Magniyle sahura dogru

Vay arkadaş fazladan bir tabak koyacak hepi topu gözüne batiyor. Sağlıklı veya hasta oraya gidersen bir daha hiçbir işe elini sürme. Pis insanlar ya insan Ramazan günü der, kız gebe uğraşmasın der. Güzelce ağırlamak çok mu zor? Ay hadi gidemedin eve kocanla göndermesi lazım. Ki kocanın sen evde aç otururken gidip ziftlenmesini çok yadırgadım. Hiç de masum değil. Karım gitmiyorsa ben de gitmiyorum bitti. Bir daha eşin olmadan ayak basma, gittiğinde de misafir gibi sadece yediğini içtiğini kaldır ötesine karışma. Böyle insanların hürmete, saygıya değdiğini sanmıyorum. Bir de Ramazan ya.
Ayni dedigin gibi yapmak istiyorum onlar benim icin yabanci artik sadece bir misafirim
Cidden bu konuda yemek beklemiyorum esim gitmesin yeter
Ama hergun arayip oglum gelmiyormusun deyince araya girip agzima geleni saymamak icin zor tutuyorum buda esimle beni daha cok kavgaya surukleyecek biliyorum biraz daha disimi sikiyorum cunki onlari taniyorsam isi olunca arayacak o yuzden cok surmez diye bekliyorum

Eski kafa zihniyet.
Ben de şok olmuştum ilk defa gittiğim eş ailesinden gördüğüm muameleye.
Kadın gider gitmez evin tüm işlerini bana kitlemeye çalıştı hiç bir anlam verememistim.
Çok değişikler.
Erkekler PaşazAde torunu kadinlar hizmetçi olacak orada.
Hep gelinler bize baksın bize hizmet etsin kafasinda.
Esimin babasi yaşlanınca bize kim bakacak kimseye güvenim yok diyormuş eşime.
Bende dedim guvenmesin zaten el kizlarina üç tane oğlu bir kızı varken.
Dertleri gelinler bunlara hizmet etsin.
Saçma sapan kafa.
Geçende esim annem gelinlerin hiçbirini sevmiyor dedi bende karsiliklidir bu duygular dedim.
Sanki meraklıyız bizi sevsin diye.
Hep hizmet pesindeler.
Benim babam annemden beklememiştir bu kadar hizmet ki kendisi 47 doğumlu.
Ben gitmiyorum bu yüzden.
Bayramdan bayrama.
İnsanın insana saygısı olacak.
Eşim istediği zaman gidiyor tek başına.
Ayy yeminle tam bu ben basindan beri zaten karsiydim bu zihniyete hamilelikte biraz daha ozen bekledim sadece karsimdaki de ne anlar ozen ilgiden
Artik esim gitsin beni zor gorurler bitti yani beni ailem bunlara bakim diye buyutmedi sonucta

Ayy yeminle tam bu ben basindan beri zaten karsiydim bu zihniyete hamilelikte biraz daha ozen bekledim sadece karsimdaki de ne anlar ozen ilgiden
Artik esim gitsin beni zor gorurler bitti yani beni ailem bunlara bakim diye buyutmedi sonucta
Ben hamileyken gittim bayrama denk gelmişti.
Abisi bana şunu alıp surdan gotursene diyor kaynanam başka bir iş buyuruyor.
Çoğunu duymazlıktan geldim şimdi de bayramdan bayrama.
Muhatap olmamaya çalışıyorum.
Kısıtlı süre gittiğim için.
Kafa yapıları değişmez ve bana da uymaz.

Nasıl rahat edersen tamam demıs ya ben olsam "yemeğe gel yardım etmen onemlı degıl sen iyi ol yeterkı dıyemıyorsun da boyle mı diyorsun anne" derdım. Neden içinizde tutuyorsunuz ki ya nasıl sabredıyorsunuz. siz canınızı sıkacagınıza bırakın cevap verin onun canı sıkılsın. Bılerek ogluna da yarın gorusuruz fılan demıs yadkfkf. Bır de bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla gelsin ❤️
Kac gundur laf sokamadigim ve uzuldugum icin kendime kiziyorum ama size hak veriyorum normalde yapacagim seyler ama suan hormonlarmi baska biseymi anlamadim yapamiyorum direk gozlerim doluyor zaten
Ama sizinle konustukca aciliyorum sakinlestikce kafam yerime geliyor resmen

Ben hamileyken gittim bayrama denk gelmişti.
Abisi bana şunu alıp surdan gotursene diyor kaynanam başka bir iş buyuruyor.
Çoğunu duymazlıktan geldim şimdi de bayramdan bayrama.
Muhatap olmamaya çalışıyorum.
Kısıtlı süre gittiğim için.
Kafa yapıları değişmez ve bana da uymaz.
Hep sey gibi davraniyorlar bir hamile senmisin
Araba surebiliyorsan iste yapabilirsin gibi hepsi ayni aman beni anlarsiniz zaten
Bende kulak ardi ediyordum cogu zaman ama bu konu baya dokundu yeminle

Kac gundur laf sokamadigim ve uzuldugum icin kendime kiziyorum ama size hak veriyorum normalde yapacagim seyler ama suan hormonlarmi baska biseymi anlamadim yapamiyorum direk gozlerim doluyor zaten
Ama sizinle konustukca aciliyorum sakinlestikce kafam yerime geliyor resmen
Evet muhtemelen hormonlardandır bıde cok sinir bozucu bısey zaten ya normalde de. Normal hasta olsanız bile bu muamele hos değil bıde hamılesınız onun torununu tasıyorsunuz ınsan daha cok anlayıs bekler tabıkı.

Ayni dedigin gibi yapmak istiyorum onlar benim icin yabanci artik sadece bir misafirim
Cidden bu konuda yemek beklemiyorum esim gitmesin yeter
Ama hergun arayip oglum gelmiyormusun deyince araya girip agzima geleni saymamak icin zor tutuyorum buda esimle beni daha cok kavgaya surukleyecek biliyorum biraz daha disimi sikiyorum cunki onlari taniyorsam isi olunca arayacak o yuzden cok surmez diye bekliyorum
Oğluna sirinlik yapıyor da aklisira seni de getirsin peşinden de iş yaptırsın 🙄 bak anam o kadar düşünüyor gidelim :ukala: yani kocanın da seni öylece bırakıp gitmemesi lazım. Ana baba askinin depreşeceği zaman değil. Neyse neyse sen şimdi bebeğini düşün. Münasebetsiz insan kahrı çekme şimdi. Bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sen kendini toparla sonrasi Allah kerim. Ailen uzakta mi senin?

Aslinda biliyormusun hep sivri dilliydim hamilelikten once de gayet guzel laf soylerdim suan duraksadim nedense
Yoksa ister kpder ister kvde hic birinden korkan bir tip degilim ben boyleyim boyle kabul etsinler kafasindaydim hep
Suanki halimdzn faydalaniyorlar acikcasi
Bundan sonra laf sokmaya gzrek yok zaten acildi ara bir daha eskisi gibi birseyi goremezler benden
Sadece esimle bana yonelcem artik
Oda boyle zirt pirt anne baba diye aglarsa onunla da bir kavga paklar beni sakin kaldikca tepeme ciktiklarini hissediyorum
Bence de biraz bu dönemde insan daha hassas oluyor canım ama neyse ki sen Allah'ın sevgili kuluymuşsun gereken mesafeyi kendileri koymuşlar doğumdan sonra da sürekli torun torun duyemezler obur türlu senin kv sürekli bebekleri alır senden iş beklerdi sen guzel guzel çocuklarımla ilgilenirsin

Aaaaynennn öyle... Helal vaallaha çok güzel öğütler vermişsiniz.. Tecrübe kokuyor yazılarınız..

Ben de anca canım isterse yardım ederim oda en fazla bulaşıklar sofra toplama olur.. Vallaha hiiiiiiiiiiiiiiiiiç rahatımı bozamam keyfime biraz düşkünümdür..😌 Kendi evimin yeterince bakımını temizliğini herşeyi yapıyorum , birde kv evini mi çekip çevireceğim.. Zaten benimkiler Faslı yani birazda relax adamlar şansıma...

Gelin olunca neden hemen temizlikçi veya gündelikçi algısı oluşur ki? Yahu insan kendi kızına bu muameleyi nasıl yapmıyorsa, gelininden de beklememesi gerek.. Gelin dediğin oğlunun biricik eşi ya kızın gibi olmalı.. Ben mutfakta bir şey yapayım, artık ne kadar samimi bilmem ama kayın validem hemen özür dilerim sana mı bıraktım o işi der .. Yani en azından biraz nezaket..

Herkes senın kadar bu konuda bilinçli bir anne olabilse keşke abla
Maalesef yetıstırilme tarzımızla, kültürle cok alakalı bi durum bu. Nasıl alıstıysak öyle gidiyoruz
Kv yi de geçelim, küçüklükten itibaren misafirliğe gıttıgımız de bıle "kalk yardım et, oturma ayıp, bos durma" gibi söylemlerle yetıstırdı annelerimiz. Şahsen ben böyle yetıstırıldım ve nereye gidersem gideyim hıc oturduğumu bilmem, kendı işimmiş gıbı hallder çıkarım yanı istesemde artık ben duramıyorum. Maalesef bunu benım kacınılmaz görevimmiş gıbı beynime, yaşama tarzıma empoze ettı başta annem olmak üzere ve bulunduğum çevrem.
Şimdi nişanlıyım kv davet ettıgın de ınanın mutfagında 1 bardak bıle bulasığını bırakmadan gitmiyorum.
Yanlıs mı yanlıs kendıme cok kızıyorum ama yapmasamda içim içimi yiyor. 😕 Laf eder mi ters bırsey der mi gıbı beynimi kemiren düşünceleri mi saymıyorum bile.
Kendı kendımızı kıymetsizleştiriyoruz başka bir sey değil..

Cidden tam olarak bu bir kez yapmadim olanlara 😅
Kendimi ezdirmis hissediyorum baska bisey degil esim hatrina Allah rizasi diye hep susmusum ha laf verdim cogu zaman hic kotu olmadim
Tek basina olmuyor iyilikler karsindaki anlamiyorsa birakma vakti gelmistir
Bitti bu saatten sonra elbet gelecek konusma vakti dokerim icimi o zaman

Ben de baba evinde sizlerden farklı büyütülmedim, annem sağ olsun annesinden gördüğünün doğru olduğunu düşündüğü için gittiğimiz yerlerde kalkıp yardım etmelisin derdi, evde de iş yapardım ama iş yapmak kadının vazifesidir düşüncesi bana ters geliyordu, evde veya gittiğiniz yerde içinizden geldiği için yardım etmek başka, bunun sizin vazifenizmiş gibi dayatılması başkaydı bana göre, içimden gelmeyen şeyleri yapmaya mecbur değildim o yüzden de daha evlenmeden önce kendimi kimse için paralamamaya söz verdim, sonra da ileride bir kızım olursa ona iş yaptırmayacağıma söz verdim:)

Karşınızdakinin üslubu da önemli, "kalk bana çay koy" denmesiyle "çay koyabilir misin" arasında dağlar kadar fark var, kızıma da üslubun önemini öğretebilmek için evde kim ne iş yaparsa birbirine teşekkür etmeye alıştırdım, eşim toz mu aldı teşekkür ettim, kızım çamaşırları mı astı teşekkür ettim, karşılığını da anne/hanım eline sağlık teşekkür ederim denerek gördüm, evde kimse iş yapmıyor da değil ama kimse kimseyi iş yapmaya zorlamıyor, zorunlu vazife haline dönmüyor, kızım odasını temizlememişse babası siler süpürür, ben yerleri silmemişsem kızım bugün ben sileyim anne der, kimse neden sen yapmadın demez, kimin içinden neyi yapmak geliyorsa onu yapıyor.

Bunları yazıyorum kusursuzluk abidesi görünmek için değil aksine kimse kusursuz değildir, görevinizmiş gibi dayatılan şeyleri üstünüzden atın, içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmayın ve kendi kıymetinizi bilin diye zira henüz çok gençsiniz başkalarının size yaptıklarına üzülerek geçirdiğiniz ömür su gibi akıp giderken, değişmesini istediğiniz şeyler için geç kalmayın keşke demeyin diye, üslup ve iş bölümü evinizde başlar, evinizde değişim yaparsanız bu yakın çevrenize de yansır, sizinle iş yapan eşiniz ailesinin evinde de sizinle iş yapar, evlatlarınız keza öyle, birbirinize teşekkür ettiğinizde size verilen değer fark edilir, bunların hiçbiri anlamayacak kulak ardı edecek kişilerle akrabaysanız bile en azından bilirler ki size iş buyurduklarında sizin yerinize eşiniz yapacak.

İleride çocuklarınızın da evlenecekleri kişilerin ailelerinden manevi beklentileri sizin kendinize verdiğiniz değerle, birbirinize nasıl davrandığınızla doğru orantılı bence, hem kendiniz hem çocuklarınız için değişim yapın😌

Son düzenleme:
Evet muhtemelen hormonlardandır bıde cok sinir bozucu bısey zaten ya normalde de. Normal hasta olsanız bile bu muamele hos değil bıde hamılesınız onun torununu tasıyorsunuz ınsan daha cok anlayıs bekler tabıkı.
Gercekten tek esimle kavga edebiliyorum cunki onun karsisinda aglamak bana zor gelmiyor
Ama digerlerine firsat verip gucsuz gorunmek istemiyorum aglasam daha kotu diye sakinlesmeye calisirken cevap veremiyorum 😂cidden ozel bir ilgi beklemiyorum sadece anlayis ama problem boyle insanlar ne anlar anlayistan

Oğluna sirinlik yapıyor da aklisira seni de getirsin peşinden de iş yaptırsın 🙄 bak anam o kadar düşünüyor gidelim :ukala: yani kocanın da seni öylece bırakıp gitmemesi lazım. Ana baba askinin depreşeceği zaman değil. Neyse neyse sen şimdi bebeğini düşün. Münasebetsiz insan kahrı çekme şimdi. Bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sen kendini toparla sonrasi Allah kerim. Ailen uzakta mi senin?
En son kavgadan beri iki gundur evimizdeyiz iki gundur de ariyor oda iki kez hayir dedi ama bugun ne diyecek cidden bilmiyorum
Ha asla beni zorlamaz gidelim felan diye
Birde bir yandan stres yapma diye cabaliyor ama bir yandan bunu yapamiyor cozemedim beynini
Yok ailem yakinda sukur ki onlar var zaten ugrasmiyorum benide goturemez zorla oyle bisey olsa patlardim zaten

Bence de biraz bu dönemde insan daha hassas oluyor canım ama neyse ki sen Allah'ın sevgili kuluymuşsun gereken mesafeyi kendileri koymuşlar doğumdan sonra da sürekli torun torun duyemezler obur türlu senin kv sürekli bebekleri alır senden iş beklerdi sen guzel guzel çocuklarımla ilgilenirsin
Insallah papatyam ya artik bu kizginligimla ne cocuk ne bisey tekrar iliski kurmak yavas yavas yol yapmayi denese dahi biraz hormonlarim durulsun buna cevabimi veririm yoksa icimde kalir patlarim

Ben de baba evinde sizlerden farklı büyütülmedim, annem sağ olsun annesinden gördüğünün doğru olduğunu düşündüğü için gittiğimiz yerlerde kalkıp yardım etmelisin derdi, evde de ev iş yapardım ama iş yapmak kadının vazifesidir düşüncesi bana ters geliyordu, evde veya gittiğiniz yerde içinizden geldiği için yardım etmek başka, bunun sizin vazifenizmiş gibi dayatılması başkaydı bana göre, içimden gelmeyen şeyleri yapmaya mecbur değildim o yüzden de daha evlenmeden önce kendimi kimse için paralamamaya söz verdim, sonra da ileride bir kızım olursa ona iş yaptırmayacağıma söz verdim:)

Karşınızdakinin üslubu da önemli, "kalk bana çay koy" denmesiyle "çay koyabilir misin" arasında dağlar kadar fark var, kızıma da üslubun önemini öğretebilmek için evde kim ne iş yaparsa birbirine teşekkür etmeye alıştırdım, eşim toz mu aldı teşekkür ettim, kızım çamaşırları mı astı teşekkür ettim, karşılığını da anne/hanım eline sağlık teşekkür ederim denerek gördüm, evde kimse iş yapmıyor da değil ama kimse kimseyi iş yapmaya zorlamıyor, zorunlu vazife haline dönmüyor, kızım odasını temizlememişse babası siler süpürür, ben yerleri silmemişsem kızım bugün ben sileyim anne der, kimse neden sen yapmadın demez, kimin içinden neyi yapmak geliyorsa onu yapıyor.

Bunları yazıyorum kusursuzluk abidesi görünmek için değil aksine kimse kusursuz değildir, görevinizmiş gibi dayatılan şeyleri üstünüzden atın, içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmayın ve kendi kıymetinizi bilin diye zira henüz çok gençsiniz başkalarının size yaptıklarına üzülerek geçirdiğiniz ömür su gibi akıp giderken, değişmesini istediğiniz şeyler için geç kalmayın keşke demeyin diye, üslup ve iş bölümü evinizde başlar, evinizde değişim yaparsanız bu yakın çevrenize de yansır, sizinle iş yapan eşiniz ailesinin evinde de sizinle iş yapar, evlatlarınız keza öyle, birbirinize teşekkür ettiğinizde size verilen değer fark edilir, bunların hiçbiri anlamayacak kulak ardı edecek kişilerle akrabaysanız bile en azından bilirler ki size iş buyurduklarında sizin yerinize eşiniz yapacak.

İleride çocuklarınızın da evlenecekleri kişilerin ailelerinden manevi beklentileri sizin kendinize verdiğiniz değerle, birbirinize nasıl davrandığınızla doğru orantılı bence, hem kendiniz hem çocuklarınız için değişim yapın😌
Insallah kendim yapacagim ve nasip olursa bebeklerimi boyle egitecegim

Uslup onemli Evet bana iyilikle geleni ben zaten ceviremem emir verenlerden nefret ediyorum

En son kavgadan beri iki gundur evimizdeyiz iki gundur de ariyor oda iki kez hayir dedi ama bugun ne diyecek cidden bilmiyorum
Ha asla beni zorlamaz gidelim felan diye
Birde bir yandan stres yapma diye cabaliyor ama bir yandan bunu yapamiyor cozemedim beynini
Yok ailem yakinda sukur ki onlar var zaten ugrasmiyorum benide goturemez zorla oyle bisey olsa patlardim zaten
Yok işte kv bir şekilde sinirleri gerip oğluna istediğini yaptırmaya çalışıyor demek istiyorum. Yani of insan gibi davranmak çok mu zor ya vallahi çok kızıyorum.

Insallah kendim yapacagim ve nasip olursa bebeklerimi boyle egitecegim

Uslup onemli Evet bana iyilikle geleni ben zaten ceviremem emir verenlerden nefret ediyorum
Elbette önemli, evde bile eşimiz çocuğumuz su koy deyince tavrımız başka, susadım su koyabilir misin dese başka.

Kayınvalideniz ya da kayınpeder kızım sofrayı birlikte kuralım mı, ben çayı demledim sen servis yapar mısın deseydi mesela dert eder strese girer miydiniz?

Aslında herkesin istediği biraz saygı görmek, önemsediğini hissetmek.

Yok işte kv bir şekilde sinirleri gerip oğluna istediğini yaptırmaya çalışıyor demek istiyorum. Yani of insan gibi davranmak çok mu zor ya vallahi çok kızıyorum.
Cidden oyle varya timsah gozyasiyla herkese her isi yaptirmaya calisiyor fena kari
Valla bende patliyorum sinirden
Bu günde mi gideceksin :KK48:.
Zaten 2 gun gittim ondan beri tovbeliyim 😈

Insallah papatyam ya artik bu kizginligimla ne cocuk ne bisey tekrar iliski kurmak yavas yavas yol yapmayi denese dahi biraz hormonlarim durulsun buna cevabimi veririm yoksa icimde kalir patlarim
Bence çok güzel ilişki kurarsın daha mesafeli ne diyeceklerini demeyeceklerini öğrenmiş olurlar bazen fırtına iyidir canım

Elbette önemli, evde bile eşimiz çocuğumuz su koy deyince tavrımız başka, susadım su koyabilir misin dese başka.

Kayınvalideniz ya da kayınpeder kızım sofrayı birlikte kuralım mı, ben çayı demledim sen servis yapar mısın deseydi mesela dert eder strese girer miydiniz?

Aslında herkesin istediği biraz saygı görmek, önemsediğini hissetmek.
Tam olarakda bu 😍iyiligin acmayacagi Kapi yok ama onlar boyle kaba buyumus ki bunu anlamiyorlar sanirim
Saygi kelimesini sadece kucuklerin buyuklere uygulamasi gerektigini saniyorlar

Bence çok güzel ilişki kurarsın daha mesafeli ne diyeceklerini demeyeceklerini öğrenmiş olurlar bazen fırtına iyidir canım
Ya tek derdim sakin bir hamilelikti yeminle
Sen biliyorsun zaten takinti korku stres hepsini yasiyorum bende
Birde bu eklenînce afalladim sanirim yeni kafami toparliyorum

X