Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

okudukça iyice gerildim sinir geldi gece gece kapansa da kur

Bizim paramiz yokken benim de "burama kadar" geliyorduama biyeri gidemiyordum. Para olmayinca nerene gelirse gelsin gidilmiyor hele tatile...

50bin alan da gecinemiyor yorumu için dedim zaten insanlarin durumu var gidiyorlar, sık bogaz gecinmediklerini biliyorum ama oyle 3 haneli rakamlar da evlerine girmiyor. Herkesin standarti dustu belli oranda bu gercek ama bazilari eve aldigi meyveye, yiyecege, tatile kadar etkilenmedi o kadar henuz.

2018de 2018 model araba aldım işe başlar başlamaz krediyle, rahatlıkla ödedim. Aynı dönem, aynı maaşla tüm ev eşyalarımı (orta segment) beyaz eşyasından, yatak odasına, klimasına, yemek odasına, elektroniğe kadar aldım. Üstelik kira ödüyordum. maaşım şimdiki maaşımın 1/6sıydı ve rahatlıkla geçiniyordum. Süt fiyatına bakınca oha demiyordum en azından:)

2022 yılında maaşım 5 kat atmışken bugün 2022 model araba alma şansım yok, onu bırak o zaman aldığım ev eşyalarını şuanki gelirimle alırken zorlanırım.

2018de üçer beşer aldığım orijinal parfumu bile şu an alamıyorum en basiti.

50 bin gelirim olsa valla billa sızlanmazdım bu servis parası nolcek diye.öderdim paşa paşa.

İyi sen çalış sonra emekli olunca niye karnımı bile doyuramıyorum diye dusunme evini şu an alamiyorsun ama geçen yıl bile umudun olabilirdi
Kötü haber düzgün maaşı olmayana devlet bile bakmıyor.

Emeklilik yasası hangi yıl düzenlenmiş maaşlar ne kdr olmuş ikramiye şartları nelerdir bir zahmet araştırın olur mu

İyi sen çalış sonra emekli olunca niye karnımı bile doyuramıyorum diye dusunme evini şu an alamiyorsun ama geçen yıl bile umudun olabilirdi
Kötü haber düzgün maaşı olmayana devlet bile bakmıyor.
esila zeten yaşamak istemiyor ki.ailem neden bana sormadan beni dünyaya getirdi diyor.napacak ki yaşlanınca nasıl geçineceğini?yaşlanmak da gereksiz bir şeydir onun için.aynı çocukların gereksiz olduğu gibi.

esila zeten yaşamak istemiyor ki.ailem neden bana sormadan beni dünyaya getirdi diyor.napacak ki yaşlanınca nasıl geçineceğini?yaşlanmak da gereksiz bir şeydir onun için.aynı çocukların gereksiz olduğu gibi.

Ya ben mutsuzum de kenarda otur işte
Ben kendim uğraşırım
Ne değişik bir düşünce allahim valla anlamiyorum

Olmaz tabi ki. Geçen bir video izledim ne kadar önce çekilmiş bilemiyorum ama pazarda bir adam ve eşiyle röportaj yapıyorlar. Hayat pahalılığını inkar ediyor adam var ya hani “bu kadar insan sokakta nasıl geziyor” ya da “çıkar telefonunu” diyen amcalar. Onlardan. Adam üçbin küsür maaş alıyormuş, geçinebiliyor musunuz diye soruyorlar. Çok rahat diyor. Karısı en sonunda kızıp yalan konuşma diyip uzaklaşıyor. O hikaye.
Çocuğum var benim bir de, napim nelerden kısayım ki? Boğazdan hiç kısamam. Burada biri daha yazmıştı çocuk çok masraflı değil zaten iki yaşına kadar sulu gıda besleniyor, az yiyor. Çocuğu iki yaşına kadar sulu gıdayla beslemenin normal olduğunu sanan ve böyle yapan ebeveynlerin olması ülkenin zaten sosyo kültürel yapısını gözler önüne seriyor. Çocuklara üzülüyorum sadece.

Ah o kadar doğru yazmışsınız ki devlet şeker üretmez dediler şeker fabrikaları gitti devlet elektrik üretmez dediler TEDAŞ’ı böldüler sattılar gübre fabrikaları kapatıldı.. ama son 3-5 yıla bakınca soğan satmak için tanzim satış mağazaları kuruyorlar., devleti soğan satma işine sokuyorlar. Verimli ovalara fabrika açıp, tarımı hayvancılığı öldürdüler. Üretmeyip dışardan satın almayı teşvik ettiler. ülkedeki her şeyin merkezini İstanbul gibi deprem bölgesine taşıdılar ki deprem olursa hepten zarar görülsün eğitime, mültecilere hiç girmiyorum. Yazdıkça kalbim ağrıyor. bu kadar zarar verme tesadüfi olamaz , muazzam bir şekilde bilinçli bir zarar verme niyeti olmalı.

Bizim 40-50 degil ama cocuksuzluktan dolayi kendimi orta halli ilan ediyorum. Cocugum olsa fakirliğe düşcem.
çocuk olmasa ben de orta halli olurdum.ayda sadece okula toplam ortalama 9 bine yakın yapıyor.e bu parayı kendim harcasam oooo neler neler alırdımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…