Şaşırdık mı hayırGelir gelmez nasıl düştün mapusa![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şaşırdık mı hayırGelir gelmez nasıl düştün mapusa![]()
Kaynar haldeyken kapağını taktığın ve tuttuğu sürece her yemek konur ablam, ama pilav işine girme bence. Normalde de pilav işi riskli.Kavanozda yemek hazırlayıp dolaba koyuyorun daha önce yapanlarınız oldumu şekerler,doğum için gidecem ya eşime hazır yemek olur.Yüksük çorbası pişti koydum kavanoza soğusun atacam dolaba sonra.Her türlü yemek oluyormuş pilavı bilemedim nasıl olur diye.
2 ay filan duruyormuş öyle,pilavı bilemedim hiç bulgur pilavı olaurmu acaba .Kapak tuttuğu sürece her yemek konur ablam, ama pilav işine girme bence. Normalde de pilav işi riskli.
Konserve mantığıyla vakumlaması lazımKavanozda yemek hazırlayıp dolaba koyuyorun daha önce yapanlarınız oldumu şekerler,doğum için gidecem ya eşime hazır yemek olur.Yüksük çorbası pişti koydum kavanoza soğusun atacam dolaba sonra.Her türlü yemek oluyormuş pilavı bilemedim nasıl olur diye.
Çorba çeşidine göre değişir etli çorbalar o kadar durmazK
2 ay filan duruyormuş öyle,pilavı bilemedim hiç bulgur pilavı olaurmu acaba .
Ablam pilavı normalde dolaba bile kaldırmamak gerekiyor diye biliyorum. O yüzden hep tek öğünlük yaparım.K
2 ay filan duruyormuş öyle,pilavı bilemedim hiç bulgur pilavı olaurmu acaba .
Nerede yedin de yıllarca yediğin makarnadan vazgeçtin yemektenDeynep’im benim olayım farklı. Bir şeyi yıllarca seversin ve yersin, ne zaman ki iyisini yersin, bir daha yıllarca severek yediğinde o tadı bulamadığın için yemezsin.
Benim olayım tam da bu.
Sadece salçalı makarna ve kremalı domatesli makarna için hazır paket makarna alıyorum.
Ev yapımı makarna salçalı ya da domatesli güzel olmuyor çünkü.
Bir de şu var, makarna suyu kaynayana kadar hamur işimi hallediyorum. Bana daha pratik geliyor.![]()
Bazen yemek fazla olunca bende koyuyorum ama sulu yemekleri. Pilav olmaz bence. Ona pilav yapma, pilav yapmayı öğret bence. Özellikle pirinç pilavı basit zaten, taze taze yapıp yiyebilir.Kavanozda yemek hazırlayıp dolaba koyuyorun daha önce yapanlarınız oldumu şekerler,doğum için gidecem ya eşime hazır yemek olur.Yüksük çorbası pişti koydum kavanoza soğusun atacam dolaba sonra.Her türlü yemek oluyormuş pilavı bilemedim nasıl olur diye.
Çocukluğumdan kalma alışkanlık Deynep’im.Nerede yedin de yıllarca yediğin makarnadan vazgeçtin yemektenEv yapımı makarnanın tadı farklı hazır makarna farklı, ikisini de yerim ben.
![]()
Sıcakken koymak gerektiği için olmaz bence deBazen yemek fazla olunca bende koyuyorum ama sulu yemekleri. Pilav olmaz bence. Ona pilav yapma, pilav yapmayı öğret bence. Özellikle pirinç pilavı basit zaten, taze taze yapıp yiyebilir.![]()
İlla koymak gerekirse küçük kavanozlara koyup, kavanozlar sıcak suyla kaynatılır ama yine de risk. Genellikle Mercimek çorbasını fazla yapınca koyuyorum ben.Sıcakken koymak gerektiği için olmaz bence de
Diğer türlü konserve hiç yapmadım![]()
Evet kavanozda kaynatıp kapağın vakumlamasi ve hava almaması gerekiyor çorba zaten kaynar konduğu için oluyor da sarma vb kaynar suda mutlaka yapılmalıİlla koymak gerekirse küçük kavanozlara koyup, kavanozlar sıcak suyla kaynatılır ama yine de risk. Genellikle Mercimek çorbasını fazla yapınca koyuyorum ben.
Benim oğlandan o yönden şanslıyım, aynen İstanbul da okudu.Evet kavanozda kaynatıp kapağın vakumlamasi ve hava almaması gerekiyor çorba zaten kaynar konduğu için oluyor da sarma vb kaynar suda mutlaka yapılmalı
Yurt da hafta bitmeden yendiği için birşey olmuyordu
Ben çekinirim öyle şeylerdenİlla koymak gerekirse küçük kavanozlara koyup, kavanozlar sıcak suyla kaynatılır ama yine de risk. Genellikle Mercimek çorbasını fazla yapınca koyuyorum ben.
Benim teyzem oğlu üni okurken sarmasından dolmasına, barbunya plakisinden çorbasına, et kavurmasından taze fasulyesine kadar her şeyi direkt yemelik halde kavanozlardı.Ben çekinirim öyle şeylerden![]()
Ben sıcak olarak menemen, domates sos, kızartma- domates soslu, köz patlıcan biberli falan kavanoza yapıyorum. Ama çorba vs.. Hiç denemedim. Ne bileyim şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. İhtiyaç olunca belki yapılır. Ama olmazsa yapmam.Benim teyzem oğlu üni okurken sarmasından dolmasına, barbunya plakisinden çorbasına, et kavurmasından taze fasulyesine kadar her şeyi direkt yemelik halde kavanozlardı.
Şimdi Ankara’da yaşıyor, teyzem hâlâ aynı şekilde hazırlayıp yollar.
Tadı nasıl oluyor.Bende sarmayı fazla sardıysam çiğden kavanoza koyup, suyunu ekleyip, konserve gibi kaynatıyorum.