- 27 Mayıs 2014
- 832
- 1.659
-
- Konu Sahibi possibleornot
Ki Bence eksikler olmalı evlendiğiniz Zaman eşinizle plan yaparak Onları birlikte alabilirsiniz Her şey tam olunca sanki kavgalar daha çok oluyor gibi geliyor banaEvlenirken herşey tam olmalı diye düşünmeyin. Eksikleriniz de olabilir gelecekte tamamlarsınız. Herşeyin en iyisi olmalı derken daha da borç batağına batmayın.
Ben de çok minimalist takılmak istiyorum. Ama maalesef işin içine aileler dahil olunca olmuyor.Ben de nişanlıyım. Sizin iki katınız kadar kazanıyorum yaklaşık olarak. Ancak ben kına, bohça, düğün işlerine girmeyi düşünmedim düşünmüyorum çünkü kriz var. Yatak odası oturma odası yerine daha basit ve tek parça mobilyalar almayı düşünüyorum. Nişanımız evde oldu 1000 TL harcamamışımdır. Organizasyon işlerine girmeden kendim süsledim evi. Damat gelin bohçası işlerine girmedik, her şeyi basit basit hallettik hallediyoruz. Size tavsiyem endişelenmeyin, ayağınızı yorganınıza göre uzatın, Allah yuva kurana yardım eder.
Hiç zannetmiyorum. Annem çalışmıyor durumu yok ona da doğru dürüst harçlık verilmiyor ben veriyorum. Babam da benden borç aldı bu ara yarısı hala ödenmedi ödeneceğini de düşünmüyorum.Düğün öncesi stres bu yüzden oluyor işte. Ekonomik gücünüzün yettiği kadarını yapın. Kredi kartını kredi çekip kapatırsanız ihtiyaçlar için tekrar kullanıp hem krediye hem kredi kartına borçlanabilirsiniz. Acil ihtiyaçlarda ilk baş vurulan kredi kartı çünkü. Ailenizle durumu konuştunuz mu. Kredi kartınıza yardımcı olmamışlar belki nişanı kınayı onlar karşılar.
Sevgilim yapalım dediği için yok diyemiyorum . Durumumu gizlemiyorum aslında ondan. Ama ailesi ev verdi yüklü bi tadilatı karşılayacaklar bütün giderleri onlar ödeyecek. Sevgilimin bu bohça isteğine de yok diyemiyorum bu yüzden.Ben hiç o işlere girmedim. Bohçaymış, cartmış, curtmuş, çeyiz çıkarmaymış, kınaymış, nişanmış. Gereksiz masraf. Evi düzdük işte yavaş yavaş krediye bulaşmadan etmeden.
Elimdeki maalesef bana hiç bir şekilde yetmeyecek. Bir çıkış yolu arıyorum. Kredi faiz oranları da çok yüksek krediye bulaşmak çok mantıklı gelmiyorDamat bohçası vs bana çok gereksiz geliyor, kendi evliliğimde yapmadım. Hele hele şu ekonomik krizde hiç gerek yok
Her şey mükemmel olsun derseniz işin içinden çıkılmıyor. Bence elinizdekine bakarak ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız çok sıkıntı yaşanmazsınız.
O zaman ellerini ceplerine atacaklar. Açıkça konuşun. Bu kadar borcun harcın içinde ya para versinler ya da bir şey istemeyi bıraksınlar.Ben de çok minimalist takılmak istiyorum. Ama maalesef işin içine aileler dahil olunca olmuyor.
…
Söz isteme evde olacak. Ailem kalabalık olacağı için dışarıda olmasını istiyor ama maddi olarak tek başıma olacağım için istemiyorum.
Ben de ailemden destek almadım bu süreçte. Çok da beklemedim açıkçası. Düğün yapmayacağım kına istemiyorum evde birkaç kişi toplanırız dediğimde babam homurdanıyor. Ver elli bin en az o da yapalım ikisini de diyorum ses yok. Ailelerimizin durumu da iyidir bir de. Ama benim de hiç hevesim yok bunlara. Bir arkadaş daha demiş herkes görsün beğensin diye gereksiz harcamalara girmeye gerek yok. Sizin mutluluğunuz önemli. Bohça için de şey diyin, ben hazırlamayayım siz de yapmayın. Karşılıklı anlaşırsınız.Ben de çok minimalist takılmak istiyorum. Ama maalesef işin içine aileler dahil olunca olmuyor.
Adetten olsun ben damata damat bana bohça hazırlasın dedik. Düğün istemiyorum çünkü ev tadilatı olacak. Ve gerçekten çok büyük bir meblağ tutacak. O yüzden kına olsun dedik.
Söz isteme evde olacak. Ailem kalabalık olacağı için dışarıda olmasını istiyor ama maddi olarak tek başıma olacağım için istemiyorum.
Ben de yapı olarak gösterişten uzak ve sade bi insanım. Ama bir pijama takımı bakıyorum 150 TL en az . Evlenirken bi kaç parça alsam dünyanın parası tutuyor. Allahtan şimdiye kadar denk geldikçe aldım mutfak eşyalarım tamam.
Hayat maalesef beni çok korkutuyor.
Bir de ailem destek olmadığı gibi maalesef bu ara benden fazlaca borç almaya başladılar ve yarısını hala vermediler. Ben zaten destek almadan devam etmeye çalışırken beni maddi olarak zorladılar.
Bu yüzden biraz buruk sanki içim.
Düğün bana da çok gereksiz geliyor. Bohça işi içinde ben sevgilime o da bana yapsın dedik . En azından ihtiyaçlarımızı alırız birbirimize fuzuli şeyler almayız. Aileye bohça yapmayacağız.Durumlar iyiyken bile gelin bohcasiydi, damat bohcasiydi gibi tum bu zirvaliklara karsi biriyim.
Bir de bu durumda olabildigince kacinin bu tur saçmalıklardan. Düğüne bile karsiyim da neyse.
Olan paranizi da gerekli yerlere harcayin hic olmazsa.
Maalesef .O zaman ellerini ceplerine atacaklar. Açıkça konuşun. Bu kadar borcun harcın içinde ya para versinler ya da bir şey istemeyi bıraksınlar.
Ay ne bohçaymış kendisine bir pijama takımı bir traş köpüğü bir terlik alamıyor mu, gelinlerden daha çok damatlar hevesli artık şu şeylere bu mecrada çok görüyorum bunu.Sevgilim yapalım dediği için yok diyemiyorum . Durumumu gizlemiyorum aslında ondan. Ama ailesi ev verdi yüklü bi tadilatı karşılayacaklar bütün giderleri onlar ödeyecek. Sevgilimin bu bohça isteğine de yok diyemiyorum bu yüzden.