Kayınvalideniz o kadar faydacı bir insan ki... El kızına olmasa bile torununu taşıyan birine merhamet etmesi gerekir. Yemek yapamıyorsan gelme tavrında resmen. Bu ne boğaz derdiymiş böyle, pes! Kayınpeder de ondan patavatsız, kaynınız da aynı.
Hayır bir de gidip köfte yuvarlamışsınız. Köftesi batsın, ne gittiniz siz de? Otursun yapsın köftesini. Hayır yani çok mu zor köfte yapmak da yardıma ihtiyaç duyuyor koca kadın?
Eşinize de gelirsek ona da sinir oldum. Evde yemek yapamayan bir karısı varken, üstelik fazla yalnız kalmaması da gerekirken her gün her gün ne işi var anasında? Oh kendi gitsin anasının yemeğini yesin. Siz ne yiyeceksiniz? Onu düşünen yok. Akşam vakti acil bir durum olsa evde teksiniz bir de. Sanki evinde otursa ne bulduysanız beraber yeseniz, ağzından eğri mi gidecekmiş? Bir Ramazan'da mükellef bir sofraya oturmayıversin, bebeği için değmez miymiş? İlk sayfalarda eşe laf eden olmamış ama ben onu da yanlış buldum. Ya anasına ayar çekecek ya da evde oturacak. Arası yok bunun.