Magniyle sahura dogru

Neeeee çöpe at aklını kaçırmış kadın :skandal:
Savas istiyor 😂 ukranya ile rusya gibiyiz suan galip gelecek birimiz
Allahım ınsallh bdv'lere düşmem yarabbim 🤲birde beni sakınlestırmekle ugraşmayın 🤣
Ayy buyuk konusmusum herkes birgun bdvye dusuyormus 😬
Evlilikde su raddeye nasıl geliyor insanlar bilmiyorm.Kaynım,eltim yok o yüzden herhalde.
2 görümcem var onlar da kendini bilen insanlar herhalde ondan yüz göz olmadık.
Yani ben müko bi insan değilsem🤪
Kvde kpderle bukadar samimiyete ne gerek var?
Kvdeden incelik beklemeyin oldugu gibi kabul edin,ben kvdemle sorunum varsa onla hallederim.
Kocaya niye agzıma geleni sayıp huzurumu bozayım hamile halimle?
Gerci ben daha annen böyle dedi derken,benim esim ee bunu mu dert ettin Allah baska dert vermesin der konu kapanır🤣
O bile annesini konu etmez.
Siz niye ettiniz niye ciddiye aldınız bukadar anlamadım ama canına yazık ablacm.
Valla karsindaki artik sabrini tuketînce radde felan kalmiyor
Hep elit cizgimi bozmamaya calistim ama
Gorumcelerim turkiyede problemim yok tek problemim kvde elti birde hepsinden daha cok uyuz oldugum kpeder
Esime anlatinca saka yapmislardir ilk basta deyince delirdim cunki 😅
Ben bu durumda en çok eşime kızarım. Hamile halimle seni evde bırakıp yemeğe gidiyor. Oruçluların sofrasında ne işin var diyen erken gel yemeği yap arkandan laf ediyorlar diyen ailesine o zaman beni niye çağırıyorsunuz diyemiyor. Gitmesine izin verme. Basit şeyler yapın birlikte evinizde yapın iftarı. Açık açık beni bırakıp gidemezsin de kusura bakmasın. Ailem eşimi istemeyecek belli edecek ben de mal gibi seğirtip aç karnımı doyuracam.
Ailem bunu yapsa ben onu uzmez onlarla sorunumu hallederdim o yuzden ayni dediginizi bekledim yapamadi en buyuk kirginligim bu oldu ona karsi
Kavga edince gitmemeye basladi ama basindan Siniri cizmesini bekledim hep olmadi

Magnifiaque Magnifiaque takip ediyorum seni ama ben pek konulara durumlara yorum yapmam. Geçenki durumunda da çok üzülmüştüm sana. bende yay burcuyum. 5 yıl sonra hamile kaldım ve çok zor sahip oldum bebeğime. Hamile kaldıktan sonra kv kp eltiler kayınlar yaşatmadıkları sorun kalmadı. Hep ağladım hep ağladım. Bak ne güzel eşin arkanda cevaplarını ver diyor benim eşim konuşturmadı bile beni ben çok pasif kaldım. Kısacası baya baya ezdirdim kendimi. 9 ay boyunca hepsini toplasan 9 kere anca gitmişimdir kv ye. Ben gitmesemde arayıp eşimi dolduruyodu aramasa eşim gittikçe dolduruyordu. İftiralar yalanlar iki yüzlülükler... Artık bezmiştim mesafemi koydum. Aramadım bile hâla da aramam ayda bir gidersem giderim gitmezsem oda yok. En azından böyle kafam rahat şuan çok pişmanım hamileliğimi kendime onlar için zehir ettiğime. Şimdi bebek için çağırıp duruyolar ama her seferinde gitmiyorum. Hala mesafeliyim yani. Tek kurtuluşun mesafe koymak. Evet hayır öyle değil... Onlarla konuşmam bu kelimelerden ibaret. Sende sonra pişman olacaksın. Ben bunlar için neden kendimi bu kadar üzdüm güzel zamanlarımı yaşayamadım diye. Pişman olmadan şuana bebeklerine odaklan. Anın tadını çıkar. Herşey gönlünce olsun Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşaAllah canım benim 🌺🌺😘😘
Ya Kuzum Birde bebekten sonra yuzsuz yuzsuz cagiriyorlar sanki bebegi cok dusunuyormus gibi Yok artik cidden oldurdu aramizdaki iliskiyi insallah stres yapmam bu saatten sonra ama haketmedigimi dusundugum icin cok stres yapiyorum
Problem ne biliyormusun esim bir kez konussa herseyi unuturdum sanirim oraya gidince benim arkamda durabildigini de dusunmuyorum
Insallah bende sag salim kucagima alirim bebekleri 😍valla onlar icin bu kadar sakin kalmaya calismam yoksa cok pisman oluyorum

:))))
Arada sizlerin kulağını çekmek gerekiyor biraz, 27 yaşında bekar kızım var ona da söylüyorum zaman zaman, ben onu bir evin bir prensesi olarak büyüttüm, evde iş buyurmam, canı isterse yapar istemezse zorla iş yaptırmıyorum, salata yapsa teşekkür ederim, ona da diyorum ben sana iş buyurmuyorum, ileride biriyle evlenirsen seni kayınvalide evinde iş yaparken görmem umarım, ben kayınvalideme iş yapmadım kimse yapsın istemiyorum 😂
Hastalık vb ihtiyaç hali müstesna, ayrıca işler sadece kadının vazifesi de değil, kayınvalideler yemek yapıyorsa gelinlere yapmıyor, kendi eşlerine çocuklarına yapıyorlar, eşleri çocukları annenin yorulmasına üzülüyorlarsa her biri bir işin ucundan tutsun, size gelene kadar evin kendi insanı yeter işleri yapmaya, erkekler diye mi bu iş yapmama halleri😤
Aklimîn bir ucunda tutcam bunlari 🥲

Sweetim hatirlarmisin acile gitmistim agrilarim icinde kalbi durmus birinin demisti o uyuz adam yanlis gormus sonradan anlasildi
Ama bu bende korku oldu o yuzden esime soz verdirdim soylemeyelim diye oda sen soylersin soyleme demisti o yuzden iki hafta sonra aciklayacaktim 🥲😍insallah iyilerfir ya
Yaa evet birinin kalbi durdu diye bir süre hesabı da padifleştirmiştin çok mutlu oldum insalalh ikisi de çok çok iyidir 🥰
Kayınvalide ve kayinbaban hatta kaynın bile çok ayarsız ramazan boyunca hiç gitme boşver eşin de bişey derse azarla yolla amannn bebişler gelsin de gerisi boş 💫

Canım herkes birşeyler yazmış.. üzüldüm gebe halinle böyle şeylerle uğraşmana.. Ama lütfen stress olmamaya çalış Cunki artık sen iki canlısın... Anne olacaksın bebeğinden başka hiç birşey önemli değil sadece ikinizin sağlığı
. Bu yüzden elinden geldiğince üzülmemeye çalış..

Bak hem eşinde senin yanında demiş ya ben sana bir şey demem sen onlara söylen içinde tutma.. Yeri geldiğinde usulünce ver cevabını boşver sen köle misin? İçinden geleni şöyle fikrini söyle atma içine kuzum... 🌺😘
soylemeye soylemeye sistim sanirim cidden hamilelikten sanirim aglamamak icin savasirken laf edemiyorum kimseye ama sakin kafayla dusundum
elbet ariyacak o zaman soyleyip kapatirim isi dusunce aramayi da keser bu sebeple
Şükür iyileşti doğduktan 12.gününden itibaren 6 hafta alçılı kaldı grçen ay da röntgen çekildi şükür iyi. Ama gerçekten bizden başkası çekmiyor yine bize olan oluyor boşverin başkalarını insan kuruyor kafada niye böyle şöyle ama onlar yaşamıyor yaşadıklarınızı
Ay cok sukur rabbim hep iyiligini versin ♥️
Evet ya kiyamam masum yavrucaklara onlara bunlari yasatmaya hakkimiz yok aslinda 🥲ama iste insan sakin kalmayi ogrenmek cok zor sanirim

Sizin iftardan saatlerce önce gidip yemek yapmanıza gerek yokmuş ki! ...Resmen sizi çiğ çiğ yiyorlar karı koca 🤐 Çok dar görüşlü insanlarmış eşinizin ailesi..kaynınız da aklınca espri yapmış ,geride konuşulduğunuzu size çıtlatmak istemiş ama mağdur edilene destek öyle olmaz! Benim kayınvalidemin eltim için söylediği sözleri eltim bilmez bile ,hiçbir zaman söylemedim ..ama kayınvalidemin de yüzüne cevabını verdim ,haksızlığını düşündüğüm şeyleri söyledim hep.. kaldı ki o evin evladı eşiz ve kaynınoz siz değilsiniz .Gelsinler az daha erken kendileri pişirsin yemekleri..İki lokma yemekle de doyarlar ama şu an yaptıkları /söyledikleri hamile insana eziyet ..kendi içlerinde çelişkilerle dolular😔
Yemin ederim daha guzel anlatilamazdi 😅Evet beni cig cig yemeye calisiyorlar kafam almiyor hala zaten hepsi cok yemek yemeyi seven insanlar ki aralarinda az yemek yiyorum diye bana laf ederler bir tabak yemek icin bu kadar filmé hic gerek yoktu
Kaynima da ayri saskinim cidden onu hep adaletli bir insan gormustum ama konu aile olunca hepsi kendini cekiyor sanirim
burdan cikardigim tek ornek kvde onlara agliyor acindiriyor kendini sonra bana karsi melek gibi davraniyor iki yuzlulukten ote gidilmiyor
Size tavsiye hiç takmayın keyfinize bakın, eşinizin de hakkından gelin az sesi çıksın bu ne pısırıklık ayol..
Zaten esimi bogmak istiyorum 🥺aile olmayi beceremedigini soyledim esime
Surekli beni savun ayaklarinda degilim ama bazen boyle konularda laf soyleyebilse bana da ihtiyac kalmaz onun sozuyle benim sozumun degerini bir gormuyorum onlara karsi

Yaa evet birinin kalbi durdu diye bir süre hesabı da padifleştirmiştin çok mutlu oldum insalalh ikisi de çok çok iyidir 🥰
Kayınvalide ve kayinbaban hatta kaynın bile çok ayarsız ramazan boyunca hiç gitme boşver eşin de bişey derse azarla yolla amannn bebişler gelsin de gerisi boş 💫
Canim papatyam nolur bana kizmayin demek istedim ama emin olmak istiyordum iki haftaya randevum var
Ilk dusuk sonra acildeki doktor sacmalayinca bu bende travma gibi bisey yapti bu yuzden sakin gecirmem imkansiz sanirim hamileligimi 🥲
Insallah ya valla iyi olsunlar kucagima alim baska birsey istemiyorum 😍artik birsey oldukca burayi dusunup sakinlesirim mahvolmustum ya kac gundur

Selam guzel kk kadinlari
Ilk kez bir derdim var ve basa ciktimmi bilemiyorum
En son sizle yazistiktan sonraki aksam esim gidelim deyince ben gitmiyorum sen gidebilirsin git dedim hic israr etmedi gitti takmadim acikcasi Gitmeden de sey dedi Annem soruyor senide Bende dedim ya kesin soruyordur hic sorun degil sen git o gitti iftara bes dakika gibi bir sure var
Beni melek kvde aradi
Nasilsin magni gelmedin neden diye sordu
Bende sirf ne diyecek diye dedim ki
Evet ben gelmek istemiyorum nasil olsa yemek dahi yapamiyorum o yuzden gelmesem daha iyi dedim
Dedi iste nasil rahat edersen evde uzan tabi
Bende aradim ki oglunu yanina aldida beni orda birakti diye aklina bisey gelmesin diye aradim
Sonra basimin dondugunden agrilarimdan konustu Ve riskli oldugunu biliyordu
Neyse bu konusma tabi beni delirtti agzindan yemek yapmak ne kelime gel ye cikmadi
Sonra sakince kalmaya karar verdim takma dedim tabi ama dayanamadim
Esim eve geldi arabada annemin verdigi yogurt vardi
Dedim anahtari ver garaja incem
Dedi cok karanlik ver ben alirim sen yorulma
Sonra actim agzimi baya dolmusum
Sanki cok dusunuyormussun gibi konusma
Ben biseyler tasidigim icin degil stresinden yoruluyorum dedim
Konu acildi arkamda durmadigindan girdim ailesinden ciktim aglaya aglaya baya birikmis tabi saydim doktum icimdekileri
Sonra dedi onlar seni hep soruyor neden gelmedi felan diye sen yanlis anlamissin hatta Annem sordu ben ona magni iyi degil agrilari var yemege yardim etmedigi icinde gelmek istemiyor dedim oda nasil rahat ederse oglum dedi deyince
Dedim sen delimisin bu sozden mutlulukmu duymaliyim
Ah oglum yemek yapmasina ne gerek var evde ne yiyecek o gelsin yesin burda ben yapiyorum diyemedimi
Aglama diye ilk beni susturdu
Dedim onlara kirilmiyorum insan sevdigine Kirilir tek suclu sensin savunamadin beni
Dedi bak magni seni anliyorum ama sorun su ben sana ne zaman aileme cevap verdin diye kizdim babam oyle dediginde yoktum acik acik soyleseydîn ben yapamam hastayim diye neden savunmasiz kalmis dusunuyorsun kendini icinde biriktirme dok gitsin ben birsey soylesem orda olmadigim icin bisey soyleyemedim ama asla senin arkanda durmamam gibi bir soz olamaz gerekirse konusurum ben onlarla gitmek istemezsen seni zorlayamam
Bende dedim oraya gitmeni takmiyorum ama senin bu tavirlarin beni delirtiyor
Allah’a havale ediyorum artik hepinizi cok uzuldum 😅sonra gonlumu almak icin baya cabaladi arada detayli konusmalari soylerim uzun olmasin her Neyse kapattik
Sabah kalktim dun gidecek sandim gitmedi
Bugunde gitmedi ben kalktim yemek yapiyorum
Kvde aradi gene oglum gelmiyormusun
Oda dedi hayir magni yemek yapti biz burda yiyecegiz ne yapti diye sordu
Esimde cevapladi sonra yarin gorusuruz dedi
Ajjajajajaj delirdim ama ses etmedim
Yarin ne olacak bilmiyorum acikcasi giderse sakin kalabilirmiyim onuda bilmiyorum
Kvdeyi gizliden gorup agzima geleni saymak istiyorum sadece ama firsat olmadi daha
Anca sahura kadar biter daha uzatmayim
Siz beni anlarsiniz zaten ama giderse nasil tepki vermeliyim cidden
Hamilelikte cok pasif kaliyorum tek cozumum aglamak cidden bilmiyorum napcam
Hepinize cok tesekkur ederim 💙

Ilk olaylar soyleydi 🥵

Kisaca ramazan boyunca esim ailesinde yemekten yanaydi bende evde cunki gercekten hafif bir is yapsam bile agrim oluyor sonra korkuyorum biliyorsunuz beni
Neyse bana resmen yalvardi ikna etmeye calisti derken birinci gun kiramadim gittik iftara az zaman vardi

Merhaba deyince kayinbaba direk merhaba bu saatte mi gelinir dedi sonra oruc olmadigimi ogrenince oruclularin masasinda ne isin var diye kendince kustahca saka yapti
Sonra ses etmedim calismadigimi ogrenince de direk birdaha ikindileyin gel hem yap he ye dedi bende direk dedimki zaten ben oruc tumadigim icin gelmek istemiyordum oglunun zoruyla oldu bugunde gelecegim yoktu

Neyse sinirle ac kaldim resmen iki gundur gitmedik
Sonra bugun gene oraya gidelim diye birsey oldu sabah mukabeleden ciktim kvde aradi kofte yuvarlayalim yardim edermisin gittim koftesine yardim ettim ordan dediki ilaclarim yok Merve doktora gidersen yazdir doktor beste aciliyordu gittim 18.30 da eczane felan derken evime girdim az uzandim esim geldi kalktik oraya gittik yuzsuzce

Tabi oraya gittik surat bes karis kpder kalkmis salata yapiyor ben yapim dedim yok
Kalktim sofrayi kurdum yemekleri isittim genel isleri yaptim
Sonra kaynim geldi
Saka yapti erken gelmissiniz diye Bende dedim Abi baban zaten hissettiriyor sen yapma dedi yenge geliyorsaniz onceden haber edin bari yemek fazla olur dedim zaten annen dunden biliyordu ogle burdaydim dedi Annem yoruluyor yardima gelsen
Dedimki Abi ben zaten gelmek istemiyorum ki ozelliklede yemekleri yapmamissam hic gelmek istemiyorum ama abin durmuyor calismiyorum diye de evde duramiyorum benimde islerim var valla sana da kirildim yani
Geri dedi beni yanlis anliyorsun ama arkandan soyleniyorlar sonra
Sonra tabi bisey yemedim eve geldim ama baya sinir felan degil bu durumda kaldigim icin uzuluyorum
Canım senin hamile kalana kadarki çektiğin zorlukları biliyorum az çok. Yazık değil mi sana niye üzülüyorsun ki, ne halleri varsa görsünler. Aynısını ben bebeğim 40lıyeken yaşadım. Bebeğim kolikti, ve sancısı tutanda sadece kucağımda rahatlıyordu. Bebeğimi bırakıp gifip salata yapımına yardım etmedim diye duymadığım laf kalmadı konu, komşu kaynanamın bağırarak kendi kendine kavga etmesine kapıyı çaldı ki noluyor, her gelene anlattı benim yardım etmediğimi. Bir de kendi oruç tutamıyor ha bide oruçlu olsa öldürür milleti. Bizim türk kaynana toplumunun %80-nin kafası böyle çalışıyor malesef ki. Lan altı üstü bir tabak daha fazla yemek yapacaksın ne bu tripler sanki, ingiliz kraliyet ailesinin yemeğini yapıyor. Gelin gelmeden önce yemekleri kim yapıyordu o kadar saçma ki, inan ben anlamıyorum ya. Tek pişmanlığım olayları çok kafama taktığımdı o zamanlar. Sana tavsiye asla üzülme kocanda bu konuda iradesizse ailesine söz geçiremiyorsa sadece üzüldüğünle ve bebekleri üzdüğünle kalacaksın. Eşin gitsin sende miss gibi siparişini ver keyfine göre takıl. Bu sırada lütfen seni güldürecek şeyler yap. Mesela komedi olur güzel film olur. Burda tecrübe konuşuyor ☺️İnan aklım mantığım almıyor ya hamilesin nefsin çeker diye demi düşünmez. Oruçları boşa tutuyor bu insanlar gergin gergin sağa sola saldıraraq oruç tutulurmu. Velhasıl kelam Magni bir daha buralarda üzüldüğünü görmeyim :sopa:

Yeminle ikide bir ariyor sutten kesememis gibi koskoca adami deliriyorum
Normalde mantikli bir insanin karinin yaninda dur demesi gerekmezmi benim ailemde kvde boyle sey gormedim
Cok haklisin kuzum ama biseyleri degistiremiyosan alismaya calismalisin hele ki hamile halinle hormonlar tavan, baba olunca esin de degisecek biraz sabir 🤗

Onlar da kendi aralarında konuşuyorlar ve size bunu aleni şekilde hissettiriyorlar.
Onların zihniyet "ya sürekli gelmeseler keşke, ya da geldiğinde gelin hanım bir işin ucundan tutsa."
Kayinpederin ve kayın beyin sözlerini bir daha düşünün.
Kayın bey gelmeden önce söyleyin ona göre yemek yapılsın vari sözleri.
Kayinvalide haber verilmediği için bilgi almaya çalışıp yemek konusunda ona göre hareket etmeye çalışıyor sürekli araması ondan.Bence gelmenizi çok istediklerinden değil. Gelmenizi çok isteyen aile böyle davranmaz.
Bu tip beklentiler ayıptır,yanlıştır, görmemişliktir. Ama aynı zihniyet taşıyan insanlar hala var ne yazikki.
Daha önce de yazdığım gibi siz bu durumu kayinvalide ile konuşarak çözümleyemeye çalışın derim.
Ve inşallah en kısa zamanda sorunu çözdük arkadaşlar diyerek gelirsiniz. 🤗

karı koca ikinizde de iş yok.
siz çok yumuşak başlısınız hal böyle olunca kimse lafından geri kalmamış. çekinceleri yok bu lafı edersem yakışık almaz diye. kayın bile yorum yapıyor şaka gibi.
o ilk iftar oruçlu olmayanın sofrada ne işi var dediğinde kalkıp evinize gidecektiniz. bir daha da ömrü billah yemeğe gitmezdim ben olsam.

Canim papatyam nolur bana kizmayin demek istedim ama emin olmak istiyordum iki haftaya randevum var
Ilk dusuk sonra acildeki doktor sacmalayinca bu bende travma gibi bisey yapti bu yuzden sakin gecirmem imkansiz sanirim hamileligimi 🥲
Insallah ya valla iyi olsunlar kucagima alim baska birsey istemiyorum 😍artik birsey oldukca burayi dusunup sakinlesirim mahvolmustum ya kac gundur
Ben sana hiç kızmıyorum çünkü sanıyor musun herkes bu günleri çok güzel sakin atlatıyor ben sanmıyorum gereksiz yerlerde ağlama tutuyor bazen beni de senin durumun çok ayri . Ben olsam bende çok sinirlendim.

Kendini yıpratmani da hiç istemiyorum ama gerçekten senin eşinin ailesi birine bile değmez. Bazı insanlar kötülükten beslenir kim bilir aklında ne kurdu çocuğu olunca oğlunu kaybedeceğini mi düşündü . Büyük ihtimal çünkü oğlu çocukları olunca evine daha düşkün olacak senin ki de ilgi hastası hatırlıyorum alışverişe bile seni zorla götürürdü..

Eşinle duygularini paylaş çok hassasım yalnız kalmsk istemiyorum de. Cidden duygularına oyna her gün her gün çağırsın emin ol bikacak. Çok iyi oldu bir yerde bebişler doğmadan sen o sınırı koy ki bebeklerin büyümesine eğitimine karışmasın. Inşallah çok iyiledir ikisi de. Çok bekledin mucizelerin seninle hep olsun canım

Hah iste tam bu noktadayim ogullarina kocasina yemek yaparkzn sorun olmuyor tek sorun benim oraya gidip oturmam ki direk oturmuyorum oraya gidince sofra kurarim toplarim cay faslinda bir bardak dahi birakmam ki arkamdan konusmasin diye temizler gelirim ama sorun yemek yapmamam oldu
Kpder direk birdaha ikindi vakti gel birlikte yapin birlikte yeyin dedi
En cok buna sinir oldum ya bir tabak yemek cok goruldu bana
Ya hamile kadından özellikle riskli bir hamileden ne yemeği bekliyorlar?
Cidden komşu olsa bir tabak fazladan yemek gönderir bu halde
Kafalarında gelin = hizmet etmesi gereken kişi olduğu için zorlarına gidiyor ona hizmet etmek
Acayip sinirliyim bu konulara ya misafir çağırma ya misafirden iş bekleme
Yemeği sana yaptırıp, bulaşığı sana yıkatıyorlar adıda sizi misafir aldık oluyor

Eski konularınızı okumadım ancak eşinizin ailesini boşverin. İnsaların beklentileri tabiki olur, onlarında bi hayat görüşü bi yaşam tarzı var doğru ya da yanlış ama onlara uymamak sizin elinizde. Benden nasıl bunu beklerler nasıl insanlar diye düşünmeyin. Öyle insanlar işte, yapacak birşey yok onları öyle kabul edin geçin. İnsanları değiştiremezsiniz. Sizi anlamalarını bekleyemezsiniz. Siz ssadece kendi tepkilerinizden sorumlusunuz.

Bu konuda eşinizle karşı karşıya da gelmeyin derim. Siz eşinize ailesinin yaptıklarını sayıp dökerken, o sanki ailesinin yaptıklarını kendisi yapmış gibi üzerine alınıp üzülüyordur muhtemelen. Bu şekilde eş ailesinin sizde yarattığı duygusal yükü sürekli eşinizin üzerine boca ederseniz bir süre sonra onunla aranız açılır. Sakince size kötü hissettirdiklerini ve sizinde araya mesafe koymak istediğinizi söyleyin. Eğer ailesi eşinize sizinle ilgili birşeyler söylerse bu sizin değil eşinizin sorunu. Sizde böyle durumlarda eşinizin yanında olun. Evet canım haklısın ailenle benim böyle olmam seni çok üzüyor, sende arada kaldın ancak napalım durum bu idare edicez gibi şeylerle yanında olduğunuzu gösterirseniz iletişim kopukluğunuz olmaz. Hamilelikle birlikte duygusal davrandığınızı gördüm bence biraz daha duygularınızı yönetirseniz eşinizle aranız açılmamış olur.

Millet böyle oruç tutacaksa tutmasın, ona laf sokma buna iş buyurma... Herkes inancını kendine yaşasın. Oruçluların sofrasında işin ne madem oruçlu değilsin ne demek! Müslüman olmayanı bile ağırlarsın sofranda eğer evindeyse bırak oruçluyu oruçsuzu. Ben babaanemden böyle öğrendim. Kadın iftar saati yoldan geçeni durdururdu gel kardeşim iki lokma ye diye. Sormazdı bile oruçlu musun değil misin. Kayınpeder salatayı yapıyorsa eşine yardım mı ediyor geline laf sokmak için mi yapıyor?

Size gelince, hiç minnet etmeyin bir kap yemek gönderemedi mi diye. Ne siz isteyin ne o göndersin, bu kadar lafa söze gerek yok. Hem oruçlu değilsiniz yavaş yavaş yapabiliyorum demişsiniz. Bu yaşa gelmiş saygı empati nedir öğrenmemiş insanlara siz mi öğreteceksiniz? Yemin ederim bir kap sebzeli et sulu çorbayı öyle bir ortamdaki ziyafete tercih ederim.
Çok uzatmışsınız o telefon açtı bunu söyledi, ben de bunu dedim, eşim de öyle söyledi, kayınpeder bunu yaptı, kaynım laf soktu... Siz aramayın onlar ararsa da hiç şikayet sitem etmeyin. Eşinizi de oruçlu oruçlu aracı yapmayın aranızda.

Eşiniz anlayışlı bir adammış. Tek şikayetiniz her iftarda oraya gitmesi doğru anladıysam. Zaten oruç tutmuyorsunuz, eşiniz tutuyorsa bırakın gitsin yesin orada. Tamam doğrusu herkes kendi evinde ne varsa onu yer ama oruç tutan insana da akşama yemek lazım. Ben olsam sorun etmezdim gitmesini, bana da lafını edeceklerse yemek falan göndermesin kimse. İnsan komşusuna bile hamileyse iş yapamıyorsa iki kap yemek gönderir ama sizinkiler kendine müslüman.

Hamile üstelik ikiz taşıyan kadından iş bekleyen, erken gelip iş yapmadı diye laf sokan kayınaileden de çocuk konusunda yardım beklemeyin derim ben.

Ne iğrenç bir aile
Hamile kadına erken gel yemeğe yardım et öyle ye demek ne? Hamile olmasanız bile o nasıl laf.
Yemek yapacaksam kendi evimde yapar yerim, buraya yemekle uğraşmamak için geliyorum yoksa size bayıldığım için değil diyemedinizmi? Kendi sürekli eş ve ailesine ezdiren sonra mağdur edebiyatı yapan kadınları anlamiyorum. Zaten yemek yapamiyorum en iyisi gelmim diyerek kv ye lafmı soktunuz güya? Benim yediğim 2 tabak yemeğin lafını yapan eş ailesine, buna müsade eden eşede saygım kalmazdı. Kocanızda tam fiyasko bukadar lafın üzerine sizi bırakıp oraya yemeğe gitmesi şaka gibi. Zıkkımın kökünü yesin, karımın yediği yemeğe laf eden yerde benim ne işim var diyememiş.
Sizde illginçsiniz yani, yok yaslanarak köfte yuvarladım bilmem ne. Resmen kendinizi acındırmaya yer arıyorsunuz. Yaslanacak ne var? Sandalye yokmu. Yada git içerde uzan rahatsızım de yada kusura bakma yardım edemicem de evine git. Ne bu eş aile sevdası ben anlamiyorum.

Kuzum konu cok uzun oncekini okudunmu bilmiyorum
Kisa ozet gecim
Ilk iki gun beraber gittik kpder ve kaynimdan laf yedim birdaha gitmedim
Sonra esim bir gun yalniz gitti sonra magni gelmiyor dediginden beri hergun arayip direk ogluni cagiriyor beni degil
Eşiniz niye hergun orada yemek yiyor?
Pardon hamileymissiniz😀

Canım senin hamile kalana kadarki çektiğin zorlukları biliyorum az çok. Yazık değil mi sana niye üzülüyorsun ki, ne halleri varsa görsünler. Aynısını ben bebeğim 40lıyeken yaşadım. Bebeğim kolikti, ve sancısı tutanda sadece kucağımda rahatlıyordu. Bebeğimi bırakıp gifip salata yapımına yardım etmedim diye duymadığım laf kalmadı konu, komşu kaynanamın bağırarak kendi kendine kavga etmesine kapıyı çaldı ki noluyor, her gelene anlattı benim yardım etmediğimi. Bir de kendi oruç tutamıyor ha bide oruçlu olsa öldürür milleti. Bizim türk kaynana toplumunun %80-nin kafası böyle çalışıyor malesef ki. Lan altı üstü bir tabak daha fazla yemek yapacaksın ne bu tripler sanki, ingiliz kraliyet ailesinin yemeğini yapıyor. Gelin gelmeden önce yemekleri kim yapıyordu o kadar saçma ki, inan ben anlamıyorum ya. Tek pişmanlığım olayları çok kafama taktığımdı o zamanlar. Sana tavsiye asla üzülme kocanda bu konuda iradesizse ailesine söz geçiremiyorsa sadece üzüldüğünle ve bebekleri üzdüğünle kalacaksın. Eşin gitsin sende miss gibi siparişini ver keyfine göre takıl. Bu sırada lütfen seni güldürecek şeyler yap. Mesela komedi olur güzel film olur. Burda tecrübe konuşuyor ☺️İnan aklım mantığım almıyor ya hamilesin nefsin çeker diye demi düşünmez. Oruçları boşa tutuyor bu insanlar gergin gergin sağa sola saldıraraq oruç tutulurmu. Velhasıl kelam Magni bir daha buralarda üzüldüğünü görmeyim :sopa:
Ah guzel yazarim 😍
Ramazan da olacak sey degil demi insan sasiriyor hani yardimlasma merhamet ayi bunlarla cok zor cidden
Kendime yaptigimîn farkindayim aslinda ama esim gidecegim dedigi zaman tum dunya yaniyor gibi geliyor bana
Dunden beri cok uzuluyorum neden zehir ediyorum kendime diye haklisin hamilelikte dusunmem gereken tek sey biz olmaliydik bugun gitse bile o kadar uzulmeyecegimi biliyorum hep umrumda oldugu icin aslinda buyuyor isler bundan sonra umrumda olmayacak yoruldum valla

X