğle yogurt mayalıyorum kecı sutunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…