- 12 Nisan 2012
- 4.534
- 6.789
-
- Konu Sahibi possibleornot
Ekonomik kriz ortamindayiz , daha ne olacagi belli degil . Aslinda belli gibi de neyse.Gerçekten çok cahil bir babam var. İstemeye çok kişi gelecekler diye biz de çağıralım diyor . İsteme olsun dul kız mı veriyoruz nişan olacak dışarıda diye annemle tartışmış . Çok cahil bir insan çok. Anneme patlamış bağırmış çağırmış kadına. Yeri ben tutayım da demiyor. Tutun diyor . Ben neyle nişan için yer tutayım. Süslemesi, ikramı 10 bin TL tutar.
Bak bana yemin ettirmeyin hiç bir şeye karışmam görürsünüz diye kadının üzerine gitmiş . Gerçekten daha başında isyan noktasına getirdiler beni.
Aileye bak; gram destek yok ama istek çok. Siz kendi paranızı kendiniz kazanıyorsunuz. Bir de aileye destek oluyorsunuz. Biz evleneli 5 ay oldu; ben ve eşim çok şükür iyi kazanıyoruz ama okuduğum yorumlarda gördüğüm bir arkadaşın da dediği gibi evimiz, eşyalarımız, nikahimiz çok minimalist oldu. Düğün istemedik ve küçük bir kına yaptık annemin gönlünü kırmamak adına ( bekarlığa veda gecesi gibi oldu :) onun dışında eşimin ailesi de benim ailem de masraflara karışmadi. Her şeyi biz yaptık. Böylelikle çok ufak tefek söylendi annem. İdare ettik. Şimdi de çok mutluyuz. Borcumuz yok çünkü. Gereksiz masraflara asla girmedik; aman evlenmeden her şeyimiz tam olsun demedik. Zaten ikimiz de minimalist olmayı seven insanlarız. Siz mutlu olmaya bakın. Balayı hayali kurun. Bırakın iki koltuk bir masa telaşını. Biz gerçekten ihtiyacımız olacak temel şeyler aldık. Benim yatak odası takımı diye bir şeyim yok. Bir yatagimiz var ve odada eve ait bir monte gardrop var. Ama kendi icimizde ve ailelerimizle huzurumuz, bol eğlenceli vakitlerimiz, gezecek tozacak enerjimiz var. Siz bunlara bakın. Diğerleri gereksiz teferruat :)Ben de çok minimalist takılmak istiyorum. Ama maalesef işin içine aileler dahil olunca olmuyor.
Adetten olsun ben damata damat bana bohça hazırlasın dedik. Düğün istemiyorum çünkü ev tadilatı olacak. Ve gerçekten çok büyük bir meblağ tutacak. O yüzden kına olsun dedik.
Söz isteme evde olacak. Ailem kalabalık olacağı için dışarıda olmasını istiyor ama maddi olarak tek başıma olacağım için istemiyorum.
Ben de yapı olarak gösterişten uzak ve sade bi insanım. Ama bir pijama takımı bakıyorum 150 TL en az . Evlenirken bi kaç parça alsam dünyanın parası tutuyor. Allahtan şimdiye kadar denk geldikçe aldım mutfak eşyalarım tamam.
Hayat maalesef beni çok korkutuyor.
Bir de ailem destek olmadığı gibi maalesef bu ara benden fazlaca borç almaya başladılar ve yarısını hala vermediler. Ben zaten destek almadan devam etmeye çalışırken beni maddi olarak zorladılar.
Bu yüzden biraz buruk sanki içim.
Dul degilsen yetim de degilsin, versin o zaman parasiniAilem destek değil köstek. Daha doğrusu babam. Bırakın borcunu vermeyi nişan için bir yer tutmamı istiyor. Bi yet tutacakmışım dul muymuşum. Önce isteme evde olup başka bir zaman nişan olacakmış.
Öncelıkle dul çok çidkın bır laf .Bende boşandım .Aılenıze yardım edın .Sen zaten calısan kadınsın .Aılendende bı zahmet 2500 tlyı alma .Hıc ceyızı olmayanın kaderı daha guzel oluyor bunu bılıp bunu soylerım .Hepsını sımdı odemek zorunda deılsın .Sana borclu geldın dıyecek kocayıda zaten koca dıye gezdırme yanında.Yaptıgın kadar yaparsın yapamadıgın yerde taksıte gırersın .İçinin buruk olmasına gerek yok bence .Calısır odersın .Tabıkı aılem destek olsa guzel olurdu ama onlarında durumu ortada .Ben 5 kurus harcatmama ya calıstım .Yınede yaptılar ellerınden gelenı .Yok demekkı .Burukluk hiç bir konu yok bence .Boş yere kendını doldurma .Herkese merhaba
Bugüne kadar çok birikim yapamadım çok rahat yaşadım. Şimdi ise evlilik hazırlığı yapıyorum. 30 bine yakın bir birikmişim var. Ve mutfak eşyalarımı hallettim.
Muhtemelen aile desteği olmadan evleneceğim çünkü onlara da çoğu zaman ben destek oluyorum. Şuan ailemin biraz borcu var bana bu yüzden kredi kartım patlamış durumda yaklaşık 7 8 bin TL borcum var. Ütü alacağım , yatak odası, damat bohçası, kına, damatlık vs derken benim birikmiş asla yetmeyecek.
Zam ile de 5750 civarı alacağım. Kendimi kapana sıkışmış hissediyorum . Çünkü evlilik konusunda tekim. Sevgilimin de maaşı iyi değil fakat ailesi sonsuz destek ve ailesinin durumu çok iyi.
Ben biraz buruk hissediyorum böyle olunca.
Hep ayakları yere basan, kimseye minneti olmayan güçlü biriydim. Ama şimdi bu maddi durumlar canımı sıkıyor.
Geçen ay kredi kartı borcumun yarısını ancak ödeyebildim. Kalan yarısı da ailemin aldığı borç yüzündendi . Vereceğiz dediler vermediler üstüne tekrar bi miktar daha istediler. Vereceklerini de düşünmüyorum.
Şimdi Appte borcumu her gördüğümde içime afakanlar basıyor. Toptan kredi çekip yavaş yavaş ödesem mi diyorum.
Bugün yatak odası takımlarına baktık 20 bin civarı tutuyor. Ben kınayı bohçayı damatlığı bu birikimle nasıl halledeceğim? Sevgilim herşeyin iyisi olsun deyip alabilirken ben de en azından ortalama birşey alabileyim istiyorum.
Düğünü özellikle yaz sonu istiyorum ki maddi olarak toparlayabileyim. Şöyle 15 bin kredi çekip vadeyi uzatmalı mıyım yavaş yavaş öderim.
Şu günler bi geçse evlenince bi şekilde idare ederiz çünkü kira derdimiz olmayacak.
Bana para yönetimi konusunda akıl verecek hanımları bekliyorum.
Çok stresliyim.
Bahsettiğim gibi kart borcum 7 bin civarı. Ailemin 2500 TL vereceği var ama vereceklerini düşünmüyorum.
Edit : babamla annem tartışmışlar. İlla dışarıda nişan istiyormuş. Yer tutacakmışız ama ben tutarım ederim demiyor tutun diyor . Kadının üzerine gitmiş. Daha işin başında burnumdan getirdi. Dul muymuşum onlar kalabalık geliriz demişler biz de çağırmak zorundaymışız akrabalarımızı. Bu kadar cahil olunur mu ? Bir de tehdit etmiş. Yemin ettirme bir işinize karışmam diye
Dul lafından nefret edıorumDul degilsen yetim de degilsin, versin o zaman parasini
Evet çünkü bu kafalar dul demiyo aslinda, ayipli mal misin diyo, igrenc zihniyetlerDul lafından nefret edıorum