Maddiyat sebebiyle bebeği ertelemek doğru mu?

Allah razı olsun ne de güzel anlatmışsınız sebepleriyle:) Çalışmaya devam edeceğim zaten öyle bir durumda. Normal doğum izni dışında izne çıkacağımı sanmam. Annem ya da onun annesi bakmaya razı zaten bakıcıyla işimiz olmayacak büyük ihtimal. Gelirimiz de bir mucize olmadığı sürece hep böyle devam edecek. Her birinize çok teşekkür ederim kafamda daha netleştirmeme yardımcı olduğunuz için.

bence senin durumun hayli iyi, ev araba bakacak insan da varmış ben olsam yapardım.

Devletin verdiği söze güvenirlerse yarı yolda kalırlar.
Böyle söylentiler her kesim için her dönem çıkıyor ama henüz bir iyileştirme göremedik.

henüz yasalaşmadı bi süre pilot uygulama yapılacak bana göre onun bi 3 5 yılı daha var.

300 EUR verilecek.
3 ilde sadece, Ankara-İzmir-Bursa olarak başlayacak.
bakıcı sigortalı olacak ve anne de sigortalı bir işte çalışıyor olacak.
henüz yasalaşmadı ama.

eviniz arabanız var o kadar borç herkesde var
gelen nasibiyle gelir yaşınızda epeyi var
vakit kaybettiğiniz hata

Maddi olarak bence iyi durumdasiniz. Yasinizda bebek dusunmek ici tam ideal. Allah korusun yas ilerledikce farkli problemler cikabiliyor bence hiiic ertelemeyin. Benim bi arkadasim suan sigortasiz bir iste calisiyor kocasida ayni sekilde. Borclari almis basini gidiyor evleri kira.ikisinin maasini toplasak sizin maasiniz kadar falan ancak.o bile artik bebek yapcam allah buyuk falan diyo.ben cesaret edemezdim oyle bir durumda.sizin durumunuz cok cok iyi yani beklemek yersiz. Umarim bebeginiz bekletmeden gelir. Ben bir yildir istiyorum:)

Devletin verdiği söze güvenirlerse yarı yolda kalırlar.
Böyle söylentiler her kesim için her dönem çıkıyor ama henüz bir iyileştirme göremedik.

Bildigimi paylastim sadece, gonul ister ki sadece anneye degil emekliye, isciye, issize, ogrenciye...
Neyse burasi yeri degil.

Ben mi fazla abartıyorum acaba bu meseleyi?
Bir kere hamile kaldığın andan itibaren özel doktorlara tonla para...Doğumu zaten bir kaç bin olsa gerek.
Çocuğun malzemeleri de hassas malzemelerden oyuncağı dahi lisanslı olanlardan olmalı ki sağlık riski taşımasın. E bunlar da para...Hadi oldu ki sütün gelmedi haydi bir de mama parası...
Hadi bebeklik yine iyi, büyüdükçe eğitimi-sağlığı-sosyal aktiviteleri derken ihtiyaç masrafları artıyor.
Bir bez parasına çocuğu büyütebilenleri alkışlıyorum

Be ek denen varlıkısmetiyle gelmiyor. Biraz beklemekte, şartlar daha iyi olduğunda düşünmektefayda var. Hayatın önü üze ne getireceği belli değil. Riskli ya da problemli bir gebelik olabilir. Bu gibi durumda cebinizden çıkacak paranın haddi hesabı yok. Allah korusun bebek rahatsız olabilir, yine hastane masrafları belinizi büker. Bazen nüben mi çok detay düşünüyorum diyorum ama dediğim gibi hayatın ne getireceği belli değil. Hazırlıklı olmat fayda var gibi geliyor bana.

Bebeğinizin olmaması ihtimalinden korkuyorsanız gerekli tetkikleri yaptırıp sorun olup olmadığını görebilirsiniz. Sonrasında daha net karar verebilirsiniz.

benim oglum dogduktan sonra rizkimiz genisledi...yani resmen hayat standartlarimiz degisti ki ben ucretsiz annelik iznindeyim calismiyorum suanda,esim calisiyor sadece..bebek sahibi olmak cok guzel birsey,ki etrafinizda bebeginize bakabilecek kisilerde var,bu buyuk bir sans.

sizin paraların ben nereye gittiğini anlamadım
ama elinize 500 tl kalıyorsa ben cocuk yapmazdım bu durumda

Maddiyat icin cocuk ertelenir ama sizin durumunuz fena gözükmuyo . ALlah bereket versin
Ama sunu da sormadan edemiycem; esiniz ne is yapiyo? Maasi az geldi bana ? Hep boyle devam edecek demissiniz ya o yizden soruyorum, baska bir is bulma sansi hic yok mu ? Yada ek is filan ?
Bebek bi bakista cok masrafli degil gibi ama bi bakista da baya masraf cikiyo diyolar.

Benim düşincem bebek sahibi olma öncesinde az da olsa birikim yapılmalı Bir süre ücretsiz izin almak zorunda kalacaksınız belki de. Ama 2 sene uzun bir süre tabii o kadar da ertelemeyin, çocuk zaten oldu doğdu derken bir sene geçer. Hem de bir baktırın sorun var mı yok mu, o na göre bir karar alırsınız.Maddi durumunuz kötü değil, belki eşiniz ek iş bulur, siz özel ders verirsiniz vs. karşılanır bir şekilde.
Konuyla ilgisiz ama bir şey merak ediyorum, eşinizden fazla kazanmanız sorun oldu mu hiç?Oluyor mu yani?
Ben eşimden fazla kazanmaya başlayacağım, beklenmedik bir şekilde maaşıma hatrı sayılır zam geldi sizinkisi kadar bir fark olmasa da arada fark olacak. Önceden aynıydık.
Bu mesele sorun oldu mu aranızda, içinizden olumsuz duygular geçirdiniz mi hiç?

bebek asla ertelenmemesi gereken bir kavram eğer sebep sadece maddiyatsa..çünkü yaş geçiyor ilerde sen isteyincede Rabbim vermeyebilir.. ozamanda tedavi olacağim falan diye milyarlarca lira harcayıp yıpranacaksın.bunlar önemli üzerinde düşünülmesi gereken kavramlar bence.. maddiyatsa tek sorun düşünmeyin yapın bence.. para miktarı önemli değil önemli olan bereketi.. ayrıca kredi borcunuz bitene kadar zaten bebeğin çokta bir masrafı olmaz.. sadece bez parası oluyor benim kızım 18 aylık ayda 150 lira yetiyorda artıyor bile çok şükür..

Bir doktora gidip muayene olun eşinizde sizde en azından bir sorun varsa şimdiden bilirsiniz.

Onun dışında bebek konusuna gelirsek bu sizin tamamen beklentiniz ve isteklerinize göre değişen bir durumdur. Hangi ildesiniz bilmiyorum. Ama mesela bebeğinizi özel hastanede doğurmak isterseniz bunun masrafı fazla bunu bilin gerekirse sağlık sigortası yaptırın. Doğumda mesela doğum fotoğrafçısı istiyorsanız 300 ile 1500 arasında değişiyor fiyatlar. Doğar doğmaz kordon kanını aldırıp donduracaksanız 2.500 dolar mı neydi. Sonrasında bir yaşına gelene kadar her ay rutin doktor kontrolü var. Burada da sizin tercihiniz devreye giriyor . Tercihiniz sağlık ocağı ve daha acil durumlarda devlet hastanesinden yanaysa sıkıntı yok. Ama yok ben özelde her zaman ulaşabileceğim iyi bir çocuk doktoruna götürecem diyorsanız muayene ücretleri 100-400 TL arasında değişiyor mesela. İlk zamanlar masrafı yok gibi duruyor ama mobilyaydı kıyafetti mamaydı bezdi bebek arabasıydı araba koltuğuydu bunlarda az masraf değil sonuçta. Hatta gıda giderlerinizde çocukla birlikte artıyor çünkü çocuklarımız en hassas olduğumuz şeyler onların hep en iyisini en zararsızını tüketmelerini istiyoruz. Gelirleriniz çok düşük gelirler değil belki ama büyük şehirlerden birindeyseniz geçim zor maalesef.

Verdiğim örnekler uç örnekler tabi bunların bir çoğunu yapmadan da çocuk sahibi olunabilir. Özelde değil devlette doğurursun sağlık masrafın hiç olmaz. Her şeyin en pahalısını almazsın indirim takip edersin büyük eşyaların ( bebek arabası araba koltuğu mobilya vs gibi) ikinci elini yada uygununu alırsın. Böylece masraflar çok çok azalır.

Yani demem o ki öncelikle kendinize sorun sizin isteğiniz ne yönde. Kendinize uygun şartlar hangisi ben lükse kaçmam bu örneklerle hiç işim olmaz diyorsanız ertelemeyin derim. Yada en fazla bir sene erteleyin. Bu arada şartlar hiçbir zaman tam oturmaz her zaman içinde bulunduğunuzdan daha iyisi hep vardır. Siz kendi isteğinizi belirleyin ve karar verin bence.

Ya birikim konusunda düğünde takılanlardan 7.800 kadar bir miktar bankada duruyor. Onu ellememeye çalışıyoruz. Hani doğum masrafı ilk eşyalar ya da olası aksilikler vb. gibi durumlar için.

ben napıyım bacım.... işten ayrılcam ıkızlerden dolayı 1800 le nasıl gecıneyım...bence erteleme bebek olayını belkı genetıgın babaannene benzıyordur Allah korusun..bebek yapılır hıc korkma canım...yaşın da yavaş yavaş geldi sonucta...ama tavsıyem altın hazır duşmusken yavas yavas mınık bırıkımler yap

ayy içim gittii doğsalar da sevsem ya

Aynı şeyleri düşünüyorum koalina. Bebek yapmak isteyip istemediğimden emin değilim de çevre baskısı mı diyeyim, hormonlar mı diyeyim bir düşüncedir aldı gitti bu aralar.
Bu saydıklarının yanında ben şimdiden okul meselesini bile düşünüyorum. Devlet okuluna vermek istemem. Özel okul dediğin en iyi ihtimalle aylık 2000 lira. Bir kaç ay önce bir kolejin tanıtım etkinliğine bile katıldım. Doğmamış çocuğa don biçiyorum bu aralar. Hesapsız kitapsız bebek yapanlara imrenerek bakıyorum valla. Ben ya yanlışlıkla hamie kalacağım ya da çocuk mocuk yapamayacağım gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…