- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.329
-
- Konu Sahibi possibleornot
Yok ya onlara güvenerek evlenir miyim :) Ailemi kırmak istemedim sadece zaten sadece nişan büyük bu şekilde yoksa düğünü nikah istiyoruz çok abartmıyoruz da.
Astroya katılıyorum.
Ben evlenirken de evin ilk çocuğu olarak evlendim.
Annemlerde de aynı sizinkilerin gibi beklentisi vardı ama 30 sene önce çeyrek 50 tl yken, ben evlenirken takılan o çeyreklerin karşılığı gelmedi.
50 tl olarak döndü yada 100 tl dir.
Yakın çevreden geldi altın onlar bile tam karşılığı olmadı.
Millete güvenerek evlenmeyin derim.
Hele ki şuan gram 800 ken çok beklentiye girmeyin derim.
Mutluluklarloveinnovember
Bohça hazırlamayın. Zaten bohçaya konulanlar kullanılmıyor ki, traş takımı, koku, lif, bla bla, hep gereksiz masraf, onların yerine nişanlınız, kendi kullanabileceği, kendi zevkine göre alsa olmazmı.Ben de çok minimalist takılmak istiyorum. Ama maalesef işin içine aileler dahil olunca olmuyor.
Adetten olsun ben damata damat bana bohça hazırlasın dedik. Düğün istemiyorum çünkü ev tadilatı olacak. Ve gerçekten çok büyük bir meblağ tutacak. O yüzden kına olsun dedik.
Söz isteme evde olacak. Ailem kalabalık olacağı için dışarıda olmasını istiyor ama maddi olarak tek başıma olacağım için istemiyorum.
Ben de yapı olarak gösterişten uzak ve sade bi insanım. Ama bir pijama takımı bakıyorum 150 TL en az . Evlenirken bi kaç parça alsam dünyanın parası tutuyor. Allahtan şimdiye kadar denk geldikçe aldım mutfak eşyalarım tamam.
Hayat maalesef beni çok korkutuyor.
Bir de ailem destek olmadığı gibi maalesef bu ara benden fazlaca borç almaya başladılar ve yarısını hala vermediler. Ben zaten destek almadan devam etmeye çalışırken beni maddi olarak zorladılar.
Bu yüzden biraz buruk sanki içim.
ya malesef öyle oluyor
bir de üzerinde zaman aşımı yapıyor insanlar
diyelim o evleneli 10 sene olmuş gelip aynını takmıyor kendi çocuğu küçük diye
Mutlu olmak amacıyla yola çıktık. İnşallah daim olur mutluluğumuz :)Dilerim kat be kat fazlası olur ama olmasa da siz mutlu olmaktan vazgeçmeyin :)
Tebrik ederim şimdiden.
Bende şimdiki aklım olsa kesinlikle daha minimalist takılırdım ama çok geç
Ne tatlisiniz. Cok akillisiniz dilerim coook mutlu olursunuzBen de nişanlıyım. Sizin iki katınız kadar kazanıyorum yaklaşık olarak. Ancak ben kına, bohça, düğün işlerine girmeyi düşünmedim düşünmüyorum çünkü kriz var. Yatak odası oturma odası yerine daha basit ve tek parça mobilyalar almayı düşünüyorum. Nişanımız evde oldu 1000 TL harcamamışımdır. Organizasyon işlerine girmeden kendim süsledim evi. Damat gelin bohçası işlerine girmedik, her şeyi basit basit hallettik hallediyoruz. Size tavsiyem endişelenmeyin, ayağınızı yorganınıza göre uzatın, Allah yuva kurana yardım eder.
Evet valla devir ekonomi devri millet 5 lirayı bile hesaplıyor artık, şaşırmıyorum.
desene kardeşim babana bende para yok eksilerdeyim kim ödeyecek ancak yapın diyosun ozaman baba olarak elini taşın altına koy diye valla bizim babalar melek o halde bunları okuyuncaKarşı taraf ev veriyor. Ve tadilatı çok masraflı. Düğün olmasa dahi 400 binden fazla tutar harcamaları. Biz de kız tarafı yatak odasını ve mutfak eşyalarını alır. Onlar bu kadar harcama yaparken hadi bunu birlikte alalım diyemem. Sevgilim zaten teklif etti bunu ama ben kabul edemem. Taksitle alır yavaş yavaş öderim olmazsa evlenince . Allah babamın eline düşürmesin diyorum sadece. Faydasını geçtim şu durumda artık bana zarar verecek şeyler yapıyor.
konu dışına çıkacağım ama iyi dilekleriniz için teşekkür etmek istedim. çok zor zamanlardan geçiyorum bana iyi geldi dediğiniz tekrar çok çok teşekkürler.Ne tatlisiniz. Cok akillisiniz dilerim coook mutlu olursunuz
Zıtlaşılacak biri değil. Babamla anlaşabildiğim söylenemez . Hayata bakış açımız çok farklıdesene kardeşim babana bende para yok eksilerdeyim kim ödeyecek ancak yapın diyosun ozaman baba olarak elini taşın altına koy diye valla bizim babalar melek o halde bunları okuyunca
Bence nişan süresini biraz uzat ki rahat rahat halledebilesin.Kira vermeyeceksiniz de kvye yakın mı OturacaksınızHerkese merhaba
Bugüne kadar çok birikim yapamadım çok rahat yaşadım. Şimdi ise evlilik hazırlığı yapıyorum. 30 bine yakın bir birikmişim var. Ve mutfak eşyalarımı hallettim.
Muhtemelen aile desteği olmadan evleneceğim çünkü onlara da çoğu zaman ben destek oluyorum. Şuan ailemin biraz borcu var bana bu yüzden kredi kartım patlamış durumda yaklaşık 7 8 bin TL borcum var. Ütü alacağım , yatak odası, damat bohçası, kına, damatlık vs derken benim birikmiş asla yetmeyecek.
Zam ile de 5750 civarı alacağım. Kendimi kapana sıkışmış hissediyorum . Çünkü evlilik konusunda tekim. Sevgilimin de maaşı iyi değil fakat ailesi sonsuz destek ve ailesinin durumu çok iyi.
Ben biraz buruk hissediyorum böyle olunca.
Hep ayakları yere basan, kimseye minneti olmayan güçlü biriydim. Ama şimdi bu maddi durumlar canımı sıkıyor.
Geçen ay kredi kartı borcumun yarısını ancak ödeyebildim. Kalan yarısı da ailemin aldığı borç yüzündendi . Vereceğiz dediler vermediler üstüne tekrar bi miktar daha istediler. Vereceklerini de düşünmüyorum.
Şimdi Appte borcumu her gördüğümde içime afakanlar basıyor. Toptan kredi çekip yavaş yavaş ödesem mi diyorum.
Bugün yatak odası takımlarına baktık 20 bin civarı tutuyor. Ben kınayı bohçayı damatlığı bu birikimle nasıl halledeceğim? Sevgilim herşeyin iyisi olsun deyip alabilirken ben de en azından ortalama birşey alabileyim istiyorum.
Düğünü özellikle yaz sonu istiyorum ki maddi olarak toparlayabileyim. Şöyle 15 bin kredi çekip vadeyi uzatmalı mıyım yavaş yavaş öderim.
Şu günler bi geçse evlenince bi şekilde idare ederiz çünkü kira derdimiz olmayacak.
Bana para yönetimi konusunda akıl verecek hanımları bekliyorum.
Çok stresliyim.
Bahsettiğim gibi kart borcum 7 bin civarı. Ailemin 2500 TL vereceği var ama vereceklerini düşünmüyorum.
Edit : babamla annem tartışmışlar. İlla dışarıda nişan istiyormuş. Yer tutacakmışız ama ben tutarım ederim demiyor tutun diyor . Kadının üzerine gitmiş. Daha işin başında burnumdan getirdi. Dul muymuşum onlar kalabalık geliriz demişler biz de çağırmak zorundaymışız akrabalarımızı. Bu kadar cahil olunur mu ? Bir de tehdit etmiş. Yemin ettirme bir işinize karışmam diye
Yok. Başka bir semt.Bence nişan süresini biraz uzat ki rahat rahat halledebilesin.Kira vermeyeceksiniz de kvye yakın mı Oturacaksınız
O herşeye hazır ama ben istemiyorum. Zaten çok para harcaması gerekecekParanız yoksa üzerinize düşeni zor yaparsınız. Bence erteleyin biraz daha
Düğün istemiyorsunuz ama kına olacak. Kınayı kiz tarafı yapar biliyorsunuzdur.
Ben nişanımızın yerinde olsaydım size yardımcı olurdum. Eminim biliyordur az cok durumunuzu. Anasından gizli yapar
Ama yapar
Nısanlınız cok enteresan geldi bana. Evlenince borç olarak ödemektense yardımcı olmalı varsa
İyi de olmayan parayı nasıl harcayacaksınız ?O herşeye hazır ama ben istemiyorum. Zaten çok para harcaması gerekecek
Uygun yollu birşeyler yapıp kalanı taksitle ödeyeceğim. Evlenince eşimle öderiz bir şekilde.İyi de olmayan parayı nasıl harcayacaksınız ?
Her şey ateş pahası şuan
Gerçekten çok zorUygun yollu birşeyler yapıp kalanı taksitle ödeyeceğim. Evlenince eşimle öderiz bir şekilde.
Yani evin geçimi bi süre onda olur ben de borçlarımı kapatırım. Babamın bana tavrından sonra ben ondan istemem zaten
Çok teşekkür ederim. Sizin de bebişiniz sağlıkla gelsin inşallah :)Gerçekten çok zor
Allah yardımcınız olsun
Bence elınden gelenı yap.Ailenın hem 1tl destek vermeyın hem büyük nişan istemesi çok sacma. Durumları yoksa bile seni zora sokacaklar.Bence kendını topla. Aıle durumunu nişanlına bıle anlatma. En ıyı erkek bıle bunu kullanabilir. Benden sana tavsıye. Hele ailesine asla anlatma, durumunu çaktırma. İnan bana evlendıkten sonra degısıyor aıleler.Yok. Başka bir semt.
Ağustos sonu olsun gibi düşünüyorduk. Ev tadilatı çok uzun sürer hem ben de biraz birikim yapayım kendimi toparlayayım diye