- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi handeac123
Ayyhhh içim şişti!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam da bizler zaten bu tarz şeyleri akıl edebilen kişileriz.çözüm mümkün değil, imkansız bu durumdan çıkmak demiyorum ki zaten, yaşadığımız durum cahillikten, bilmemekten değil, kötü niyetten. Başımızdakilerin kötü niyeti sorun zaten.onların zihniyetini değiştirmek bizim elimizde degil evet.en azından bizim bilmemezliğimizden değil.oyumuzu kullanıyoruz işte.siyasi mi olalım hepimiz.
Kafelerin doluluğuna bakmayın. Genelde öğrenci kesimi. 1 çay içip 1 saat oturuyorlar. Başka aktivitelere para yetmediği için avm mağaza falan geziyor millet bişey almadan çıkıyorMerhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Ne ilgisi var şimdi diğer konularla.gereksiz atar yapmışsınız.ne dedim ben şimdi ?Dunya uzerindeki butun devrim ve degisimler daha iyi versiyonu bilip bunu elde etmeyi hedefleyen tek kisi veya kucuk gruplarla baslamistir. Kimse koca bir grup destegi ile baslamiyor zaten her degisimin karsi cikani olur.
Sizin elinizden ne gelip gelmedigi beni ilgilendirmiyor acikcasi ama bu forum bile sizin yazdiginiz 'farkindaliga' erismemis bir kisiyi bile etkiliyorsa, sonuca o +1 kisi ile ulasmis oluruz.
Acikcasi sizi ve yorumlarinizi biliyorum, hayata ayni acidan baktigimizi dusunmuyorum ve bu konu dahil herhangi bir konuda ayni dusuncede muhtemelen olmayacagiz.
Asgari ücretle çocuk büyütenler tabii ki var. Sersefil, hayatsız, mutsuz, çorba kuru ekmek makarnayla yetersiz beslenen çocuklar.'Bu parayla nasıl geçinemiyorsunuz, asgari ücretle 2-3 çocuk büyütenler var' cümlesi artık çok sıkmadı mı?
İnsanlar sadece karın doyurmak için mi yaşar?
Sanat-spor-kültür- gezme- sağlıklı beslenme- tatil ... Tüm bunları ve 'kaliteli' yaşamayı istemek yanlış mıdır?
Kafamda deli sorular...
Nerdeyse sadece çocuğun ihtiyaçlarına endexli, eşşşek gibi çalışmacalı , ot gibi yaşamacalı bir hayatımız var...Çocuğun giyimi+eğitimi+sağlığı+ulaşım+ faturalar(yeni gelen zamlarla)+ market+pazar=210000 zaten....ne hayalim olacak benim allasen ....hayal kim ben kim...öyle hayalin ben zaten taa...neyse sakinim....şu anda en büyük hayalim seneye çocuğumu doyurabilmek....şukretmeye devam etmek için ben son leveldeyim... sonrası bölüm sonu canavarı
Benim kuzenim. Bir önceki Ankara Belediye Başkanına harfiyat işi yaptı. Sadece Dikmen Vadisinde 110 tane dairesi var.Üretmeden çalışmadan sahte refah yaşayanlar kim mesela, ben çoğu zaman 5 saatten az uyku ile saatlerce çalışıyordum o standartları elde etmek için
Ben son 2 3 senedir her şeylerini oradan alıyorum, organic serisi özellikle bebekte çok hoşuma gidiyordu.Birsey eklemek istiyorum bir ara lcw ile calisiyordum uretici olarak. Dugmesine kadar teste yolluyorduk. Gonul rahatligi ile alabilirsiniz. Bende onceden onyargiliydim aman lcw diye vallahi diyorum ya kumasi birakin citcit dugme ustundeki susune kadar kimyasal ve cekme testleri yapiliyor . Testlerden gecmezse lcw kesinlikle mali sizden almiyor.
Offf ben gerçekten çok sıkıldım artık bu yorumlardan. Sürekli bir yurtdışıyla kıyaslama, sürekli bir "daha iyisi var, çok daha iyisi var" kafası. Gerçekten ben buradaki kimseye bundan sonra bir şey yazmayacağım çünkü herkes motamot aynı şeyleri yazıp duruyor. Yurtdışındaki müreffeh ülkelerin tırnağı olamayacak bir ülkede yaşayıp da kendimizi o seviyeyle nasıl kıyaslayabiliyoruz akıl tutulması resmen. Bu ülke hiçbir zaman müreffeh olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu ve Afrika ülkeleri.Hayatiniz boyunca hic yurtdisinda bulundunuz mu? Durumunuzu kabullenecegim diye gerceklere gozunuzu kapatmissiniz.
60 seneden az bir suredir bagimsiz oldugu halde sifirdan birinci dunya ulkesi haline gelen bir ulkede yasiyorum.
Sosyal bir devlet olmadigi halde kurduklari sistem takir takir isliyor. Senelerdir ilk defa bu sene market fiyatlarinda enflasyona bagli bir artis gordum onlar da genelde 50cent, 1$ gibi artislar. Hatta geliri az olanlara ve yaslilara bu artislar hayatlarini etkilemesin diye sabit fiyatlardan alisveris yapabilecekleri imkanlar sunuluyor.
Bugunden itibaren okullar 10 gunluk tatile girdi. Ben ekip lideriyim ekibimdeki teknisyen de senior muhendis de yurtdisi tatiline goturuyor cocuklarini. Herkes kendi butcesine gore tatil yapiyordur tabii ama sonucta yapabiliyorlar.
Sistemi takir takir isleyen ulkeler varken, kabullenme degil sorgulama gerekiyor. Diger ulkeler mucizeyi yasamiyor cunku, sebepleri belli.
Ortadoğu ve afrika mı?Offf ben gerçekten çok sıkıldım artık bu yorumlardan. Sürekli bir yurtdışıyla kıyaslama, sürekli bir "daha iyisi var, çok daha iyisi var" kafası. Gerçekten ben buradaki kimseye bundan sonra bir şey yazmayacağım çünkü herkes motamot aynı şeyleri yazıp duruyor. Yurtdışındaki müreffeh ülkelerin tırnağı olamayacak bir ülkede yaşayıp da kendimizi o seviyeyle nasıl kıyaslayabiliyoruz akıl tutulması resmen. Bu ülke hiçbir zaman müreffeh olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu ve Afrika ülkeleri.
Offf ben gerçekten çok sıkıldım artık bu yorumlardan. Sürekli bir yurtdışıyla kıyaslama, sürekli bir "daha iyisi var, çok daha iyisi var" kafası. Gerçekten ben buradaki kimseye bundan sonra bir şey yazmayacağım çünkü herkes motamot aynı şeyleri yazıp duruyor. Yurtdışındaki müreffeh ülkelerin tırnağı olamayacak bir ülkede yaşayıp da kendimizi o seviyeyle nasıl kıyaslayabiliyoruz akıl tutulması resmen. Bu ülke hiçbir zaman müreffeh olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu ve Afrika ülkeleri.
Bende öyle düşünüyorum artık Avrupa ile kıyaslanmayız bileOrtadoğu ve afrika mı?
Sebep?
Gerçekten soruyorum, sebebi ne bunun?
Rakip ya da denklerimizi dünyanın en kötü en az gelişmiş tarımı ihracatı olmayan, eğitim seviyesi yerlerde, insan haklarından bihaber, yargı sistemleri problemli, bağımsızlık savaşı verememiş ya da sınırda kalmış ülkelerle niye denkleşiyormuşuz ya?
Ne münasebet!!!
Demin bi yakınımla konuşurken artık enflasyon konuşmaktan bıktim dedim gercektende öyleyimMerhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
e madem siz de şikayetçisiniz neden daha önceki konularda bizleri müsriflikle suçladınız?müsrif değiliz alım gücümüz düştü.bunu yaza yaza bir hal olduk artık.Çok değil ya 8000 veren işveren bulsam ben geçinemiyorum diyeceğimi sanmıyorum çünkü karı koca 13.000 ancak eve giriyor ben ücretli öğretmenliğe başlayınca o gelir 10.000 e bile düşebilir. Adaletin var mı dünya?!
servis yaram benim şu an.3 arkadaşımda aynı durumda hepimiz maaşlı çalışan aileleriz.2700 servis ücreti mi olur?geçen yıl 900 müş.mecbur 4 çocuk taksiyle göndereceğiz okula.çok daha uyguna geliyor.ha başlarına bir şey gelirse de servise binemedikleri için bunlara sebep olanlar utansın ne diyim.başka da sözüm yok.Ben eskiyle yeninin kıyaslanacağı her konuya yazıyorum neredeyse, sizler benden gençsiniz, benim zamanımda sera sebze meyve de yoktu, domates biber yemek için yaz mevsimini beklerdik, avm, zincir market neredeee, mahalle bakkalı ve pazardı alışveriş yapılan yerler, neredeee ithal ürünler, oyuncaklar.
Bizim teknolojik oyuncaklarımız 1990‘da tetris, commodore 64 ve atari
Şimdi her yer avm, her yer zincir market, çocuk hiçbir yer görmese tvde reklamda çıkıyor oyuncaklar, tabletler.
Ama şunu da ekleyeyim, eskiden tek maaşla 4 çocuk büyütüp evlendirebiliyordunuz, çalışırken yapamıyorsanız dahi emekli olunca ev alabiliyordunuz, şimdi bir maaş bir kişiye yetmiyor maalesef, neredeyse çocuk doğar doğmaz işe sokacaksınız ki kendi bez, mama, doktor masrafını karşılasın
Okul çağına gelince de ek iş yapması gerekecek, bugün okul servisleri bile olmuş dünya para.
Hangi ülke çok merak ettimHanimefendi iyi okumadiniz galiba su an yasadigim ulke 60 yasinda bile degil diyorum.
Ustelik bataklikmis ilk bagimsiz oldugunda, hicbir seyleri yokmus, hala %100 disa bagimli ne tarim ne hayvancilik yok, gelirin buyuk kaynagini sahip oldugu marinadan sagliyor. Bulundugu cografyanin en buyuk limanina sahip.
Iyi bir planlamayla sadece 58 senede %100 disa bagimli bir ulkeyi bataliktan birinci dunya sinifi ulkesine gelistiren bir ulke ile ulkemizi karsilastirmanin gayet dogru oldugunu dusunuyorum. Kaldi ki burasi ne avrupa ne amerika kitasinda, cografi acidan da cok avantajli bir yer degil.
piraye bana da versinler.bittim yahuu okul masrafındann.Şunu da şuraya bırakayım
Onlarda kaliteli eğitim ulaşım zaten bedava...Çocuk başına kallavi desteği de en az 50 yıldır veriyorlar, bu yazdığım extra, anlık enerji fiyatlarından dolayı extra verilen destek...Bak tekrar yazıyorum anlamayanlar için kaliteli eğitim ulaşım zaten bedava, halihazırda zaten çocuk başı destek veriliyor, ama şu anda dünyada yaşanan enerji krizinden etkilenmesinler diye ayrıca extra ödeme yapıyor vatandaşlarına...neden? Çünkü devlet normalde böyle bişey... anlamayanlar için tekrar yazıyorum, bu adamlar enayi , salak veya ultra zengin, uzayda koloni kurmuş filan değiller bak tekrar yazıyorum, görevlerini yapıp aldıkları vergileri doğru kullanıyorlar sadece, doğru kullanmazlarsa hesap vereceklerini biliyorlar çünkü....hepsi bu.... tekrar yazayım mıpiraye bana da versinler.bittim yahuu okul masrafındann.
Hangi ülke çok merak ettim