- 1 Aralık 2021
- 13.922
- 49.366
- 548
- 34
Evet canım dediğim gibi yurt zamanı annem yapardı diğer kızların anneleri de yapardıBen sıcak olarak menemen, domates sos, kızartma- domates soslu, köz patlıcan biberli falan kavanoza yapıyorum. Ama çorba vs.. Hiç denemedim. Ne bileyim şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. İhtiyaç olunca belki yapılır. Ama olmazsa yapmam.
Taze pişmiş gibi olmuyor tabi elticim, tencereye boşaltıp azıcık su ve zeytinyağı ekleyip 6-7 dk daha kaynatıyorum.Tadı nasıl oluyor.
Bu söylediklerini bende yaz aylarında yapıyorum.Ben sıcak olarak menemen, domates sos, kızartma- domates soslu, köz patlıcan biberli falan kavanoza yapıyorum. Ama çorba vs.. Hiç denemedim. Ne bileyim şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. İhtiyaç olunca belki yapılır. Ama olmazsa yapmam.
Olmasın burada kalsınlarEvet canım dediğim gibi yurt zamanı annem yapardı diğer kızların anneleri de yapardı
Kızlar üniversite ye başladığında ihtiyaç olabilir normalde yapmaya gerek olmuyor
Bana çok hitap etmiyorTaze pişmiş gibi olmuyor tabi elticim, tencereye boşaltıp azıcık su ve zeytinyağı ekleyip 6-7 dk daha kaynatıyorum.
Teyzemin yapması normal, ben dondurucudan çıkan sarmayı sevmediğim için kavanozdaki ona nazaran daha güzel geldi bana.
Riskli falan olur diye güvenip yapamam herhaldeBu söylediklerini bende yaz aylarında yapıyorum.
Olur da çocuklar okul için şehir dışında yaşarlarsa, o zaman bu yöntemler sana da lazım olacaktır elticim.
Dilersen sarma sardığın zaman küçük bir kavanozda dene, bir ara açıp tadarsın.
Büyüdüler nevoşOlmasın burada kalsınlar
Bana da çok hitap ettiği söylenemez elticim, ama yaptım mı? yaptım, deneyimlemiş oldum.Bana çok hitap etmiyor
Dizinin dibinde olurlarsa gerek kalmaz, ama olur da uzağa giderler ise ne yapacaksın?Riskli falan olur diye güvenip yapamam herhalde
Kendileri pişirir yer maharetli kızlarDizinin dibinde olurlarsa gerek kalmaz, ama olur da uzağa giderler ise ne yapacaksın?
Yaparlar yapmasına ya da iyi bir yurt bulunup yerleşirlerse sıkıntı olmaz. Ana evine geldiklerinde yerler artık.Kendileri pişirir yer maharetli kızlar
Onlarda burayı istiyorBüyüdüler nevoş
İnşallah Malatya da okurlar başka şehir olma ihtimaline de hazirla kendini
İnşallah olmayı istedikleri yerde istediği mesleği okurlarOnlarda burayı istiyorNasip artık
Elticim sarmada yemesinler biraz özlesinlerDizinin dibinde olurlarsa gerek kalmaz, ama olur da uzağa giderler ise ne yapacaksın?
Evet ev olsa yaparlar ama işte yurt daha iyi olur. Şimdilik burada kalmak istiyorlar. Bakalım ne gelecek sonuç.Kendileri pişirir yer maharetli kızlar
Kıymetimi bilirlerYaparlar yapmasına ya da iyi bir yurt bulunup yerleşirlerse sıkıntı olmaz. Ana evine geldiklerinde yerler artık.
Çok aminİnşallah olmayı istedikleri yerde istediği mesleği okurlar
Benim oğlan kabul etmiyor hiçbirşey. Sarma , börek vs kabul etmiyor.Benim teyzem oğlu üni okurken sarmasından dolmasına, barbunya plakisinden çorbasına, et kavurmasından taze fasulyesine kadar her şeyi direkt yemelik halde kavanozlardı.
Şimdi Ankara’da yaşıyor, teyzem hâlâ aynı şekilde hazırlayıp yollar.
İhtiyacım olduğundan değil de değerlendirme amaçlı. Yoksa ben de tercih etmem, taze taze yapıp yemeyi daha çok seviyorum. Geçen gün oğlum aşure istemişti. Her zaman yapılan birşey değil, birkaç küçük şişe sıcağıyla kavanoza koydum sonra yenilir diye, annemle geldi ikram ettim,Ben sıcak olarak menemen, domates sos, kızartma- domates soslu, köz patlıcan biberli falan kavanoza yapıyorum. Ama çorba vs.. Hiç denemedim. Ne bileyim şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. İhtiyaç olunca belki yapılır. Ama olmazsa yapmam.
Dondurucudan dondurucuya da fark var yasmin.Benim buzdolabının derin dondurucusunda güzel olmuyor, pirinç ufalıyor normal derin dondurucu var, onda güzel oluyor, sarmayı o yüzden hiç kavanozda denemedim, derin dondurucuya koyarım bazen 1 tabak kadar.Taze pişmiş gibi olmuyor tabi elticim, tencereye boşaltıp azıcık su ve zeytinyağı ekleyip 6-7 dk daha kaynatıyorum.
Teyzemin yapması normal, ben dondurucudan çıkan sarmayı sevmediğim için kavanozdaki ona nazaran daha güzel geldi bana.
Benimki uzağa gitti. Mecburen kendi yapıyor. Yemek yapmak değil de bulaşık, mutfağı toplamak zor diyorDizinin dibinde olurlarsa gerek kalmaz, ama olur da uzağa giderler ise ne yapacaksın?
Benim kız dün diyor ki abim buradayken sık sık sarma yapıyorsun, o gidince yapmıyorsunElticim sarmada yemesinler biraz özlesinlerYurtta olunca zaten gerek olmaz, evde olsalar kendileri yapar zaten
Bak aşure mantıklı, sıcak sıcak kavanoza konabilirBenim oğlan kabul etmiyor hiçbirşey. Sarma , börek vs kabul etmiyor.
İhtiyacım olduğundan değil de değerlendirme amaçlı. Yoksa ben de tercih etmem, taze taze yapıp yemeyi daha çok seviyorum. Geçen gün oğlum aşure istemişti. Her zaman yapılan birşey değil, birkaç küçük şişe sıcağıyla kavanoza koydum sonra yenilir diye, annemle geldi ikram ettim,
Dondurucudan dondurucuya da fark var yasmin.Benim buzdolabının derin dondurucusunda güzel olmuyor, pirinç ufalıyor normal derin dondurucu var, onda güzel oluyor, sarmayı o yüzden hiç kavanozda denemedim, derin dondurucuya koyarım bazen 1 tabak kadar.
Benimki uzağa gitti. Mecburen kendi yapıyor. Yemek yapmak değil de bulaşık, mutfağı toplamak zor diyor
Benim kız dün diyor ki abim buradayken sık sık sarma yapıyorsun, o gidince yapmıyorsunAbin bayramda burada olduğu için çok yapıyorum dedim gönlünü aldım Haftaya yapacağım diye söz verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?