Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Aile evi için 2500 şahane ucuz bir rakam.2,3 odalı evler 4000, 5000. Tek odalı evler 2500, 3000 lira.eski kiracı heralde arkadaşınız.
Yok değil yaşadığım şehirde bu şekilde doğunun ucu vandayız çok çok lüks evler dahi 4 bin ancadir burada kira yönünden bence de şanslıyız, o yüzden burayı bırakıp başka bir şehre gidemedim bu yaz

Aaa ben de vandayım.şimdi tek odalılar 2000, 2500.temmuzdan sonra dediğim gibi oldu ama.

Ben sokaktaki jip gibi koca koca arabaları kim alıyor daha onu çözemedim ki.
onlardan biri bende
üstüne kata-kata, değişe-değişe şimdi jeepe biniyorum
şu hayatta zevk alacağımız bir şey kalmadı ki bari oturduğumuz evden, bindiğimiz arabadan keyif alalım dedik 2 senedir aldığımız nefesten keyif almaya bakıyoruz
dün geçti
bugün belli değil
yarınlar umutsuz
o kafeleri dolduran gençler de aynı mantıkta insanların umudunu çaldılar robot gibi çalışıp yaşadığımız ana bakıyoruz yarına umut yok çünkü yaşadığımız an tek bir an oda şu an

şirketlerde lüks araçlar gider gösterilmiyor canım hatta KDV bile kullanılmıyor çünkü özel araç-lüks segment

Aynisini Almanyadaki insanlara da söylüyorlar su anda. Dogalgaz harcamayin diye. Isin komik tarafi dogalgazı Fransa icin yakip satiyorlar bu aralar. Ama bize daha az duş alın deniliyor

Ben kimseyi desteklemiyorum sanjrim mesajim yanlis algilandi bu ülkede herkes tum kesim yaşamakta zorlaniyor bi tek konu sahibi değil anlatmak istediğim bu . A b c partisi ne olursa olsun desteklemiyorum bunların yaptığı bir kıza görücü gitmek için damat adayını overler bitiremezler sonra kizi alınca hersey fos cikar bunların yaptığı da bu. Kimse yogurdum ekşi demez.

Doğalgaza tekrar zam geldi . Kış öncesi hem de .
Yiyecekler durmadan artıyor . Kronik hastalıklarım var doktor , laboratuvar fiyatları çok arttı . Bugün bile 750 TL ilk gastroenteroloji randevum var .
Market alışverişini haftalık yaparım . Her hafta daha fazla ödüyorum .
Alerjik biriyim bebek şampuanı , bebek deterjanı falan kullanıyorum . Ped , tuvalet kağıdı ,mutfak havlusu fiyatları zaten uçmuş .
Bir de ben paylaşımcı birisiyim . Yeğenim birinci sınıfa başlayacak ona böyle uzay tasarımlı çanta Spiderman defter falan almak istiyorum.
Bir çanta beğendim 400 TL . Yani 180 falan da var ama kalitesi düşük gibi geldi .
Anlayacağınız herkes şaşkın . Annemin diyor “öyle bir döneme girdik ki kim ne kadar kazanırsa kazansın yetmiyor “
Diyelim ki birine bugün yetiyor fiyat artışları durmadığı için iki gün sonra o da kısmaya başlayacak .

Ben küçük bir şehirde yaşıyorum, sosyal imkanları kısıtlı. En çok yaptığımız şey avm gezip çocuklarla yemek yiyip dönmek. Ama tabi bunu da kısıtlı yapıyoruz, bir yemek için gidiyorsun ama çocukların istekleri bitmiyor. Onu al buna bak derken bir hayli harcama yapıyoruz. Yine de haftalık olarak bunu yapardık, ufacık bir şeyi bahane edip çık, gez dolaş dön.
Şimdi çocukların gözü oraya buraya kayar diye bu olayı yemeği eve söylemeye döndürdük.
Eve tıkılmayalım bari bir a101,bim gezeyim diyorum. Samimiyetle söylüyorum avm gezmiş gibi para çıkıyor cebimden. Önce avm gezmesini azalttık, şimdi markete gitmeyi de bırakacağız gibi duruyor.

Haklısın kardeşim.eskiden para biriktireyim ev, araba alırım derdim.şimdi yaa seneye yapamazsam diye yapabileceğim şeyleri sıkıştıra sıkıştıra yapmanın derdindeyim.ihtiyacım olmasa bile fiyatı uygun gelen, en azından çok pahalı gelmeyen ürünleri ileride alamazsam diye boşu boşuna almaya başladım.40 yılda bir fiyatı bana uygun gelen ürün gördüm mü ihtiyacım olmasa bile kendimi almaktan alıkoyamıyorum.çok büyük bir fırsatı tepmişim gibi geliyor .

Hayatiniz boyunca hic yurtdisinda bulundunuz mu? Durumunuzu kabullenecegim diye gerceklere gozunuzu kapatmissiniz.

60 seneden az bir suredir bagimsiz oldugu halde sifirdan birinci dunya ulkesi haline gelen bir ulkede yasiyorum.

Sosyal bir devlet olmadigi halde kurduklari sistem takir takir isliyor. Senelerdir ilk defa bu sene market fiyatlarinda enflasyona bagli bir artis gordum onlar da genelde 50cent, 1$ gibi artislar. Hatta geliri az olanlara ve yaslilara bu artislar hayatlarini etkilemesin diye sabit fiyatlardan alisveris yapabilecekleri imkanlar sunuluyor.

Bugunden itibaren okullar 10 gunluk tatile girdi. Ben ekip lideriyim ekibimdeki teknisyen de senior muhendis de yurtdisi tatiline goturuyor cocuklarini. Herkes kendi butcesine gore tatil yapiyordur tabii ama sonucta yapabiliyorlar.

Sistemi takir takir isleyen ulkeler varken, kabullenme degil sorgulama gerekiyor. Diger ulkeler mucizeyi yasamiyor cunku, sebepleri belli.

Bu arada özel hastanelerin sgk'yla anlaşma yapmamış bu sene.özel durumda özel hastaneye bile gidemeyeceğiz.kaliteli çanta 1000 liradan aşağı bulamazsını.

Tamam da bizler zaten bu tarz şeyleri akıl edebilen kişileriz.çözüm mümkün değil, imkansız bu durumdan çıkmak demiyorum ki zaten, yaşadığımız durum cahillikten, bilmemekten değil, kötü niyetten. Başımızdakilerin kötü niyeti sorun zaten.onların zihniyetini değiştirmek bizim elimizde degil evet.en azından bizim bilmemezliğimizden değil.oyumuzu kullanıyoruz işte.siyasi mi olalım hepimiz.

'Bu parayla nasıl geçinemiyorsunuz, asgari ücretle 2-3 çocuk büyütenler var' cümlesi artık çok sıkmadı mı?

İnsanlar sadece karın doyurmak için mi yaşar?

Sanat-spor-kültür- gezme- sağlıklı beslenme- tatil ... Tüm bunları ve 'kaliteli' yaşamayı istemek yanlış mıdır?

Kafamda deli sorular...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…