• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

İnanın birkaç belli başlı firmayı iyi tanıyorum. Hangi kolejlerde ve devlet okulunda hangi firmaya ait serviste olduğunu bile çok iyi hatırlıyorum .ok değil pandemi öncesiydi bu yaşananlar. Evet zaten o kadar yorucu şeylerle uğraşıyoruz ki her şeyden şikayet eden veli profili olmak kimse istemez ama gerçekten uğraşan veli profilleri var.
ben sizin meramınızı anladım
ama korkarım ki o zamanlar şikayeti işleme alınmış ve para iadesi olmuşsa bile -olmuştur.

şu anda binlerce insan aynı durumda yani kimse mi şikayet etmiyor eminim ediyorlardır fakat artık işe yaramıyordur?
tahminim bu yönde.

Ankara'da değil ama başka bir ilde mesela ortaokul servisi için şubatta velileri toplayıp "%50 zam yapıyoruz çünkü benzin 25 oldu, bu parayı ödeyin yoksa kontakt açmıyoruz" demişler. insanlar da ödemiş, isteidğin yere şikayet de edebilirsin. bu ilde toplu taşımayla okullara ulaşma imkanı yok. hadi şikayet ettin çocuk okula nasıl gidecek? bekle evladım şikayet ettim sonuçlansın mı diyeceksin?

deme sebebim, kendi adıma şöyle bir tecrübem var:
ben 10-12 sene önce işyerimle ödemelerle ilgili sorun yaşamıştım
bakanlığı arayıp şikayet ettiğimde 2. gün müfettiş göndermişlerdi.
işveren yusuf yusuf olmuştu, sonraki birkaç sene de işyerinde sorun yaşyana hep bunu dedim hep işe yaradı
(ve benzeri hep mücadele ettiğim zibilyon tane durum var; ben 13 yaşında valinin karşısına çıkıp dilekçemi vermiş insanım).
şimdi de diyorum ben böyle böyle yapmıştım, diye
ama öğreniyorum ki şimdi yemiyormuş...ilgilenmiyormuş bakanlık artık.
yani maalesef öyle 2 sene öncesi bile mazide kalmış bir durum olabilir artık ülkede.

ama korkarım ki o zamanlar şikayeti işleme alınmış ve para iadesi olmuşsa bile -olmuştur.

şu anda binlerce insan aynı durumda yani kimse mi şikayet etmiyor eminim ediyorlardır fakat artık işe yaramıyordur?
tahminim bu yönde.

Ankara'da değil ama başka bir ilde mesela ortaokul servisi için şubatta velileri toplayıp "%50 zam yapıyoruz çünkü benzin 25 oldu, bu parayı ödeyin yoksa kontakt açmıyoruz" demişler. insanlar da ödemiş, isteidğin yere şikayet de edebilirsin. bu ilde toplu taşımayla okullara ulaşma imkanı yok. hadi şikayet ettin çocuk okula nasıl gidecek? bekle evladım şikayet ettim sonuçlansın mı diyeceksin?

deme sebebim, kendi adıma şöyle bir tecrübem var:
ben 10-12 sene önce işyerimle ödemelerle ilgili sorun yaşamıştım
bakanlığı arayıp şikayet ettiğimde 2. gün müfettiş göndermişlerdi.
işveren yusuf yusuf olmuştu, sonraki birkaç sene de işyerinde sorun yaşyana hep bunu dedim hep işe yaradı
(ve benzeri hep mücadele ettiğim zibilyon tane durum var; ben 13 yaşında valinin karşısına çıkıp dilekçemi vermiş insanım).
şimdi de diyorum ben böyle böyle yapmıştım, diye
ama öğreniyorum ki şimdi yemiyormuş...ilgilenmiyormuş bakanlık artık.
yani maalesef öyle 2 sene öncesi bile mazide kalmış bir durum olabilir artık ülkede.
Cimer e yazdık şikayet yerine yazdık şu çok bilinen okul müdürüne söyledik genel merkeze ilettik. Sonuç sıfırrrr. Devlet bu kadar belirledi siz neredeyse 2.5 katını istiyorsunuz dedik. AA haklısınız diyen oldu mu yohhhhh😅😃okullar açılıyor nasıl gidersen git diyorlar .

Geçen sene bize kitap listesi verdiler, istediğimiz yerden aldık. Bu sene erken kayıt vs zarar ettiler herhalde, kitapları okuldan alacaksınız dediler. Kitaplara baktım, piyasada bulunan kitaplar hepsi. Ben dışardan 1500 gibi bir rakama hepsini alabiliyorum. Okul üç katını istiyor. Deneme sınavı parası ekliyoruz üzerine diyorlar, geçen sene aynı deneme sınavını biz yıllık 60 liraya yaptık devlet okulunda. Onun dışında yaptıkları deneme sınavları da o kadar tutsun, hadi zamlı 500-600 lira tutsun. Gerisi ne?
Sinirim çok bozuk, henüz okulla görüşmeye gitmedik. Bana erken kayıtla aldığımız okul ücretleri şu anki durumu karşılamıyor deseler hak vereceğim, ama bahsi geçen kitaplar için bu şekilde para vermek zoruma gidiyor. Eşim de çok gerildi. Sırf bu iki yüzlülük yüzünden kızımı alıp kendi okuluma getiresim var.
Biz erken kayıtla çok uyguna kayıt ettirdik ama 3000 yemek parası adı altında ekleme yapıldı hadi dedik ilk sene bir seferlik kabul ettik , kitap forma okul dışı satışı yok okulun kendi web satış sayfası da var ama orada da satılmıyor sınırlı ürünler oradan satılıyor geneli de lise grubuna yönelik. O nedenle el mahkum verdik parayı aldık..

Metropollerde yaşanmaz oldu. Gerçekten yaşanmıyor artık. Tayin süremin dolmasını bekliyoruz. Daha küçük bir şehir hayalim var bakalım nasip tabi. Birde tek maaş yetmiyor iki kişi ancak döndürüyoruz. Dün çocuk ateşlendi acilde 550 lira dediler seruma kendi çalıştığım hastaneye götürdüm meğer diş çıkartıyormuş 🤷‍♀️ Özele gitmekte aslında çok iyidir diyemiyorum devlet hastanesinde iyi bir çocuk doktoru araştırın derim

9000 e yakın kitap ücreti istendi.aldık mecbur.kırtasiye kıyafet 4000 tuttu .a1...... de 07 kalemi 89 tl ye gördüm dün tey teyyy.bir adet kalemdi.

Bizimde 6000 tuttu kitap . Daha kıyafet almadık. Servis kaç para daha belli değilmiş.. Bu sene telli defter almayacağım fiyatlar uçmuş. Valla ikinci el arıyorum yedek kıyafet. Geçen sene lcw den aldım yedek siyah pantalon, beyaz polo yaka tsort. Dün baktım lcw de 200tl siyah pantalon. Valla okula sormaya korkuyorum bu sene kıyafet ne kadar diye.

Benim çocuklar 9tl iken muzun yüzüne bakmıyorlardı. 35tl olunca muz sevgileri depreşti dün 1 kilo muzu yediler. Gelde yeme de. Eğer anneler babalar çocuklarının yediğini takip etmeye başladıysa bunlar iyi günlerimiz gibi geliyor

Offf ben gerçekten çok sıkıldım artık bu yorumlardan. Sürekli bir yurtdışıyla kıyaslama, sürekli bir "daha iyisi var, çok daha iyisi var" kafası. Gerçekten ben buradaki kimseye bundan sonra bir şey yazmayacağım çünkü herkes motamot aynı şeyleri yazıp duruyor. Yurtdışındaki müreffeh ülkelerin tırnağı olamayacak bir ülkede yaşayıp da kendimizi o seviyeyle nasıl kıyaslayabiliyoruz akıl tutulması resmen. Bu ülke hiçbir zaman müreffeh olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu ve Afrika ülkeleri.
Çok değil 30 sene önce çok daha ferah bir ülkeydik. Ortadoğulu da kalmayacaktık. Bırakanlar utansın

Benim kuzenim. Bir önceki Ankara Belediye Başkanına harfiyat işi yaptı. Sadece Dikmen Vadisinde 110 tane dairesi var.
Bu ülkede zengin bir azınlık hala kaldı ama çalan çırpan kesim. Valla boğazlarından haram para nasıl geçiyor, gece yastığa yattıklarında vicdanları nasıl sızlamıyor gerçekten anlamıyorum.
Benim eşim vdk da calisiyo adamlar yanına agliyarak geliyolarmis sırf vergi indirimi olsun diye daha az ödemek için sonra aşağıya indiklerindespor
Bizim eve 20 bin civarı para giriyor önümüzdeki 1 seneyi ve sonrasını düşündükçe nefesim daralmaya başladı . Seneye tayine gideceğiz nakliyeciler 30 bin üzeri para istiyorlar. Kira depozito emlakçı evi boyatma eve bak geri gel eşyaları taşımaya yüklet geri git taşın uymayan perdeler uymayan halılar derken altını çizersek 60 bin eder 💆🏻‍♀️ Arabanın kaskosu Eylül sonu ve 13 bin civarı çıkarmış en az . Yakıt yükseldi diye arabayı sattık daha ekonomik araba aldık ( çünkü bundan sonra bir daha alamayacaktık) onun borcunu bitirmeye çalışıyorum . Oğluma iyi bir markadan beşik almıştım artık büyüdü baza siparişi verdim sadece nevresim yatak koruma vs vs baza derken 7000 TL tuttu . Eskiden letgoya koyunca herşeyimiz takır takır satılırdı şimdi ölü fiyata beşik koydum bir tane yazan yok ( neden çünkü insanlarda para yok ) oğlumu kreşe verecektim öyle fiyatlar söylediler ki birde üzerine yol masrafı git gel korkunç oldu kırtasiye hariç . Mutfak masrafım aşırı arttı önceki kalite artık evimizde yok . Bu ay izine gittik sadece yakıt 5000 tuttu 4000 bin de maaştan kesinti olacak 🤦🏻‍♀️ Hiç birşey yapmadan 9000 TL gitti bir anda . Lcw de bir çocuk takımı 200 TL en az kış geliyor ayakkabı mont uyku tulumu 10 takım kıyafet buraya da gider 3000 🤦🏻‍♀️ Önümüzü düşündükçe deliriyorum ben
Eğer devletteyseniz devlet nakliye parasını karsiliyo bizimkileri karşıladı ve perde felanda almadık çünkü hiç bir evin cami birine uymuyo şu an evimi gorseniz camın yarisina gelen perde ile oturuyorum halı felanda koridorda halim yok mutfakta yok çünkü alacak durumumda yok ondan önce ihtiyaçlarım
ulke olarak kötüye gidiyoruz Allahtan kendi evimde oturuyorum önceden almıştık ama onunda 9sene borcu var

Ben de şu kafede oturanlara laf atanlara tilt oluyorum. Kafede otururken izin mi isticez birilerinden 😂 ya da kafede oturmak varlık gostergesi mi gerçekten. Kendimden örnek vereyim 23 yaşındayım kpssye hazırlanıyorum malum iptal oldu bı daha giricez evdeyim yani. Erkek arkadaşımla ya da bir kız arkadaşımla kafede oturup sohbet etmekten daha ucuz ne yapabilirim? Eve cagirsan ev müsait mi ailem müsait mi saatlerce ev temizleyip ikramlık hazırlamak lazım e o da para. Arkadaşıma gitsem aynı şey onun içinde geçerli, zaten evden eve insan boğuluyor.

Arada pikniğe gidelim desem arabam yok otobüslerde sırtında kamp sandalyesi kolunda termoslu piknik sepeti perişanlık oluyo bı de ona yiyecek hazırla saatlerce. Ee sinemaymis, etkinlikmis daha da pahalı, vitrin gezsen almıyosun avel avel bakıp gözüm kaliyo biz şimdi ne yapalım? Ben şimdi nasıl egleneyim? Bu arada fikri olan varsa fikirlere de açığım.
Lafın gelişi söylenmiştir o ya. Yoksa kafeye de gidemeyeceksek napalım ölelim💔

servis yaram benim şu an.3 arkadaşımda aynı durumda hepimiz maaşlı çalışan aileleriz.2700 servis ücreti mi olur?geçen yıl 900 müş.mecbur 4 çocuk taksiyle göndereceğiz okula.çok daha uyguna geliyor.ha başlarına bir şey gelirse de servise binemedikleri için bunlara sebep olanlar utansın ne diyim.başka da sözüm yok. :KK12:
2700 aylık servis ücretimi?

Öğrenciyken bilinir bir markadan saat almıştım, sene 2012. O zamanlar 300 liraydı, 12 taksitle ayda 25 lira ödeyerek almıştım.
Şimdi o saatim 3000 lira kadar olmuş, inanamıyorum. Saat ihtiyacım var, alabilecek gücüm var. Ama boğazımdan geçiyor mu; sanırım hayır.
Bilmiyorum, alım gücü hem düştü hem de sanırım ucuz pahalı kavramı diye bir şey kalmadı.
Velhasıl, kötü bir dönemdeyiz. Allah yardımcımız olsun🙏

Benim eşim vdk da calisiyo adamlar yanına agliyarak geliyolarmis sırf vergi indirimi olsun diye daha az ödemek için sonra aşağıya indiklerindespor

Eğer devletteyseniz devlet nakliye parasını karsiliyo bizimkileri karşıladı ve perde felanda almadık çünkü hiç bir evin cami birine uymuyo şu an evimi gorseniz camın yarisina gelen perde ile oturuyorum halı felanda koridorda halim yok mutfakta yok çünkü alacak durumumda yok ondan önce ihtiyaçlarım
ulke olarak kötüye gidiyoruz Allahtan kendi evimde oturuyorum önceden almıştık ama onunda 9sene borcu var
Veriyor evet 7 bin 😂🤦🏻‍♀️ Aradaki 20 bin ne olacak 😂 ayrıca ben perdesiz vs oturamam hiç

Biz erken kayıtla çok uyguna kayıt ettirdik ama 3000 yemek parası adı altında ekleme yapıldı hadi dedik ilk sene bir seferlik kabul ettik , kitap forma okul dışı satışı yok okulun kendi web satış sayfası da var ama orada da satılmıyor sınırlı ürünler oradan satılıyor geneli de lise grubuna yönelik. O nedenle el mahkum verdik parayı aldık..
Dışarda satılmazsa mecburuz der alırız da benim öğrencilerime tavsiye ettiğim 70 liralık test kitabına ortalama 250 lira istiyor okul. Ona aşırı sinirliyim ben. Forma masrafımız yok bu sene neyse ki geçen sene aldık üç kere giydi herhalde, hep normal kıyafetle gittiler. Yemek parasını da geçen yılın iki katını istiyorlar. Ona diyecek bir şeyim yok ama halihazırda satışı olan kitabın böyle olması canımı sıkıyor. Kavga ederiz gibi geliyor bana, haftaya gideceğiz:)

Dışarda satılmazsa mecburuz der alırız da benim öğrencilerime tavsiye ettiğim 70 liralık test kitabına ortalama 250 lira istiyor okul. Ona aşırı sinirliyim ben. Forma masrafımız yok bu sene neyse ki geçen sene aldık üç kere giydi herhalde, hep normal kıyafetle gittiler. Yemek parasını da geçen yılın iki katını istiyorlar. Ona diyecek bir şeyim yok ama halihazırda satışı olan kitabın böyle olması canımı sıkıyor. Kavga ederiz gibi geliyor bana, haftaya gideceğiz:)
Özel okulların kitap politakası çok korkunç.
Kitapları set halinde sattıkları için ayırma şansınız olmuyor. Büyük kızımda aynı okula gittiği için örneğin hikaye kitapları evde oluyordu, ama seti ayıramadığımız için mecburen küçüğünede alıyorduk. Kaç kez şikayetde bulunduysamda hiç bir çözüm olmadı. Fasikülleri ayrı set olarak sattın zaten alıcaz, hikaye kitapları vs de ayrı satılsın diye kaç kez şikayetde bulundum. Benim gibi bildiğim bilmediğim nice veli vardı öyle.
Özele gönderiyorsun 3-5 bakmican zihniyeti. Parasını geçtim peki bu kaynak ısrafı değilmi. Yazık günah değilmi yani evde aynı kitaplardan onlarca vardı. Hiç veya 1-2 sayfa hariç kullanılmadan yıl sonunda çöpe giden kitapları saymıyorum bile.
İnsanlar çocuğum okusun, iyi eğitim alsın diye çabalıyor okullarda bunu çok güzel fırsata çeviriyor.
Aynısı okul kıyafetleri için geçerli. 2 yıkamada yamulan formalara, pazar malı gibi kalitesiz eşofmanlara yıllarca ne paralar dökülüyor.

Back