insanlarda biraz müsriflik var benim gözlemim
İnsanlarda nasıl bir müsriflik var mesela ?
Örneğin; ben, kızım 3 aylıkken işe geri döndüm çalışmak zorunda olduğum için ( kendi evimiz, kira kredi vs yok )
Kızım suan 12 aylık haftada 1,5 kutu mama yiyor . Ayda 6 kutu mama yapıyor. Ayda 1000 Tl yalnızca maması, 500 Lirada her ay bezi, 1500 TL.
Ayda 1 kez hastane kontrolüne gidiyor, ay'da yaptı 1850 TL. ( Sadece kontrol, hastalanmadığı sürece; hastalanırsa ekstra masraf çıkıyor tabi. )
Yani kısacası hiç kıyafet oyuncak almadığımızı sayarsak ayda sadece bir bebeğin gideri 2000tl
Her ay market, pazar alısverişine çıksan biz bir ben bir eşim bir çocugum en kötü 2000 tl ( en kötüüü, en uygun halini yazdım )
Şuan yaz çok sorun olmuyor ama 2-3 ay sonra doğalgazlar yanmaya başlar; en son kışın ödediğim faturayı söyleyeyim 1480 TL sadece doğalgaz.
400 TL civarı elektrik geliyor ( sabah 8den akşam 6ya kadar evde kimse olmadığı halde )
150-200 arası su faturası
Her ay 200 tl aidat
Telefon faturaları, lig tv derken 400 tl de bunlar.
Yani kısacası küçük cocugu olan 3 kişilik bir ailenin suan en az aylık gideri 7000 TL !
Ha birde bende 4 ayaklı bir oğlan daha var her ay 500 lira da onun mama parası ..
Evet bunlar gerçekten müsriflik :)
Çocuga mama, diğer oglana da mama almazsak, özel hastaneye değilde devlet hastanesine götürürsem, bez yerine de poşet bağlarsam bence harcamayı yarıya indirebiliriz :)
**** Ekstra olarak ta aman bugün de balık yesin, aman şu meyveyi alayım çocuguma bunlara değinmedim bile.
Ailecek hafta da 1 ya da ayda 1 bir kahvaltı ya da bir restaurantta yemek yemeği katmadım.
Çalışan eşler olarak kılık kıyafetimize dikkat etmemiz gerektiğinden aldıgımız, yaptığımız alısverişi katmadık.
2-3 ayda bir 4 ayaklı oglumun aşı ve parazit ilaçlarını saymadım.