• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mama kavanozunda yoğurt mayalamak ve ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu arada nasıl tepki verdi demişsin onu atlamışım önce diliyle iter gibi yapıyor sonra tadına alışınca 10 kaşık versen yok demiyor:)sevmiyor sanma sakın bunu yapınca.birde bebekler anne memesini dilini öne doğru iterek emdiği için kaşıkla yemeyi bilmiyor o yüzden çıkartırmış gibi yiyorlar ve çoğu anne bunu sevmediğinden yapıyor sanrmış.aslında zamanla öğreniyor kaşıkla yemeyi.birde seninki biberonda almamış daha acemidir.
eğer chicco biberon aldırmasaydın dr.browns al derdim sana.bende chicco var benim oğlum alışkın olmasına rağmen nerdeyse boğuluyordu.normalden çok akııyor hatta 0-3 aylık emziğiile bazen içiriyorum.chicco 0-3 aylığı dr.browns un 3-6 aylığından daha fazla akıtıyor.bence uyurken dene biberon vermeyi.

aslında okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla ilk verdiğinde öğün olarak değilde tattırmak amaçlı verin diyorlar zamanla 1 öğün olarak verebilirisn.ama ben istediği kadar veriyorum.önceleri cam remdede rendeleyip onun içinde verdim.şunun için yaptım iri kalanları bir taraftan kaşıkla rende kısmında ezdim.şimdi ise 3-4 meyveyi karıştırdığım için kaba sığmıyor.elma armut muz ve üzüm karıştırdım aldığım palastik kaşıkla 20 den aşağı vermiyorum vermiyorumben.yani yediği kadarıyla aslında.şimdi çocuk yerse vermeyimmi.bir de cesaretli ol merak etme yutar.bazı anneler çocuğum boğulur diye bişey vermiyor çocuk 1 yaşını geçiyor daha katı bir şey yiyemiyor.bir de 3 gün ondan 2 gün bundan vereyim deme.evinizde ne varsa taze ondan ver.bi gün elma yada armut yada karıştır yani sınırlama kendini.mesela ben hurma yerken akşam üzeri kaşığı getirdim tabağa bile koymadan içinden alıp yedirdim.yok sabah verdim akşam vermeyim değil sabahta ver gerekirse akşam sen yerkende ver.
dahamandalina tarzı şeyler vermedim ama ilerde o tarz şeyleri biraz sulandırabilirmişiz.
görümcemin kızı var 2.5 yaşında ama 4-5 yaşında gibi hem fiziken hem zeka olarak.7 aylıkken köfteyi alır yerdi.kayınvalidem baktı ona.eğer görümceme kalsa kız hayatta yemezdi yok boğazında kalır.biraz cesater biraz yaratılıcılık bu annelik işi.normalde ben öğretmenim her işim planlıdır ama bu yemek işini çok planlamak lazım.(mış)!

bu arada nasıl tepki verdi demişsin onu atlamışım önce diliyle iter gibi yapıyor sonra tadına alışınca 10 kaşık versen yok demiyor:)sevmiyor sanma sakın bunu yapınca.birde bebekler anne memesini dilini öne doğru iterek emdiği için kaşıkla yemeyi bilmiyor o yüzden çıkartırmış gibi yiyorlar ve çoğu anne bunu sevmediğinden yapıyor sanrmış.aslında zamanla öğreniyor kaşıkla yemeyi.birde seninki biberonda almamış daha acemidir.
eğer chicco biberon aldırmasaydın dr.browns al derdim sana.bende chicco var benim oğlum alışkın olmasına rağmen nerdeyse boğuluyordu.normalden çok akııyor hatta 0-3 aylık emziğiile bazen içiriyorum.chicco 0-3 aylığı dr.browns un 3-6 aylığından daha fazla akıtıyor.bence uyurken dene biberon vermeyi.
uyurken biberon vermeyi denedim ama nafile. sanırım şırınga ile vercez.
saat 10 gibi bi de akşam 5 gibi meyve suyu+ püresi veriyorum. çünkü ek gıdaya bi an önce alışması lazım ve günde iki kere vermemiş olsam toplasan ancak 1 tatlı kaşığı tatmış olacak günde.bana çok az geliyo :( bi de benimki ağzını kilitliyo genelde.iyice acıktığında mı tattırsam acaba?
bu arada meslektaşız canım ;)

zaten bu meslekte 30-40 çocukla uğraş kendi çocuğuna gelince şaşırıp kal:)
ara ara dene biberonu.katılarda kaşık kullan.zaten ilk tattırdığın şeyleri karnı acıkınca vermelisin.ben bir öğün meyve püresi veriyorum benimki zaten yeteri kadar yiyor.eğer seninkide öyle olsaydı bir öğün ver derdim.çünkü karnını şişirip tokluk hissi veriyor.ikindi yoğurt vermeyi dene.sadece sevmezse şeker yerine meyve suyu kat daha iyi olur.ben 1 hafta içinde yumurta sarısı ve sebze püreleri ve çorbalarına başlayacağım.yumurtayıda ilk yemede çok küçük veriyorsun kimi mama yada anne sütüne karıştırıyormuş ben karıştırmadan vereceğim.birde katı gıdaya geçişte kabız olabilir eğer öyle olursa bir kaşık zeytinyağı ver sabah akşam verince rahatlıyor çocuk.

selam arkadaşlar...benimde 8aylık bi bebeğim var.
bende yoğurdunu evde küçük kavanozlarda mayalıyorum ama yemiyo yoğurdu hiç sevmedi:( tatlı şeyleri daha bi severek yiyo...hele sebze zorla yediriyorum.
meyve pürelerinide severek yiyo evde cam rendede kendim yapıyorum.

zaten bu meslekte 30-40 çocukla uğraş kendi çocuğuna gelince şaşırıp kal:)
ara ara dene biberonu.katılarda kaşık kullan.zaten ilk tattırdığın şeyleri karnı acıkınca vermelisin.ben bir öğün meyve püresi veriyorum benimki zaten yeteri kadar yiyor.eğer seninkide öyle olsaydı bir öğün ver derdim.çünkü karnını şişirip tokluk hissi veriyor.ikindi yoğurt vermeyi dene.sadece sevmezse şeker yerine meyve suyu kat daha iyi olur.ben 1 hafta içinde yumurta sarısı ve sebze püreleri ve çorbalarına başlayacağım.yumurtayıda ilk yemede çok küçük veriyorsun kimi mama yada anne sütüne karıştırıyormuş ben karıştırmadan vereceğim.birde katı gıdaya geçişte kabız olabilir eğer öyle olursa bir kaşık zeytinyağı ver sabah akşam verince rahatlıyor çocuk.
dün işe başladım annem biberonu vermiş ama sonuç yine sıfır :( 10cc kadar içmiş kaşıkla. bi süre sonra da 200 cc meyve suyu içmiş 4,5 saat boyunca. öğle arası emzirip gittim okula. okul çıkışı tekrar emzirdim, işte böyle..... senin bebeğin tam olarak kaç aylık canım? ben kahvaltıyı karışım olarak vermeyi düşünüyorum.bu ara annem bakıyor kızıma ama 2.dönem kvalidem bakacak kızıma. pek temiz bir kadın değil,doğru dürüst elini bile yıkamaz.o nedenle karışım hazırlayıp bırakçam. öyle yedirsin kızıma. gerçi taze hazırlamak daha iyi ama elden gelen bişey yok
selam arkadaşlar...benimde 8aylık bi bebeğim var.
bende yoğurdunu evde küçük kavanozlarda mayalıyorum ama yemiyo yoğurdu hiç sevmedi:( tatlı şeyleri daha bi severek yiyo...hele sebze zorla yediriyorum.
meyve pürelerinide severek yiyo evde cam rendede kendim yapıyorum.
yoğurduna meyve püresi+meyve suyu katmayı denesen canım?

arkadaşlar sohbetinizin ortasına dalıyorum ama benim de fikirlerinize ihtiyacım var.kızım bugü
n 5ayını bitirdi.dün doktor kontrolüne gittik.ilk iki ay ii kilo aldı bu son 2 ayda ise toplam 650 gr filan almış..yani iki aydır aslında çok az kilo alıyo bana kalırsa ama suan 6700 gr..ve doktorum ayına göre kilosunun güzel olduğunu söylü
yor. ek gıda gibi değiilde sadece tatlara alışsın die 1 tatlı kaşığı tattırabilirsin meyve suyu filan dio..bende az kilo aldığı için bişeyler yedirip desteklemek istiyorum dr da kilosu ii deyince kararsız kaldım..kızım3710 gr doğdu ve ilk aylarında ii kilo aldı yani kısacası hala cepten yiyo bence..ne yapsam bilmiyorum...şimdilik elma suyu ve havuç suyu denedik sevdi ama 1 tatlı kaşığı ver dedi die okadarverdim acaba arttırsammı istiyor çünkü çocuk:)ne dersiniz nasıl yapsam. bi de meyve suyunu katı meyve sıkacağında kabuksuz cekirdeksiz yapsak olurmu acaba..cam rende de var ama ondan su elde etmek nasıl olacak ki püre oluo orda:)siz nasıl yaptınız.

bide şu yoğurt işinde bi aydınlatın beni nolur şu küçük mama kavanozlarına mayalarken ne kadar maya gerekiyor ve de agzı acık mı kalmalı kapalı mı çok stres yaptım su yoğurt işini acaba makine mi alsam?

Back