ben çok mutluyum. bu mesleği zorunluluktan veya iş yok altın bileziğim olsun diye seçmemiştim. gerçekten isteyerk seçtim isteyerek ofis açtım çok büyük risklere girdim ev kredisi öderken hemde. ama çok şükür Allah utandırmadı beni hep hayırlısnı verdi hep zamanında verdiarkadaşlar mali müşavvir olupta hiç mutlu olan yokmu yaaa... soğumaya başladım bu meslekten... kariyer bi yerden sonra mutsuz mu ediyo ?????????????
ben çok mutluyum. bu mesleği zorunluluktan veya iş yok altın bileziğim olsun diye seçmemiştim. gerçekten isteyerk seçtim isteyerek ofis açtım çok büyük risklere girdim ev kredisi öderken hemde. ama çok şükür Allah utandırmadı beni hep hayırlısnı verdi hep zamanında verdiiki ortak ofisi kullanıyorduk şimdi kendim ayrı ofise çıkacağım tamamen kendi düzenim olacak ve mükelleflerime daha yakın daha bir ortada bir yerde olacağım umarım yine herşey en hayırşısı olur
şu an öyle çok fazla mükellefim yok tek başıma halledebiliyorum. bir işm olduğunda işe biraz geç gidiyorum veya dışarda bir işim olacaksa gün içinde işten çıkıp hallediyorum. muhakkak planlı olmak lazım plan yapmazsan işinle ilgili o zaman zorlanırsın. işte örneğin ayın ilk iki haftasında bazı günleri genelde 1 gün arayla mükellefleri geziyorum evraklarını topluyorum biraz oturur muhabbet ederim.
1 gün arayla giderim ki o fiste olduğum gün dünden topladığım evralarını girişini yaparım. kdvnin son günüe bırakmam işleri dolayısıyla sıkışmam.
mesleğin yüzünden aslında sosyal olman gerekiyor zaten yani memu gibi 4 duvar arasında oturup durmamak lazım. sosyal olacaksın ki çevren olsun oluşturduğun çevreye göre saygınlıkta müşterilerin olur, artı seninde saygın artar... odanın ilçe toplantılarına mümkün olduğunca katılırım gerçekten çok yararlı oluyor hem kişisel gelişmle ilgilide bir uzmanda oluyor o seminerlerde hem de meslektaşlarınla bir araya geliyorsun kaynaşıyorsun kartvizitler alıyorsun veriyorsun
önemli bir nokta mükellef arttıkça elemana ihtiyaç duyuluyor haliyle ve diyelim tatile çıkacaksın beyannameleri düşünerek planlamalısın ki bu da genelde hep ayın son haftası olur tatil zamanı
ve bir bayansan hamilelik olayı var bunun içinde ben luca programını aldımhamilelik ve doğum dolayısıyla ofise gidemediğim dönemlerde evimden de her kayıdı yapabilmek beyanname gönderebilmek için. ama tabi eleman şart olacak evrak girişlerini yapması için. herşey isteyince çok kolaylaşıyor ben şimdiye kadar zorluğunu görmedim. bir kadın için bence sorumluluğu evet yüksek ama iyi bir iş. demokraside çareler tükenmez önemli olan olumlu düşünmek
arkadaşlar mali müşavvir olupta hiç mutlu olan yokmu yaaa... soğumaya başladım bu meslekten... kariyer bi yerden sonra mutsuz mu ediyo ?????????????
bende smmm stajımı başlatalı 6 ay oldu.ben babamın yanında staj yapıyorum şuan.güya babamın çok güsel hayalleri vardı.taki nişanlanana kadar.büro bana kalıcaktı.:)ama ben anlaraya yerleşiyorum.okadar pişmanım ki keşke babamı dinlemeseydim nefret ediyorum bu meslekten nefreeeeeeeeeeeeeeeeet.her ay aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım artık.şimdi bağımsız denetim sınavına hazırlanıyorum.ankaraya gidince bağımısz denetim şirketi düşünüyorum inşlh olursa.ama bi büroda çalışmayı asla ama asla düşünmüyorum.sınava giricek arkadaşlar bir kez daha düşünün....
oo bize de özel bir başlığımız olmuş :)
haziranda ofisimi açtım daha 1 yıl olmadı yani. şu an tek çalışıyorum ama mükelleflerimin biraz daha artmasıyla eleman almayı düşünüyorum. bu ayın 25ine nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile felaket ötesi yoğundum ama çok şükür bitti.
Hayırlı ve bol kazançlı olsun büronuz.Daha önce de büroda mı çalışıyordunuz? Nasıl mükellef buldunuz? Bu kadar yoğun olduğunuza göre mükellef sayınız bayağı arttırmışsınız.Sakıncası yoksa biraz bilgi verebilirseniz herkese de faydalı olur diye düşünüyorum.Malum mükellef bulmak mali müşavir olmaktan daha zor bizim piyasa da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?