Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Yabancı kısmı özelikle can sıkıcı, geçenlerde mc yemek istedim 2 yıldır yememiştim vejeteryandim çünkü bıraktım. Ben 100 TL verdim 15 tl para üstü aldım ama hemen önümdeki yabancı biri 3.5€ ödedi.. sonra dikkatli bakınca mc kasalarında fiyatın 3 türden de gösterildiğini farkettim ₺.$,€ cinsinden. Ben banknot bozdururken adam bozuklukları ile aldı yemeğini gitti. O kadar üzücü ki

Sırf bu pahalılık sebebiyle tayin isteyip yaşam şartları daha iyi bir şehire gidemedim bu sene.
Çoğu şehirde kiralar maaşın yarısını eritecek cinste, faturaları da eklersen zaten maaş bitiyor. Ben bu kış kiradan çok doğalgaz ödeyeceğim mesela, evden kuşbaşı kıyma hiç eksik olmazdı kaç aydır ilk kez gidip aldık kilosu olmuş bilmem kaç, şimdi et de mi lüks evde iki evladım var sağlıklı beslensin desem ohooo ne gerek var diye cevap mi gelecek bana. Tavuk yaa tavuk onu bile alamıyorsun artık.
Aynı sitede oturan bir arkadaşım var eşi çalışmıyor, kirası 2500, aldığı maaş 10 bin, bu adam bu kışı nasıl çıkaracak 12 bin bir eve nasıl yetmiyor diyenler ev geçindirmemiş, evden dışarı adımını atmamış, bir çarşı pazar gezmemis kişiler mi anlamadım ben. Bu devirde 12 bin para mı Allah aşkına, aylık bir mutfak masrafı rahat 5 6 bini bulur hale gelmiş, hele bir de çocuk varsa nasıl yetsin para. Yani bu her şey çok güzel kafasında olanlar ne yiyip içiyorsa bana da söylesin, düşünüp dert etmekten ben de kurtulayım.

Doğmuş da mutlu mu bakalım, ister miydi ? Benim kaç gündür kafam kalkmıyordu mutsuzluktan gittim ilaç yazdırdım, atlatmayı bekliyorum.

Aile evi için 2500 şahane ucuz bir rakam.2,3 odalı evler 4000, 5000. Tek odalı evler 2500, 3000 lira.eski kiracı heralde arkadaşınız.

Oyunu oynayacak bilgisayar da çok pahalı, bilgisayar oyunları da çok pahalı ayrıca

Dark tek çocukluyum ben de
Kızım lgs'ye girdi.
Uzak olan istediği okula gönderemiyorum neden ?
Çünkü servisi 1400 tl.
Ha ödenir mi ? evet ödenir.
Ama yıllık 12 binden fazla servis için para ödeyecegim.
Düşünüyorum bari eksik kalan dersleri için ona verecegim parayla ders aldırırım.
Otobüsle gitse eve gelişi 1.5 saat (yürüme mesafesiyle birlikte)
Bak bunların hesabını yapıyorum.
Önceden asla düşünmezdim verirdim servise ama şimdi önümü göremiyorum, nasıl vereyim ?
Mazot zamları durmak bilmiyor iki ileri bir geri yapıp duruyor.
Yıl başında 1400 tl ödeyecegim ücret yıl sonuna 1750 olmayacagını kim garanti edebilirdi bana.
Aşırı üzgünüm aşırı.
Karı-koca çalıştıgımız halde eve giren para kılı kılına yetiyor.

Şu an dünyanın bir yerlerinde, bazı ülkelerde insanlar belli refah seviyesinin üstünde yaşayabiliyor, asgari ihtiyaçlarını düşünmeden alabiliyor, yaşadığı ülkede güvenle gezebiliyor, adalete eğitime sağlık sistemine güvenebiliyorsa bir şeyleri çözebilmişler demek ki değil mi?
Siz kabullenmeyi seçebilirsiniz, size kalmış.

Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
Asgari ücretle 2-3 çocuk geçindiren yok. Asla inanmam.. Kirada değildir ve kuru ekmek yiyordur.

Kendimizden örnek vereyim eve giren aylık tutar net 23000 evimiz kendi evimiz (kredisi devam ediyor), arabamız yok şirket aracı kullanıyoruz. Bir çocuk var ama eşimin ilk evliliğinden de bir çocuğu var onunda haliyle eğitim sağlık vs gider masrafı eşimde yani 2 çocuğumuz var gibi düşünün.
Her sene tatil yaparız, ben kendi adıma giyim kuşama fazla harcama yapmam ama artık pazarada çıksam eli ayağı düzgün şeyler minimum 50 TL. Alkol senede bir içeriz, eşimin sigarası var bende arada ondan otlanırım paket almam. Hastane mevzusunda çocuğun acil duurmu varsa özele gideriz ama kendimiz için acil bir durum yoksa devlette hallederiz işlerimizi. Özel sigortamız falan da yok.
Yeme içme aç açıkta değiliz ama her gün et yemiyoruz. Bazen kahvaltı takılıyoruz ama haftada 1 muhakkak dışarıda ailecek yemek yeriz.
Şimdi okullar açılıyor kızım 1 e geçti bugün okul alışverişini yapacağız kırtasiye forma kitap vs özele yazdırdık, birde 2 ayrı kursa gidecek. Onun aylık masrafı sadece 4000 TL yeme içme-sağlık-kıyafet ve sosyalleşme için gezintiler dahil değil.
Biz sadece yatırım yapmıyoruz tek yaptığım kıştan tatil için para biriktirme ne bende ne eşimde köşemzde kötü gün parası adı altında 1 kuruş yok gerekte yok sıkışırsak kredi kartlarımız var az da olsa takım var satarız çok zorda kalırsak ama yinede Allah göstermesin.
Evin masraflarını eşimle bölüştük ve bu dünyaya bir kere geliyoruz o nedenle elimde kalan olursa onu yemeye içmeye gezmeye haramaktan yanayım.
Birde herkes dışarda demişiniz ya EVET bizde dahil herkes bir yerlerde ama ne yapalım olmasa zaten evden dışarı adım atılmaz çünkü dışarı çıkmak en az 100 TL bu devirde ama az çok olanlada sosyalleşip kafa dağıtıyoruz yoksa çalışmanın da bir anlamı yok..
Yaniherkesin geliri, yaşantısı, harcamaları kendine göre.
Başkası için sizin geliriniz çok para bana göre az para ama geçinilmez mi kredi kira yoksa çokta rahat geçinilir. Baızları demiş ya asgari kazanıp 3-5 çocuğu olan ne yapıyor diye bunu sormanın alemi bile yok ya ek iş yapılıyor ya da herşeyden kısılıp karın tokluğuna bazen o da olmadan yaşanılıyor hatta çocuklar bazen yurda veriliyor bazen çalışmak zorunda kalıyor. Bu konuda da o nedenle şundan yanayım bir çocuğa iyi bir gelecek sunamayacak isek çocuk sahibi olmayalım ya da tek ile kalalım.
Saygılar..

Kimseyi yargılamaya çalışmıyorum ben. Aylık gelirimi ve kiramı da soran olmadı zaten, o yüzden durduk yere de yazmadım. Gelir 8500 lira, kiram da 2000 lira.

Ot gibi yaşadığınıza o kadar eminim ki. Muhtemelen bir hobiniz, özel zevkiniz, doğru düzgün arkadaşınız da yok.

Sizi başka bir konunun altında da evlatlık alma mevzunda böyle aşırı tepki çeken kaba ve kırıcı yorumlar yazmıştınız. Bilerek mi böyle tepki toplayacak yorumları yapıyorsunuz?
Hayatla bir kavganızın olduğu, mutsuz bir insan olduğunuz çok açık.

6lirqya makarna nerde var,9 ,10 gidiyor o da
ben en son aldigimda 6 liraydi demek ki
odami 10 lira oldu yahu ama zaten fiyati artmasi gereken en önemli şey oydu bence makarnaya üzülmüyorum ben makarna şoyle bi 20 30 lira olursa belki durum değısir

ben mi yanlıs anladim özel okul ve iki ayri kursun toplam miktari 4 bin mi yani?
kurslar en kotu 500 lira suan iki kurs bin lira.
3000 liraya ögrenci kabul eden özel okul kaldimi gercekten

Bizim apartman görevlisi mesela. Kira ödemiyor, apartman dairesinde. Bir renault tarzı arabası bir de nakliye yaptığı kamyonu var. Memur emeklisi babamda o kadar araba yok.
Kapıcılar bildiğim kadarı ile hiç kira ücreti ödemez ve aidatta odemezler sadece kendi harcadıkları elektrik su benim yaşadığım semtte yok o zaman ekonomik kriz çünkü çocukların ayaklarında en az bin TL'lik ayakkabı ve karı koca altlarında iyi markaların arabalari var

Asgari ücretle 2-3 çocuk geçindiren yok. Asla inanmam.. Kirada değildir ve kuru ekmek yiyordur.
Bence de imkansız.kış geliyor zaten geçen sene doğalgaz 1000 liraya dayanmıştı.şimdi 1500 falan bekliyorum ben doğalgaz faturalarını.elektrik 500 olsa su da 100 olur artık.yarısı fatura zaten.bilemedin 50 olsa hadi suya o kadar zam gelmiyor.haaa bir de telefon faturaları da 200 e dayandı.aidatlar da 200, 300 lira.yarısı fatura yani.

Birilerinin koca bulamadığı için kafayı kırdıgına yemin edebilirim, ispatta edebilirim mesajları var skdkfkfl
Cocuk yapanları anlamıyormus koca istiyoğrummmmm tarzı konuyu hiç açmamış gibi… bulursun ablammm topla kafayı yapma valla manyak olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…