Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Sizi okudikca ohh iyi ki de yapmamisim diyorum.
cidden gerçekler bunlar.daha önce kendi maaşımla yer içer izin zamanlarımda da ülke gezerdim.çocuk olsa mümkün müydü?sen geç yap bebeyi.ben öyle yaptım.verdiğim en doğru kararmış.artık kendime istediklerimi alamıyorum her zaman.bak tatile gidemedim lazere bile gidemedim okul parası ödüyorum ha bire.ben yandım sen yanma.imza:bir dost

Ben kendimle anca ilgileniyorum zaten.

Artık tek maaşla yaşamak imkansız gibi bir şey. En minimumdan da yaşasanız yetmiyor. Siz çalışıyor musunuz ya da ücretsiz izne mi ayrıldınız. Artık çoğu memur arkadaşım ücretsiz izin yerine heyet raporu alıyorlar. Her şey inanılmaz pahalı çok iyi anlıyorum sizi.

Bu akşam çocuğuma bez aldık 108 adet 450 TL gibi bir rakam diyor ve susuyorum. Şimdi şart mı onu kullanman diyenler olacaktır :) Şart. Çünkü alerji yapıyor diğerleri teni hassas. Şimdi ben bunu bir şekilde alıyorum ama alamayan ne yapsın? Çok değil bundan bikac ay öncesi 180 den 250 ye ani bir şekilde çıkmıştı afallamistik yok artık çok zor alırız diye. Şimdi 250 hatta 350 yi ariyoruz.
Not:108 li paket 1 ay falan gitmiyor tabiki.

Diğer çocuğum anaokuluna başlayacak dışarıda giyilecek altlar 129-139 dan basliyor. Yazık günah geçen sene 129 a 4 lu almıştım aynı magazadan çokta guzeldi. Keşke bir buyuk yaşını da alsaymisim diye üzüldüm. Neyseki biraz var elimde bu sene giyebileceği ama mecbur alıcam. Alamayan insanlar için çok üzücü. Sadece kıyafetle bitmiyor bide okul alışveriş listesi var. Var da var.

Yaşadığınız şehir çok önemli bu konuda. Arkadaşımın sevgilisi küçük bir Anadolu şehrinde tek başına kirada asgari ücretle geçinebiliyor.
Öte yandan İstanbul'un ortalama bir semtinde 15 bin anca ortalama bir dairenin kira parası.
Bir başka şehirde 10 liraya bol kıymalı temiz bir lahmacun yiyorum. 3 tane yiyip 30 lira ile gayet güzel doyarken turistik beldede yaşayan arkadaşımın evinin yakınındaki restoran bir pideyi 100 liraya hatta daha pahalıya satıyor.

Şükür etmek başka hayat pahalılığı ile mücadele etmek başka şeyler. Asgari ücretle de geçinen var nasıl geçiniyor yani gecinememe göstergesi nedir sokaklara mi düşsün yediğinden ictiginden giydiginden kısıyor geçiniyor işte. İki memuruz çok şükür halimize, yedi aydır evliyiz birikim yapamıyoruz, eşyamiz yok. Alırken de en uygunun dan dugundeki takılarla alicaz. Bayramlariydi yaz tatiliydi derken eş ailesi benim ailem kmlerce uzaktalar bir git gel yapmak benzin parasina ikimizin iki ay maaşı gitmiştir zaten. Yeni evliyiz çoluk çocuk yokken gezelim istiyorsun bı kaç şehre gittik geldik otelde dahi kalmıyoruz gezdigimiz yerlerde öğretmenevi kovaliyoruz. Mazot almış başını gidiyor otobüsle de iki kişi olunca aynı kapıya geliyor diye araba kullanıyoruz. İşe gidip gelirken araç kullanmam gerekiyor kafadan iki bin mazot parası. Çayın yanına bı tatlı alalım diyoruz 50 60 lira, cafe kültürümüz pek yok arkadaşlarla buluşuruz arada ama eşimle ikimiz gitmeyiz. Bir alışveriş yapayım diyorsun içinde bin lirayla çıkıyorsun ki bir aylık yetecek bı alışveriş olmuyor arada kaç kere üç harfli marketlere para yediriyorsun. Bulunduğumuz şehir yemekleriyle pek meşhur ilk geldiğimizde her hafta ünlü kebapcilara giderdik ünlü kısmı lukstu belki ama yapıyorduk yani yapiliyordu. Şimdi canımız çok isterse hadi gidelim diyoruz başka şeyden kısmak zorunda kalıyoruz. Geçinmek tanımı önemli burda karnım doyuyor hamd olsun ama karın doymasiyla bitmiyor

Bu insanların geçinebildiği algısını da sadece kafelerin restoranların doluluk oranlarıyla ilişkilendirenlerde nasıl bir mantık var anlamadım. Belki o gün gördüğün kişiler ayda 1 2 kere dışarda yeme hakkını kullananan kişilerdi. Sanki kafede gördüğün herkesi 1 ay boyunca kafede mi görüyosun da herkes çok iyi kafeler dolu diyosun? Yok avmler dolu yok kafeler dolu evet ülke çok iyi uçuyoruz anasını satıyım. Aylarca avm kapısından girmeyen insanlar var ve hiç de azımsanıcak gibi değil. Siz geçinemiyorsanız etrafa değil kendi evinize bakın. Kafelerin doluluğundan size ne? Kafeler parası olanla değil sadece aylık sürekli eksiye düşen, sürekli karttan yiyen insanlarla da dolu. İnsanlar napıcak geçinemese de hava almak için elbet gidecek yani böyle bi kıyas yok. Bu kıyası duyunca deliriyorum.

Eşimin yigeni 50-60 arası kazaniyo valla dışardan bakıldığında gayet iyiler evlerinde yatılı temizlikçi kızları İncek tede gidiyor ve her ay tatile gidiyolar haftada iki gün dışardan yiyolar

Keşke bu kafanın sırrını bize de anlatsa

Cok basit bence, gezmeyi de, sosyallesmeyi de, asik olmayi da cok istedigine ama yapamiyor olmanin verdigi ofkeyle bunlari yazdigina eminim. Cocuk tabii ki istemez cunku hayatinda bir erkek olamadan mumkun degil. Keske kendi isteklerinin normal oldugunu ic huzuru icin kabul edebilse.

Hırsız olduklarını düşünüyorum ben
Hepsi için diyemeyiz tabii.
Babamın arkadaşının Maybach’i var. 40 senelik sanayici. İstanbul’daki tel örgülerinin çoğunu o yaptı. Arkadaşımın Porsche Cayenne jeep’i var. Antalya’nın en iyi dişçilerinden. İnstagram’da takip ettiğim kadının Mercedes Jeep’i var. Yurt genelinde 90 tane güzellik merkezi var. İstanbul’daki şubesinin franchise bedeli 13 milyon tl imiş.
Kuzenimin Lamborghinisi var. Evet o hırsız. Belediyeye hile hurda ile harfiyat işi yaptı.

Kusura bakmayin sakin sakin okuyordum kuzenim hirsiz kismini beklemedigim icin bos bulunup guldum.

Benim ailemin de Porsche ve Range Rover jeepleri var ama annemin de babamin da 30-35 senelik oturmus isleri var (hukuk burosu ve psikiyatri klinigi).

Eşimin yigeni 50-60 arası kazaniyo valla dışardan bakıldığında gayet iyiler evlerinde yatılı temizlikçi kızları İncek tede gidiyor ve her ay tatile gidiyolar haftada iki gün dışardan yiyolar
50-60 bin TL ile bunları yapıyorlarsa muhtemelen birikim yapmıyorlardır. Yatılı yardımcı için düşük bir gelir grubu bana göre.

50-60 bin TL ile bunları yapıyorlarsa muhtemelen birikim yapmıyorlardır. Yatılı yardımcı için düşük bir gelir grubu bana göre.
Bana da öyle geldi. Bu bantta kazanan akrabalarım var. En fazla 15 de bir kadın alıyorlar temizlik için.ortalama arabaları var2 tane ortalama koleje gönderebiliyorlar çocuğunu.kıyafet falan da lüks marka almıyorlar. Yatılı bakıcı sigortasıyla 10 000 i geçer zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…