Canım tabiki söylerim .İlk önce önemli birşeyi belirteyim canım ,esmersin diye sakın çok koyu pudralar ve fondotenler kullanma bu yüzünü iyice boğar .Kadınlarımızın yaptığı en büyük hata satıcı kızların tavsiyesine uyup ciltlerinden koyu renkte fondoten kullanmaları .Ne kadar esmersin bilmiyorum ama cilt tonundan açık fondötenler seç .Hiç değilse 1 veya 2 ton açık olsun bak o zaman cildin nasıl aydınlık duracak .Fondoteni çenende denemeni tavsiye edrim .Çenene sürdüğünde tam cilt renginde değil ama sırıtmayacak bir açıklıkta olmalı . Allıkta yine pembe diyorum ,kahve ve şeftali tonlarından uzak dur .Kullanacağın pembe allık esmersen koyu pembe olmalı .Ama iyi kalite birşey olsun ki ne kadar sürersen sür çok belli etmemeli ,hani sıcaktan yanakların pembeleşmiş gibi dursun .Gözlerde tabiki yine siyah kalem kullan .Kalemi sürüş şekli çok önemli tam kirpik diplerinden dışarı uzat (alt ve üst ) sonra kuyruk kısmını hafifçe elinle dağıt ,gözün kendiliğinden çekik gibi durur .Kalemi gözün içine sürme . Farda ben hep doğal olmayan renklerden uzak dururum(mavi .yeşil ) bu renkler sadece boyanmış havası veriyor bir güzellik katmıyor .Sen esmer olduğuna göre altın tonlarında , hafif karamel renklerinde far kullanabilirsin .Eğer esmerliğin fazlaysa ruj da çingene pembesi ,turuncu gibi renklerden uzak dur . İçinde çok hafif pembelik olan renksize yakın parlatıcılar güzel durur .Ayrıca kahve tonlarında dudak kalemi sürüp bunu dudaklarının içine dağıtıp üstünden hafifçe pudra geçersen ,mat ve çok hoş görünüm elde edebilirsin .Bunu ayrıca koyu pembe dudak kaleminle denemeni öneririm .Birde kirpik kıvırma makinası olmazsa olmaz .yerimseniben
canımmmm çokk teşekkür ediyorummm ne güzel anlatmışınnn evet ben esmerim diye hep koyu fondoten veriyolardı bu sefer ben açık aldımm ısrarlarını dinlemedim
allıkta seftali ve kahverengiii kullanıyodumm demekk yanlış biliyomuşumm hep hatta şuanda gözlerimde yeşil far var okula gitmeden bi yenileyim en iyi..
tekrar teşşekkürler canım çokk saolll