- 11 Mart 2013
- 33.227
- 1
- 53.184
- 798
- 32
- Konu Sahibi handeac123
okudukça iyice gerildim sinir geldi gece gece kapansa da kurtulsak yaaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
allah korusun.bir zamanlar az kavga etmemiştim onunla.Bu üçgünlük dünya güney karımküre değil dimi ya
Şöyle düsünebiliriz ben bu sene bir tane bile tişör almadım kendime ama bi anda 4 gün rizeye gitmeye karar verdim sadece yol parası 2,5 neden çünkü artık bazı seyler burama kadar geldi belkide insanlar psikolojilerini düsünüp gitmeye karar vermiştir benim gibi
50 bin gelirim olsa valla billa sızlanmazdım bu servis parası nolcek diye.öderdim paşa paşa.Bizim paramiz yokken benim de "burama kadar" geliyorduama biyeri gidemiyordum. Para olmayinca nerene gelirse gelsin gidilmiyor hele tatile...
50bin alan da gecinemiyor yorumu için dedim zaten insanlarin durumu var gidiyorlar, sık bogaz gecinmediklerini biliyorum ama oyle 3 haneli rakamlar da evlerine girmiyor. Herkesin standarti dustu bu gercek ama bazilari eve aldigi meyveye, yiyecege, tatile kadar etkilenmedi o kadar henuz.
Öyle bir anlatıyorsunuz ki, sanki 90'lar altın çağ. Alım gücü bu kadar düşük değildi evet o herkesin ortak noktası, ama ferah bir ülke de değildik ekonomik olarak. Emekli ikramiyesiyle ev alınması müreffeh bir ülke göstergesi değildir.
50 bin gelirim olsa valla billa sızlanmazdım bu servis parası nolcek diye.öderdim paşa paşa.
esila zeten yaşamak istemiyor ki.ailem neden bana sormadan beni dünyaya getirdi diyor.napacak ki yaşlanınca nasıl geçineceğini?yaşlanmak da gereksiz bir şeydir onun için.aynı çocukların gereksiz olduğu gibi.İyi sen çalış sonra emekli olunca niye karnımı bile doyuramıyorum diye dusunme evini şu an alamiyorsun ama geçen yıl bile umudun olabilirdi
Kötü haber düzgün maaşı olmayana devlet bile bakmıyor.
esila zeten yaşamak istemiyor ki.ailem neden bana sormadan beni dünyaya getirdi diyor.napacak ki yaşlanınca nasıl geçineceğini?yaşlanmak da gereksiz bir şeydir onun için.aynı çocukların gereksiz olduğu gibi.
Çok üzgünüm ya ekonomimiz öyle kötü ki, ülkece uçurumdan yuvarlanıyoruz. Bizim de 1km bile olmayan okula 1000 lira istediler. Mecbur vereceğiz
Olmaz tabi ki. Geçen bir video izledim ne kadar önce çekilmiş bilemiyorum ama pazarda bir adam ve eşiyle röportaj yapıyorlar. Hayat pahalılığını inkar ediyor adam var ya hani “bu kadar insan sokakta nasıl geziyor” ya da “çıkar telefonunu” diyen amcalar. Onlardan. Adam üçbin küsür maaş alıyormuş, geçinebiliyor musunuz diye soruyorlar. Çok rahat diyor. Karısı en sonunda kızıp yalan konuşma diyip uzaklaşıyor. O hikaye.Bahsi geçen 2 yetişkin insan ben ve kız kardeşim oluyoruz, ve olmuyor kardeşim cidden yaptıkları particilik. Kira da var daha saydığınız listede. Kiram çok yüksek değil tanıdık diye. Ama geriye kalan parayla aç kalmasam da tok olmak dışında bir işime yaramıyor. Özel sektörde çalışıyorum, daha fazla maaş alan aşamalara geçmek için kendimi geliştirmem lazım, kendimi geliştirmek için eğitimler almam lazım, gerekli eğitimler için para lazım ama para için de daha fazla maaş alan üst seviyelere çıkmam lazım yani özetle kendi kuyruğunu yiyen yılan oldu durumum. Kısır döngüye girdim
çok lüks olmadan geçinirsin evet.mutfak masrafı okul parası benzin yılda 10 günlük tatil haftasonları avm ye falan gayet yeter.birikim de yapılır.İşte ben de onu diyorum. 40-50 bin de gecinilmeyecek bir para değil. Tutup 10binle tatillerde geziyorlar demiyorum yoksa.
çok lüks olmadan geçinirsin evet.mutfak masrafı okul parası benzin yılda 10 günlük tatil haftasonları avm ye falan gayet yeter.birikim de yapılır.
evet orta hallinin alması gereken gelir 40 50 bin bandı şu an.20 binler falan orta hallilik değil artık.dar gelirlinin bi tık üstü ama gene zor geçineni.Lüks zaten olmaz yeni ortak direk bu işte.
evet orta hallinin alması gereken gelir 40 50 bin bandı şu an.20 binler falan orta hallilik değil artık.dar gelirlinin bi tık üstü ama gene zor geçineni.
Ah o kadar doğru yazmışsınız ki devlet şeker üretmez dediler şeker fabrikaları gitti devlet elektrik üretmez dediler TEDAŞ’ı böldüler sattılar gübre fabrikaları kapatıldı.. ama son 3-5 yıla bakınca soğan satmak için tanzim satış mağazaları kuruyorlar., devleti soğan satma işine sokuyorlar. Verimli ovalara fabrika açıp, tarımı hayvancılığı öldürdüler. Üretmeyip dışardan satın almayı teşvik ettiler. ülkedeki her şeyin merkezini İstanbul gibi deprem bölgesine taşıdılar ki deprem olursa hepten zarar görülsün eğitime, mültecilere hiç girmiyorum. Yazdıkça kalbim ağrıyor. bu kadar zarar verme tesadüfi olamaz , muazzam bir şekilde bilinçli bir zarar verme niyeti olmalı.Bu da yeni argüman oldu. Türkiye zaten kötüydü ,son 20 yılda olmadı.diyorlar da öyle değil malesef
Bu ülke koca bir savaştan çıkıp 20 yılda kendine yetecek bir üretime, ekonomiye ulaşmıştı.(80 yıldır yiyorlar sonrası iste) ne oldu, dost ve müttefik Amerika'dan Marshall yardımı adıyla bu ülkenin üretimine, gelişmesine ilk darbeyi vurdular.o döneme bakarsanız çok yabancı değil bunları yapanlar.
80 lerde sağ sol çatışması diyerek aydınlık bir nesli yok ettiler yerlerine kimler yerleşti ona da bakın yine yabancı değiller göreceksiniz. Bu öyle 20 yıl önce başlamış bir oluşum değil anlayacağınız.
90 lar altın çağ değildi ama insanlar en azından çalıştığının karşılığını alıyordu. Karın tokluğuna çalışmıyordu kimse. Bu ülke samanı ithal etmiyordu. Sümerbank vardı , şeker fabrikasi vardı ve daha bir çok şey. Son yıllarda sadece betona yatiriyorlar sermayeyi. sırf müteahhitler kurtulsun diye devlet bankalarından düşük faizli krediler dağıtıldı o bankaların çoğu batakta suanda.eee bir yerde patlayacakti.
Egitim deseniz kaliteliydi. Bizim o zaman da aldığımız eğitimi şimdi vermiyorlar. Herşeyin içini bosalttilar.
Ülkemin toprağı hatta TC vatandasligi bile peşkeş çekiliyor. Ülkede ne özgür basın, ne de yargi var
Çok doluyum ,çok sinirli.bu günlerde gecer insallah.nasil düzelir, nasıl ayağa kalkarız bilmiyorum ama kalkacagimiza inanıyorum(inanmak istiyorum)
çocuk olmasa ben de orta halli olurdum.ayda sadece okula toplam ortalama 9 bine yakın yapıyor.e bu parayı kendim harcasam oooo neler neler alırdımmmBizim 40-50 degil ama cocuksuzluktan dolayi kendimi orta halli ilan ediyorum. Cocugum olsa fakirliğe düşcem.
çocuk olmasa ben de orta halli olurdum.ayda sadece okula toplam ortalama 9 bine yakın yapıyor.e bu parayı kendim harcasam oooo neler neler alırdımmm