• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkemeye gitmeli miyim?

xezzeyg222

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
12
9
1
24
Merhaba, aile içi şiddetle ilgili bu konu 19 yaşında üniversite öğrencisiyim olay şu: dün gece (akraba ziyaretine gelmiştik birkaç gün önceden) babannemin evinde gece 2 sularında babam odama kıyafetini almaya geldi beni uyumamış bir şekilde telefonda görünce tabiri caizse ağzıma patlattı-olay esnasında hiçbir konuşma geçmedi- bu olur olmaz ben dışarı çıktım ağzım kanlar içinde sesi duyunca annemler de kalktı polisi ambulansı aradık ben darp raporu alıp babamdan şikayetçi oldum (çünkü evde sürekli şiddet görüyordum) davanın düşmemesi için mahkemeye gitmeli miyim?

Ceza davalarında mahkeme aşaması geldiğinde sanık duruşmaya katılmak zorunda ama müşteki katılmak zorunda değil diye okumuştum sanki, araştırın

Merhaba, aile içi şiddetle ilgili bu konu 19 yaşında üniversite öğrencisiyim olay şu: dün gece (akraba ziyaretine gelmiştik birkaç gün önceden) babannemin evinde gece 2 sularında babam odama kıyafetini almaya geldi beni uyumamış bir şekilde telefonda görünce tabiri caizse ağzıma patlattı-olay esnasında hiçbir konuşma geçmedi- bu olur olmaz ben dışarı çıktım ağzım kanlar içinde sesi duyunca annemler de kalktı polisi ambulansı aradık ben darp raporu alıp babamdan şikayetçi oldum (çünkü evde sürekli şiddet görüyordum) davanın düşmemesi için mahkemeye gitmeli miyim?
Zaten dava acilir,emniyet savciliga iletiyor. Bu olaya mutlaka daha açılır ve hakim karşısına çıkılacak. Gün bildirimini e devletten takip edersin. Direkt savcıliga gideyim diyorsan git ekstra dilekçe ver ama darp raporu alınmış,emniyet bildiriyor

Zaman-ı geldiğinde gideceksin tabi mahkeme günü. Bu dava düşmez,sen geri cekilmedigin takdirde. Geri cekilsende kamuya döner para cezası ile yırtar. "Değişik iş"davaları bir tek gitmeden düşüyor,hiç açılmıyor yani.. bu nasıl baba vurmaya ne hakki var !

Uzaklaştırma kararı verilecekse o duruşmalı görülmez zaten. Ama basit yaralama ceza davası görülecekse mahkemeye katılıp katılmamanız bir şey ifade etmez çünkü basit yaralamanın altsoya karşı işlenmesi o suçun nitelikli halidir. Şikayete bağlı olmadığından iştirak etseniz de etmeseniz de vazgeçseniz de geçmeseniz de kamu davası olarak görülecek.

Back
X