• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mali Müsavirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuzey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yaa istanbul daki arkadaşlarım,eğer çevrenizde yada tanıdığınız eleman arayan bürolar olursa ACİLL beni yönlendirirseniz çok çok sevinirim:((

arkadaşlar nette araştırıyorum ama kafam karştı iyice o yüzden size sormak istediğim bi kaç soru var? ben aöf de 4 yıllık iktisat okuyorum ve mali müşavir olmak için kaç yıl staj yapmam lazım? kpss puanları 2 yıl geçerli oluyor staja başlama sınavına girmek için diplomayı cebe mi atmak lazım önce,belli bi geçerlilik süresi yok mu? staj dönemi bittikten sonra yeterlilik sınavına giriyorsun geçersen büro açmak için ne kadar para lazım yaklaşık olarak cevaplarsanız sevinirim?

Merhaba ben de 7 yıl önce serbest muhasebeci 3 sene önce de mali müşavir oldum.10 senelikte iş deneyimim var.Ama belgemi hiç kullanmadım mükellef sorunu yüzünden cesaret edemedim.2 senedir de çalışmıyorum kızım olduktan sonra bıraktım işi.Şimdi kızımı kreşe verip yeniden çalışmayı düşünüyorum.Belge almak hem maddi hem manevi insanı baya hırpalıyor ve maalesef ben emeklerimin karşılığını henüz alamadım.Bilmiyorum belki ileride kısmet olursa.

arkadaşlar nette araştırıyorum ama kafam karştı iyice o yüzden size sormak istediğim bi kaç soru var? ben aöf de 4 yıllık iktisat okuyorum ve mali müşavir olmak için kaç yıl staj yapmam lazım? kpss puanları 2 yıl geçerli oluyor staja başlama sınavına girmek için diplomayı cebe mi atmak lazım önce,belli bi geçerlilik süresi yok mu? staj dönemi bittikten sonra yeterlilik sınavına giriyorsun geçersen büro açmak için ne kadar para lazım yaklaşık olarak cevaplarsanız sevinirim?

cnm kusura bakma yeni üye olduğum için sana özelden cevap yazamadım. staj başlatabilmen için öncelikle mezun olman şart.daha sonra staj dosyası açtırıyorsun ve sınavlara girmeye başlıyorsun.staj başlatma sınavını geçtikten sonra uygun bir yerde işe başlıyosun ve 3 yıl staj yapıyorsun.başka soracakların olursa buradan devam edebiliriz cnm.

Merhaba ben de 7 yıl önce serbest muhasebeci 3 sene önce de mali müşavir oldum.10 senelikte iş deneyimim var.Ama belgemi hiç kullanmadım mükellef sorunu yüzünden cesaret edemedim.2 senedir de çalışmıyorum kızım olduktan sonra bıraktım işi.Şimdi kızımı kreşe verip yeniden çalışmayı düşünüyorum.Belge almak hem maddi hem manevi insanı baya hırpalıyor ve maalesef ben emeklerimin karşılığını henüz alamadım.Bilmiyorum belki ileride kısmet olursa.

O kadar uğraş o kadar emek ve karşılığını alamamak çok gücüme gidiyor herkes bu sorunları yaşıyor gibi...

bende işi bırakıyorum bir iki haftam var hoş özel sektörde nereye gitsem sonuç hüsran olacak gibi...

yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem bir daha düşünmeleri... önceleri bi heves oluyor ama zamanla inanın o hevesin yerini keşkeler alıyor...

offff kızlar yüksek lisans mezunu 6 senelik tecrübem ve smmm belgem var ama 1 yıldır iş bulamıyorum evde oturmaktan kronik ürtiker oldum 10 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum, bıktım artık senağlama
bu hükümette bütün lise mezunlarını smmm yaptı, bi ortaklık ümidim vardı onuda bitirdi :(
nolcak sonumuz offffffffffffffffsenağlama

ne olacak sonumuz bilmiyorum arkadaşım sen işsiz müşavir ben işsiz kalmamak için önmuhasebe yapan müşavir hep aynı hep aynı bir de anne olunca biz bayanlar için çoook zor bir meslek

ne olacak sonumuz bilmiyorum arkadaşım sen işsiz müşavir ben işsiz kalmamak için önmuhasebe yapan müşavir hep aynı hep aynı bir de anne olunca biz bayanlar için çoook zor bir meslek

sizlere katılıyorum... gerçekten zor ve yıpratıcı bir meslek. birde özellikle ruhsatını kullanmak her şirkette mümkün değil.içini dışını bilmediğin bir şirketin nasıl sorumluluğunu alacaksınki.ne diyeyim rabbim yardımcımız olsun.

merhaba arkadaşlaizr ben ön muhasebe yapıyorum çok acil bir konu varda yardımcı olabilirmisiniz faturalarım bitmişti matbaaya verdim bugün geldi ama benim 30.09.2010 tarihine fatura kesmem gerek bu durumda bu faturaları kesmemin bi sakıncası olurmu.
bana matbaanın verdiği teslim fişinde bugünün tarihi yazıyor ama matbaayla maliyenin anlaşma tarihi 28.09.2010 ben bu durumda ne yapıcam çok acil cevaplarınızı bekliyorum

merhaba smmmler bende bıtırme sınavına gırıyorum yakında aranızda olacagım ama smmm ler tabı vakıt bulup buraya yazarsa baksanıza 5 sayfa ancak olmus

O kadar uğraş o kadar emek ve karşılığını alamamak çok gücüme gidiyor herkes bu sorunları yaşıyor gibi...

bende işi bırakıyorum bir iki haftam var hoş özel sektörde nereye gitsem sonuç hüsran olacak gibi...

yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem bir daha düşünmeleri... önceleri bi heves oluyor ama zamanla inanın o hevesin yerini keşkeler alıyor...

aslında farklı bir bakış açısından bakarsak evet büro açamadım belgemi kullanamadım belki ama o belge sayesinde daha üst pozisyonlarda ve daha güzel maaşlarla çalıştım.nankörlük etmek istemem.yine düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Bende Smmm adayıyım ,stajımı bitirmeme 1,5sene kaldı.
Her türlü bu meslekle alakalı sıkıntılarımız mevcut.
Verdiğimiz emeğe değse bari.

ben henüz açıöğretim maliye 3. sınıftayım. Açıkçası staj için sınava girmek ve staj sırasında da müşavirlik sınavına hazırlanmak gözümü korkutuyor. Evliyim ve bu sene çocuk düşünüyorum. Daha hiç muhasebe bürosu gibi yerlerde çalışmadım. Okul bitince staj için bir yere başlamak isterim ama daha önce bununla ilgili bir yerde çalışmadan deneyim kazandırmak için alırlar mı.. Birde nasıl bir iş yorucu mu evime de zaman ayırabilirmiyim bunları hep düşünüyorum. Sınavlarda zor oluyormuş sanırım...

staj zaten deneyim kazanmak için yapılıyo canım neden deneyim arasınlar ki?
ama stajyerlere bazen çok az, genelde hiç maaş vermiyolar, tanıdık biyer olursa veya arada hala iyi insanlar kaldıysa tabi tersi de olabilir

arka5daşlar örgün iktisat 3, aöf maliye 2. sınıftayım...

örgün öğrenimi bitirdikten sora hemen smmm staja ve yüksek lisansa aynı anda başlicam Allah izin verirse...

staja devam ederken yüksek lisans diplomasını vermem staj süresini kısaltırmı...

ve ben artık bu mesleği yapmaya kesin karar verdim... beni biraz yönlendirebilirmisiniz... neler yapmlıyım neler yapmamalıyım...

Son düzenleme:
arka5daşlar örgün iktisat 3, aöf maliye 2. sınıftayım...

örgün öğrenimi bitirdikten sora hemen smmm staja ve yüksek lisansa aynı anda başlicam Allah izin verirse...

staja devam ederken yüksek lisans diplomasını vermem staj süresini kısaltırmı...

ve ben artık bu mesleği yapmaya kesin karar verdim... beni biraz yönlendirebilirmisiniz... neler yapmlıyım neler yapmamalıyım...

Hayir kisaltmaz. +3 sene stajinizi yapmaniz gerekiyor. Ayrica serbest muhasebecileri de mali musavir statusune cekmeye calisan bir zihniyetin de varligi oldugu surece verilen emeklerin %80'i bosa gidecektir. Staj baslatma sinavi kolaydir 4-5 aylik bir calismayla cok rahat kazanabilirsiniz. Fakat her sorunun su an puan degeri farkli o yuzden daha cok soru cozmeniz gerekecek. Diyelim belgenizi de aldiniz sinavinizi da verdiniz. Staj baslatma yeri bulmaniz epeyce guc. Genelde deneyimli insanlar tercih sebebi oluyor. Staj yeri de buldunuz diyelim, neredeyse bedavaya calisiyor olmaya da hazir olmaniz da fayda var. *Kisisel deneyimlerdir, zamaninda cok cektim.*

Hayir kisaltmaz. +3 sene stajinizi yapmaniz gerekiyor. Ayrica serbest muhasebecileri de mali musavir statusune cekmeye calisan bir zihniyetin de varligi oldugu surece verilen emeklerin %80'i bosa gidecektir. Staj baslatma sinavi kolaydir 4-5 aylik bir calismayla cok rahat kazanabilirsiniz. Fakat her sorunun su an puan degeri farkli o yuzden daha cok soru cozmeniz gerekecek. Diyelim belgenizi de aldiniz sinavinizi da verdiniz. Staj baslatma yeri bulmaniz epeyce guc. Genelde deneyimli insanlar tercih sebebi oluyor. Staj yeri de buldunuz diyelim, neredeyse bedavaya calisiyor olmaya da hazir olmaniz da fayda var. *Kisisel deneyimlerdir, zamaninda cok cektim.*

ama çok çekip rahata kavuşmadınızmı :( ben birkaç yerden staj sürüesini kısalttığınnı duydum...

ünideki hocalarımda bu mesleği seçmemi öneriyor... babamın şirketinin mali müşaviri var onn yanında yapcam stajı Allahın izniyle...

sizce bbu mesleği seçmemelimiyim :2:

Rahata kavusmak maddi olarak size rahat rahat yetecek bir kazanc ise meslekte pismeniz gerek ^^ Gencken yaptigimiz dirsek curutmenin semeresini otuzlu yaslarimizda alabiliyoruz. Yuksek lisans size bir fayda saglamaz ama doktora da yaparsaniz YMM'lik size cok yakismis arkadasim derim^^ İsinizi sevdiginizi dusunuyorsaniz hic tereddut etmeyin, cunku cidden aile sirketi gibi bir nimet var elinizin altinda ve inanin bana ne stajinizda zorluk cekersiniz ne calisma hayatinizda ^^ Egitim hayatinizin ilerleyen donemlerinde olaki SMMM olmak istemezseniz hesap uzmanligini vb de tercih edebilirsiniz ve oradan da YMM'lige gecebilirsiniz (cunku sinavsiz YMM olabilirsiniz ^^) Bana gelirsek yakin bir zamanda meslegimi biraktim. Simdi Kosgeb'in girisimcilik olaylarini arastiriyorum. Bakalım hayırlısı ^^ Herseyin gonlunuzce olmasini dilerim :16:

merhaba. bende geçen sene ruhsatı almaya hak kazandım ama almadım henüz. almayıda düşünmüyorum uzun bir süre çünkü hiç bir işime yaramayacak. ve ben çok pişmanım. bu mesleği sevmiyorum ama bunca zaman harcadığım emek ve para döktüğüm için bu yaştan sonrada farklı bir meslek seçebileceğimi düşünmediğim için haspel kader hayatımı bu meslekten kazanmaya çalışıcam.

şu sıra çalışmıyorum. iş arama sürecine gireceğim evlendikten sonra 1,5 ay kadar var. daha önce iş bulmakta çok zorluk çektim ve yine aynı sıkıntıyı yaşayacağım malesef.

artık belge sahibi olmak çok çok avantaj getirmiyor. mutlaka yabancı dil olmalı emeğinin karşılığını almak için. genelde muhasebeciler en çok sorumluluk alan , en çok çalışanlardır şirketlerde ama emeğinin karşılığını alabilen çok azdır malesef.

kardeşim üniversite öğrencisi , hocaları mali müşavirliği öneriyorlarmış ama ben kesinlikle önermiyorum.

Rahata kavusmak maddi olarak size rahat rahat yetecek bir kazanc ise meslekte pismeniz gerek ^^ Gencken yaptigimiz dirsek curutmenin semeresini otuzlu yaslarimizda alabiliyoruz. Yuksek lisans size bir fayda saglamaz ama doktora da yaparsaniz YMM'lik size cok yakismis arkadasim derim^^ İsinizi sevdiginizi dusunuyorsaniz hic tereddut etmeyin, cunku cidden aile sirketi gibi bir nimet var elinizin altinda ve inanin bana ne stajinizda zorluk cekersiniz ne calisma hayatinizda ^^ Egitim hayatinizin ilerleyen donemlerinde olaki SMMM olmak istemezseniz hesap uzmanligini vb de tercih edebilirsiniz ve oradan da YMM'lige gecebilirsiniz (cunku sinavsiz YMM olabilirsiniz ^^) Bana gelirsek yakin bir zamanda meslegimi biraktim. Simdi Kosgeb'in girisimcilik olaylarini arastiriyorum. Bakalım hayırlısı ^^ Herseyin gonlunuzce olmasini dilerim :16:

çok teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olsun... :16:

Bakıyorum da konuda yalnızca mali müşavir adayları ve işsiz mali müşavirler var.

Gözünüzü korkutmak veya moral bozmak için yazdığımı sanmayın ama işte biz mali müşavirlerin durumu değil foruma yazı yazacak hasta olduğunuzda doktora gidecek zaman bulamıyorsunuz.
Bir ay içinde vermeniz gereken yasal bildirim sayısını düşününce günler aylar yıllar nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.Kısaca yaşamıyorsunuz yalnızca çalışıyorsunuz hayatınızda başka hiçbir şey olmuyor.Ama siz nasıl vakit bulmuş yazıyorsunuz derseniz kaç yıldır gece gündüz özveriyle çalıştığım şirkette psikolojik sorunlu yöneticim yüzünden(üstelik hemcinsimiz) yaşadığım kalıcı sağlık sorunlarından sonra artık iş yerinde resti çektim ve kendimi rölantiye aldım.Kafamı dağıtmak içinde 22 yıldır günde 10-12 saat başında oturduğum halde iş harici takılmaya fırsat bulamadığım bilgisayarın başında artık böyle takılıyorum.Allah sonumu hayır etsin ne diyim.İşte bir mali müşavirin depresif halleri malum yıl sonu işlemleri bitti derken Mart ve Nisan ayları geldi.Arada nefes almaya vakit yok.

Bu mesleğe yeni başlayacak olanlara tavsiyem artık mesleğin yapılacağı kalmadı.Hergün bir değişiklik akşamdan sabaha kanun değişiyor.Yetişebilmek için kendinizi feda etmeniz gerekiyor.Değil otuz kırk yaşına da gelseniz eğer işinizi doğru dürüst ve hakkını vererek yapıyorsanız kaymağını yemeniz mümkün değil.:20:

Bu mesleği severek seçmeme rağmen neredeyse emeklilik yaşım gelmiş Ymm olmama ramak kalmış fakat ben her gün Allah'ım bana başka bir iş alanında kapı aç kurtar beni diye dua ediyorum.:92:

Valla ben zaten çoktan pişman oldum burada yzılanları bir daha okuyunca yine ne kadar kötü bir karar verdiğimi anladım son senem maliyede ama keşke işletme yazaaydım hiç olmazsa özel sektöre girer bir şekilde yükselirdim. Zaten mezun olanlar, belgesini alanlar bilr burda okuduğum kadarıyla büro açabilmiş değil, açsa da mükellef bulamıyor hadi buldu çok yoğun çalışma şartları var. Ben bir de evliyim çocuk düşünüyorum ailem yanımda değil şehir dışında öyle geç saatlere kadar çalışma imkanım yok. Sınavlara çalışıp geçmek zaten zor yeterlilik çok zor oluyormuş. Bir de bu iş için insanın arkası olacak belgeyi alıp o kişinin yanında çalışacaksın ya da o size referans olacak mükellef bulacak ki bir işe yarasın. Dediğiniz gibi mevzuatlarda sürekli değişirken takip etmekte çok zor. Ben herhalde diplomayı alınca notmsl bir şirketin muhasebe bölümünde iş bulucam başka çare yok.

Back