• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mali Müsavirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuzey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bana da yer açarmısınız. 17-18 martta sınava gireceğim. çok stres yapmış durumdayım. biri beni sakinleştirebilir mi lütfen

Malesef öyle,vardır elbet sebepler.Senin büromu yoksa şirkete bağlı olarakmı çalışıyorsun ?

ben bürodayım..

bana da yer açarmısınız. 17-18 martta sınava gireceğim. çok stres yapmış durumdayım. biri beni sakinleştirebilir mi lütfen

Allah yardımcın olsun şimdiden...ben stajımı geç başlattım..epeyce bir zaman var,hatta öyle isteksizim ki gelen cd lerin yüzüne bile bakmadım..hani olmasada olur modundayım:ssz:

ben bürodayım..

Allah yardımcın olsun şimdiden...ben stajımı geç başlattım..epeyce bir zaman var,hatta öyle isteksizim ki gelen cd lerin yüzüne bile bakmadım..hani olmasada olur modundayım:ssz:

oo sen adaysın daha sana başarılar canım eğer bir işe başladıysan sonunu muhakkak getir öyle olursada olur deme önemli olan başarıp istediğini almak

Teşekkür ederimm..ama sen bile demişsin yolun başı diye...epeydir o yoldayımda başına gelene kadar bunalttılar..kısmet herşey çok umursamıyorum eskisi kadar..:31:

Seni anlıyorum tatlım ben büroda değilim kurumsal bir firma bizimkisi 3 tane mm var şu an onların bünyesinde çalışıyoruz.Büroda hiç çalışmadım ama çalışan çok arkadaşım oldu kendi bürosu olan+çalışan hiç kimse memnun değildi bir kere çalışansan sömüren çok oluyor bilgini,emeğini,gecelere kadar çalışıp yetiştirmeye çalışsan bile helal olsun diyen olmuyor bilmiyorum benım arkadaşlarımın durumu böyleydi inşallah sizinkiler insaflıdır.Bürosu olanda sürekli para alamamaktan şikayet eder durur.masrafların çokluğundan özellikle :kkk:

benim yılgınlınlığım stajımı geç başlatmakla ilgili aslında..nerdeyse ucu ucuna yakaladım o zamanı..şimdi çok şükür patronum,çalışana değer veren biri,maaşımı geç alıyorum belki ama şartlara göre hareket ediyor sonuçta...kurumsal bir firma gibi asla olmuyor ama bünyemizde kurumsal yapıda olan firmalar var muhasebelerini tuttuğumuz,beyannamelerini gönderdiğimiz..ayda yılda bir geç çıkarım,tek sorun ettiğim c.tesi çalışıyor olmak..onun dışında kimseye hesap vermiyorum işim ve patronum dışında..çok şükür diyorum diyorum her zaman,çok zorluklarla buldum burayı...ileriki bir zaman da denetim firması olmaya doğruda yol alıyoruz...ama ne bileyim o heycan gitti içimden:26: çok teşekkürler güzel dileklerin içinde....

kızlaar aranıza yeni katıldım böyle bir sayfanın varlıgıda beni cok mutlu etti bende bu meslegi secmek istiyorm ama kafam ck karıstı kendime güvenimde yok zaten bana yardımcı olursnz cok mutlu olurum ben aöf işletme son sınıftayım bundan sonraki senede staj sınavına girmek istiyorm sınav cok zor diyolar gecekten öylemi kackez sınava girilmesi lazım ilkinde kazanamıyosan 5hakkınmı falan varmış netten arastırıyorm ama birşey anlamadm acıkcası benm dayımda yeni büro actı kazanırsam onun yanında staja başlıcam nette bir arkadas 1.derece akrabanın yanında staj yapamıyosn diyo gercekten öylemi eger sınavı kazanamazsam herhangi bir şirkette muhasebeci olarak calısabilirmiyim ama hiç deneyimim yok hiç birsey bilmiyorm deneyimsiz almadıklarınıda iyi biliyorm yani kısacası sadece işletme diplomasyla bide dayımın yanında bir müddet calısarak herhangi bir şirkete muhasebeci olarak girebilir miyim yoksa onada sınav sartı falan mı var yok diye biliyorm ama yardımcı olursanız cok mutlu olurm türkiye sartlarnda bu kadar işletme iktisat mezunu varken memur olarak atanmak cok zor mecburen ya mali müssavir olmak için dişimi tırnagıma takacam ya muhasebeci olarak bir yere girebilmek için çabalıcam yada en kötüsü ev hanımı olmayı kii cok zor kabullenecem

kızlaar aranıza yeni katıldım böyle bir sayfanın varlıgıda beni cok mutlu etti bende bu meslegi secmek istiyorm ama kafam ck karıstı kendime güvenimde yok zaten bana yardımcı olursnz cok mutlu olurum ben aöf işletme son sınıftayım bundan sonraki senede staj sınavına girmek istiyorm sınav cok zor diyolar gecekten öylemi kackez sınava girilmesi lazım ilkinde kazanamıyosan 5hakkınmı falan varmış netten arastırıyorm ama birşey anlamadm acıkcası benm dayımda yeni büro actı kazanırsam onun yanında staja başlıcam nette bir arkadas 1.derece akrabanın yanında staj yapamıyosn diyo gercekten öylemi eger sınavı kazanamazsam herhangi bir şirkette muhasebeci olarak calısabilirmiyim ama hiç deneyimim yok hiç birsey bilmiyorm deneyimsiz almadıklarınıda iyi biliyorm yani kısacası sadece işletme diplomasyla bide dayımın yanında bir müddet calısarak herhangi bir şirkete muhasebeci olarak girebilir miyim yoksa onada sınav sartı falan mı var yok diye biliyorm ama yardımcı olursanız cok mutlu olurm türkiye sartlarnda bu kadar işletme iktisat mezunu varken memur olarak atanmak cok zor mecburen ya mali müssavir olmak için dişimi tırnagıma takacam ya muhasebeci olarak bir yere girebilmek için çabalıcam yada en kötüsü ev hanımı olmayı kii cok zor kabullenecem

http://www.tesmer.org.tr/

bir tek bu sayfa ,seni pek çok konuda bilgi sahibi yapıcaktır:34:
anladığım kadarıyla vasıfsızım ve en ugun işte muhasebecilik,
ee nasıl olsa dayım da var diyorsun ...incelemedn,araştırmadan
bu yola girme derim çünkü sen gibi düşünen binlerce vasıfsız
kişi var..sayılar,rakamlar,kanunlar,bir sürü prosedür.....
evet bu işin bir sınavı var..dosya açtırdıktan sonra 8 defa sınava
girme hakkın oluyor..sonradosyan yanıyor...sınav zor tabiki..8.nde
kazananı biliyorum ama kazanmak yetmiyor..sonrasında 3 yıl stah..senin tek avantajın
dayının da müşavir olması...bunca zamandır işin içindeyim,akrabalık derecesine ait bir kıstas duymadım açıkçası..
çok ama çok uzun bir yol,hayırlısı olun şimdiden:16:

http://www.tesmer.org.tr/

bir tek bu sayfa ,seni pek çok konuda bilgi sahibi yapıcaktır:34:
anladığım kadarıyla vasıfsızım ve en ugun işte muhasebecilik,
ee nasıl olsa dayım da var diyorsun ...incelemedn,araştırmadan
bu yola girme derim çünkü sen gibi düşünen binlerce vasıfsız
kişi var..sayılar,rakamlar,kanunlar,bir sürü prosedür.....
evet bu işin bir sınavı var..dosya açtırdıktan sonra 8 defa sınava
girme hakkın oluyor..sonradosyan yanıyor...sınav zor tabiki..8.nde
kazananı biliyorum ama kazanmak yetmiyor..sonrasında 3 yıl stah..senin tek avantajın
dayının da müşavir olması...bunca zamandır işin içindeyim,akrabalık derecesine ait bir kıstas duymadım açıkçası..
çok ama çok uzun bir yol,hayırlısı olun şimdiden:16:

malesef vasıfsızım ve bir an önce bir vasıf kazanmak istiyorm zor oldugunun farkındayım ama ya bu deveyi güdecem yada bu diyardan gidecem memurlukla atanacagımı bilsem ona calısacam ama bu devirde cok zor 85altı atanamıyo ve ben 85alacagıma pek inanamıyorm hoş şimdi diyeceksn ki madem memurluktan 85alamazsan mali müsavirlik sınavını hiç gecemezsn... bende onu ögrenmek istiyordm acıkcası ögrenmiş oldum mecburen baska yollara başvuracam zaten dayımın yanında sadece staj yapabilirm onunla bir ömür calısamam evliyim ve baska şehirde yasıyorm stajdan sonrada büro acabilecegimi sanmam baska ortakta bulmak cok zor neyse artık seneye daha var ozaman karar veririm yine en dogrusu calışıp memur olmak galiba yardımların için teşekkür ederim

malesef vasıfsızım ve bir an önce bir vasıf kazanmak istiyorm zor oldugunun farkındayım ama ya bu deveyi güdecem yada bu diyardan gidecem memurlukla atanacagımı bilsem ona calısacam ama bu devirde cok zor 85altı atanamıyo ve ben 85alacagıma pek inanamıyorm hoş şimdi diyeceksn ki madem memurluktan 85alamazsan mali müsavirlik sınavını hiç gecemezsn... bende onu ögrenmek istiyordm acıkcası ögrenmiş oldum mecburen baska yollara başvuracam zaten dayımın yanında sadece staj yapabilirm onunla bir ömür calısamam evliyim ve baska şehirde yasıyorm stajdan sonrada büro acabilecegimi sanmam baska ortakta bulmak cok zor neyse artık seneye daha var ozaman karar veririm yine en dogrusu calışıp memur olmak galiba yardımların için teşekkür ederim

naçizane bildiklerimi paylaşmak istedim,konuya farklı yorum getirecek meslektaşlarımda olabilir..
sizin için hayırlısı olur inşallah..:31:

efulim46 evlisin,büro açamayaksın,şirket düşünüyorsun. Bekar olmama rağmen çok yorucu buluyorum mesleği ki evlilere daha da zor olur. Hem ev işi hem böyle yorucu bir mesleği bir arada götürmek aşırı yorucu olacaktır. Zaten staj başlatma sınavını kazanmak stajı bitirmek derken, mezuniyetinden sonra 3 yıldan fazla zamanın gidecek ve senin anlattığın şartlarda getirisi olmayacaktır sana. Staj başlatma sınavını kazanmak çok zor değil,test usulü,biraz çabayla olur ama bitirme sınavları klasik ve 7 farklı dersten giriyorsun. Onda evli de olduğun için zorlanabilirsin.. Sonuçta veremez misin? İstenirse yapılır ruhsatta alınır Allah'ın izniyle ama hayatımıza katacağı değere bakmak lazım. Sizin anlattıklarınıza göre ( o arada bu konuda farklı bir kapı açılmassa)bu kadar sıkıntıya,strese inan ki değmez. Boşu boşuna alırsın ruhsatını durur bir köşede.
KPSS ye hazırlan sıkı bir tempoyla. Kpss yi başarmak daha kolay. Hem bu yıl olmazsa, hazırlanmayı bırakmadan devam edersin,seneye puanını da yükseltirsin. Memurlar alınmasınlar ama memurluğun rahat bir meslek olduğu gerçek.

arkadaşlar izmirde olan veya tum turkıye genelınde mesletaş olan arkadaşları bu sayfada görmek ısterım
gerek sorunlarımız gerek onerılerımız için bu sayfnın faydalı olacağını düşünüyorum

merhaba,ben bazı konularda mali müşavire danışmam gereken şeyler var.!!ancak yuzyuze gorusmek ıstıyorum.ızmırde onerebılecegınız bayan bır arkadas var mı?ya da burada 2009da stajdayım dıyenler ıse devam edıyorsa olabılır,sevgıler..

arkadaşlar merhaba :)
size sorum olacak öncelikle mesleğinizden memnun musunuz ?
ben önlisans muhasebe mezunuyum. sonra çekoya dikey geçiş yaptım.mezun olduktan sonra i.k.da iş bulamadım ve şimdi özel sektorde muhasebecilik yapıyorum. yeni evliyim şehir değiştirdim .mali müşavirimiz direk stajını başlatalım diyor.ama cesaret edemiyorum. sizce ne yapmalıyım ?

Herkese Merhabalar,

Öncelikle tüm yazışmalarınızdan ne kadar güzel bir mesleki dayanışma içinde olduğunuzu gıptayla izlediğimi bildirmek ve hepinize duyarlılığınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Başlık altındaki paylaşımları keyifle okudum ve mali müşavir/muhasebeci olmamama rağmen benim için de aydınlatıcı oldu.

Bir avukat olarak aranıza katılma sebebime gelince;
İzmir Buca'da 3+1 ve 140 m2 olan bir ofiste kiracı olarak tek başıma avukatlık yapıyorum. Ofis cadde üzerinde ve fevkalade merkezi bir yerde. Ancak ben bu ofisin yalnız 2 odasını kullanabiliyorum. Diğer iki oda atıl vaziyette kilitlenmiş duruyor.

Düşündüm ki İzmir'de yaşayan ve ofiste yalnız çalışmaya bir sebepten cesaret edememiş olan bir meslektaşınıza sizler kanalıyla ulaşabilirsem onunla tanışabilir; giderlerimizi paylaşmak üzere anlaşabiliriz. Farklı fakat paralel meslek kollarında faaliyet gösterdiğimizden hem birbirimize yoldaş oluruz hem de müvekkil/mükellef paylaşabiliriz.

Fikrimin kabul ve talep görüp görmeyeceğini bilemeyerek ve biraz da görüşlerinizi merak ederek direkt burada paylaşımda bulunmak istedim. Görüşlerinizde beni aydınlatırsanız ve belirttiğim şekilde bir gider ortaklığına talip olanınız varsa site üzerinden iletişim kurmanızı rica ederim. Sevgiler.

Merhabalar
Ben de Yedi yıllık mali müşavirim .İş hayatımda çok ara vermelerim oldu . Büroda da çalıştım şirkette de . Ve nihayet bu ay hızlı bir kararla kendi büromu açtım. Mükellef anlamında sıkıntılarım var tabiki .Umut ediyorum herşey güzel olsun diye . Hepimizin gönlüne göre olsun

Merhabalar
Ben de Yedi yıllık mali müşavirim .İş hayatımda çok ara vermelerim oldu . Büroda da çalıştım şirkette de . Ve nihayet bu ay hızlı bir kararla kendi büromu açtım. Mükellef anlamında sıkıntılarım var tabiki .Umut ediyorum herşey güzel olsun diye . Hepimizin gönlüne göre olsun
Mesleğinizden memnun musunuz? Bir bayan için artıları eksileri neler? Bende staj başlatmayı düşünüyorum ama kararsızım, staj yeri bulma, düşük ücrete çalışma vs birçok sorun var. Büro açmak değil de kurumsal bir şirkette çalışmak istiyorum. Staj bittikten sonra iş bulma durumu, maaş vs nasıldır bilginiz var mı?

Back