- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Blondie96_
-
Neden bu kadar sert bir üslupla yazdınız ki alt tarafı makyaj konusu? Ben halimden memnunum dedim, gelecekte arkadaşlarımın dediği gibi "iş, eş bulma" konusunda sıkıntı çıkarır mı, bakımsız mı duruyor diye. Soru açıktı ve belirgindi gayet. O morluk geçmiyor ayrıca genetik ve kaç tane doktorla görüştüm bu konuda. İstersen bilmem kaç bin dolarlık ürün olsun kozmetik cilde zarar verir, bu konuda yanlış düşünüyorsunuz bence. Onun dışında dediğim gibi hayatta belirli bir konuma gelmiş insanların görüşlerini merak ettiğim için yazdım. Eğer gerçekten şartsa kullanmak zorunda kalırım zaten.Cilt bakımınıza özen gösterip, kaliteli ürünler kullanırsanız, arada bir bunları kullandınız diye yüzünüzün kırışacağını sanmıyırum. Yatkınlık varsa makyaj yapmasanızda kırışırsınız zaten.
Ayrıca morluk gıbı problemler olup illa onu kapatmak istemiyorum şeklinde direnmenıze anlam veremedim. Bence hoş görünmüyor. Kapatmak istemiyorsanız o morluğu geçirmeye çalışabilirsiniz.
Yok kime ne ben mor gözlerımle dolaşmak istiyorum, saklamak istemıyorum, kendimi böyle seviyorum, işte vayy kimse umurumda değil diyorsanız konunuzun bir anlamı yok o zaman devam edin neden düşünüyorsunuz?
Makyajı ben de severim ama kendimde değilMakyaj candır ya(nickime ayıp olmasın)
Yapmak zorunda değilsiniz ama kadınlar yaratılışı gereği süsü püsü sever abartmadığınız sürece dozunda bir makyaj kendinizi iyi hissettirir diye düşünüyorum.
Ağır fondotenler kullanmak yerine renkli nemlendiriciler kullanabilirsiniz içinde SPF olanlardan.
Makyaj yapmak için illa kusurlu bir cildinizin olması gerekmez güzelliğinize güzellik katmak istersiniz her kadın gibi
Giyim konusu da var tabii. Yani iş hayatında mecbur yapmak gerekiyor o zamanMakyaj olayı biraz da ne giydiğine bağlı bence, iş hayatında klasik giyiniyorsan makyaj mecburi oluyor, ama onun dışında gerekmiyor çoğu zaman.
Çok gençsiniz, bana kalırsa hiç bir ortamda ağır makyaj yapmamalısınız.
Neden bu kadar sert bir üslupla yazdınız ki alt tarafı makyaj konusu? Ben halimden memnunum dedim, gelecekte arkadaşlarımın dediği gibi "iş, eş bulma" konusunda sıkıntı çıkarır mı, bakımsız mı duruyor diye. Soru açıktı ve belirgindi gayet. O morluk geçmiyor ayrıca genetik ve kaç tane doktorla görüştüm bu konuda. İstersen bilmem kaç bin dolarlık ürün olsun kozmetik cilde zarar verir, bu konuda yanlış düşünüyorsunuz bence. Onun dışında dediğim gibi hayatta belirli bir konuma gelmiş insanların görüşlerini merak ettiğim için yazdım. Eğer gerçekten şartsa kullanmak zorunda kalırım zaten.
Giyim konusu da var tabii. Yani iş hayatında mecbur yapmak gerekiyor o zaman
Neden bu kadar sert bir üslupla yazdınız ki alt tarafı makyaj konusu? Ben halimden memnunum dedim, gelecekte arkadaşlarımın dediği gibi "iş, eş bulma" konusunda sıkıntı çıkarır mı, bakımsız mı duruyor diye. Soru açıktı ve belirgindi gayet. O morluk geçmiyor ayrıca genetik ve kaç tane doktorla görüştüm bu konuda. İstersen bilmem kaç bin dolarlık ürün olsun kozmetik cilde zarar verir, bu konuda yanlış düşünüyorsunuz bence. Onun dışında dediğim gibi hayatta belirli bir konuma gelmiş insanların görüşlerini merak ettiğim için yazdım. Eğer gerçekten şartsa kullanmak zorunda kalırım zaten.
Kimyasal kullanmam demedim ki sadece şart olmadıkça yüzüme kullanmak istemiyorum dedim. Ya tamam siz mutlu olabilirsiniz ama siz olursunuz yani ben dikkat etmem bile. Genetikse geçmiyorrr, her gittiğim dermatoloğa sordum bunu. Çocukken bile varmış kendi rengi öyle.Şu mantığınız çok yanlış bence. Çevremiz kimyasal atıklarla, pis dumanlarla, sigara kokularıyla, abur cuburlarla, sorunlu insanlarla doluyken kalkıp da kimyasal zararlı bir şey kullanmam derseniz cildiniz gittikçe daha da kötü olur. Ayrıca hangi doktorlar göz altı morluğu geçmez dedi merak ettim? Bal gibi de geçer, geçiyor. Tamam fandoten cart curt güzel değil ama bakım da yapmazsanız olmaz. Ben aynaya baktığımda aydınlık parlak bir cilt görünce mutlu oluyorum. Göz altı morluğu da o aydınlığı alıyor maalesef. Bu yüzden göz çevresi en önem verdiğim yerdir. Daha iyi bir doktora gitmelisiniz bence.
Senin gibilere ne çok özeniyorum bir bilsen. .. benim rimel hastalığım var, hastalık diyorum çünkü 10 senedir rimelsiz geçen bir günüm yok . Kirpiklerim uzun ve gür ..rimel sürünce iyice çileden çıkıyor ,takma kirpik gibi oluyor . Güzel aslında ama insanların itici bakışlarından sıkılmaya başladım artık .iki kişi beğeniyorsa üçüncü kişi muhakkak laf sokuyor "o ne iyyy örümcek bacağı gibi "diyeHerkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
İş görüşmelerinde önemli diye yazanlar oldu, işte önemli olduğunu söyleyenler hatta bu yüzden uyarı veren şirketlerin olduğunu yazanlar oldu. Belki bu konu yüzünden gerçekten iyi bir iş görüşmesinde eksi puan alabilirim. Bunları merak etmemin nesi tuhaf anlamadım? Ki önemliymiş gayet de. Boş veya dolu herneyse...Sert değil, sert konuşmam daha farklı.
Soruyu boş açtığınızı düşündüm. Makyajın şart olmadığını, bunları bunları söylüyorlar diye yazdığınız şeylerin aslında öyle olmadığını kendinizde gayet biliyorsunuz ve makyaj konusunda zaten belli bir fikriniz var bence. Onun dışında ileride iş hayatında kullanmak zorunda kaldığınızda, kullanıp kullanmayacağınıza ozaman geldiğinde duruma göre karar verebilirsiniz. Çok zor bir karar olmasa gerek.
Hayatınızda hiç belirli bir konuma gelmiş insanları görmediğinizi varsayarak söyleyebilirim ki çok sade, makyajsız kadınlarda var, aşırı süslü olanlarda var. Hergün makyajlı olacaksın iş hayatında veya makyajsız olabilirsin diye kesin birşey söyleyemeyiz. 20 yaşındaymışsın henüz bilemeyiz nerede ve ne konumda olacağını, nerede çalışıcağını, şartlarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?