Maddiyat…

Nasıl yaptırabiliriz ? Bir odayı giyinme odası olsun diye düşündük açıkçası duvarı kırdırıp.
Yatak odasını nasıl yaptırabiliriz
O zaman bir yatak iki komidin ile yatak odasını halletmiş olursunuz. Giyinme odasına dolap yaptıralım derseniz belki oranın masrafını karşı taraf karşılar.

Gücünüz yettiği kadar yapın her şeyi. Bir şekilde Allah yardım ediyor. Zaten mutfak eşyaları ve yatak odasını alsanız yeter onuda alırsınız gerekirse taksitle alın evlendikten sonra da ödersiniz ben öyle yapıyorum. Kredi çektik düğün kredisini ödüyoruz işte

ailene para verdiğin sürece kafan rahata çıkmaz çünkü yok demeyi bişmiyorsun ,

bohça falan o kadar gereksiz bir adet ki , direk nikah yap , inan bana evlendikten sonra borç ödemekten mutsuzluk yaşayacaksın ve evlendiğine seni pişman edecek ,

Aileler hem destek olmayıp hem de "adetleri uygulayın" diyorsa orada duuuur demek gerek bence. Gelin-damat bohçası nedir, ne gerek vardır? En minimal bohça bile 1000-1500 liradan aşağı olmuyor ki bu bile düşük bir rakam. Girmeyin böyle adettendir işlerine, siz ana işlerinize odaklanın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

Ne kadar bütçeniz varsa o kadarlık yapacaksınız. Olmayan bir parayla istediğiniz her şeyi yapmanız mümkün değil. Kına, bohça zaten kafadan 10-15 arası tutar. 1000 liraya ne bohçası yapacaksınız, dün trendyolmilladan kazak, pantolon, ayakkabı kombin yaptım 3 parça şey 1000 lira tuttu zaten. Bohça asla 1000 lira tutmaz, onun bütçesini arttırın bir kere. Kına için kıyafet,ayakkabı, salon tutulacak. Organizasyon işine asla girmeyin derim. Yatak odasını da uygun alacaksınız. İllaki şifonyer, komodin olacak diye bir şey yok. Her şey hem tam olsun hem de param yok diyorsanız o olmaz. Ailenizin aldığı 5000 tl değil sizi zora sokan ama tabii bu süreçte artık onlara da para vermeyin.

Ben yerinizde olsaydim . Bohcayi iptal ederdim. Herkes kendine gore alsin. Acikca konusun . Gereksiz seyler alinacak cunku. Kendinize alin istediginiz seyleri.

Kina ,dugun gibi olucaksa nisanliniz ortak olsun. Siz kinayi dugun gibi yapinca ,onlar otomatik dugunden kurtuluyor. Onlarında imkani yoksa ikiside sade olsun .
Yatak odasini , yatak ve bazaniz saglam olsun . Dolap ve sifoniyer en uygun yerden. Duz beyaz alin, komidin ikedan alin, yada artik tabure falan bile koyuyorlar sik duruyor.
Tüller sade olsun . Dolap uygulamasi yada perdecilerde hazir dikilmis olanlardan alırsanız cok uygun gercekten.
Su zamanda cok borca girmek akil kari değil. İnsan mutsuz oluyor, stresli oluyor.
Mutlu olmak icin evleniyorsaniz minumum düşünün.
Yada düğünü erteleyin. Baska yaoacak bir sey yok .

Ben birikmiş parayı böyle çarçur etmezdim.
Olduğu kadar mantığıyla maaşınız varmış onu taksitlendirirdim.
Bir yıl borcumu oderdim
Zaten eviniz de varmış bir yıl eşiniz gecindirsin evi.

neden bu kadar borcun altına giriyosun nişanlına söyle durumu ailemin borcu var de senide sıkıntıya sokmasınlar gerçekten seven anlayışlı biriyse zaten sana kıyamaz bohça için damatlık için seni üzecekse boşver

herkesin evlilik hayali vardır ona saygım sonsuz ancak bu kadar yüklenmeyin kendinize. ben nişan yapacağım diye sözümü sade aile ve birkaç yakın dostumla evde yaptım. sonra nişan yapmak istemediğimize karar verdik. esim bana sen sadece gelinlik giyimeyeceksin takılar ilk dans oyun pasta her sey olacak ona harcayacağımız parayı balayında harcarız diyince asırı mantıklı geldi. kına gecesini zaten ben asla sevmiyorum. yaapsam da arkadas arası bekarlıga veda yapardım. neredeyse yarı yarıya kar ettik düğünümüzde her sey bin kat daha güzeldi. ilk dans ilk kez gelinlik e damatlık. her şey harikaydı. tüm karı balayımızda 5-6 il gezerek harcadık her sey planladıgımız gibi gitti. 3 yıllık evliyim bir kere bile pisman olmadım yapmadıgım icin. sizde pisman olmayacagız her seyden vazgecin :) sevgiler

Ben birikmiş parayı böyle çarçur etmezdim.
Olduğu kadar mantığıyla maaşınız varmış onu taksitlendirirdim.
Bir yıl borcumu oderdim
Zaten eviniz de varmış bir yıl eşiniz gecindirsin evi.

Gerçekten çok cahil bir babam var. İstemeye çok kişi gelecekler diye biz de çağıralım diyor . İsteme olsun dul kız mı veriyoruz nişan olacak dışarıda diye annemle tartışmış . Çok cahil bir insan çok. Anneme patlamış bağırmış çağırmış kadına. Yeri ben tutayım da demiyor. Tutun diyor . Ben neyle nişan için yer tutayım. Süslemesi, ikramı 10 bin TL tutar.
Bak bana yemin ettirmeyin hiç bir şeye karışmam görürsünüz diye kadının üzerine gitmiş . Gerçekten daha başında isyan noktasına getirdiler beni.

Ailem destek değil köstek. Daha doğrusu babam. Bırakın borcunu vermeyi nişan için bir yer tutmamı istiyor. Bi yet tutacakmışım dul muymuşum. Önce isteme evde olup başka bir zaman nişan olacakmış.

Ne biçim aileniz var?Ayrıca yatak odasını neden siz alıyorsunuz?Beraber alın,diğer eşyalarla beraber takılardan ödersiniz.Bu kadar düşünmeye üzülmeye değmez.

Ne biçim aileniz var?Ayrıca yatak odasını neden siz alıyorsunuz?Beraber alın,diğer eşyalarla beraber takılardan ödersiniz.Bu kadar düşünmeye üzülmeye değmez.
Karşı taraf ev veriyor. Ve tadilatı çok masraflı. Düğün olmasa dahi 400 binden fazla tutar harcamaları. Biz de kız tarafı yatak odasını ve mutfak eşyalarını alır. Onlar bu kadar harcama yaparken hadi bunu birlikte alalım diyemem. Sevgilim zaten teklif etti bunu ama ben kabul edemem. Taksitle alır yavaş yavaş öderim olmazsa evlenince . Allah babamın eline düşürmesin diyorum sadece. Faydasını geçtim şu durumda artık bana zarar verecek şeyler yapıyor.

Evlenirken maddi durumumuz sizin 30 katınız kadardı.
Ne bohça yaptık, ne kına , ne düğün
Ayağınızı yorganınıza göre uzatın ve böyle saçma sapan adetleri de artık bırakın cidden.
Ben düğün yapmak yerine , bir yemek vermiştim. Hem çok güzel ortam oldu hem de maliyet olarak epey uyguna geldi.

Düğün de yemekte istemiyorum. Ama maalesef ailem baskı kuruyor bazı şeyler için . 29 yaşındayım hala kendi kararımı kendim veremiyorum.

Düğün de yemekte istemiyorum. Ama maalesef ailem baskı kuruyor bazı şeyler için . 29 yaşındayım hala kendi kararımı kendim veremiyorum.
O zaman açıkça söyle. Verin para yapalım de. Böyle büyük borçla evlenenlerin , evlilikleri zehir oluyor.

çok özür dilerim ama neye karışıyor zaten ki bir de karışmam diye tehdit ediyor ?
bazen bazı insanlar ana babamız bile olsalar biz tepki vermediğimiz için salıp nasılsa her şeyi yapıyor rahatlığına varırlar.
ne yazık ki çocuklarını sömüren ebeveynler de çok sayıda var.
belki de sizin karşısına dikilip, gerekirse ses tonunuzu dikleştirip ne yapıp ne yapmayacağınızı anlatıp canın isterse demeniz lazımdır.

Konuşularak anlaşılabilecek biri değil. Annemi konuşturmamış bile. Aksine işi bozmaya bile çalışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…