• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama verme, emzir.

Az önce açtığınız konuyu okudum da, millet giydirmis yine. Kimse kimsenin geçmişini bilmiyor. Eşinizin ufacik şakasına alinmaniz bile bu sebeple bence. Sevgi gormeyen insan tüm sevgiler onun olsun istiyor.
Sanırım evet maalesef çok şey yazdılar ama kimse içimi bilmediği için düşünmeden yazmışlar . Alıştım artık böyle şeylere . Bazı şeyler zamanında yerine konulmazsa eksikliği hiç geçmiyor en ufak şeyde yüzeye çıkıyor maalesef . Çocuğumu bende çok sevıyorum hatta eşimden daha fazla ama yine de şaka yollu bile olsa o değersizlik duygusu üzüyor beni.. yanı benı tanımayan birisi yapsa bunu üzülmem ama sevdiğim değer verdiğim eşimden biraz olsun hassas davranmasını istiyorum..

• Üzgünüm
Reactions: Kuf
Ona o kadar hassas değilim işte 😂. Düzenli jinekolojik muayeneye gittiğimde smear alıyor vs hatta birkaç kez çok akıntım vardı parmakla da baktı içerilere 😂😂. Meme daha hassas, çözemedim 😂.
Bende hiç hoşlanmam meme işlerinden 😅 bide şansıma ilk çocuğumda dil bağı vardı aylarca meme ucu yaralarından çektim 😣
normalde emzirmek ilk günler biraz acı verebiliyor ama memeler uyum sağlayınca sorun olmuyor.

Ya var ya niyr dediklerini bilmiyorlar bile
Mama verelim en iyisi sütün yaramıyordur belki dediler
E tamam hazırla da ver hadi dedim
Tık yok
Herhalde kendi vermek istemedi ki ilerde mama verirsem bu sefer de emzir diyecekti 😂😂😂

Aa doktor kim oluyor
Hele çocuğu olmayan bi doktorsa ağzını dahi açmamalı
Tıp eğitimi filan tamamen fasa fiso
Ayşe teyze rocks 😂

Bak bi de o var
Çocuğa nişastalı su, muhallebi filan dayayan teyzeler çocuk beslenmesi konusunda fikir veriyor 😂
Mama ile büyüyen kocaman bir 80 90 nesli var. O zaman topumuz gerizekaliyiz ve sebebi de bizi şuan ne yaparsak yapalim eleştiren teyzeler 😁

Ben sütümü verebilmek için alerji diyetindeyim. Her gün evden işe yemek taşıyorum. Dışarıdan yemek yemem yasak. İşimi aksatıp 3 saatte bir süt sağıyorum. Gerekirse laf yiyorum succu yine süt sağmaya kaçmış. Gerçek mobbingi de yaşıyorum. Kulaklarımı kapadım. Doğru bildiğim yoldayım. Geçen akşam iş yerinde az süt sağdım diye ağlayınca evde eşim dedi ki senin sütünü verebilmek için verdiğin bu mücadeleyi hayatta hiçbir şey için yaptığını görmedim daha önce sen neye dönüştün böyle dedi. Bunun için ağladığına inanamıyorum dedi. Dedim evet hayatta en çok bunu için çabaladım. Ama hala kendimi suçluyorum. Hangi anneyle konuşsam yine beni suçluyor ya da ben öyle hissediyorum. İş yerinde bir arkadaşıma anlatsam yaşadıklarımı hemen ne hata yaptım da bu aşamaya geldik bunu sorguluyor karşı taraf. Biri sen hamileliğini stresli geçirdin ondan çocuk hasta oldu gibi bir laf bile dedi. Artık yani yüzüme kezzap atsan daha az acıtırdın o ne biçim laf diye direkt söyledim.
Neyse çocuklar iyi kötü büyüyor belki amma da saçmalamışız diyeceğiz ileride ama işte vicdan rahat bıraksa azıcık 😂
Ben çıkan 1 kaşık için 1 saat süt sağıyorum her defasında üstüne mama veriyorum doktor bile 5 cc için uğraşma dedi ama pes etmedim. Yeter ki alsın ben böyle mutluyum dedim. Bana çabalamıyor kolaya kaçıyor diyenin gırtlağını keserim. Her gün biberon yıka dezenfekte et kurula su kaynat süt sağ makinayı topla şu bu derken hayatımda kendime çok az yer bıraktım. Kolay mi tüm bunlar? bende lap çıkar memeyi ver bırak yapabilseydim, Benim için de en kolayı bu olurdu.

Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.

Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?

Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.

Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.

Üzülüyorum
Normal de süt salgilamanin doğası emzirdikce artmasıdır. Ancak bu herkeste böyle olmaz . Stres kaygılar her şey etkilidir. Evet emzirmek anne için de bebek için de çok kıymetlidir, fardasi çoktur ama gel gelelim her şey her zaman istediğimiz gibi olmaz. Mama veriyorsunuz diye daha az anne değilsiniz. Annelik doğum şekliyle ve besleneme yöntemleriyle olmuyor. Toplumda kadına tanınan tek özgürlük alani çocuk doğurmak ve bakmak olduğu için herkes bilirkişi olmuş durumda.

Yaaa sonradan da düşkünleşebiliyorlar mı memeye gerçekten? Ben şu an sadece uyurken veya uyku mahmuruyken emzirebiliyorum.
Benim 2 numara da sonradan düşkünleşti. Mama+meme şeklinde devam ediyorduk sonra 1 yaşa yakın mamayı bıraktık. Şu an 22 aylık anneeğğğ memeeeğğğğ diye geziyor.

Benim 2 numara da sonradan düşkünleşti. Mama+meme şeklinde devam ediyorduk sonra 1 yaşa yakın mamayı bıraktık. Şu an 22 aylık anneeğğğ memeeeğğğğ diye geziyor.

Ben artık aylardır süt sağmaktan fenaşıklar geldi teklif etmeyi hiç bırakmıyorum arada kaptığı oluyor. İnşallah anlar hazırda süt olmasının kıymetini büyüdükçe 😍

giggles giggles nerdeyse 2 yaşında çocuğunda tahlil sonucu her vitamini eksik çıkan ( b12, d, demir ) ablam bana şöyle böyle yap emzir diyor. Çocuğa 6 ay olmadan bol acılı salçalı kuru fasulye yedirip, kola içiren ablam diyor 😁

O sebeple ben bu insanların tamamen beceremedikleri anneliklerini, başka insanların anneliğini eleştirerek gölgelemeye çalıştıklarını düşünüyorum.
6 aylık bebeğe kuru fasulye mi
Kola mı

Ben çıkan 1 kaşık için 1 saat süt sağıyorum her defasında üstüne mama veriyorum doktor bile 5 cc için uğraşma dedi ama pes etmedim. Yeter ki alsın ben böyle mutluyum dedim. Bana çabalamıyor kolaya kaçıyor diyenin gırtlağını keserim. Her gün biberon yıka dezenfekte et kurula su kaynat süt sağ makinayı topla şu bu derken hayatımda kendime çok az yer bıraktım. Kolay mi tüm bunlar? bende lap çıkar memeyi ver bırak yapabilseydim, Benim için de en kolayı bu olurdu.

Ben de elimde sütlerle eve gelince o kadar mutlu oluyorum ki. Servet harcadım bebeğe süt vericem diye. Yok anne çayları yok bira mayaları yok hastane tipi makine evde ayrı. İşe ayrı mini makine. Çeşit biberonlar süt kapları poşetleri. Annem de diyor ki bu makinelere para vereceğine kendine üst baş alsaydın işe başlıyorsun. İşe başlıyorum diye sütümü nasıl vereceğimi daha çok önemsiyorum demek ki kıyafetten. Zaten işe başlamak bile vicdan azabı yarattı. Geçici bir dönem. Azıcık eziyeti olacak. Ama geçecek yani. ❤️

• Muhteşem
Reactions: JES
Ben sütümü verebilmek için alerji diyetindeyim. Her gün evden işe yemek taşıyorum. Dışarıdan yemek yemem yasak. İşimi aksatıp 3 saatte bir süt sağıyorum. Gerekirse laf yiyorum succu yine süt sağmaya kaçmış. Gerçek mobbingi de yaşıyorum. Kulaklarımı kapadım. Doğru bildiğim yoldayım. Geçen akşam iş yerinde az süt sağdım diye ağlayınca evde eşim dedi ki senin sütünü verebilmek için verdiğin bu mücadeleyi hayatta hiçbir şey için yaptığını görmedim daha önce sen neye dönüştün böyle dedi. Bunun için ağladığına inanamıyorum dedi. Dedim evet hayatta en çok bunu için çabaladım. Ama hala kendimi suçluyorum. Hangi anneyle konuşsam yine beni suçluyor ya da ben öyle hissediyorum. İş yerinde bir arkadaşıma anlatsam yaşadıklarımı hemen ne hata yaptım da bu aşamaya geldik bunu sorguluyor karşı taraf. Biri sen hamileliğini stresli geçirdin ondan çocuk hasta oldu gibi bir laf bile dedi. Artık yani yüzüme kezzap atsan daha az acıtırdın o ne biçim laf diye direkt söyledim.
Neyse çocuklar iyi kötü büyüyor belki amma da saçmalamışız diyeceğiz ileride ama işte vicdan rahat bıraksa azıcık 😂
Üzüldüm yaşadıklarınıza
Ben hep yattım hamileyken
Erken doğum riskim vardı
Bebeğimi kaybetme riskim vardı
Hadsizin biri bana bi yazı gönderdi
İnstagram yazısı
Yazıya göre anneler bebeklerini kaybetme korkusu yaşarsa çocuk DEHB oluyormuş
Bende ki psikolojiyi düşün

Cinnet geçirdim gece gece kolaya kaçmışsını okuyunca

• Beğen
Reactions: JES
Üzüldüm yaşadıklarınıza
Ben hep yattım hamileyken
Erken doğum riskim vardı
Bebeğimi kaybetme riskim vardı
Hadsizin biri bana bi yazı gönderdi
İnstagram yazısı
Yazıya göre anneler bebeklerini kaybetme korkusu yaşarsa çocuk DEHB oluyormuş
Bende ki psikolojiyi düşün

Ne amaçlıyorlar bunu yaparken gerçekten anlamıyorum ya. Yani dehb de olabilir. Olursa da benim çocuğum sanane ya. Instagramdan doktor olanlara da hastayım.
Ben de hep yattım hamileyken bana da arkadaşım ondan dedi. Hamileyken hep yattığım ve stresim olduğu için alerji olarak patlak vermiş bebede. Bak sen hele uzmana doktora.

2 çocuğum var,kızım 9 yaşında 22 ay emdi,mama hiç icmedi.
Oğlum toplasanız 4 ay adam akıllı emzirebildim desem yalan olmaz,asla doymadı, emmek istemedi, mama ile büyüdü.
Kimin ne dediğine takılmayın,önemli olan bebeğinizin doyup huzurlu olması,size de yansıyacak bu tabi ki onun huzuru.
Tabi ki anne sütü, pratik,sağliklı her daim hazır bir besin ama yokluğunda,ihtiyaç halinde mama verilebilir. Bu yüzden suçlu hissetmeyin.

Ben aktif olarak emziriyorum, bu konuda sıkıntı yaşamadım. Memeyi çıkarıp çocuğa vermek çok daha kolay. Mamayla, sağılan sütle bebek beslemenin neresi kolaya kaçmak Allah aşkına ? Hiç de kolay değil. İnsanlar konuşur yapacak bir şey yok. Ben de baya zayıf bir insanım, çocuğumu emzirdiğime inanmayanlar oldu. Benden nasıl süt gelebilir onu falan sorguladılar. Bebeğiniz için elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Anne olduğumuz anda suçluluk duygusu bir giriyor bünyeye, millet de sagolsun vurdukça vuruyor. Siz kendi içgüdünüzü dinleyin. Bebeğinizi sizden fazla kimse düşünemez. Ayrıca süt olmaması da annenin yetersizliği değildir, bunlar kişiden kişi değişen fiziksel konular.

Ayrıca keşke o sütlerini duvarlara fışkırtan hanım teyzeler biraz da çocuklarının psikolojisine özenseydi. Bir neslin büyüttüğü çocuklar hep travmalı. Mama olsun süt olsun, mutlu çocuk buyutebilmek hepsinden önemli bence. Gerisi hep detay.

size süt sağıyorunuz diye mobbing uygulayanların varya Allah nasıl bilirse öyle yapsın kötü kalpli leşler.. o kadar sinirlendim ki ya. harika bir annesi var bebeğinizin size helal olsun. emzirebilmek icin bu zorluğa katlanamaz herkes.

Back