• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Bir kitle fakirlesirken büyük bir kitele aşırı zenginleşti . İşte buna dengesiz gelir dağılımı deniyor.

O dediğiniz rakamla kira fatura derdim olmadan tek başıma yaşıyorum ve tek olduğum halde zor geciniyorum, israf etmeye param kalmıyor.
Sigaram alkolüm yok şu hayatta iki zevkim vardı makyaj malzemeleri almak ve kahve . Bakın şu an ikisi de lüks derecesinde her zaman aldığım kahvenin muadili alabiliyorum yalnızca. Makyaj malzemesi deseniz yılbaşından beri 2 ruj aldım yalnızca. İse gitmesi gelmesi benzini, kitabı, yemeği derken içeriye girmiş buluyorum kendimi ay sonunda. Ki öyle luks bir harcamam aşırı bir alışverişim yok bile.
Bence siz yarı aç yarı tok kalmayı normalleştirmişsiniz. Azıcık bile keyif almaya çalışan insanı israfci ilan edeceginize hayat standartları neden böyle neden ben gönlümce bir şey alamıyorum diye bir düşünün
Yarı aç yarı tok değilim gayet de sağlıklı besleniyorum. Eksiye girmeden yaşayınca yarı aç yarı tok olunmuyor. Bence gerçekten sizin durumunuz normal değil. Farkında değilsiniz durumunuzun.

Ben en baştan yazdım zaten çocuk ve çocukların olmasının istisna olduğunu neden ısrarla aynı şeyleri yazıyorsunuz?
E “yapmasaydın risk almışsın” diye saçmalıyorsunuz? Bir videoda adamın elinde su var diye “baksanıza su bile almış” diyen dayı vardı onunla akrabalığınız var mı?

Bizde katıldık oğlumla hayal kurduk ya çıkarsa diye. Sonra bir korku sardı çıksa vergisini ödeyecek para yok🤣
Kredi aksjsjdjd
Onu hemen krediyle halledip, devir alıp, satıyorsunuz.
Ya da bir galeriyle anlaşıp, onların üzerine devir aldırıp, geri kalan parayı siz onlardan alıyorsunuz😂
Aşkolsun, bir çıksın da yol çok bizde.

Valla hesapladım, şurada iki çocuğumla üç günlük sağdan sola gezdim, değil 15 30 yetmez hanımefendi hem de geçinmeye değil, o gezmeyi ödemeye.
Sıfır satın alınan eşya ile bakın, yeme içme gezme eğlenme vb şeyler diyelim, zaman geçirme.
Baraj gölünden mi bahsediyoruz gezme olarak ben anlamadım ki?
Bize elektirk gelmiş 1500 nasıl yetecekse o kadar haklısınızki bebeğe bi beşik alayım diyorum anne yanı en ucuz 2 bin doktora gidiyorum 500 şimdi detaylı ultrason var 1000 bugün bi somon aldım 250 lira verdim hayret Ya fazla fazla nasıl yetecekse

Yarı aç yarı tok değilim gayet de sağlıklı besleniyorum. Eksiye girmeden yaşayınca yarı aç yarı tok olunmuyor. Bence gerçekten sizin durumunuz normal değil. Farkında değilsiniz durumunuzun.
Siz GERÇEKTEN ekonominin normal olduğunu mu iddia ediyorsunuz? TÜİK’in açıkladığı enflasyon, bakın açıkladığı diyorum, o oran ile maaşlara gelen zammı falan karşılaştırdığınız halde normal mi diyorsunuz? Ciddi?

E “yapmasaydın risk almışsın” diye saçmalıyorsunuz? Bir videoda adamın elinde su var diye “baksanıza su bile almış” diyen dayı vardı onunla akrabalığınız var mı?
kuzum sen niye hamile kaldın?baksana çocuk yapmak da lüks olmuş.neyimize bizim.alırdık birer 100 tl lik oyuncak bebek.onla avunurduk nolacak?cidden müsrifiz iyice emin oldum bak. :KK53:

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
İki çocuğum var. Giyimde yeme de kisamiyorum. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Geçen yıl eşimin işyerinin anlaşmalı olduğu özel hastaneye birkaç kez goturebildim. Her seferinde 600 700 den aşağı çıkamadık. Ve maalesef geçen sene en az 20 kez hasta olmuşuzdur.. bu yıl özele goturebilecegimi sanmıyorum. Önerim hastalık olmadıkça rutin kontrol olarak götürmemeniz. Gaz ilacı konusunda daha uygun fiyatlı ürünlere geçebilirsiniz. Ben şuan metsil kullanıyorum. Bez konusunda birşey diyemem her bebeğe her marka bez olmuyor. Ama indirimleri takip edip belli oranda stok yapabilirsiniz belkim

kuzum sen niye hamile kaldın?baksana çocuk yapmak da lüks olmuş.neyimize bizim.alırdık birer 100 tl lik oyuncak bebek.onla avunurduk nolacak?cidden müsrifiz iyice emin oldum bak. :KK53:
Nolur izin verin doğuriyim yemin ederim gitmicem cafeye kahve höpürdetmeye :(

Yorumları okuyunca içim daraldi. Ben bu kk neredeyse yakın zamanda üye oldum her konuya karşı çıkan kadınlar olabilir mi ya . Her konuya muhalefet insanlar var arkadaşlar ülke de ekonomik kriz var neyi anlamıyorsunuz anlamıyorum. Bu devirde 100 bin lira net kazancı olanda gecinemiyoruz diyor yani siz böyleyseniz biz ne yapalım diyorlar . Ya arkadaşlar herkes ne kazaniyorsa ona göre yaşıyordu şimdi asgarisi de bir memuruda bir yüksek yöneticisi de bir . Allah herkese yardım etsin.

Hanımefendi öğrenciyken yaptığım şeyleri su anda yapamıyorum diyorum, öğrenciyken bir maaşım yokken çok rahat aldığım şeyleri alamıyorum bu cidden normal mi sizin için?

Siz GERÇEKTEN ekonominin normal olduğunu mu iddia ediyorsunuz? TÜİK’in açıkladığı enflasyon, bakın açıkladığı diyorum, o oran ile maaşlara gelen zammı falan karşılaştırdığınız halde normal mi diyorsunuz? Ciddi?
Yahu anlamak istemiyor musunuz? Ekonomi normal demiyorum. Tek kişinin 15 bin maaşla eksiye giriyorum, yetmiyor demesini anlayamıyorum. Neden polemik çıkarma peşindesiniz?

Bir fisher Price uyku arkadaşı 500 😂😂 alma derler şimdi alınıyordu zamanında rahat rahat

Hanımefendi öğrenciyken yaptığım şeyleri su anda yapamıyorum diyorum, öğrenciyken bir maaşım yokken çok rahat aldığım şeyleri alamıyorum bu cidden normal mi sizin için?
Öğrenciyken Zara dan giyiniyordum ev kıyafetlerim dahil. İlk çalışma hayatımda kira faturalar ödeyim ünlü yerlerde yemek yerdim. Şimdi sağolsun trendyol

İşte bu yazdıklarınızı lüks olarak kabul eden insanlar çıldırtıyor beni. Her gün eşek gibi çalışıyorum, resmen sürünüyorum bir projeyi bitirene kadar, kimse kusura bakmasın ama o sinemaya gidememeyi kabul edemiyorum. Hakkını arayan her zaman şımarık sayılıyor bu ülkede.

+ olarak ben bir kahveye küfür ede ede 30 lira veriyorum, haftada üç değil de bir çıkıyoruz okey ama ben verince bitmiyor ki? Öğrenciler ne yapacak? Kahve en basit örnek bunun kırtasiyesi var, eti, tavuğu var, artık bir şeyi amaaan evde daha ucuza yaparım diyemiyoruz evde daha pahalı oluyor. Neden diye sorguluyorum. Neden bu bize reva görüldü.

Bize elektirk gelmiş 1500 nasıl yetecekse o kadar haklısınızki bebeğe bi beşik alayım diyorum anne yanı en ucuz 2 bin doktora gidiyorum 500 şimdi detaylı ultrason var 1000 bugün bi somon aldım 250 lira verdim hayret Ya fazla fazla nasıl yetecekse
Senelerdir tamamlayıcı sigortamız vardır ailece, bu sene yaptırmadık:)
Şuan yeni bebek bekleyen, küçük bebek büyütenleri gördükçe içim acıyor.
Çocuklarım 6 ve 5 yaşına geldi, onların mama bez emzik giyim masraflarını, hastane olaylarını düşününce o zaman bile asgari ücretin kaç katına denk geliyordu, şuanı hayal edemiyorum.
Onları büyütene kadar herhalde 500 den fazla emzik aldım, tanesi 100 olmuş, bunu görmek bile şaşı yapıyor gözlerimi.

Yahu anlamak istemiyor musunuz? Ekonomi normal demiyorum. Tek kişinin 15 bin maaşla eksiye giriyorum, yetmiyor demesini anlayamıyorum. Neden polemik çıkarma peşindesiniz?
Neden polemik çıkarayım yahu? Bahsettiğimiz tutar şu anda asgari ücret olması gereken tutar. Ki bunu da “ayyy İskandinav ülkesinde şöyleymiş kızzz” edasıyla söylemiyorum bakın. Bu ülkenin birkaç sene öncesinde böyleydi. Eğer birkaç yıl önceki ekonomiyi yaşıyor olsaydık şu fiyatlarla asgari ücret 15 bin idi. Allah aşkına bir yorum yaptınız diye diretmeyin, siz de biliyorsunuz söylediğimin doğru olduğunu. Siz de o dönemleri yaşadınız bugünleri yaşıyorsunuz. Ya da tamamen iyi niyetlisiniz ve fiyat algınız oturmamış, bende de vardı bu. Bir proje alacağım zaman 4000 TL’ye falan “wooow” diyordum. Halbuki hiçbir şey değil artık. Size de bence 15 bin çok gibi geliyor, alışkanlıktan. Ama değil.

+ olarak ben bir kahveye küfür ede ede 30 lira veriyorum, haftada üç değil de bir çıkıyoruz okey ama ben verince bitmiyor ki? Öğrenciler ne yapacak? Kahve en basit örnek bunun kırtasiyesi var, eti, tavuğu var, artık bir şeyi amaaan evde daha ucuza yaparım diyemiyoruz evde daha pahalı oluyor. Neden diye sorguluyorum. Neden bu bize reva görüldü.
Biz reva görmedik ya, en azından vicdanım rahat.

Çoook küçük düşünüyorsunuz. Küçük dünyanızdan ibaret değil hayat. Sizin pazardan aldığınız kıyafeti almıyordur mesela almak zorunda değildir. Akşam yemek yemeye çıkınca tavuklu pilav, burger yemiyordur, çalışıyorum insan gibi giyinip insan gibi beslenmek istiyorum diyordur. Siz mesela yüzünüze ayyy farmasi neyimize yetmiyor ayolll diyorsunuzdur o da yüzüm için kötü ürün kullanamam diyordur. Eve ayda 1 kilo et almak yerine 3-4 kilo alıp e bari vitamin alalım diyordur. Bunların tam aksini yapıp makarnayla ucuz kozmetik ve etiketi koparılmış pazar kıyafetleriyle ben de geçinirim. Standart diye birşey var maalesef. Siz memnunsunuzdur ama o değildir, bu onu müsrif yapmaz sizi pinti yapmadığı gibi.
İnsan gibi yaşamaya çalışmakta suç oldu şaka gibi gerçekten bileklerimi dikine kesicem
Zaruret dışında, keyfi olarak ayağını yorganına göre uzatmayan kimsenin sızlanmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. Eğer gelirinin yetmediği şeyleri almak istiyorsan ya gelirini artırmak için çabalarsın, ya da sürekli borç sarmalının içinde yüzüp durursun.

Back