Mali Müsavirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuzey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ruhsatı aldıkta ruhsat bana ben ruhsata bakıyorum
Düzgün bi maaş olursa bagımlı çalışmayı düşünüyorum. Ofis olayı 2-3 yılı bulur herhalde :78:

"minikdepresif;Ruhsatı aldıkta ruhsat bana ben ruhsata bakıyorum "

Çok hoşsun çok güzel söylemişsin.:98:

İnşallah Allah karşına hayırlı işler çıkarır.

Son düzenleme:
mrblar bende mali müşavirim sınavı kazandım ama daha ruhsatımı çıkartmadım, çünkü eşimde smmm ofisimiz var, ocak gibi bende ruhsatımı çıkartamayı düşünüyorum malüm masraflı oluyor, aidatıydı ruhsatıydı derken 2000 tl yi buluyor zaten bu yolda baya bir masraf ettik. şirket bana eskiden caizip geliyordu ama şu an hiç cazip yanı kalmadı belgesi olmayan insanlar 1500 tl civarı alırken,sağolsun yeni müşavir olan arkadaşlarda 1000-1500tl arası çalışmaya başlayınca piyasada muhabeci ücretleri düştü doğal olarak bi espirisi kalmadı yani. okadar çok zahmet çektik bu aşamaya gelene kadar ama kıymeti yok gibi.allah tüm arkadaşlara hayırlı işler,bol kazançlar nasip etsinnnnn.

yeni mezun mali müşavirler gerçekten maaşları bayağı aşağıya çektiler. moon83 arkadaşım çok doğru söyledin. Geçenlerde gittiğim bir iş görüşmesinde bana maaş olarak 1000tl bir de ruhsatım olduğu için +250tl verebileceklerini söylediler Gülermisin ağlarmısın bu halimize bilemem Allah sonumuzu hayır etsin

amin .... öyle cnm allah hayırlı işler nasip etsin hepimize.

arkadaşlar ruhsatı almak yeterli mi tek başına sizce?? ben ruhsatlı olupta çok donanımlı bir yeni müşavire rastlayamadım daha....maaşlarımız çok aşağıda evet ,ne yazık ki bunu da kendini güveni olmayan insanlar sağladı sağolsunlar...ama gerekli bilgi ve donanımla iy yerlerde iyi maaşa çalışılabilir diye düşünüyorum..

merhaba, ben de en sonunda 10 yıl bagımlı calıstıktan sonra bır malı musavırlık-denetım fırmasına ortak oldum. su an sadece 10 yıl calıstıgım fırma mukellefım olsa da umutluyum, bır ıkı mukellef daha bulursam bana yeter dıyorum.

evde cocuklarıma da zaman ayırmayı cok ıstıyorum cunku.

muhasebeci bayanların neden sesleri çıkmaz acaba?? neden bu kadar pasifiz bizz yaa:S asosyal modda...sıyrılın kabuğunuzdann..sanki bi sizin işiniz zor

Merhabalar burdaki herkes benim büyüğüm sanırım Ben okulumu bitirdiğimde Mali Müşavirlik için çalışıp sınavlara girmeyi staj yapıp büro açmayı hayal ediyordum ailem de aynı şekilde çok istiyor bunu. Ama burada okuduğum kadarıyla memnun olanlar çok azz Sizce daha yolum yakınken bu sevdadan vazgeçip başka işlere mi yönelmeliyim ??? :44:
Uludağ'da iktisat okuyorum mezun olmama daha çok var. Mezun olduktan sonra staj yapıp sınavları geçmeye de öyle.. Yolun en başındayım daha anlayacağınız..
Ne tavsiye edersiniz acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba.. Ticaret meslek lisesi mezunuyum açıköğretim işletme okuyorum.. Gecen hafta mali müşavirle görüşmem vardı iş ilanına gitmiştim.. 400 tl maaş sigorta ve yemek olmadıgını söyledi.. Size göre bu nasıl bir miktar.. Bana az geldi ve gitmedim..

mali müşavirlik hayal edilecek bir meslek değil açıkçası,daha yolun başındayken farklı alternatifleri gözden geçir derim..meslek sahibi olmak için zaten bu yaşa kadar yığınla para yatırıp okuyoruz fakat "mali müşavir " olabilmek için soyguncular grubu pek çok sınava tabii tutup tonla para alıyorlar..ancak kendini denetim şirketleri için yetiştirirsen mutlu oalabilirsin gibime geliyor..4 büyükler bu konuda çalışılabilcek şirketler (pwc,deloite,kpmg,e&y) bunun dışında bu meslek cazip bir meslek değil..haa tabi buralarda çalışmak için yabancı dilini geliştirmen de gerekiyor tabiki..

çok az tabii kii...bende böyle bir firmada çalışmayı bırakmıştım...

mrb ben de mali müşavir adayıyım.. şöyle bir duyum aldım.. bankada normal bir çalışan gibi çalışıp adam gibi maaşını alıp çalıştığın o 2 sene stajdan sayılabiliyormuş doğru mudur???

hayır sayılmaz...maalesef o kadar geniş değil müşavirlik için gereklli olan stajın imkan ve olanakları...

muhasebeci bayanların neden sesleri çıkmaz acaba?? neden bu kadar pasifiz bizz yaa:S asosyal modda...sıyrılın kabuğunuzdann..sanki bi sizin işiniz zor

Ben buraya bayağıdır bakmıyorum unuttumuşum valla sitede o kadar çok mm var ama maşallah topic sessizliği üst seviyede

Yaşadığınız ilde önemli ama ben bu işe gönül vereceğim daha 0 seviyesindeyim şöyle bi üstün körü işlerin nasıl işlediğini takip etmek istiyorum diyorsanız olabilir.Ayrıca ilk çıraklık dönemi malesef hammallık dönemidir bunuda bilerek başlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…