- 21 Kasım 2017
- 27.607
- 120.832
-
- Konu Sahibi enteldantell
Kırılacak ne var yahu. Makyajınızı silin sonra yine yapın diyen de eleştirmemiş kiEleştirmeden güzel bir dil kullanması hoşuma gitti, ne var ki bunda? Din sözkonusu olunca kalp kırıp döken çok oluyor, ben samimi bir şekilde soru sormak istedim. Lütfen kırıcı olmayalım.
Fetva hattına sorun. Burda dini konu yasakMerhaba hepinize.
İnternette konuyu araştırırken sayfaya denk geldim bir de sizlere sormak istedim.
Aslında internette konuyla ilgili fetva buldum ama emin olamadım.
Bilenler bana lütfen yardım etsin.
BEN makyaj yapıyorum, rimelim, bb kremim mutlaka sürerim.
Markaları helal sertifikası olan bir marka.
İşyerinde abdest alınca, yüzümü yıkayınca zaten bb krem gidiyor, rimel de sulanıyor, su bazlı zaten, akmıyor ama ıslak ıslak oluyor ıslandığı, suyun geçtiği belli.
Ama ben yüüzmü güzelce yıkayıp rimeli çıkarmadan namaz kılıyorum çünkü işyerinde olmuyor.
Namaza karşı büyük bir istekle doluyum ve saba namazına bile kalkıyorum.
Ama bu makyaj konusu içime vesvese oluyor, vazgeçemiyorum da makyajdan.
Hocalar eğer pis bir madde değilse su geçiriyorsa kılınabilir diyor ama aranızda bu konuda yine de bana yol gösterecek vardır diye yazmak istedim.
BEN bunu işin ehline de soracağım benim gibi olup tereddüttre kalıp tam doğrusunu bana anlatabilecek olan birilerini arıyorum.Bunun cevabını bu işin ehilleri verebilir. Burada kılınır tabii denilince içinize nasıl sinecek?
Yorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.Ne kadar güzel bir yorum çok teşekkür ederim gerçekten
Siteye peygamber indiğini düşünmüyorum. Bunu dini bilgili yetkili kişilere sormalısınız. Daha iyisini bilen ne demek yemek tarifi mi alıyosunuz?Bunu biliyorum ama ben bu şekilde kılınabiliyor mu onu soruyorum, belki kılan vardır, daha iyisini bilen vardır diye.
O zaman cevap vereyim makyajınızı silmeniz gerekiyor.BEN bunu işin ehline de soracağım benim gibi olup tereddüttre kalıp tam doğrusunu bana anlatabilecek olan birilerini arıyorum.
Yorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.niyeti ve dili hoşuma gitti
İfade etme şekli çok hoşumagitti, nesne insanları kırıp dökme yerine güzelce anlatılmıyor ki, benim işime öyle de gelmiş olabilir, bilmeyebilirim, insanları ısıtmak yerine soğutma ın anlamı var mı, lütfen biliyorsanız yazar mısınızYorumun güzelliğinden ziyade doğruluğu önemli olmalı. Lütfen diyaneti arayıp öğrenin. Doğrusunu biliyorum ama yinede cevabı güvenilir kişilerden almalısınız.
Teşekkür ederim.O zaman cevap vereyim makyajınızı silmeniz gerekiyor.
Bak,doğru oldugunu düşündüğün için hemen savunmaya geçtin.Ne kadar kötü bir dil, Allaha havale ediyorum sizi. Başta da söyledim, tecrübesi olanlardan bilgi istiyorum diye, insanları aşağılamak kalp kırmak ne kadar kolay değil mi
Teşekkür ederim benim de sinmiyor ama abdest al kıl Bi daha yap zor geliyorBenim içime sinmiyor
Yorumlara baktım ama kırıcı bir yorum göremedim ben. Size yardımcı olmuşlar.İfade etme şekli çok hoşumagitti, nesne insanları kırıp dökme yerine güzelce anlatılmıyor ki, benim işime öyle de gelmiş olabilir, bilmeyebilirim, insanları ısıtmak yerine soğutma ın anlamı var mı, lütfen biliyorsanız yazar mısınız
Abdest alırken makyaj su geçirmediği için olmuyor diye biliyorum..Merhaba hepinize.
İnternette konuyu araştırırken sayfaya denk geldim bir de sizlere sormak istedim.
Aslında internette konuyla ilgili fetva buldum ama emin olamadım.
Bilenler bana lütfen yardım etsin.
BEN makyaj yapıyorum, rimelim, bb kremim mutlaka sürerim.
Markaları helal sertifikası olan bir marka.
İşyerinde abdest alınca, yüzümü yıkayınca zaten bb krem gidiyor, rimel de sulanıyor, su bazlı zaten, akmıyor ama ıslak ıslak oluyor ıslandığı, suyun geçtiği belli.
Ama ben yüüzmü güzelce yıkayıp rimeli çıkarmadan namaz kılıyorum çünkü işyerinde olmuyor.
Namaza karşı büyük bir istekle doluyum ve saba namazına bile kalkıyorum.
Ama bu makyaj konusu içime vesvese oluyor, vazgeçemiyorum da makyajdan.
Hocalar eğer pis bir madde değilse su geçiriyorsa kılınabilir diyor ama aranızda bu konuda yine de bana yol gösterecek vardır diye yazmak istedim.
Rica ederim. Dini konu açmak yasak bu arada. Sitede yenisiniz kuralları okursanız görürsünüz.Teşekkür ederim.
Bende makyajsız gezemezdim. Sonra kendiliğinden bıraktım iyi de oldu valla. Şimdi hoyrat gibi geziyorum hiç umrumda değil :)Teşekkür ederim benim de sinmiyor ama abdest al kıl Bi daha yap zor geliyor
Çok kırıcısın Niyal.Ya makyaj temizleme suyu ya da makyaj temizleme mendili taşıyın yanınızda. Önce Makyajınızı temizlemeniz lazım. Namazdan sonrada yenilersiniz. Günler uzun. Sadece öğle namazı mesai saatinize denk geliyordur heralde.
İkindi de denk geliyor, teşekkür ederimYa makyaj temizleme suyu ya da makyaj temizleme mendili taşıyın yanınızda. Önce Makyajınızı temizlemeniz lazım. Namazdan sonrada yenilersiniz. Günler uzun. Sadece öğle namazı mesai saatinize denk geliyordur heralde.
Evet işt ebeni anlıyorsunuz teşekkür ederimBende makyajsız gezemezdim. Sonra kendiliğinden bıraktım iyi de oldu valla. Şimdi hoyrat gibi geziyorum hiç umrumda değil :)