Mali Müsavirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuzey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar mali müşavvir olupta hiç mutlu olan yokmu yaaa... soğumaya başladım bu meslekten... kariyer bi yerden sonra mutsuz mu ediyo ?????????????

bende stajı başlatma sınavını kazandım ama henüz stajımı başlatamadım.. Aslında hiçde smmm olmak istemiyorum ama mecburum başka yapacak bişey yok aslında iş güzel amma bu işin patronları bizleri soğutuyor kendi ceplerini doldurup bizlere beş kuruş para vermezler gece yarılarına kadarda çalıştırıyorlar.. aslında ben smmm leri sevmiyorum galiba...ben henüz insan hakkı yemeyen smmm ye rastlamadım geneli insanın gerekirse canını almak istiyorlar geçen gün bir smmm ile görüştüm adam resmen çocuk yapma diyo yani çocuk yapma gel burda bnm kölem ol diyor...

bende smmm stajımı başlatalı 6 ay oldu.ben babamın yanında staj yapıyorum şuan.güya babamın çok güsel hayalleri vardı.taki nişanlanana kadar.büro bana kalıcaktı.:)ama ben anlaraya yerleşiyorum.okadar pişmanım ki keşke babamı dinlemeseydim nefret ediyorum bu meslekten nefreeeeeeeeeeeeeeeeet.her ay aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım artık.şimdi bağımsız denetim sınavına hazırlanıyorum.ankaraya gidince bağımısz denetim şirketi düşünüyorum inşlh olursa.ama bi büroda çalışmayı asla ama asla düşünmüyorum.sınava giricek arkadaşlar bir kez daha düşünün....

ben henüz stajımı başlatmadım 8 yıldır bu işi yapıyorum büro olayı kesinlikle evli bir bayan için uygun değil ben sadece 2 yıl büroda calıştım gerisi hep özel sektör
çokta memnunum birtgün smmm olmayı mutlaka düşünüyorum ama asla bür açmayı düşünmüyorum
kariyerin iyi ama insanı bitiren bi meslek özel şirketlerde çalışanların şansı biraz daha yüksek

oo bize de özel bir başlığımız olmuş :)

haziranda ofisimi açtım daha 1 yıl olmadı yani. şu an tek çalışıyorum ama mükelleflerimin biraz daha artmasıyla eleman almayı düşünüyorum. bu ayın 25ine nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile felaket ötesi yoğundum ama çok şükür bitti.

arkadaşlar mali müşavvir olupta hiç mutlu olan yokmu yaaa... soğumaya başladım bu meslekten... kariyer bi yerden sonra mutsuz mu ediyo ?????????????
ben çok mutluyum. bu mesleği zorunluluktan veya iş yok altın bileziğim olsun diye seçmemiştim. gerçekten isteyerk seçtim isteyerek ofis açtım çok büyük risklere girdim ev kredisi öderken hemde. ama çok şükür Allah utandırmadı beni hep hayırlısnı verdi hep zamanında verdi iki ortak ofisi kullanıyorduk şimdi kendim ayrı ofise çıkacağım tamamen kendi düzenim olacak ve mükelleflerime daha yakın daha bir ortada bir yerde olacağım umarım yine herşey en hayırşısı olur

ilk kez mutlu olan biri görüorummm evliliğine veya özel hayatına sosyal yaşantına zorlukları veya yararları ne bu mesleğin biraz bahsedermisinn

şu an öyle çok fazla mükellefim yok tek başıma halledebiliyorum. bir işm olduğunda işe biraz geç gidiyorum veya dışarda bir işim olacaksa gün içinde işten çıkıp hallediyorum. muhakkak planlı olmak lazım plan yapmazsan işinle ilgili o zaman zorlanırsın. işte örneğin ayın ilk iki haftasında bazı günleri genelde 1 gün arayla mükellefleri geziyorum evraklarını topluyorum biraz oturur muhabbet ederim.
1 gün arayla giderim ki o fiste olduğum gün dünden topladığım evralarını girişini yaparım. kdvnin son günüe bırakmam işleri dolayısıyla sıkışmam.

mesleğin yüzünden aslında sosyal olman gerekiyor zaten yani memu gibi 4 duvar arasında oturup durmamak lazım. sosyal olacaksın ki çevren olsun oluşturduğun çevreye göre saygınlıkta müşterilerin olur, artı seninde saygın artar... odanın ilçe toplantılarına mümkün olduğunca katılırım gerçekten çok yararlı oluyor hem kişisel gelişmle ilgilide bir uzmanda oluyor o seminerlerde hem de meslektaşlarınla bir araya geliyorsun kaynaşıyorsun kartvizitler alıyorsun veriyorsun

önemli bir nokta mükellef arttıkça elemana ihtiyaç duyuluyor haliyle ve diyelim tatile çıkacaksın beyannameleri düşünerek planlamalısın ki bu da genelde hep ayın son haftası olur tatil zamanı
ve bir bayansan hamilelik olayı var bunun içinde ben luca programını aldımhamilelik ve doğum dolayısıyla ofise gidemediğim dönemlerde evimden de her kayıdı yapabilmek beyanname gönderebilmek için. ama tabi eleman şart olacak evrak girişlerini yapması için. herşey isteyince çok kolaylaşıyor ben şimdiye kadar zorluğunu görmedim. bir kadın için bence sorumluluğu evet yüksek ama iyi bir iş. demokraside çareler tükenmez önemli olan olumlu düşünmek

aa unutmuşum yazmayı yararları;
örneğin yeni taşınacağım ofisimin elektrik tesisatını elektrikçi mükellefim yapıyo e haliyle baya uyguna
saçlarımı emin ellere yine kuaför olan mükellefime emanet edebiliyorum
açılıştı düğündü vs gönderilecek çiçekleri mükellefim çiçekçiden yapıyorum çok özen gösterir benim siparişlerime
ne de olsa bütün mali bilgilerini en iyi şekilde tutmaya çalışıyoruz muhasebeci adamı ipe de götütür ipten de alır derler ya o hesap özel işlerimiz olduğunda mükellef ayrıca artı bir alaka gösteriyor

bir de kırtasiyeci bulsam mükellef çok şahane olur. kırtasiye malzemeleri çok pahalı

ayyy çok güzel yaa ya peki hangi ilde açtıysan bütün iş hayatın boyunca orda olman gerekiyor dimi... :26: yani mesela benim sevgilimin mesleği asker, tabiki henüz evlilik gibi bi durum yok bende okuyorum zaten... ben müşavir olup büromu açmak istiyorum yaşadığım şehirde... sevgilimle ileriye dönük bişey olursa bu durum beni zorlarmı

Son düzenleme:
yani biraz bulunduğun şehirde kalıcı olman gerekiyor tabi çünkü sonuçta bir mal satmıyorsun farklı şehire gitsende malını kargoyla yollayasın :)

mükellefin bulunduğun şehirden olacaktır ha kanunen bir zorunluluk yok tabi her şehirden mükellefin olabilir ama çalışabilirlik açısından çok zor örneğin bi sorun çıktı bir ceza tebliğ edildi itiraz etmen gerekiyor bir anda o mükellefe gitmen gerekecek veya evrak toplama işi sürekli şehir dışına çıkman vs bunlar hem yorucu olur hemde çok fazla zaman kaybı yaratır yol yüzünden.
birde şöyle bir durum var mükellefler genelde kendilerine yakın mesafede olan kişilerle çalışmak ister... yani sen büronu açtıktan 5 yıl sonra taşınsan şehir dışına o mükelleflerinin bir çoğu yavaş yavaş bırakacaktır seni. mükellef muhasebecisiyle sürekli irtibat halinde olmak onu istediği zaman görmek ister...

off yaa bu mesleği çoook istiyorum... hayırlısı artık... buarada teşekkür ederim ablacım çoook... senin gibi mesleğini seven müşavirlere ihtiyacımız var

inşallah istediğin herşeyin karşılığını en güzel şekilde alırsın içini ferah tut hep hayırlısını iste. inan ben ofis açmayı kredim bitmeden düşünmüyordum ama ne olduysa bilmiyorum bir anda açtım. 1 ay içnde karar verdim açıldı ama hala düşünüyorum ben ne akla hizmet açtım diye hala aklım almıyor haala eşimle arada konuşuruz yaa nasıl cesaret ettikte açtık çok büyük bir riske girmişiz aslında filan diyerek :)
ayrı ofis düşünmüyordum o da birden çıktı 2-3 haftadır çıkmış birşey hala düşünüyorum hiç aklımın ucundan geçmezken birden oldu. hep iyi düşündüm sabrettim umudumu hiç yitirmedim şimdi biraz sıkıcam sonra geçecek güzel günler gelecek dedim hep gülümsedim. bakıyorumda su yolunu buluyo aynen su gibi beni yolumu yaptı sihirli bir güç yol alıyorum Allah herkese böylesini nasip etsin pişmanlık göstermesin her geçen güne daha umutlu bakmayı sağlasın...

Çok haklısın her ay aynı şeyleri yapmaktan sürmenaj olacağız.Acaba söylesek de maliye şöyle her ay konusu, oranı, formatı değişen vergiler mi çıkarsa biz nasıl olsa ona da alışırız.

Hayırlı ve bol kazançlı olsun büronuz.Daha önce de büroda mı çalışıyordunuz? Nasıl mükellef buldunuz? Bu kadar yoğun olduğunuza göre mükellef sayınız bayağı arttırmışsınız.Sakıncası yoksa biraz bilgi verebilirseniz herkese de faydalı olur diye düşünüyorum.Malum mükellef bulmak mali müşavir olmaktan daha zor bizim piyasa da.

"Nunna" ilk mesajını okuduktan sonra yazmıştım aslında bazı sorularımı yanıtlamışsın. Nasıl mükellef bulduğun konusunuda biraz açarsan sevinirim.Bende senin gibi mesleği severek ve isteyerek seçmiştim ama çok yoruldum ve sıkıldım.Benimde seninkinin tersine hep sıkıcı ve yorucu geçti.Aynı senin tarif ettiğin şekilde bir büro açıp kafama göre rahat rahat çalışabilmek için bu mesleği seçmiştim.Daha doğrusu serbest çalışabileceğim için seçmiştim ama hep bağımlı çalıştım bir ara büro açtım yalnız mükellef bulamadım daha doğrusu özelde bağımlı çalışıyordum orada kazandığıma ulaşmam imkansız gibi görünüyordu.Ben mi çok karamsardım, sence?

Büyük şirketlerde çalışınca bırakıp büroda küçük işletmelerin fişleriyle boğuşmakta mesleki açıdan beni tatmin etmemişti.Birde bahsettiğin gibi mükellefler sürekli ziyaret ve ilgi bekliyor belki ben büroda hiç çalışmadığım için alışık değilim anlayamıyorum.Bana çok saçma gelmişti bu halleri.Mutlu ve huzurlu bir meslektaşım olarak fikirlerini ve önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü benim olmak istediğim konumdasın anladığım kadarıyla.

Şimdiden teşekkürler, başarın mutluluğun ve huzurun daim olsun.

bende bürodan önce uzun 7 yıla yakın bir firmada muhasebe sorumlusu olarak çalıştım. firma ufak ama iş hacmi yüksekti benim üstüm şirket sahibiydi ve altımda da kimse çalışmıyordu. beyannamelerine kadar ben hazırlıyordum sadece şifresiyle gönderme kısmı smmmye aitti. her ay aynı şeyleri yapıyordum az değil 7 yıl nerdeyse gözüm kapalı işlerini yapacak durumdaydım

bir tanıdık smmm yine bilgisine çok güvendiğim ayrıca baya tecrübeli muhasebe ofisinde çalışan eniştemin çok yakınında ofisini taşımaya karar verdi ve bana teklif sunu istersen gel diye. ofis kirasıymış sabit giderleriymiş vs bunları karşılayacağını zaten ofisi açacağını eğer ofis açmayaı düşünüyorsam banade ofiste çalışmayla alakalı bir staj olabileceğini söyledi. şansım biraz yolundaydı benim yani :) kabul ettim ve başladım. ailem dayılarım vs hep ticaretle uğraşıyorlar zaten. ilk açılışı yaptığımda birtek babam vardı mükellef olarak. daha onra dayılarım geldi. onun dışında daha çok akrabam var ticarette olan ama hepsi aç hemen geliriz dediler ama hepsi fos çıktı tabi ee kolay değil 20 yıllık muhasebecilerini bırakmaları :)

daha sonra bir kuzenim vardı avukat bir düğünde karşılaştık ofis açtığımdan haberi yokmuş onlarda muhasebeci arıyorlarmış kendi muhasebecilerinden yana dertlilermiş tesadüf birden o da geldi :)

yılbaşında defter tasdik döneminde kayınpederimin patronu sor demiş sizin gelin şöyle şöyle bir firmaya ne kadar defter tasdik ücrei alıyor. Az söylemedim masrafın 2,5 katı fiyat söyledim ama adamın istediği rakamın kat be kat altındaymış söylediğim rakam :) şok oldum bu kadar da kazıklanmaz ki mükellef canııım dedim içimden. her yapılacak işte çok fazla para istediğini filan söyledi şu an anlıyorumki o mükellef ödemelerini ne isterse istesin trink yapıormuş b yüzden ne koparsam kardır diye düşünen bir adamla çalışmış . hal böyle olunca defterlerini bana verdi o da piyangoydu. hedefim eski çalıştığım firmayı almak ama oraya ofisim uzakta olduğu için vermiyorlar bunu kendileri direk söyledi. şimdi gene şans bana güldü yakınlarına taşınıyorum.2 hafta önce filan eski patronum aradı oturduğu 9 bloklu sitenin muhasebesini tutmamı istedi. yine asgari ücretin üzerinde rakam istedim pazarlıksız kabul etti demekki benim çalışmamı beğeniyormuş b,ir kaç tane daha olan mükelleflerimin yönlendirdiği firmalar oldu kimse yolda yürüyüp smmm tabelası görüp defterlerini vermeye gelmiyor. muhasebe önemli bir iş referans yoluyla tanıdık yoluyla oluyor. adam işyeri açacak arkadaşına gidip soruyor muhasebecinden menun musun bende defterlerimi vereyim mi diye :) bu yüzden mükelleflerinle aranı sıkı tutmak gerekiyor. birde muhasebeciye verilen para boşa verilmiş sanılıyor bilmezlerse ne yaptığını öyle sanacaklar tabi. kdv tahakkunu verirken atıyorum ödeme çıkmışsa diyeceksin özellikle biraz ödeme çıkarttım kaç aydır ödeme çıkartmadım arada az da olsa çıkartalım ki göze batmasın filan diyecen. mükellefin içinden evet muhasebecim benim işyerimi düşünüyor maliyeyele beni karşı karşıya getirmemek için çaba gösteriyo filan desin :)

kazanca gelirsek ben şuan eski işyerimde çalışsam şu an kazandığım kadarını kazanamazdım bunu çok net biliyorum... her ay aynı işi yapıyoruz evet ama bağımlıda çalıştığından daha farklısın. tek firmaya bakıldığından ayrıntısı daha çok oluyor bende çalıştığım için biliyorum. abuk subuk birsürü rapor isterlerdi birde benden

ama ofiste öyle değil kimi hizmet sektürü kimi üretim kimide alım satım. her firmaya farklı bir şey uyguluyorsun. öyle garip birşeyki her firmanın ne istediğini biliyorsun. büfeci var kdvyi yapıyorsun bakıyorsun stoğu birikmiş arayıp uyarıyorsun stok birikti bu ay fazla fiş kes sen yönlendiriyorsun başka bir firma diyor bana ne olursa olsun hep kar çıkar zarar olmasın sürekli takip ediyorsun zor gelmiyor zaten kıytırık bir kdvyi yaparken bile o şekilde düşünüyorsun senin ellerinden çıkan işe göre vergi ödüyorlar aslında firmalar tamamen sana emanet oluyor hepsi hakkında bilgi sahibi oluyorsun ister istemez çevren genişliyor ufkun açılıyor. babama ziyerete ittiğimde ay sana gelmişken hazır şuraya da uğrayayım bi çaylarını içeyim diyorsun. ben gerçi ikizler burcuyum konuşmayı insan ilişkilerini seviyorum ondan zor gelmiyor.
e yine burcumun özelliği her işe anında uyum sağlayabiliyorum

Teşekkürler, Nunna çok samimi bir şekilde aydınlatıcı olarak anlatmışsın, maşallah herşey yolunda gitmiş.Allah daha nice nice mükellefler nasip etsin.

Sende söylemişsin mükellefler ilgi alaka bekliyor ama benim tarzım değil maalesef.(Ukalalık olarak algılanmasın ltf, ben zaten konuşmayı da pek sevmem.Yani genelde iletişimi başlatan taraf olmam hiç.)

Şirkette çalışırken de benim zaten en zorlandığım kısım yaptığım işin pazarlamasını yapmak. İşimi çok iyi yaparım ama karşılığını istemeye gelince çok beceremem.

Benimde eşimin tarafı hep kendi işi onlarda veririz dediler ama kimi verdi, kimi vermedi.Sonuçta 10 tane falan mükellefim olmuştu ama onlarda küçük dükkanlar olduğundan ve önceki muhasebecileri de o ücretten tuttuğundan asgariden tutuyordum.Buda ancak masrafımı (kiram yok denecek kadardı) ve bağkurumu karşılıyordu.Bende bırakıp bağımlıya döndüm.:92:

Ama her zaman büro hayalim var biraz ışık görsem tekrar deneyebilirim.Bende aslında ortak büro kullanabileceğim birilerini bulabilsem ama bağımlı çalıştığımdan pek bürosu olan meslektaş çevrem yok.:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…