Maddiyat…

Yok ya onlara güvenerek evlenir miyim :) Ailemi kırmak istemedim sadece zaten sadece nişan büyük bu şekilde yoksa düğünü nikah istiyoruz çok abartmıyoruz da.

Dilerim kat be kat fazlası olur ama olmasa da siz mutlu olmaktan vazgeçmeyin :)
Tebrik ederim şimdiden.
Bende şimdiki aklım olsa kesinlikle daha minimalist takılırdım ama çok geç

ya malesef öyle oluyor
bir de üzerinde zaman aşımı yapıyor insanlar
diyelim o evleneli 10 sene olmuş gelip aynını takmıyor kendi çocuğu küçük diye

Bohça hazırlamayın. Zaten bohçaya konulanlar kullanılmıyor ki, traş takımı, koku, lif, bla bla, hep gereksiz masraf, onların yerine nişanlınız, kendi kullanabileceği, kendi zevkine göre alsa olmazmı.

Dilerim kat be kat fazlası olur ama olmasa da siz mutlu olmaktan vazgeçmeyin :)
Tebrik ederim şimdiden.
Bende şimdiki aklım olsa kesinlikle daha minimalist takılırdım ama çok geç
Mutlu olmak amacıyla yola çıktık. İnşallah daim olur mutluluğumuz :)
Ben ne kadar minimalist olsam da aile faktörü bizim ülkede çok baskın gerçekten. Beklentiler de benim değil hep ailemin. Nişan günü göreceğiz bakalım :)

Ne tatlisiniz. Cok akillisiniz dilerim coook mutlu olursunuz

Bohça hazırlamayın, hazırlatmayın. Ben istemediğim halde getirildi. Atlet dışında hiçbirini kullanmadım. Bir sürü de masraf yapılmış onun için. Ne tüylü terliği giyerim, ne aynalı maynalı tarak takımlarını kullanırım, ne de sabahlık giyerim. Alınanlar tarzıma da uymuyor bedenime de. Hiç böyle gereksiz masraflara girmeyin. Düğün kina falan hepsi o kadar gereksiz ki. Bunlara harcayacağınız parayı balayına harcarsınız. O stresli dönemden sonra kafa dağıtmaya, dinlenmeye çok ihtiyacınız olacak. Bence balayı dışında her şey ötelenebilir. Evin eksiği bitmiyor, tamamlamaya çalışmayın. Evlendikten sonra daha çok eksik olduğunu farkedeceksiniz. Zamanla hepsini tamamlarsınız. Eşyanın, düğünün, takının bir önemi yok. Ertelemenizi tavsiye etmem. Siz para biriktirmeye çalışırken fiyatlar da yükseliyor yani aradaki açık hiçbir zaman kapanmıyor. Eksiklerle, uygun fiyatlı olanlarla idare edin. Ben aylarca minicik seyahat ütüsü kullandım. Hala bir sürü eksiğimiz var ama hayati problemler değil sonuçta

Evet valla devir ekonomi devri millet 5 lirayı bile hesaplıyor artık, şaşırmıyorum.

yakın zamanda bizim ailede yaşandı.
bir grup kuzen 50lerine yaklaştı, onların süreçleri 15 sene önceydi. bir grup 30lardayız.
50lerde ve uzaklar olan unuttu gitti geçen sene evlenen 2 kuzeni.
kendi çocukları daha 13 yaşlarında, onların evliliği olacak fikirleri olmadığından umursamadılar.
halbuki o kuzenlerin anneleri hem de yokluk çektikleri halde şehirdışındaki nişan ve düğünlerine gidip takı takmıştı.
ne yazık ki insanlar unutuyor.
sadece para da değil olay.

desene kardeşim babana bende para yok eksilerdeyim kim ödeyecek ancak yapın diyosun ozaman baba olarak elini taşın altına koy diye valla bizim babalar melek o halde bunları okuyunca

desene kardeşim babana bende para yok eksilerdeyim kim ödeyecek ancak yapın diyosun ozaman baba olarak elini taşın altına koy diye valla bizim babalar melek o halde bunları okuyunca
Zıtlaşılacak biri değil. Babamla anlaşabildiğim söylenemez . Hayata bakış açımız çok farklı

Bence nişan süresini biraz uzat ki rahat rahat halledebilesin.Kira vermeyeceksiniz de kvye yakın mı Oturacaksınız

Paranız yoksa üzerinize düşeni zor yaparsınız. Bence erteleyin biraz daha

Düğün istemiyorsunuz ama kına olacak. Kınayı kiz tarafı yapar biliyorsunuzdur.

Ben nişanımızın yerinde olsaydım size yardımcı olurdum. Eminim biliyordur az cok durumunuzu. Anasından gizli yapar
Ama yapar
Nısanlınız cok enteresan geldi bana. Evlenince borç olarak ödemektense yardımcı olmalı varsa

O herşeye hazır ama ben istemiyorum. Zaten çok para harcaması gerekecek

İyi de olmayan parayı nasıl harcayacaksınız ?
Her şey ateş pahası şuan
Uygun yollu birşeyler yapıp kalanı taksitle ödeyeceğim. Evlenince eşimle öderiz bir şekilde.
Yani evin geçimi bi süre onda olur ben de borçlarımı kapatırım. Babamın bana tavrından sonra ben ondan istemem zaten

Yok. Başka bir semt.
Ağustos sonu olsun gibi düşünüyorduk. Ev tadilatı çok uzun sürer hem ben de biraz birikim yapayım kendimi toparlayayım diye
Bence elınden gelenı yap.Ailenın hem 1tl destek vermeyın hem büyük nişan istemesi çok sacma. Durumları yoksa bile seni zora sokacaklar.Bence kendını topla. Aıle durumunu nişanlına bıle anlatma. En ıyı erkek bıle bunu kullanabilir. Benden sana tavsıye. Hele ailesine asla anlatma, durumunu çaktırma. İnan bana evlendıkten sonra degısıyor aıleler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…