• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Konuyu okudukça fenalık geliyor bana
Sizlere de öyle mi ?
Derin bir çıkmaza giriyorum.

Ben de takip ediyorum noluyor diye. Konuyu okurken ayy öldük biz hissi geliyor bir an. 😂
50.000 alan da gecinemiyor yazanlar mi ararsin. 😬
Sonra geçtim instagrama, butun benim sona kalan arkadaslar da tatillerini yapiyor Antalyada filanlar. Kendim de tatil yaptim ve cevremde tatile gideemeyen kimse yok en dusuk gelirlisi bile hani bir şekilde deniz yüzü gördü.😂
Cevremdeki herkesin aylik geliri de 100.000 lira değil bu arada.

Evet herkesi etkiledi alim gucu düstu biz de farkindayiz ve bundan saniyorum kimse memnun degildir ama orta sinifin tamamen bittigini, kalmadigini dusunmuyorum simdilik.

Ben de takip ediyorum noluyor diye. Konuyu okurken ayy öldük biz hissi geliyor bir an. 😂
50.000 alan da gecinemiyor yazanlar mi ararsin. 😬
Sonra geçtim instagrama, butun benim sona kalan arkadaslar da tatillerini yapiyor Antalyada filanlar. Kendim de tatil yaptim ve cevremde tatile gideemeyen kimse yok en dusuk gelirlisi bile hani bir şekilde deniz yüzü gördü.😂
Cevremdeki herkesin aylik geliri de 100.000 lira değil bu arada.

Evet herkesi etkiledi alim gucu düstu biz de farkindayiz ve bundan saniyorum kimse memnun degildir ama orta sinifin tamamen bittigini, kalmadigini dusunmuyorum simdilik.
Tatile gittik ama eskiden 5 yıldızlı otele giderdik, şimdi kampa gittik, standartlarımız felaket düştü.

Kıyas yapmamız gereken Ortadoğu ve Afrika ülkeleri mi😳😳o nasıl söz ya küfür etkisi yaratıp ama küfür olmayan bir lakırtı.. o yüzden mi elin Ortadoğulu sapıkları ile dolduruldu ülke..
Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.

Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.
😱😱😱 Bence siz susun artık . Çok istiyorsanız siz gidin Ortadoğu'ya.

Onu bilemiyorum, belki kredi cektiler, belki durumlari iyi, onların gitmesi otelleri ucuz yapmiyor. Benim çevremde de hiç gidemeyenler ya da tatil anlayışı değişenler çok.

Ucuz demiyorum, ulkedeki her şey ayni kaldi ve hic bir sey etkilenmedi de demiyorum yanliş anlasilmasin ama orta sinif tamamen yok olmadi azaldi ama varlar sadece onu diyorum ŞİMDİLİK.

genellemesek?
ben gayet insanca yaşamayı yemeyi eğitimi hakediyorum.
siz hak etmediğinizi düşünüyorsanız ortadoğuya bak çok şükür diyebilirsiniz elbette kimse karışamaz.
sizin neyi hak etmediğiniz bizi ilgilendirmediği için sizinde neyi hakettiğimiz konusunda fikir beyan etmeniz yersiz.

Haklısın bacımmm🧐🧐

Off, yaşamak var, yaşamak var.
Aşağıda saydıklarımı yapabiliyor olmak kıt kanaat yaşamaya girer.
Ayda bir konser bileti en ucuz 100 tl, gittin bir şey içtin 200.
Ayda bir sinemaya gittin, yemek yedin, mısır aldın, gezindin, gitti 200.
Birkaç kitap aldın, gitti 200.
E arkadaşlarla görüştün, sosyalleştin ayda iki diyelim 200 den gitti 400.
Üst baş aldın, ayda bir kuaföre gittin, özel ihtiyacın var, yazalım ona da 500z
Etti mi 1500.
Sizin için 1500 olan o kişi için 3 bin tl.
Maaş indi mi 12 bine, böyle oluyor yani.
Siz tek kişilik maaşınızla geçinirsiniz çünkü keyfinizin kahyasınız ama iki kişilik bir ailede et seven kadar meyve seven vardır, hem et hem meyve alınır.
Biri ceviz sever öbürü fıstık, ikisi de alınır.
Sizin hiç sevmediğiniz, bütçe kaleminizde olmayan bir şey, onların daimisi mesela.
Bireyselle başkasıyla ortak yaşanan bir hayatı kıyaslamanız çok çok saçma.
Ben param yoksa çay içer kalkarım ama o hesabı ben ödüyorsam karşımdaki insana yemeyiver diyemem.
Canım dünden beri ara ara bakıyorum konuya, dayanamadım şimdi yazmak istedim. Yine senin enfes yorumuna şunu eklemek istiyorum: ⬇️

78B5BD41-F13F-4D3D-A9AE-C388389E5C5D.png

Bakın, diğer ülkelerin asgari ücret hedefi ve vizyonuna bakın, bir de bize. Yaşamak karın tokluğu ve başını sokacak bir evinin olması değildir. İnsanca yaşamak görselde bahsedilendir. Neden sürekli “siz böyle diyorsanız işte şöyle gelirliler ne yapsın” düşüncesi aşılanıyor ve “haline şükret” moduna girmemiz isteniyor? Ben bunu anlamıyorum. Gerçekten öğrenilmiş çaresizlik bence bunun adı.

genellemesek?
ben gayet insanca yaşamayı yemeyi eğitimi hakediyorum.
siz hak etmediğinizi düşünüyorsanız ortadoğuya bak çok şükür diyebilirsiniz elbette kimse karışamaz.
sizin neyi hak etmediğiniz bizi ilgilendirmediği için sizinde neyi hakettiğimiz konusunda fikir beyan etmeniz yersiz.
Bireysel olarak dünyanın en zengin insanı olmayı hak ettiğini de düşünebilirsin. Ama yaşadığımız toplum neyi hak ediyorsa, biz de onu yaşamaya mahkumuz.

Onu bilemiyorum, belki kredi cektiler, belki durumlari iyi, onların gitmesi otelleri ucuz yapmiyor. Benim çevremde de hiç gidemeyenler ya da tatil anlayışı değişenler çok.
Ben de gittim bu sene tatile, ama şunu söyleyeyim ki birkaç yıl önce bu yaz gittiğim otele sümüğümü bile atmazdım :KK70:gittik mi gittik işte

Mültecileri bizim almamızın sebebi tamamen Avrupa’ya karşı para için kullanmaktı. O da elimizde patladı. Şimdi de oy deposu olarak görülüyor. Çok şey söylerdim de konu gittikçe siyasi bir hal almaya başladı yeri değil burası..

Bireysel olarak dünyanın en zengin insanı olmayı hak ettiğini de düşünebilirsin. Ama yaşadığımız toplum neyi hak ediyorsa, biz de onu yaşamaya mahkumuz.
Haklısın. Doğmamalıydık hatta😃bize mi sordular demiştin evet sormadılar kesinlikle sormalılardı :eyyy embriyo sen doğmak istiyor musun?😂bizler herşeyi yaşamaya mahkumuz . Hakettiğimiz bu zaten. Edit: bakın artık bir taraftarınız var mutlu olun🤣😂

Back