maddiyatla ilgli sorular

Sevdiğiyle maddiyat konuşmaz mı insan? bence en çok sevdiğiyle konuşur. Parasız ev kurulmuyor yaşam devam etmiyor. Bakın konulara büyük çoğunluğu para maddiyat sorunu evlendikten önce ve sonra. Aşk karın doyurmuyor parasız da olmuyor. Birbirini seven insanlar maddi konularda da şeffaf olmalı. Kandırılan o kadar kadın var ki. Evlendikten üç gün sonra bu adam evine bakmazsa ne olacak? Market ihtiyacını bile karşılamayan erkekler var. Aklını kullan canım seni seviyorsa şeffaf olur varını yoğunu imkanlarını anlatır. Öyle benim param var demekle olmaz. Seni para avcısı olarak mı görüyor niye söylemiyor sana bu kadar param var şöyle şöyle değerlendiririz diye? ben evlenirken kocamın hiçbir şeyi yoktu yeni çalışmaya başlamıştı. Benim birikimim vardı miktarını bile söylemiştim bunda bir sakınca yok ki güvendiğim sevdiğim insan sonuçta. İyi düşüm bence

Bu adamdan ne koy olur ne de kasaba. Daha simdiden bir sürü suclama. Evlensen yandin ki ne yandin... bence onunla evlilik hayali kurma. Hayalinin de icine eder.

Sen olayin icinde oldugun icin objektif bakamiyorsun ama biz yorum yapanlar her acidan düşünüyoruz.

Emin ol ki onunla evlendikten sonra, cok pismanim basligi adi altinda dokturucen buraya...

Okumasını desteklerim desteklemesine bağnaz bir insan değilim ama 2 yıl okuduktan sonra devlet üniversitesinde okusa bile memuriyetten istifa edip stajla aldığı paradan daha azına çalışacak. Peki benim bu 2 yıl içinde çocuğum olmayacak mı? Evlilikte biz borç harç ödemeyecek miyiz? İnsanlar daha çok para kazanmak ve daha iyi statüye gelmek için okur mevcut durumundan daha az para kazanıp hayatını ve işini riske atacak şeyler yapmaz. Bir de bana hukuk müşaviri olmaktan bahsediyor. Büro açacakmış sıkıntı çekecekmiş ama 10-15 yıl içinde o paranın daha fazlasını çekecekmiş.İnsan neden karımı çoluğumu cocuğumu hayallet için sıkıntıya sokacakmışım diye sorar. Kuru soğan da iki şekilde yenir:
1) Leyla ile Mecnun aşkı: Bizde yok.
2) Evlendikten sonra gelen sıkıntı: Adam şimdiden sıkıntı olacak sinyalleri veriyor.

Söylemek istemiyorum ki yüzüne de söylemedim ne ona senin hayallerin boş dedim gururunu kırmak için sadece sıkıntı çekmek istemiyorum ileride diyip kaldım ne de bu söylediklerimi söyleyebildim gene gururu kırılır diye o da şu: eğer ben maddiyat düşkünü bir insan olsaydım benden eğitim ve para olarak daha düşük olan bir erkekle görüşmezdim en başta evlilik niyetiyle. Ben etrafıma baktım. Etrafımdaki eğitimli iyi para alan ama bekar adamlara baktım bunlarla evlenilmez dedim.

Ayrıca telefonlarına çıkma demişsiniz ya adam hava atarak beni terk etti üstüne. :)
Aaaaaa terk mi etti. Hem suclu hem guclu. Bence basindan sadaka cevir bir cocuga ver. Allahin sevgili kuluymussun demek ki kurtuldun

Alçakgönüllü oluşumdan kaybettim tek amacım 4 yıllık üniversite bitirmemiş ve az para kazanıyor olsa da belki beni sevip bana değer verecek, iyi aile babası olacak niyetiyle bu işe girişmem...

Şu an Hukuk bitirenlerde zaten para saçıyor ya bir sorma.. Adamın normalde hukuk kazanacak kapasitesi bile yok özelde bitirecekte olacakta sonra yer açacakta tutunacakta bla bla he canım hukuk dünyası da onu bekliyor büyük bir heyecanla gelsede sınırlı beyniyle adalet dünyasında bir açılım yapsa şaha kalsa bu düzen diye hiç sevmem böyle ezilmiş ezik tipleri :) Herhalde ki bulunduğu adliyede gaza gelmiş geldikçe gelmiş o gazla bir yere gitmeyi düşünüyor. Tamam idealist insanları severimde bu tarz kişileri sevmem burnun dikine giden egoist ezikliğini idealizmle örtmeye çalışan tipler.

Haklısınız keşke daha önceden bana bu özel okul ve avukat olma hayallerinden bahsetseydi daha bir iki hadta önce ağzını açtı sonra da özel okuldan bahsetti. Benim amcamın oğlu Hacettepe hukuk bitirdi de çocuk avukat olmadı araştırma görevlisi oldu. Ama yine de belki iyi bir aile babası olur dedim ağzımın payını aldım.

X