- Konu Sahibi handeac123
2500 yıllık ödüyordum en son tek çocuk için, 2.yede 10% kardeş indirimi ile 4500e geliyordu.Senelik.Evet 2670 TL tam olarak
İyice saçmalamışlar artık.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2500 yıllık ödüyordum en son tek çocuk için, 2.yede 10% kardeş indirimi ile 4500e geliyordu.Senelik.Evet 2670 TL tam olarak
Kaç kmEvet 2670 TL tam olarak
Ah maalesef ne kadar korkunç şeyler. Forma ayrı bir mevzuu gerçekten. Bizimkilerin üstü beyaz, temiz giysin diye dört tane aldım geçen yıl. Yemin ederim eve gelip yıkadım omzunda delik oluştu. Hadi o tamam, çocuklar yıl boyunca podyuma çıkar gibi gittiler okula kimse forma falan giymedi.Özel okulların kitap politakası çok korkunç.
Kitapları set halinde sattıkları için ayırma şansınız olmuyor. Büyük kızımda aynı okula gittiği için örneğin hikaye kitapları evde oluyordu, ama seti ayıramadığımız için mecburen küçüğünede alıyorduk. Kaç kez şikayetde bulunduysamda hiç bir çözüm olmadı. Fasikülleri ayrı set olarak sattın zaten alıcaz, hikaye kitapları vs de ayrı satılsın diye kaç kez şikayetde bulundum. Benim gibi bildiğim bilmediğim nice veli vardı öyle.
Özele gönderiyorsun 3-5 bakmican zihniyeti. Parasını geçtim peki bu kaynak ısrafı değilmi. Yazık günah değilmi yani evde aynı kitaplardan onlarca vardı. Hiç veya 1-2 sayfa hariç kullanılmadan yıl sonunda çöpe giden kitapları saymıyorum bile.
İnsanlar çocuğum okusun, iyi eğitim alsın diye çabalıyor okullarda bunu çok güzel fırsata çeviriyor.
Aynısı okul kıyafetleri için geçerli. 2 yıkamada yamulan formalara, pazar malı gibi kalitesiz eşofmanlara yıllarca ne paralar dökülüyor.
13Kaç km
AnlıyorumAh maalesef ne kadar korkunç şeyler. Forma ayrı bir mevzuu gerçekten. Bizimkilerin üstü beyaz, temiz giysin diye dört tane aldım geçen yıl. Yemin ederim eve gelip yıkadım omzunda delik oluştu. Hadi o tamam, çocuklar yıl boyunca podyuma çıkar gibi gittiler okula kimse forma falan giymedi.
Ve üzülerek şunu söylüyorum, ben devlet okulunda öğretmenim ve benim okulumun başarısı kızımın okulunun başarısından daha yüksek. O zaman ne diye özele gönderiyorsun diyeceksin, çıkış saatlerimiz uymuyor, programlarımız farklı oluyor. İki çocuk var, iki ayrı okula verdiğimde ikisinin bu sistemine yetişemiyoruz. O sebepten ana okulu da olan bir koleje ikisini kaydettirdim, birlikte gidip birlikte geliyorlar. Sırf bu yüzden binlerce lira harcıyoruz.
yıllık 22 bine çok yakın bir meblağ istediler.okul parası neredeyse.okulda eğitim var bir sürü öğretmenin emeği var.bina bakımı eskime payı personel giderleri var.servisin ne gideri var bu kadar fahiş?bir şoför bir hostes bitti gitti.2500 yıllık ödüyordum en son tek çocuk için, 2.yede 10% kardeş indirimi ile 4500e geliyordu.Senelik.
İyice saçmalamışlar artık.
İnan bunları okudukça hem üzülüyorum hem artık o sistemden çıktığımız için seviniyorum.yıllık 22 bine çok yakın bir meblağ istediler.okul parası neredeyse.okulda eğitim var bir sürü öğretmenin emeği var.bina bakımı eskime payı personel giderleri var.servisin ne gideri var bu kadar fahiş?bir şoför bir hostes bitti gitti.
30 sene öncesi 1992. 90'larda ülkenin özellikle doğusunda resmen olmasa da fiili olarak savaş hali vardı hanımefendi. Siviller, askerler şehit oluyordu. Yaşım yetmemesine rağmen biliyorum ben. Allah aşkına saçmalamayın. Hiçbir zaman ferah bir ülke olmadı Türkiye.Çok değil 30 sene önce çok daha ferah bir ülkeydik. Ortadoğulu da kalmayacaktık. Bırakanlar utansın
Doğrudur hanımefendi. Paraya doymuyorlar. Ülkede zengin ve fakir uçurumu oldu. Orta sınıf diye bir şey kalmadı. 4 tarafı denizlerle çevrili ülkede pek çok kişi balık yiyemiyor.Benim eşim vdk da calisiyo adamlar yanına agliyarak geliyolarmis sırf vergi indirimi olsun diye daha az ödemek için sonra aşağıya indiklerindespor
Evet hele özel okullarla ilgili olanları okudukçaKonuyu okudukça fenalık geliyor bana
Sizlere de öyle mi ?
Derin bir çıkmaza giriyorum.
Yaşınız yetmediği gibi, yakın tarihte okumamışsınız. Benim yaşım yetiyor. 1983’ten 1991’e kadar Anap Partisi tek başına iktidardı ve ülkede gelişim, yatırım atağı vardı. Ama ülke kendi bünyesinde yapıyordu bu işleri. Şimdiki gibi yabancı ülkelere satılmıyordu.30 sene öncesi 1992. 90'larda ülkenin özellikle doğusunda resmen olmasa da fiili olarak savaş hali vardı hanımefendi. Siviller, askerler şehit oluyordu. Yaşım yetmemesine rağmen biliyorum ben. Allah aşkına saçmalamayın. Hiçbir zaman ferah bir ülke olmadı Türkiye.
Yahu artık gerçekten sinirleniyorum ben. Diyorum ki, 90'larda PKK terör örgütü ülkenin doğu ve güneydoğusunda hemen hemen her gün saldırılar yapmış, bir sürü masum sivil insanı ve askeri şehit etmiş, siz ''ANAP döneminde ülke gelişti'' diyorsunuz. Yaşınız yetiyor ama boş ve alakasız konuşuyorsunuz.Yaşınız yetmediği gibi, yakın tarihte okumamışsınız. Benim yaşım yetiyor. 1983’ten 1991’e kadar Anap Partisi tek başına iktidardı ve ülkede gelişim, yatırım atağı vardı. Ama ülke kendi bünyesinde yapıyordu bu işleri. Şimdiki gibi yabancı ülkelere satılmıyordu.
Ayrıca, ANAP döneminde tam olarak nasıl bir gelişim ve üretim atağı vardı tam olarak? Ülke kendi bünyesinde hiçbir şey yapmadı, kambiyo ve sabit kur rejiminin ortadan kaldırılmasıyla ülkeye gelen dövizler sayesinde yapıldı ne yapıldıysa. Devletin bir üretimi, açtığı bir fabrika falan yoktu yani. FSM Köprüsü bile yabancı sermayeyle yapıldı mesela. Yaşınız yetiyormuş ya, bilmeniz lazım bunları.Yaşınız yetmediği gibi, yakın tarihte okumamışsınız. Benim yaşım yetiyor. 1983’ten 1991’e kadar Anap Partisi tek başına iktidardı ve ülkede gelişim, yatırım atağı vardı. Ama ülke kendi bünyesinde yapıyordu bu işleri. Şimdiki gibi yabancı ülkelere satılmıyordu.
Hayır ama 8 civarı bir gelirim var. Kredi kartlarım hep borç . Günü kurtararak yaşıyoruz. Canımız sağolsun ne yapalım
Konunun başından beri saçmalayan sizsiniz. Ülkede terör olması “Ferah” olmadığımız anlamına gelmiyor. Şu anda ülke sınırı dışında bize ait olmayan topraklarda şehit veriyoruz.Yahu artık gerçekten sinirleniyorum ben. Diyorum ki, 90'larda PKK terör örgütü ülkenin doğu ve güneydoğusunda hemen hemen her gün saldırılar yapmış, bir sürü masum sivil insanı ve askeri şehit etmiş, siz ''ANAP döneminde ülke gelişti'' diyorsunuz. Yaşınız yetiyor ama boş ve alakasız konuşuyorsunuz.
Dünyanın en büyük doğalgaz rezervine sahip ülkesiyle, daha tarımda bile kendi kendine yetemeyen bir ülkeyi kıyaslıyorsunuz. Evet, çok mantıklı ve altı dolu konuşuyorsunuz hanımefendi. Sizi tebrik ederim müthiş bir kıyas ve zeka örneğiKonunun başından beri saçmalayan sizsiniz. Ülkede terör olması “Ferah” olmadığımız anlamına gelmiyor. Şu anda ülke sınırı dışında bize ait olmayan topraklarda şehit veriyoruz.
Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip Rusya’nın Ukrayna’da şu ana kadar 34 bin askeri öldü. Alakasız ve boş konuşan sizsiniz
Bizim eve giren toplam para da yaklaşık o kadar ve ay sonuna doğru sıfırlanıyoruz borca giriyoruz herkesin durumu böyle insanların içtiği bir kahveye göz dikip bi biz mi böyleyiz demeyn fakir iyice fakirleşti zengin iyice zenginleştiMerhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz