- 25 Aralık 2020
- 5.160
- 18.978
- 198
- 41
- Konu Sahibi handeac123
ben sizin meramınızı anladımİnanın birkaç belli başlı firmayı iyi tanıyorum. Hangi kolejlerde ve devlet okulunda hangi firmaya ait serviste olduğunu bile çok iyi hatırlıyorum .ok değil pandemi öncesiydi bu yaşananlar. Evet zaten o kadar yorucu şeylerle uğraşıyoruz ki her şeyden şikayet eden veli profili olmak kimse istemez ama gerçekten uğraşan veli profilleri var.
ama korkarım ki o zamanlar şikayeti işleme alınmış ve para iadesi olmuşsa bile -olmuştur.
şu anda binlerce insan aynı durumda yani kimse mi şikayet etmiyor eminim ediyorlardır fakat artık işe yaramıyordur?
tahminim bu yönde.
Ankara'da değil ama başka bir ilde mesela ortaokul servisi için şubatta velileri toplayıp "%50 zam yapıyoruz çünkü benzin 25 oldu, bu parayı ödeyin yoksa kontakt açmıyoruz" demişler. insanlar da ödemiş, isteidğin yere şikayet de edebilirsin. bu ilde toplu taşımayla okullara ulaşma imkanı yok. hadi şikayet ettin çocuk okula nasıl gidecek? bekle evladım şikayet ettim sonuçlansın mı diyeceksin?
ben sizin meramınızı anladım
deme sebebim, kendi adıma şöyle bir tecrübem var:
ben 10-12 sene önce işyerimle ödemelerle ilgili sorun yaşamıştım
bakanlığı arayıp şikayet ettiğimde 2. gün müfettiş göndermişlerdi.
işveren yusuf yusuf olmuştu, sonraki birkaç sene de işyerinde sorun yaşyana hep bunu dedim hep işe yaradı
(ve benzeri hep mücadele ettiğim zibilyon tane durum var; ben 13 yaşında valinin karşısına çıkıp dilekçemi vermiş insanım).
şimdi de diyorum ben böyle böyle yapmıştım, diye
ama öğreniyorum ki şimdi yemiyormuş...ilgilenmiyormuş bakanlık artık.
yani maalesef öyle 2 sene öncesi bile mazide kalmış bir durum olabilir artık ülkede.