• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajla ilgili sorular kabul edilir :)

mrb canmm bende sana bi kaç soru sorucam :12:ben açık buğday tenliyim flormarın long wearing isimli rujlarından alıcam ama hangı rengini almalıyım cok kararsız kaldım tek ıstedıgım dudagımda mat durması bide yakışsın tabii..onun yanı sıra toprak tonlarında nasıl desem hafif bronz gibi allıklar bana yakışır mı pembe allıgım var o tonlardada allık alayım diyorum doğal makyaj yaptıgımda kullanabilmek ıcın..daha iyi gözlem yapabilirim diyosan albüm yapıp fotografımıda koyabilirim :31:

selam canım.aslında tabi resim koyabilirsen daha doğru fikirler verebilirim belki.ama şimdide cevaplayım sorularını.bende long wearing kullanıyorum 406 numara benimki.dudak rengi benimki.ben çok beğendim rengini.ama çok mat durmuyor.yani ıslak görünümü var.ben yinede çok memnunum.doğal birşeyler istiyorsan tavsiye ederim bu rengi.ve elbette bronz allıklar da yakışır canım sana.doğal makyajda şeftali kullanabilirsin.flormarda rahatça bulabilirsin şeftali tonlarını.ben bronz allık olarak avondan top allık kullanıyorum.aslında onu da yazın kullanıyodum şu dönemde bronz makyaj yapmıyorum.resim koyarsan yine yorum yapmaya çalısırım canım.

Ben şu youtubede izlediğim videolara bakıyorumda makyajdan önce baya baya bişiler kullanıyolar baz kapatıcı işte şu bu tam olarak göz ve dudak makyajına başlamadan önce ne kullanılır ve baz ne işe yarar ?

Ben şu youtubede izlediğim videolara bakıyorumda makyajdan önce baya baya bişiler kullanıyolar baz kapatıcı işte şu bu tam olarak göz ve dudak makyajına başlamadan önce ne kullanılır ve baz ne işe yarar ?

gözlerine sürdüğün baz farını kalemini yada eyelinerının gün içinde dağılmamasını akmamasını bulaşmamasını sağlar.makyajını sabitler kısacası.gün boyu korumanı sağlar.ben bazen makyaj yapmayıp gözüme baz olarak kullandığım ürünü sürüp çıkıyorum.çünkü benimki aydınlık bir görüntü veriyor.sağlıklı görünüm sağlıyor.dudaklarımada fondotenimi sürdükten sonra fırçayı birde dudağımdan geçiriyorum.fondoten sürmüyosamda pudra sürerim yüzüme dudağıma bu seferde pudra sürmüş olurum.işte bu da dudak makyajımın daha kalıcı olmasını sağlar.bir de mesela cilde sürülen bazlar var.onlarda cilt rengini düzenliyor,pürüzsüzleştiriyor.tabi yüz için hepsinin özelliklerii bu şekilde olmayabiliyor canım.

gözlerine sürdüğün baz farını kalemini yada eyelinerının gün içinde dağılmamasını akmamasını bulaşmamasını sağlar.makyajını sabitler kısacası.gün boyu korumanı sağlar.ben bazen makyaj yapmayıp gözüme baz olarak kullandığım ürünü sürüp çıkıyorum.çünkü benimki aydınlık bir görüntü veriyor.sağlıklı görünüm sağlıyor.dudaklarımada fondotenimi sürdükten sonra fırçayı birde dudağımdan geçiriyorum.fondoten sürmüyosamda pudra sürerim yüzüme dudağıma bu seferde pudra sürmüş olurum.işte bu da dudak makyajımın daha kalıcı olmasını sağlar.bir de mesela cilde sürülen bazlar var.onlarda cilt rengini düzenliyor,pürüzsüzleştiriyor.tabi yüz için hepsinin özelliklerii bu şekilde olmayabiliyor canım.

Hmm anladım cilt rengini düzenliyor dediğiniz benim mesela cildim karma galiba baktığım zaman bi yeri bembeyazsa bi yeri işte daha koyu falan bu onumu dengeliyo ? Birde bu bazlar nerede , ortalama ne fiyatta , ve hangi markalarda var :) çok teşekkürler şimdiden :)

Hmm anladım cilt rengini düzenliyor dediğiniz benim mesela cildim karma galiba baktığım zaman bi yeri bembeyazsa bi yeri işte daha koyu falan bu onumu dengeliyo ? Birde bu bazlar nerede , ortalama ne fiyatta , ve hangi markalarda var :) çok teşekkürler şimdiden :)

evet aslında dediğin renk farklılıklarını lekeleri falan düzenliyor.bazıları ise sadece nemlendirip makyajı sabitliyor.canım artık göz bazları hemen hemen her markada var sayılır.ben şuan mac paint pot painterly kullanıyorum.50 tl şuan fiyatı.inglot var arada onuda kullanıyorum onu 30 tl civarı almıştım.artdeco far bazı ise sanırım daha uygun.25 tl falan olması lazım.artdeco yu kendim denemedim ama güzel olduğu hakkında yorumları duyuyorum.

evet aslında dediğin renk farklılıklarını lekeleri falan düzenliyor.bazıları ise sadece nemlendirip makyajı sabitliyor.canım artık göz bazları hemen hemen her markada var sayılır.ben şuan mac paint pot painterly kullanıyorum.50 tl şuan fiyatı.inglot var arada onuda kullanıyorum onu 30 tl civarı almıştım.artdeco far bazı ise sanırım daha uygun.25 tl falan olması lazım.artdeco yu kendim denemedim ama güzel olduğu hakkında yorumları duyuyorum.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :):)

Selam arkadaşlar nasılsınız :3:
Bir süredir yoğun iş temposu nedeniyle konumuza vakit ayıramadım.
Yağlı ve akneye meyilli ciltler için bir maskeyle geri dönüş yapayım dedim :)
havuç maskesi: 2 yemek kaşığı havuç suyu,1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı sızma zeytin yağı,3 damla limon suyu.burdaki malzemelerin hepsini karıştırıp yüzümüze sürüp 20 dk bekletiyoruz ardından da ılık suyla duruluyoruz.bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz arkadaşlar.bir de benden tavsiye banyo sonrası deneyin.çünkü banyo esnasında sıcak sebebiyle gözeneklerimiz açılıyor.cildinize uygulayacagınız peeling ve maske tarzı işlemleri her zaman banyo sonrası yapın ki daha iyi geçsin cildinize.

ah canım bnm de cildim yağlı karma ama zaman olmuyo ki maske yapiym bi tek kil apıyom işte o da yapımı pratik diye ama denicem en kısa zamanda verdiğin tarifi :34:
sana bi sorum olcaktı canım bnm tenim açık buğday saçlarım da açık kumral pembe allık almayı düşünüyorum sence bana yakışır mı hangi tonlar olabilir bi de malum öğrencilik şöle goldenrose flormar cecile falan onlardan öneriler alabilirim :17:

ah canım bnm de cildim yağlı karma ama zaman olmuyo ki maske yapiym bi tek kil apıyom işte o da yapımı pratik diye ama denicem en kısa zamanda verdiğin tarifi :34:
sana bi sorum olcaktı canım bnm tenim açık buğday saçlarım da açık kumral pembe allık almayı düşünüyorum sence bana yakışır mı hangi tonlar olabilir bi de malum öğrencilik şöle goldenrose flormar cecile falan onlardan öneriler alabilirim :17:

Tabi ki pembe allık yakışır canım sana.Açık tenlilere çok yakıştırıyorum ben.ama çok uygulamamaya dikkat et.hep derler ya koşmuşsunda sanki yanakların kızarmış gibi olsun pembe allığınız işte bende bu fikre çok katılıyorum.pembe allığı hafif uygulayacaksın.sürerken gül ve yanaklarının tombiş olan kısmından başla sürmeye canım.Flormar p 112 pembe allığı var fena değil.flormar allık renklerini seviyorum ama çok kalıcı değil bence.yada benim kullandığım diğer ürünlerin yanında pek kalıcı değil desem daha doğru olur.Birde flormarın kutusu siyah olan bir allık serisi var orda ise 89 numara var rengi çok hoş duruyor.Fiyatı 15,50 tl olması lazım.p 112 dediğim ise 10 tl idi.bunlara bir göz at derim canım :)

merhabalar
ben esmerim kendime en çok bronz tonlarda allık yakıştırıyorum
bana kalıcı simsiz bronz allık önerebilir misin ?

Önceden azda olsa makyaj yapabiliyordum.
Makyajdan kastım far sürmek gölge yapmak vs:)
Ama çok uzun zamandır sürekli sadece eyeliner çektiğim için elime farı alsam yüzüme gözüme bulaşıyor herşey istediğim gibi olmuyor videolar açıp baktım kendim denedim yok yok yok beceriksizlik had safhada:)
Bu arada istediğim gibi eyelinerda çekemiyorum tamam çekiyorum ama göz şeklime uymuyor sanki.
Göz şeklimi eklesem fikir verirmisin:)

tospaacım sen bana extreme markasının Ankara'da bir avmde satıldığını söylemiştin.
Neresiydi orası ya, unuttum ben. :/Karum muydu acaba? :26:

merhabalar
ben esmerim kendime en çok bronz tonlarda allık yakıştırıyorum
bana kalıcı simsiz bronz allık önerebilir misin ?

Merhaba canım.Ben bronz allık olarak avon kullanıyorum.Aşırı bir bronzluğu yok gayet doğal duruyor.top allık şeklinde.Body shop bronz allıkları beğeniyorum.Bakmanı tavsiye ederim.Birde rimmel'in allıkları var ama onlar biraz ışıltılı.Fakat bronz allık olarak iyi isim yapmış durumda.Yine de bakmadan geçmeyin.Watson's mağzalarında bulabilirsin Rimmel ürünlerini.

tospaacım sen bana extreme markasının Ankara'da bir avmde satıldığını söylemiştin.
Neresiydi orası ya, unuttum ben. :/Karum muydu acaba? :26:

Evet canım karum demiştim.Hatta şimdi bir de tunalıya açılmış :)
hem karumdaki duruyor hem de tunalıda cadde üstünde var canım.

Evet canım karum demiştim.Hatta şimdi bir de tunalıya açılmış :)
hem karumdaki duruyor hem de tunalıda cadde üstünde var canım.

Şimdi aklıma geldi hemde indirim var canım.haftasonu gördüm.baya bir uygundu fiyatları.ama ben bir süre kozmetik ürün almayacağıma dair kendime söz verdim onun için çok ilgilenmedim :2:

Önceden azda olsa makyaj yapabiliyordum.
Makyajdan kastım far sürmek gölge yapmak vs:)
Ama çok uzun zamandır sürekli sadece eyeliner çektiğim için elime farı alsam yüzüme gözüme bulaşıyor herşey istediğim gibi olmuyor videolar açıp baktım kendim denedim yok yok yok beceriksizlik had safhada:)
Bu arada istediğim gibi eyelinerda çekemiyorum tamam çekiyorum ama göz şeklime uymuyor sanki.
Göz şeklimi eklesem fikir verirmisin:)

Becerirsin becerirsin :)
makyaj yapma olayı istek ve deneyimle çok ilgili.ilk denemede olmak zorunda değil.deneye deneye gör bak ne güzel far sürmeye başlayacaksın.sadece olmuyor diyip bırakma.bende hiç yapamıyordum,anlamıyordum hiçbir şekilde.ama videoları izleyerek ve deneyerek şimdi gayet iyi yapabiliyorum.
Gölgelendirme yapmak için sana bir tavsiyede bulunayım.İlk koyu farı sürerek başlamayı dene.Koyu farla gözün dış kısmına doğru " v " yap.sonra göz kapağına açık renk farı sür.Ardındanda fırça yardımı ile bu iki rengi çok bastırmadan karıştır.ben gölge yapmayı öğrenirken bu yöntemide kullanıyordum.çok işime yaradı.ayrıca eyeliner çeken biri kesinlikle güzel farda sürebilir.şuan iş yerimde oldugumdan eğer fotoğraf koyduysan göremiyorum.Akşama bakarım canım resmine.ardındanda yine yardımcı olmaya çalısırım.:34:

Back