• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Senelerdir kullandığım terimdir öğrenilmiş çaresizlik ve şükürcülük.
Lakin hakkı olandan haberi olmayan bir insana laf da anlatılamıyor, ne desek ne yapsak kendini zaten haklarıyla denk göremiyor.
Adam kendine layık görmüyor ki tatilmiş, gezmeymiş, sinemaymış neyine onun, o kimki:)
Öz değer eksikliği şahsi değil, toplumsal sorun bizde.
Kendini Ortadoğulu görüp bu hayatı hak ettiğine inanan bir insana ne diyebilirsin ki?

Asla, bir kaktüsün zeki olması doğaya aykırı. Siz ve diğer üyeler beni aydınlattınız, kendimi bulmamı sağladınız. Bir kaktüs olduğumun farkında olarak ve bu şekilde yaşamaya karar vererek sizlere bu konu içerisinde veda ediyorum. Hoşçakalın, esen kalın.
Çocuk yapılmasına karşı değiliz ama bu arkadaşın ebeveynleri çocuk yaparak iyi etmemişer

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Hepımızı vurdu vallahi bak. Yaşamaya calısıoz işte

Tamam sizin güzel hatırınız için ben kasmış olayım. Gerçi kasmakla elime bir şey geçmiyor ama, olsun sizin gönlüniz olsun.

Evet çok yalnızım, çok mutsuzum, kahrımdan ölüyorum. Kendime kurduğum dünyada Werther'in acılarından çok daha büyük acılar içerisindeyim.

Ot gibi de yaşıyorum, evet bildiğiniz ot. Yerde bastığımız bitki var ya, o işte. O kadar otum ki, üzerime bastıklarında hemen esneyip doğrulabiliyorum artık. Asosyalim, hobisizim, eşsizim, dostsuzum; benim kimsem yok şu hayatta. Ben daha fazlasını da hak etmiyorum, zaten bir ot için daha fazlası, biçilip sulanıp tekrar uzamaktır. Bende bu durumdayım işte çok haklısınız.
Himm araya Goethe yi de sıkıştırmış...

Dünyanın en büyük doğalgaz rezervine sahip ülkesiyle, daha tarımda bile kendi kendine yetemeyen bir ülkeyi kıyaslıyorsunuz. Evet, çok mantıklı ve altı dolu konuşuyorsunuz hanımefendi. Sizi tebrik ederim müthiş bir kıyas ve zeka örneği :kahve:
Tamam sen ucgunlukdunya.
Sen biliyorsun.
Sen aza tamah ediyorsun, savurgan bizleriz.
Sen tutumlusun, biz müsrif.
Sen herseyi cok iyi bilen, biz cahil.
Sen zekalisin,
Senin ekonomiden haberin var, bizim neyimize ekonomi..
43 sayfa bosuna yazilmis, sen konuyu ozetlemissin.

Daha yazardim da uykum geldi malum yarin kizi avm ye goturecegim savurgan bir sekilde para harcayacagim, ve buraya gelip diyecegim ki ekonomi cook kotuu

İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak. Bende hayatın içindeyim az çok görüyorum neyin ne olduğunu. Ayağını yorganına göre uzatmayan insanlar hep eksiyle yaşıyorlar. Tabi işin içine çocuk veya çocuklar girince iş değişir, o zaman anlarım yetmemesini.

“İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak” demenizin tek sebebi particiliktir.

Ya da Türkiyeyi öve öve bitiremeyen, ama Türkiyeye tatil ve oy kullanma dışında asla uğramayan sözde “gurbetçi”

15 bin şu koşullarda para değil. Elektirik, su, telefon faturası, kışın doğalgazı, aidat, sigortalar, vergiler hepsini geç market fiyatları.. tereyağ olmuş 120 tl, yoğurtluk süt 45 tl, 30 lu yumurta 45-60 arası en dandiğinden.. napim şimdi yoğurt yapmayayım mı, ceviz lüks mü, canım bir şey çekip yersem israf mı yapmış olurum. Napalım şimdi hep yulaf mı yiyeyim protein neyle alacağım, et yemek hakkım değil mi, et kaç para kaç? Pirzola diye bir şey var 200 küsür kilosu onu yemek istemem müsriflik mi? Saçlarıma sprey alıcam şekle girmiyor olmuş 150 tl napim almayayım mı? Hepsi israf tabi. Nefes alayım yeter.

Tamam sen ucgunlukdunya.
Sen biliyorsun.
Sen aza tamah ediyorsun, savurgan bizleriz.
Sen tutumlusun, biz müsrif.
Sen herseyi cok iyi bilen, biz cahil.
Sen zekalisin,
Senin ekonomiden haberin var, bizim neyimize ekonomi..
43 sayfa bosuna yazilmis, sen konuyu ozetlemissin.

Daha yazardim da uykum geldi malum yarin kizi avm ye goturecegim savurgan bir sekilde para harcayacagim, ve buraya gelip diyecegim ki ekonomi cook kotuu
Kahrolsun kapitalizm ya
Ne iğrenç bir aktivite, alışveriş, sonra efenim yemek katında yemek ye sonra vay efendim kan şekerim düştü gel şurda bir kahve içip tatlı yiyelim.
Üstüne üstülük birde sinemaya gidip mısır yiyin bari.
Yok artık yaaa, oturun evinizde bir leğen mısır patlatıp tv izle işte, arada elinde telefondan mağza dolaş. Nedir yani

Siz üreyin hanımefendi. Tavşan gibi üreyin hatta. 2700 lira servis parasına ağlayacağınıza bu güzel yaşama daha çok çocuk getirmek için verin en yakın devlet okuluna, daha çok çocuk yapın ki bu güzel yaşamın tadına baksın.

Ay iyice saçmaladınız, sanki insanlar 8-9 tane çocuk yapıp geçinemiyoruz diye şikayet ediyor. Bir çocuk ya 1.

Yani benim de çocuğum yok, anneliğe de hiç hevesli değilim ama siz çocuk düşmanısınız resmen. Sebebi ne acaba?

Hepimizi döte getirdi kaç saattir başım ağrıyor be

ADF84BBD-C0F2-485C-99FB-9223EDA7E56D.jpeg

“İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak” demenizin tek sebebi particiliktir.

Ya da Türkiyeyi öve öve bitiremeyen, ama Türkiyeye tatil ve oy kullanma dışında asla uğramayan sözde “gurbetçi”

15 bin şu koşullarda para değil. Elektirik, su, telefon faturası, kışın doğalgazı, aidat, sigortalar, vergiler hepsini geç market fiyatları.. tereyağ olmuş 120 tl, yoğurtluk süt 45 tl, 30 lu yumurta 45-60 arası en dandiğinden.. napim şimdi yoğurt yapmayayım mı, ceviz lüks mü, canım bir şey çekip yersem israf mı yapmış olurum. Napalım şimdi hep yulaf mı yiyeyim protein neyle alacağım, et yemek hakkım değil mi, et kaç para kaç? Pirzola diye bir şey var 200 küsür kilosu onu yemek istemem müsriflik mi? Saçlarıma sprey alıcam şekle girmiyor olmuş 150 tl napim almayayım mı? Hepsi israf tabi. Nefes alayım yeter.
Bahsi geçen 2 yetişkin insan ben ve kız kardeşim oluyoruz, ve olmuyor kardeşim cidden yaptıkları particilik. Kira da var daha saydığınız listede. Kiram çok yüksek değil tanıdık diye. Ama geriye kalan parayla aç kalmasam da tok olmak dışında bir işime yaramıyor. Özel sektörde çalışıyorum, daha fazla maaş alan aşamalara geçmek için kendimi geliştirmem lazım, kendimi geliştirmek için eğitimler almam lazım, gerekli eğitimler için para lazım ama para için de daha fazla maaş alan üst seviyelere çıkmam lazım yani özetle kendi kuyruğunu yiyen yılan oldu durumum. Kısır döngüye girdim 😂

Back