- 17 Mart 2021
- 7.423
- 24.572
-
- Konu Sahibi enteldantell
Bir de bize kalp kırıyorsunuz diyorBak haddini bil, insanlar seni defalarca uyardı hala dini konuda inat ediyorsun, bir de herkese beddua ediyorsun.
Bende su bazlı rimel kullanıyorum abdesti o varken de alıyorum kirpik dibinin ıslanması yeterli oluyor abdest için diye biliyorum
Makyaj namaza engel değil diye biliyorum ben de çoğu zaman makyajla namaz kılıyorum.Merhaba hepinize.
İnternette konuyu araştırırken sayfaya denk geldim bir de sizlere sormak istedim.
Aslında internette konuyla ilgili fetva buldum ama emin olamadım.
Bilenler bana lütfen yardım etsin.
BEN makyaj yapıyorum, rimelim, bb kremim mutlaka sürerim.
Markaları helal sertifikası olan bir marka.
İşyerinde abdest alınca, yüzümü yıkayınca zaten bb krem gidiyor, rimel de sulanıyor, su bazlı zaten, akmıyor ama ıslak ıslak oluyor ıslandığı, suyun geçtiği belli.
Ama ben yüüzmü güzelce yıkayıp rimeli çıkarmadan namaz kılıyorum çünkü işyerinde olmuyor.
Namaza karşı büyük bir istekle doluyum ve saba namazına bile kalkıyorum.
Ama bu makyaj konusu içime vesvese oluyor, vazgeçemiyorum da makyajdan.
Hocalar eğer pis bir madde değilse su geçiriyorsa kılınabilir diyor ama aranızda bu konuda yine de bana yol gösterecek vardır diye yazmak istedim.
Her çağın uyaranları vardır,Dinde niyet çok önemlidir doğru.Namaz farzdır ,abdest namazdan önce zorunludur ve kuralları nettir. Eğer niyetle bu işi çözmeye çalışır ve kuralları esnetirseniz ileriki çağlarda insanlar niyetim temiz digerek abdestsiz namaz kılmaya başlar.Yaşadığımız çağ itibariyle bu kadar çok uyaran varken içinden geliyo namaz kılıyo. Rimelini ve bb kremini çıkarıp abdest almak, namaz kılmak sonra tekrar rimel ve bb krem sürmek, bunu günde 3-4 defa tekrarlamak belki nefsine zor gelecek ve namaz kılmaktan tamamiyle vazgececek. Gerek var mı soğutmaya? Farz olan şey namaz kılmak ve bence dinde en önemli şey tertemiz bir niyet. Yapmayın Allah aşkına.
Hakkıyla yapmıyorsa yapmasın bir zahmet. Çocuk mu kandırıyor. Nefsine zor gelecek demişsiniz, kendisi için kılıyor sonuçta, onun namaz kılıp kılmaması Rabbimize bir şey kazandırıp kaybettirmez.Yaşadığımız çağ itibariyle bu kadar çok uyaran varken içinden geliyo namaz kılıyo. Rimelini ve bb kremini çıkarıp abdest almak, namaz kılmak sonra tekrar rimel ve bb krem sürmek, bunu günde 3-4 defa tekrarlamak belki nefsine zor gelecek ve namaz kılmaktan tamamiyle vazgececek. Gerek var mı soğutmaya? Farz olan şey namaz kılmak ve bence dinde en önemli şey tertemiz bir niyet. Yapmayın Allah aşkına.
Yani rimelle namaz kılmadan mı ölmez anlamadımNe dediğinizi anlamadım ilk cümle yanlışlıkla yazmışım yeni farkettim yani sonunu getirmemiş silinmiş, insnlara saldırmaya ne kadar meraklısınız, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş hepinize söylüyorum. İyi günler
Aslinda olmadigini, olmayacagini biliyorsunuz.
Hani birileri oluyor desin diye destek ariyorsunuz,
Aslinda sizin istediginiz "nefis fetvasi"
Aklin yolu bir :)Aynı anda aynı şeyleri yazmışız.
Dünya için onca dakikalar saatler harcıyoruz İşinizi yaparken diyormusunuz Şu işimi şunu yapmadan yapayım çünkü çevrede çok uyaran var Eksik iş yaptığınızda karşılığı ne oluyor Yaşadığımız çağdan bunlarmı?Yaşadığımız çağ itibariyle bu kadar çok uyaran varken içinden geliyo namaz kılıyo. Rimelini ve bb kremini çıkarıp abdest almak, namaz kılmak sonra tekrar rimel ve bb krem sürmek, bunu günde 3-4 defa tekrarlamak belki nefsine zor gelecek ve namaz kılmaktan tamamiyle vazgececek. Gerek var mı soğutmaya? Farz olan şey namaz kılmak ve bence dinde en önemli şey tertemiz bir niyet. Yapmayın Allah aşkına.