- 3 Kasım 2015
- 2.547
- 3.237
- 63
- 34
- Konu Sahibi Blondie96_
-
İnsanların size böyle şeyler söyleyebilmesine izin vermeyin. Terbiyesizlik.Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
İnsanların size böyle şeyler söyleyebilmesine izin vermeyin. Terbiyesizlik.
Çalışınca makyaj yapmak zorunda da kalmayacaksınız. Canınız istiyorsa yapın. Herkesin kendi karakteri.
Eğer bakımlı hissetmek için makyaj yapma ihtiyacı hissederseniz bunu hissettiğiniz zaman yaparsınız. İstemeye istemeye her gün görev gibi yapmanın ne alemi var.
Ayrıca erkeklerin makyajlı kız sevdiğini kim çıkarmış bilmiyorum... Çok saçma.
Ben kendimi böyle ekstra bir güzel, çekici hissetmek istediğim zaman yapıyorum. Yoksa genelde yapmıyorum. Çalışıyorum da akademisyenim. Ama kime ne benim yüzümün makyajlı olup olmamasından.
Ayrıca şu an hiç bir sorun olmayan cildinde makyaj yapmaya başladığın zaman çıkacak sorunlarla da bunları söyleyenler baş etmeyecek. Fondöten ciltte lekelenmeye sebep olabiliyor, far göz kapaklarını kırıştırıyor, ruj dudak renginin solmasına sebep olabiliyor. Evet bunlar her zaman olmaz, ama olabiliyor. Bir kez makyaj yapmaya alıştın mı zaten yapmayınca uyanamadan işe gitmiş gibi görüneceksin. İnsanlar o eyeliner çekilmiş kedi gibi gözüne alıştığı için seni tanıyamayacak kendi normal gözlerinle. Bence en iyisi arada makyaj yapmak. Ama bu herkesin kendi tercihi ve herkesin kendi doğrusu var. Asla haddim olmayarak bir arkadaşıma gidip bence makyaj yapmamalısın falan demem.
Laf edenlerin kötü makyaj yaptığını nerden bildiniz?10 kg makyaj
Badana gibi fondöten
Topaklanmış ucuz rimel
hiç güzel durmuyor , sana laf edenler hiç makyaja kalkışmasa bence!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?