• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Çocuk yapıyorsanız ceremesine de katlanacaksınız yapacak bir şey yok. Kimse size çocuk yapınca refahınız artacak, alım gücünüz artacak diye bir garanti vermiyor sonuçta

Allahım çıldırıcimmm 😵 yahu arkadaş onu mu demiş hanımefendi? Herşeye zam üstüne zam gelince çocuğun servisine yansır elbette, taksiye, otobüse de yansır, yansıyor.

Kusura bakmayın insanca yaşamak istediğimiz için, kabahat bizim.

Çocuk yapıyorsanız ceremesine de katlanacaksınız yapacak bir şey yok. Kimse size çocuk yapınca refahınız artacak, alım gücünüz artacak diye bir garanti vermiyor sonuçta
Çocuk yapmak, en basit ve temel içgüdü olan “üremek” için kara kara düşünmemiz değil normal olan hanımefendi. İnsanlar üreyebilmeli aç kalmadan. Sorun çocuk yapan insanlarda değil yani. Kuruyemiş falan da alın biraz, algılamıyorsunuz bazı şeyleri.

İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak. Bende hayatın içindeyim az çok görüyorum neyin ne olduğunu. Ayağını yorganına göre uzatmayan insanlar hep eksiyle yaşıyorlar. Tabi işin içine çocuk veya çocuklar girince iş değişir, o zaman anlarım yetmemesini.
Çoook küçük düşünüyorsunuz. Küçük dünyanızdan ibaret değil hayat. Sizin pazardan aldığınız kıyafeti almıyordur mesela almak zorunda değildir. Akşam yemek yemeye çıkınca tavuklu pilav, burger yemiyordur, çalışıyorum insan gibi giyinip insan gibi beslenmek istiyorum diyordur. Siz mesela yüzünüze ayyy farmasi neyimize yetmiyor ayolll diyorsunuzdur o da yüzüm için kötü ürün kullanamam diyordur. Eve ayda 1 kilo et almak yerine 3-4 kilo alıp e bari vitamin alalım diyordur. Bunların tam aksini yapıp makarnayla ucuz kozmetik ve etiketi koparılmış pazar kıyafetleriyle ben de geçinirim. Standart diye birşey var maalesef. Siz memnunsunuzdur ama o değildir, bu onu müsrif yapmaz sizi pinti yapmadığı gibi.
İnsan gibi yaşamaya çalışmakta suç oldu şaka gibi gerçekten bileklerimi dikine kesicem

Hanımefendi sağdan da soldan da hesaplayın, 15 bin iki kişiye gayet yeterli bir meblağ. Yaşadıkları ilde sosyalleşirler de, gezerler de, yiyip içerler de. Ha tek şehir dışına gezmeye çıkamazlar, o yönden kısıtlanmış olurlar.

Çemişkezek ya da Yozgat’ da şahane sosyaleşilir o paraya. Konserden konsere koşarız :confused:

İşte bu yazdıklarınızı lüks olarak kabul eden insanlar çıldırtıyor beni. Her gün eşek gibi çalışıyorum, resmen sürünüyorum bir projeyi bitirene kadar, kimse kusura bakmasın ama o sinemaya gidememeyi kabul edemiyorum. Hakkını arayan her zaman şımarık sayılıyor bu ülkede.
Lüks mü, bunları sınırlı yapıyor olmak ya da parasını düşünmek kıt kanaat yaşamaktır, değil midir?

Geçenlerde bir konsere gitmek istedim ki sevmem, çok enderdir hayatımda.
400 tl fiyat gördüm en kötü kategori, iki kişi 800.
Gitmeden yemek yesek, orada bir şeyler içsek 1500 lira gidecek birkaç saat için.
Düşündüm, durdum, gereksiz buldum.
Sonra bunu düşünmeme üzüldüm, aman neyse konser falan sevmem deyip kendimi avuttum😂

valla annem de yapmış çocuk.o gayet rahat baktı bana.özel okulda okuttu tek maaşıyla.emekli ikramiyesiyle dükkan aldı.eşim emekli olsa eski bir araba ediyor.buna ne cevabınız var peki?
Dediğim gibi sevgili hanımefendi, kimse size annenizin size sağladığı ekonomik refahı sizin çocuğunuza sunabileceğinizin garantisini vermedi. Risk aldınız ve sonuç bu. Yapacak bir şey yok.

İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak. Bende hayatın içindeyim az çok görüyorum neyin ne olduğunu. Ayağını yorganına göre uzatmayan insanlar hep eksiyle yaşıyorlar. Tabi işin içine çocuk veya çocuklar girince iş değişir, o zaman anlarım yetmemesini.
O dediğiniz rakamla kira fatura derdim olmadan tek başıma yaşıyorum ve tek olduğum halde zor geciniyorum, israf etmeye param kalmıyor.
Sigaram alkolüm yok şu hayatta iki zevkim vardı makyaj malzemeleri almak ve kahve . Bakın şu an ikisi de lüks derecesinde her zaman aldığım kahvenin muadili alabiliyorum yalnızca. Makyaj malzemesi deseniz yılbaşından beri 2 ruj aldım yalnızca. İse gitmesi gelmesi benzini, kitabı, yemeği derken içeriye girmiş buluyorum kendimi ay sonunda. Ki öyle luks bir harcamam aşırı bir alışverişim yok bile.
Bence siz yarı aç yarı tok kalmayı normalleştirmişsiniz. Azıcık bile keyif almaya çalışan insanı israfci ilan edeceginize hayat standartları neden böyle neden ben gönlümce bir şey alamıyorum diye bir düşünün

Dediğim gibi sevgili hanımefendi, kimse size annenizin size sağladığı ekonomik refahı sizin çocuğunuza sunabileceğinizin garantisini vermedi. Risk aldınız ve sonuç bu. Yapacak bir şey yok.
Telefonunu da çıkarsın mı? Buralara girebildiğine göre akıllı telefonu var şımarığın. Çocuk yetmez gibi bir de akıllı telefon almış ben şok.

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Merhaba nerede yaşıyorsunuz evinizin kredisi vs var mı ne borcunuz var

Hanımefendi sağdan da soldan da hesaplayın, 15 bin iki kişiye gayet yeterli bir meblağ. Yaşadıkları ilde sosyalleşirler de, gezerler de, yiyip içerler de. Ha tek şehir dışına gezmeye çıkamazlar, o yönden kısıtlanmış olurlar.
Valla hesapladım, şurada iki çocuğumla üç günlük sağdan sola gezdim, değil 15 30 yetmez hanımefendi hem de geçinmeye değil, o gezmeyi ödemeye.
Sıfır satın alınan eşya ile bakın, yeme içme gezme eğlenme vb şeyler diyelim, zaman geçirme.
Baraj gölünden mi bahsediyoruz gezme olarak ben anlamadım ki?

Telefonunu da çıkarsın mı? Buralara girebildiğine göre akıllı telefonu var şımarığın. Çocuk yetmez gibi bir de akıllı telefon almış ben şok.

İnterneti de var, lükse bak.

Yani esasen bunlar fakir eğlencesi zaten. Gönül ister şehir şehir ülke ülke gezelim. Turlara çıkalım. Sinemaya, tiyatroya gidelim. ATV binmek fuara gitmek gibi etkinlikler yapalım. Ama fuarda 1-2dk lik oyuncaga binmek 30tl olmuş bizde bı kahve alıp bı yerde oturup sohbet ediyoruz işte.
Of evet, kuzenim ve arkadaşları tatile gidecekler sende gel diye 2 haftadır arıyorlar hrr gün otelin bir geceliği 10 bin 5 gün tatil yapacaklar etti 50 bin. Gönül ister ki bende gideyim nefes alayım biraz ama yok... Ne yapalım bari bı çıkıp kahve içelim diyoruz adımız musrife çıkıyor :)

Allahım çıldırıcimmm 😵 yahu arkadaş onu mu demiş hanımefendi? Herşeye zam üstüne zam gelince çocuğun servisine yansır elbette, taksiye, otobüse de yansır, yansıyor.

Kusura bakmayın insanca yaşamak istediğimiz için, kabahat bizim.
servis geçen yıl 900 müş.ona güvenip okula yazdırdım 1800 olur en fazla dedim.demez olaydım 2350 istedi.sonra o servisle anlaşma iptal oldu yeni şirket geldi sevindik ahhaaa daha düşük isteyecek dedik.o da 2700 istemez mi?devletin belirlediği rakamsa 1200 falan zamlı haliyle.e ister git ister gitme bize ne diyorlar.bu da bizim suçumuzdur müsrif olduğumuzu iddia eden üyeye göre.ben bir çaresini bulurum.ama ya bu şehri kazanan üniversiteli çocuklar ne olacak?

Lüks mü, bunları sınırlı yapıyor olmak ya da parasını düşünmek kıt kanaat yaşamaktır, değil midir?

Geçenlerde bir konsere gitmek istedim ki sevmem, çok enderdir hayatımda.
400 tl fiyat gördüm en kötü kategori, iki kişi 800.
Gitmeden yemek yesek, orada bir şeyler içsek 1500 lira gidecek birkaç saat için.
Düşündüm, durdum, gereksi buldum.
Sonra bunu düşünmeme üzüldüm, aman neyse konser falan sevmem deyip kendimi avuttum😂
Şimdi siz diyince fark ettim eşim bi konsere tiyatroya gitmeyince bizi yok mu yazıyorlar derdi bana 😂 bu yıl nerdeyse 1-2 defa anca gidebildik. Valla konudan çıkıyorum darlandım

Magnum maserati hayalim gerçek olursa geçinirim diye düşünmekteyim.
Direkt satış, ardından bir dükkan alış, onu kiraya veriş ve aylık gelir hanesine en azından orta düzey bir rakam eklenirse geçineceğiz efenim.

Bizde katıldık oğlumla hayal kurduk ya çıkarsa diye. Sonra bir korku sardı çıksa vergisini ödeyecek para yok🤣

Valla hesapladım, şurada iki çocuğumla üç günlük sağdan sola gezdim, değil 15 30 yetmez hanımefendi hem de geçinmeye değil, o gezmeyi ödemeye.
Sıfır satın alınan eşya ile bakın, yeme içme gezme eğlenme vb şeyler diyelim, zaman geçirme.
Baraj gölünden mi bahsediyoruz gezme olarak ben anlamadım ki?
Ben en baştan yazdım zaten çocuk ve çocukların olmasının istisna olduğunu neden ısrarla aynı şeyleri yazıyorsunuz?

Dalgamı geçiyorsunuz?

akli melekelerimi korumak adına size cevap vermeyeceğim.iyi forumlarrrrrr :rolleyes: :KK53: :KK45:

Ben en baştan yazdım zaten çocuk ve çocukların olmasının istisna olduğunu neden ısrarla aynı şeyleri yazıyorsunuz?
Çocuklarım küçük, 1 porsiyon yemeği ikisi yiyor, 1 içeceği ikisi içiyor.
Kısaca, yemesi içmesi bilet parası bir yetişkinden ucuz, bazı girişler ücretsiz.

İnatla anlamak istemeyen sizsiniz.

Back