Popüler Konu Makarna Tarifleri

Kaynar haldeyken kapağını taktığın ve tuttuğu sürece her yemek konur ablam, ama pilav işine girme bence. Normalde de pilav işi riskli.

Konserve mantığıyla vakumlaması lazım
Bulgur pilavını buzluğa koyabirsin 1 porsiyonluk tek ısıtılıŕ. dolapta olmaz

Nerede yedin de yıllarca yediğin makarnadan vazgeçtin yemekten Ev yapımı makarnanın tadı farklı hazır makarna farklı, ikisini de yerim ben.

Bazen yemek fazla olunca bende koyuyorum ama sulu yemekleri. Pilav olmaz bence. Ona pilav yapma, pilav yapmayı öğret bence. Özellikle pirinç pilavı basit zaten, taze taze yapıp yiyebilir.

Nerede yedin de yıllarca yediğin makarnadan vazgeçtin yemekten Ev yapımı makarnanın tadı farklı hazır makarna farklı, ikisini de yerim ben.
Çocukluğumdan kalma alışkanlık Deynep’im.

Bizde psihalive yapılınca muhakkak hamur fazla yapılır ve bir kısmını makarna keserlerdi. O zamandan beri ben hazır paket makarnayı çok sevmem.

Bazen yemek fazla olunca bende koyuyorum ama sulu yemekleri. Pilav olmaz bence. Ona pilav yapma, pilav yapmayı öğret bence. Özellikle pirinç pilavı basit zaten, taze taze yapıp yiyebilir.
Sıcakken koymak gerektiği için olmaz bence de
Diğer türlü konserve hiç yapmadım

İlla koymak gerekirse küçük kavanozlara koyup, kavanozlar sıcak suyla kaynatılır ama yine de risk. Genellikle Mercimek çorbasını fazla yapınca koyuyorum ben.
Evet kavanozda kaynatıp kapağın vakumlamasi ve hava almaması gerekiyor çorba zaten kaynar konduğu için oluyor da sarma vb kaynar suda mutlaka yapılmalı
Yurt da hafta bitmeden yendiği için birşey olmuyordu

Evet kavanozda kaynatıp kapağın vakumlamasi ve hava almaması gerekiyor çorba zaten kaynar konduğu için oluyor da sarma vb kaynar suda mutlaka yapılmalı
Yurt da hafta bitmeden yendiği için birşey olmuyordu
Benim oğlandan o yönden şanslıyım, aynen İstanbul da okudu.
Eski bir komşum sarmayı çiğ çiğ kavanoza koyup kaynatıp konserve yapıyordu. Bana da vermişti bir kavanoz, fena olmamıştı. Neler var esasında bilmediğimiz.

Ben çekinirim öyle şeylerden
Benim teyzem oğlu üni okurken sarmasından dolmasına, barbunya plakisinden çorbasına, et kavurmasından taze fasulyesine kadar her şeyi direkt yemelik halde kavanozlardı.
Şimdi Ankara’da yaşıyor, teyzem hâlâ aynı şekilde hazırlayıp yollar.

Ben sıcak olarak menemen, domates sos, kızartma- domates soslu, köz patlıcan biberli falan kavanoza yapıyorum. Ama çorba vs.. Hiç denemedim. Ne bileyim şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. İhtiyaç olunca belki yapılır. Ama olmazsa yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…