Magniyle sahura dogru

Böyle beklentileri olan aileler ile başetmek zordur eminim.Genelde biz de büyüklerde böyle beklentiler oluyor ne yazık.Ancak sizin örnekte de dozaj en üst seviyede. Siz hamilesiniz ona bile saygı yok .
Anneler genelde genç evleniyor ve genç yaşta kayınvalide oluyor.Baksanız bu annede gençtir.Ama oğlunu evlendirince ne hikmet hepsi eve yardımcı aldı sanıyor ve gelenden evin nerede ise tüm işini yüklenmesini bekliyor.Burada neler gördüm okudum. Genç kayınvalidelerden evde gerideki çocuklarının bile bakımını isteyenler var gelinden.
Bu ailelerle nasıl baş edilir başıma gelmediği için bilemiyorum.Bu benim çevreme göre farklı bir kültür farklı aile yapıları ...Ama mutlaka bir yolu bir dili vardır.
Yalnız şunu iyi biliyorum ve burada ki paylaşımlardan gördüm erkekler yani eşler aileleri ile eleştirileri değerlendiremiyor ve bu eleştirilere katılmıyorlar.Sonuçta o da o aileden çıkmış o kültürde büyümüş.Bu nedenle eşler arasında bu tartışma büyüyor ve evlilikler bile bozuluyor.
Aslında bu KK klubünün bu tür durumlarda genç evlilere önerileri olmalı onlara yol göstermeli.Hatta burada psikolog üyeler vardır onlarda yardımcı olabilir.Yine bunları yaşamış ancak bir şekilde aşmış evliler deneyimlerini paylaşabilir.(arada gerçekten çok güzel öneriler geliyor)
Haklı mıyım haksız mıyım bilemiyorum ama şu eleştiriyi de getirmek istiyorum. Sadece bu konuya mahsus değil bu eleştirim.Burada okuduklarımdan yola çıkarak diyorum.Gençlerde erkek ailelerine karşı da bir ön yargı var.Daha başta var bu ön yargı nedense ve bu ön yargı nedeni ile erkek aileleri sürekli gözlem altında tutuluyor ve mutlaka eleştirilecek bir yön bulunuyor.
Erkeklerin bu tür yapıları yok.Onlar kız ailelerini böyle gözlem altında tutmuyorlar bence.

Böyle beklentileri olan aileler ile başetmek zordur eminim.Genelde biz de büyüklerde böyle beklentiler oluyor ne yazık.Ancak sizin örnekte de dozaj en üst seviyede. Siz hamilesiniz ona bile saygı yok .
Anneler genelde genç evleniyor ve genç yaşta kayınvalide oluyor.Baksanız bu annede gençtir.Ama oğlunu evlendirince ne hikmet hepsi eve yardımcı aldı sanıyor ve gelenden evin nerede ise tüm işini yüklenmesini bekliyor.Burada neler gördüm okudum. Genç kayınvalidelerden evde gerideki çocuklarının bile bakımını isteyenler var gelinden.
Bu ailelerle nasıl baş edilir başıma gelmediği için bilemiyorum.Bu benim çevreme göre farklı bir kültür farklı aile yapıları ...Ama mutlaka bir yolu bir dili vardır.
Yalnız şunu iyi biliyorum ve burada ki paylaşımlardan gördüm erkekler yani eşler aileleri ile eleştirileri değerlendiremiyor ve bu eleştirilere katılmıyorlar.Sonuçta o da o aileden çıkmış o kültürde büyümüş.Bu nedenle eşler arasında bu tartışma büyüyor ve evlilikler bile bozuluyor.
Aslında bu KK klubünün bu tür durumlarda genç evlilere önerileri olmalı onlara yol göstermeli.Hatta burada psikolog üyeler vardır onlarda yardımcı olabilir.Yine bunları yaşamış ancak bir şekilde aşmış evliler deneyimlerini paylaşabilir.(arada gerçekten çok güzel öneriler geliyor)
Haklı mıyım haksız mıyım bilemiyorum ama şu eleştiriyi de getirmek istiyorum. Sadece bu konuya mahsus değil bu eleştirim.Burada okuduklarımdan yola çıkarak diyorum.Gençlerde erkek ailelerine karşı da bir ön yargı var.Daha başta var bu ön yargı nedense ve bu ön yargı nedeni ile erkek aileleri sürekli gözlem altında tutuluyor ve mutlaka eleştirilecek bir yön bulunuyor.
Erkeklerin bu tür yapıları yok.Onlar kız ailelerini böyle gözlem altında tutmuyorlar bence.
Açıkçası dediğiniz durumu yaşadım . Benim kültürüm ve eşimin ailesinin kültürü bambaşkaydı ve ilk gelinleri bu kültüre oldukça uygundu hala haftada birkaç gün onda kalırlar aynı şehirde . Ev temizliğinden tutun her işlerine gelin koşar ve birlikte sanırım bir on yılı aşkın yaşamışlar . Bende durum tam tersi iki üç ayda bir giderim onlarda yılda iki kez gelirler. Maddi manevi olarak aldığımız maaşları bile başta onlara vermemizi bekleyen bir aileden bahsediyorum.
Çözüm aslında basit güçlü durmak ve yanında olan bir eş . Açıkçası tüm isteklerini reddettim bu zamana kadar bunda en büyük destekcim de eşimdi. Acik ve net oldum ilişkimizin başından beri yine de ilk üç ay ciddi sorunlar yaşadık ve ben çok net konustum böyle bir ilişkiyi kabul etmiyorum başındayken bosanabiliriz çünkü ömrüm boyunca bunun bir parçası olmayacağım .
Hala sorunlar olmuyor mu ufak tefek tabi ki en son bebek ismini seçtik ve ailesine söylediğinde begenmemisler ee sonra eşim biz bunu seçtik dediği için kabul ettiler ben sadece arayıp tebrik edildim. Laf sokmalara gelince başta bir kaç kez denediler umursamadım bildiğim gibi yaşadım .
Magniş de aslında çok ağır başlı davranmış hizmetçi gözüyle bakan bir aileye siz yemeğe mi davet ettiniz yoksa laf sokmaya mi diye net konuşup gitse ve eşi ailesine tepki gösterse emin ol bu aile ağızlarını açıp gık diyemezdi.

Kayınvalideniz o kadar faydacı bir insan ki... El kızına olmasa bile torununu taşıyan birine merhamet etmesi gerekir. Yemek yapamıyorsan gelme tavrında resmen. Bu ne boğaz derdiymiş böyle, pes! Kayınpeder de ondan patavatsız, kaynınız da aynı. :olamaz: Hayır bir de gidip köfte yuvarlamışsınız. Köftesi batsın, ne gittiniz siz de? Otursun yapsın köftesini. Hayır yani çok mu zor köfte yapmak da yardıma ihtiyaç duyuyor koca kadın?
Eşinize de gelirsek ona da sinir oldum. Evde yemek yapamayan bir karısı varken, üstelik fazla yalnız kalmaması da gerekirken her gün her gün ne işi var anasında? Oh kendi gitsin anasının yemeğini yesin. Siz ne yiyeceksiniz? Onu düşünen yok. Akşam vakti acil bir durum olsa evde teksiniz bir de. Sanki evinde otursa ne bulduysanız beraber yeseniz, ağzından eğri mi gidecekmiş? Bir Ramazan'da mükellef bir sofraya oturmayıversin, bebeği için değmez miymiş? İlk sayfalarda eşe laf eden olmamış ama ben onu da yanlış buldum. Ya anasına ayar çekecek ya da evde oturacak. Arası yok bunun.

Gebeliğiniz hayırlı olsun.
Yavrularınızı sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız inşallah.

Lütfen eşinizle görüşün, size kıymet versin, ayrı bir aile olduğunuzu hatırlasın. Sizi başkalarına ezdirmesin. İftar dediğimiz 3 hurma, bir tas çorba, bir parça pide. Evde bir tarhana karıştırıversin bir zahmet.

Kızmayın, kırılmayın, darılmayın da böyle adamları dövesim geliyor.

Cok haklisin kuzum ama biseyleri degistiremiyosan alismaya calismalisin hele ki hamile halinle hormonlar tavan, baba olunca esin de degisecek biraz sabir 🤗
Haklisin cicegim kavga ettikce ayni sey uzerinden kavganinda degeri kalmiyor
Insallah aile kavramini anlar artik ♥️🥲
karı koca ikinizde de iş yok.
siz çok yumuşak başlısınız hal böyle olunca kimse lafından geri kalmamış. çekinceleri yok bu lafı edersem yakışık almaz diye. kayın bile yorum yapıyor şaka gibi.
o ilk iftar oruçlu olmayanın sofrada ne işi var dediğinde kalkıp evinize gidecektiniz. bir daha da ömrü billah yemeğe gitmezdim ben olsam.
Haklisiniz ama normalde boyle degilim hamilelikte cok sakin aglak biri olup ciktim o yuzden beynimle dusunemiyorum cok olayi
Bende gitmemeyi dusunuyorum elbet soracaklar o zaman da oruclu olmayanin masada yeri yok demeyi istiyorum artik
Ben sana hiç kızmıyorum çünkü sanıyor musun herkes bu günleri çok güzel sakin atlatıyor ben sanmıyorum gereksiz yerlerde ağlama tutuyor bazen beni de senin durumun çok ayri . Ben olsam bende çok sinirlendim.

Kendini yıpratmani da hiç istemiyorum ama gerçekten senin eşinin ailesi birine bile değmez. Bazı insanlar kötülükten beslenir kim bilir aklında ne kurdu çocuğu olunca oğlunu kaybedeceğini mi düşündü . Büyük ihtimal çünkü oğlu çocukları olunca evine daha düşkün olacak senin ki de ilgi hastası hatırlıyorum alışverişe bile seni zorla götürürdü..

Eşinle duygularini paylaş çok hassasım yalnız kalmsk istemiyorum de. Cidden duygularına oyna her gün her gün çağırsın emin ol bikacak. Çok iyi oldu bir yerde bebişler doğmadan sen o sınırı koy ki bebeklerin büyümesine eğitimine karışmasın. Inşallah çok iyiledir ikisi de. Çok bekledin mucizelerin seninle hep olsun canım
Ah papatyam tam olarak boyle duygularim en zirvede sakin odakli dusunmeyi unuttum ki zaten benim ana stresim hamilelik korkulariyla doluydu Birde bunlar gelince cidden yiprandigimi hissediyorum
Aslinda haklisin bebekler olmadan daha iyi en azindan onlarla git gel olmaz sinirimi cizmenin guzel bir yolu bu
Esimle artik sakin kalcam ne istiyorsa yapsin bir kac gun sonrasinda konusurum inan merak ediyorum ses cikarmayinca hep oraya mi gidecek diye

Kayın ailenin yaptığı resmen terbiyesizlik, oğlunun sen yemek yapamadığın için aç kalmasını önemsiyor ama senin pişiremeyeceğin için bebekle aç kalman hiç umurunda değil öyle mi, tam insanlık yoksunu. Aslında eşinin de gitmemesi lazım, hamile karıma bir tabak yemeği çok gören insanların sofrasında işim olmaz.

Gitme gerçekten, ve eşinin dediği gibi içinde ne varsa bepsini de söyle, gemileri yakmadan terbiye olmuyor bu insanlar. Ben hamileyken kendi pişirdiğimi yiyemezdim doğru düzgüz, çok zor şey. Olmadı sabah erkenden pişir kolay yemeklerden, akşama kadar kokunun verdiği rahatsızlık geçerse biraz daha rahat yemek yersin.

Ah papatyam tam olarak boyle duygularim en zirvede sakin odakli dusunmeyi unuttum ki zaten benim ana stresim hamilelik korkulariyla doluydu Birde bunlar gelince cidden yiprandigimi hissediyorum
Aslinda haklisin bebekler olmadan daha iyi en azindan onlarla git gel olmaz sinirimi cizmenin guzel bir yolu bu
Esimle artik sakin kalcam ne istiyorsa yapsin bir kac gun sonrasinda konusurum inan merak ediyorum ses cikarmayinca hep oraya mi gidecek diye
Canım kimse senden kıymetli değil en başta önemli olan sen ve çocukların eşine de net ol gerektiğinde ben senin ailene hizmet etmek için evlenmedim benim ailem olmayı istemiyorlar senin çocuğunu bile düşünmüyorlar kusura bakma bunu unutmam de.Sakin ol senin bir evin var her gün oraya gidemezsin annen belli ki bizi umursamıyor ama sen madem benimle bir hayat kurdun benimve cocuklarimin yanında olmak zorundasın . Ailen senden dolayı bans istediği gibi laf sokabiliyor. ( Ki Magniş burda asıl en büyük suç senin hiç sınır koymamışsin bunlara sana bu kadar laf sokmaya cesaret etmemeliydiler) hayirlisi olsun bu saatten sonra o sınırı iyi koy canim bunu yaparken kendini üzme sakin kal unutma önemli olan sen ve çocukların 🥰

Vay arkadaş fazladan bir tabak koyacak hepi topu gözüne batiyor. Sağlıklı veya hasta oraya gidersen bir daha hiçbir işe elini sürme. Pis insanlar ya insan Ramazan günü der, kız gebe uğraşmasın der. Güzelce ağırlamak çok mu zor? Ay hadi gidemedin eve kocanla göndermesi lazım. Ki kocanın sen evde aç otururken gidip ziftlenmesini çok yadırgadım. Hiç de masum değil. Karım gitmiyorsa ben de gitmiyorum bitti. Bir daha eşin olmadan ayak basma, gittiğinde de misafir gibi sadece yediğini içtiğini kaldır ötesine karışma. Böyle insanların hürmete, saygıya değdiğini sanmıyorum. Bir de Ramazan ya.

Ya hamile kadından özellikle riskli bir hamileden ne yemeği bekliyorlar?
Cidden komşu olsa bir tabak fazladan yemek gönderir bu halde
Kafalarında gelin = hizmet etmesi gereken kişi olduğu için zorlarına gidiyor ona hizmet etmek
Acayip sinirliyim bu konulara ya misafir çağırma ya misafirden iş bekleme
Yemeği sana yaptırıp, bulaşığı sana yıkatıyorlar adıda sizi misafir aldık oluyor
Yemegi yapmaya gitmesem bile tam olarak boyle arkamdan birsey duymamak icin ne kadar is varsa yapip cikiyorum
Yorulsam dahi laf duymak istemem zaten misafir adina cagirmiyorlar amaclarini cozemiyorum
Komsu olsa yeminle daha cok sey yapar arkadaslarima etrafimda pervane oluyor bunlar da tik yok
Eski konularınızı okumadım ancak eşinizin ailesini boşverin. İnsaların beklentileri tabiki olur, onlarında bi hayat görüşü bi yaşam tarzı var doğru ya da yanlış ama onlara uymamak sizin elinizde. Benden nasıl bunu beklerler nasıl insanlar diye düşünmeyin. Öyle insanlar işte, yapacak birşey yok onları öyle kabul edin geçin. İnsanları değiştiremezsiniz. Sizi anlamalarını bekleyemezsiniz. Siz ssadece kendi tepkilerinizden sorumlusunuz.

Bu konuda eşinizle karşı karşıya da gelmeyin derim. Siz eşinize ailesinin yaptıklarını sayıp dökerken, o sanki ailesinin yaptıklarını kendisi yapmış gibi üzerine alınıp üzülüyordur muhtemelen. Bu şekilde eş ailesinin sizde yarattığı duygusal yükü sürekli eşinizin üzerine boca ederseniz bir süre sonra onunla aranız açılır. Sakince size kötü hissettirdiklerini ve sizinde araya mesafe koymak istediğinizi söyleyin. Eğer ailesi eşinize sizinle ilgili birşeyler söylerse bu sizin değil eşinizin sorunu. Sizde böyle durumlarda eşinizin yanında olun. Evet canım haklısın ailenle benim böyle olmam seni çok üzüyor, sende arada kaldın ancak napalım durum bu idare edicez gibi şeylerle yanında olduğunuzu gösterirseniz iletişim kopukluğunuz olmaz. Hamilelikle birlikte duygusal davrandığınızı gördüm bence biraz daha duygularınızı yönetirseniz eşinizle aranız açılmamış olur.
Haklisiniz artik ben dahi yoruldum ki kavga yuzunden esimi dusunemiyorum
Surekli onlari elestirmek istemiyorum ama dayanamiyorum artik onlara karsi
Duygularimi dizginlemem gerektigini farkediyorum ama yapmak icin caba sarfedemiyorum ilk burdan baslamam gerek sanirim

Millet böyle oruç tutacaksa tutmasın, ona laf sokma buna iş buyurma... Herkes inancını kendine yaşasın. Oruçluların sofrasında işin ne madem oruçlu değilsin ne demek! Müslüman olmayanı bile ağırlarsın sofranda eğer evindeyse bırak oruçluyu oruçsuzu. Ben babaanemden böyle öğrendim. Kadın iftar saati yoldan geçeni durdururdu gel kardeşim iki lokma ye diye. Sormazdı bile oruçlu musun değil misin. Kayınpeder salatayı yapıyorsa eşine yardım mı ediyor geline laf sokmak için mi yapıyor?

Size gelince, hiç minnet etmeyin bir kap yemek gönderemedi mi diye. Ne siz isteyin ne o göndersin, bu kadar lafa söze gerek yok. Hem oruçlu değilsiniz yavaş yavaş yapabiliyorum demişsiniz. Bu yaşa gelmiş saygı empati nedir öğrenmemiş insanlara siz mi öğreteceksiniz? Yemin ederim bir kap sebzeli et sulu çorbayı öyle bir ortamdaki ziyafete tercih ederim.
Çok uzatmışsınız o telefon açtı bunu söyledi, ben de bunu dedim, eşim de öyle söyledi, kayınpeder bunu yaptı, kaynım laf soktu... Siz aramayın onlar ararsa da hiç şikayet sitem etmeyin. Eşinizi de oruçlu oruçlu aracı yapmayın aranızda.

Eşiniz anlayışlı bir adammış. Tek şikayetiniz her iftarda oraya gitmesi doğru anladıysam. Zaten oruç tutmuyorsunuz, eşiniz tutuyorsa bırakın gitsin yesin orada. Tamam doğrusu herkes kendi evinde ne varsa onu yer ama oruç tutan insana da akşama yemek lazım. Ben olsam sorun etmezdim gitmesini, bana da lafını edeceklerse yemek falan göndermesin kimse. İnsan komşusuna bile hamileyse iş yapamıyorsa iki kap yemek gönderir ama sizinkiler kendine müslüman.

Hamile üstelik ikiz taşıyan kadından iş bekleyen, erken gelip iş yapmadı diye laf sokan kayınaileden de çocuk konusunda yardım beklemeyin derim ben.
Bazilari orucu biliyor da anlamini yasayamiyor maalesef
Iste bu ailemde asla boyle birsey gormedigim icin zaten soka ugradim
Birde ben asla onlardan bisey bekleyen bir karakter degilim
Bir kap yemeklerini dahi istemem surunerek dahi olsa kendim yapmayi tercih ederim
Zaten sorun ettigim sey beni dusunuyormus gibi esimle yemek degil tatli gondermesi oysa biliyordu hamilelikte sekerim yuksek seker yasak
Ya is yapiyormus dusunuyormus gibi davranmasi beni deli ediyor
cocuk konusunda zaten asla yardim istemem beni sevmeyen bebeklerimi sevemez ne kadar uzak o kadar iyi

Ne iğrenç bir aile
Hamile kadına erken gel yemeğe yardım et öyle ye demek ne? Hamile olmasanız bile o nasıl laf.
Yemek yapacaksam kendi evimde yapar yerim, buraya yemekle uğraşmamak için geliyorum yoksa size bayıldığım için değil diyemedinizmi? Kendi sürekli eş ve ailesine ezdiren sonra mağdur edebiyatı yapan kadınları anlamiyorum. Zaten yemek yapamiyorum en iyisi gelmim diyerek kv ye lafmı soktunuz güya? Benim yediğim 2 tabak yemeğin lafını yapan eş ailesine, buna müsade eden eşede saygım kalmazdı. Kocanızda tam fiyasko bukadar lafın üzerine sizi bırakıp oraya yemeğe gitmesi şaka gibi. Zıkkımın kökünü yesin, karımın yediği yemeğe laf eden yerde benim ne işim var diyememiş.
Sizde illginçsiniz yani, yok yaslanarak köfte yuvarladım bilmem ne. Resmen kendinizi acındırmaya yer arıyorsunuz. Yaslanacak ne var? Sandalye yokmu. Yada git içerde uzan rahatsızım de yada kusura bakma yardım edemicem de evine git. Ne bu eş aile sevdası ben anlamiyorum.
Kofte yerde oldugu icin yaslanarak 😂
Sevdami ne sevdasi koca bir nefret
Es konusunda hak veriyorum size gitmesin diye cabaladim durdum zaten ama gidiyorsa da elimden birsey gelmiyor
Ya ben kpeder boyle deyince cidden soka girdim erkek sonucta kullandigi cumlelerden sonra ne diyecegimi bilemedim Birde dedigim gibi pasif magdur oldugumdan degil biri birsey dese agliyorum kimseyle kavga edemiyorum bu ara bilincli dusunebilsem zaten bunlari coktan yapmistim
Magdur edebiyati yapmiyorum magdur oldugumu da dusunmuyorum sadece ne yapcagimi bilmedigim icin buraya yazdim zaten
Kvdeyle gorussem soyleyeceklerim cok net ortada ama daha o firsati yakalayamadim kisa cok bir vaktim vardi konusmada ve ne dusundugunu ogrenmek istedim oda belli etti zaten
Lütfen eşinizle görüşün, size kıymet versin, ayrı bir aile olduğunuzu hatırlasın. Sizi başkalarına ezdirmesin. İftar dediğimiz 3 hurma, bir tas çorba, bir parça pide. Evde bir tarhana karıştırıversin bir zahmet.

Kızmayın, kırılmayın, darılmayın da böyle adamları dövesim geliyor.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun 💜Iste bu ben sanki dislanmisim gibi hissediyorum sanki aile olamamis gibi iki gundur evdeydi bugun giderse artik sakinlîkle konusmaya diretcem yoksa bilmiyorum artik kavga dovus en temizi

Haklisiniz es ailesi tam bir fiyasko cikti bu benim problemim oldu maalesef
Ben mesafeyi koydum artik boyle dévam eder zaten patlak verecekti bir turlu
Bu kadar sacma bir anlayis tarziyla buraya kadar iyi devam ettim acikcasi
Yani benim derdim onlarla degil onlarla mesafe koyarim esim gittikce bu dert buyuyor ama ailesini de sil at diyemem
Sadece sakinlemem lazim ki cevap verebileyim sanirim

Eski kafa zihniyet.
Ben de şok olmuştum ilk defa gittiğim eş ailesinden gördüğüm muameleye.
Kadın gider gitmez evin tüm işlerini bana kitlemeye çalıştı hiç bir anlam verememistim.
Çok değişikler.
Erkekler PaşazAde torunu kadinlar hizmetçi olacak orada.
Hep gelinler bize baksın bize hizmet etsin kafasinda.
Esimin babasi yaşlanınca bize kim bakacak kimseye güvenim yok diyormuş eşime.
Bende dedim guvenmesin zaten el kizlarina üç tane oğlu bir kızı varken.
Dertleri gelinler bunlara hizmet etsin.
Saçma sapan kafa.
Geçende esim annem gelinlerin hiçbirini sevmiyor dedi bende karsiliklidir bu duygular dedim.
Sanki meraklıyız bizi sevsin diye.
Hep hizmet pesindeler.
Benim babam annemden beklememiştir bu kadar hizmet ki kendisi 47 doğumlu.
Ben gitmiyorum bu yüzden.
Bayramdan bayrama.
İnsanın insana saygısı olacak.
Eşim istediği zaman gidiyor tek başına.

Bebeğin hayırlı olsun ❤️
Bence boş yere gerilmeyin. Şahsen asla gitmezdim. Eşinizin gittiği günler sizde dışardan yemek söyleyin. Ağlamana değmez. Ama gitme bir daha. Kayın,KV,kp hepsi patavatsız ve garipler.
Cok tesekkur ederim 💙
Esim olmadigi gun arkadaslarimla cikabilirim aileme gidebilirim
Veya disardan da olur ama iste onun gitmesi beni asiri yaraliyor da takmamak icin ugrascam insallah
Ne kadar uzak o kadar iyi yoksa onlara karsi
Kayınvalideniz o kadar faydacı bir insan ki... El kızına olmasa bile torununu taşıyan birine merhamet etmesi gerekir. Yemek yapamıyorsan gelme tavrında resmen. Bu ne boğaz derdiymiş böyle, pes! Kayınpeder de ondan patavatsız, kaynınız da aynı. :olamaz: Hayır bir de gidip köfte yuvarlamışsınız. Köftesi batsın, ne gittiniz siz de? Otursun yapsın köftesini. Hayır yani çok mu zor köfte yapmak da yardıma ihtiyaç duyuyor koca kadın?
Eşinize de gelirsek ona da sinir oldum. Evde yemek yapamayan bir karısı varken, üstelik fazla yalnız kalmaması da gerekirken her gün her gün ne işi var anasında? Oh kendi gitsin anasının yemeğini yesin. Siz ne yiyeceksiniz? Onu düşünen yok. Akşam vakti acil bir durum olsa evde teksiniz bir de. Sanki evinde otursa ne bulduysanız beraber yeseniz, ağzından eğri mi gidecekmiş? Bir Ramazan'da mükellef bir sofraya oturmayıversin, bebeği için değmez miymiş? İlk sayfalarda eşe laf eden olmamış ama ben onu da yanlış buldum. Ya anasına ayar çekecek ya da evde oturacak. Arası yok bunun.
Ben zaten hikayenin basindan beri esime kiziyorum bana karsi guzel konusuyor destek oluyor gibi ama en buyuk destek gitmemesi olurdu kadin arayinca buyulenmis gibi hayir demeyi unutuyor
Kofte konusunda mecbur kaldim biraz bir anda gelisen birseydi gittigimde dahi iyi olmadigimi biliyordu soyledim bana ne kadar rahat ettirmeye calisan bir profil cizdi anlatamam
Ha doktor konusunda kendi kararimdi hastalik bosver deyip gittim
Kpder konusunda o adami bu hale getiren kvde butun filmi cekti oturdu izliyor resmen ama hic birini gormek dahi istemiyorum
Kayın ailenin yaptığı resmen terbiyesizlik, oğlunun sen yemek yapamadığın için aç kalmasını önemsiyor ama senin pişiremeyeceğin için bebekle aç kalman hiç umurunda değil öyle mi, tam insanlık yoksunu. Aslında eşinin de gitmemesi lazım, hamile karıma bir tabak yemeği çok gören insanların sofrasında işim olmaz.

Gitme gerçekten, ve eşinin dediği gibi içinde ne varsa bepsini de söyle, gemileri yakmadan terbiye olmuyor bu insanlar. Ben hamileyken kendi pişirdiğimi yiyemezdim doğru düzgüz, çok zor şey. Olmadı sabah erkenden pişir kolay yemeklerden, akşama kadar kokunun verdiği rahatsızlık geçerse biraz daha rahat yemek yersin.
Evet esimin gitmemesi lazim ama gitme diyemiyorum arada laf soksam da inada bindirmek istemiyorum istiyorum ki kendi anlasin bu durumlari
simdi gorusmedigim icin bisey soyleyemedim ama cidden ilk gorustugumde dokerim ne varsa patlama olsun birazcik da onlar uzulsun Ay cok sinir oluyorum boyle sakin kaldikca da

Canım kimse senden kıymetli değil en başta önemli olan sen ve çocukların eşine de net ol gerektiğinde ben senin ailene hizmet etmek için evlenmedim benim ailem olmayı istemiyorlar senin çocuğunu bile düşünmüyorlar kusura bakma bunu unutmam de.Sakin ol senin bir evin var her gün oraya gidemezsin annen belli ki bizi umursamıyor ama sen madem benimle bir hayat kurdun benimve cocuklarimin yanında olmak zorundasın . Ailen senden dolayı bans istediği gibi laf sokabiliyor. ( Ki Magniş burda asıl en büyük suç senin hiç sınır koymamışsin bunlara sana bu kadar laf sokmaya cesaret etmemeliydiler) hayirlisi olsun bu saatten sonra o sınırı iyi koy canim bunu yaparken kendini üzme sakin kal unutma önemli olan sen ve çocukların 🥰
Aslinda biliyormusun hep sivri dilliydim hamilelikten once de gayet guzel laf soylerdim suan duraksadim nedense
Yoksa ister kpder ister kvde hic birinden korkan bir tip degilim ben boyleyim boyle kabul etsinler kafasindaydim hep
Suanki halimdzn faydalaniyorlar acikcasi
Bundan sonra laf sokmaya gzrek yok zaten acildi ara bir daha eskisi gibi birseyi goremezler benden
Sadece esimle bana yonelcem artik
Oda boyle zirt pirt anne baba diye aglarsa onunla da bir kavga paklar beni sakin kaldikca tepeme ciktiklarini hissediyorum

Nasıl rahat edersen tamam demıs ya ben olsam "yemeğe gel yardım etmen onemlı degıl sen iyi ol yeterkı dıyemıyorsun da boyle mı diyorsun anne" derdım. Neden içinizde tutuyorsunuz ki ya nasıl sabredıyorsunuz. siz canınızı sıkacagınıza bırakın cevap verin onun canı sıkılsın. Bılerek ogluna da yarın gorusuruz fılan demıs yadkfkf. Bır de bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla gelsin ❤️

X