• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Doğmuş da mutlu mu bakalım, ister miydi ? Benim kaç gündür kafam kalkmıyordu mutsuzluktan gittim ilaç yazdırdım, atlatmayı bekliyorum.
Yani hiç birimizin ruh sağlığı normal değil de.
Sırf doğdu diye mutsuz olmak da cidden saçma geliyor bana artık. Onun yerine içinde bulunduğu durumu gerçekten anlasa oturup çözüm üretecek. O da yok.

Tamamlayici sigorta yaptiracaktim 6bin teklif gelmisti 3gun erteledim 9bintlye cikardilar 3 gunde fiyati o yuzden vazgectim
Bol puan yeni uyelik bonusu net takibi nedir detay verebilirmisiniz kkredi kartimi
bende kızıma tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıyorum bu sene 4000 ödemedim sizin neden o kadar çok çıktı anlamadım ismi nedir yaptırmak istediğiniz sigortanın ben aksigorta yaptırdım ve a+ hastaneye de gidebiliyoruz.

insanlarda biraz müsriflik var benim gözlemim
İnsanlarda nasıl bir müsriflik var mesela ?
Örneğin; ben, kızım 3 aylıkken işe geri döndüm çalışmak zorunda olduğum için ( kendi evimiz, kira kredi vs yok )
Kızım suan 12 aylık haftada 1,5 kutu mama yiyor . Ayda 6 kutu mama yapıyor. Ayda 1000 Tl yalnızca maması, 500 Lirada her ay bezi, 1500 TL.
Ayda 1 kez hastane kontrolüne gidiyor, ay'da yaptı 1850 TL. ( Sadece kontrol, hastalanmadığı sürece; hastalanırsa ekstra masraf çıkıyor tabi. )
Yani kısacası hiç kıyafet oyuncak almadığımızı sayarsak ayda sadece bir bebeğin gideri 2000tl
Her ay market, pazar alısverişine çıksan biz bir ben bir eşim bir çocugum en kötü 2000 tl ( en kötüüü, en uygun halini yazdım )
Şuan yaz çok sorun olmuyor ama 2-3 ay sonra doğalgazlar yanmaya başlar; en son kışın ödediğim faturayı söyleyeyim 1480 TL sadece doğalgaz.
400 TL civarı elektrik geliyor ( sabah 8den akşam 6ya kadar evde kimse olmadığı halde )
150-200 arası su faturası
Her ay 200 tl aidat
Telefon faturaları, lig tv derken 400 tl de bunlar.

Yani kısacası küçük cocugu olan 3 kişilik bir ailenin suan en az aylık gideri 7000 TL !

Ha birde bende 4 ayaklı bir oğlan daha var her ay 500 lira da onun mama parası ..

Evet bunlar gerçekten müsriflik :)
Çocuga mama, diğer oglana da mama almazsak, özel hastaneye değilde devlet hastanesine götürürsem, bez yerine de poşet bağlarsam bence harcamayı yarıya indirebiliriz :)

**** Ekstra olarak ta aman bugün de balık yesin, aman şu meyveyi alayım çocuguma bunlara değinmedim bile.
Ailecek hafta da 1 ya da ayda 1 bir kahvaltı ya da bir restaurantta yemek yemeği katmadım.
Çalışan eşler olarak kılık kıyafetimize dikkat etmemiz gerektiğinden aldıgımız, yaptığımız alısverişi katmadık.
2-3 ayda bir 4 ayaklı oglumun aşı ve parazit ilaçlarını saymadım.

Dark tek çocukluyum ben de
Kızım lgs'ye girdi.
Uzak olan istediği okula gönderemiyorum neden ?
Çünkü servisi 1400 tl.
Ha ödenir mi ? evet ödenir.
Ama yıllık 12 binden fazla servis için para ödeyecegim.
Düşünüyorum bari eksik kalan dersleri için ona verecegim parayla ders aldırırım.
Otobüsle gitse eve gelişi 1.5 saat (yürüme mesafesiyle birlikte)
Bak bunların hesabını yapıyorum.
Önceden asla düşünmezdim verirdim servise ama şimdi önümü göremiyorum, nasıl vereyim ?
Mazot zamları durmak bilmiyor iki ileri bir geri yapıp duruyor.
Yıl başında 1400 tl ödeyecegim ücret yıl sonuna 1750 olmayacagını kim garanti edebilirdi bana.
Aşırı üzgünüm aşırı.
Karı-koca çalıştıgımız halde eve giren para kılı kılına yetiyor.
Okulla şubatta 42 bine anlaştıydık,servissiz. Yemep parasına ağustosta 5bin zam yaptılar mecburen. Yani her şeye zam,güncelleme. Ama maaşlara o kadar zam yok. Şimdi benim ikinci bir çocuğum olsa napacaktık? Kreş 3bin burada. Senede etti 36bin de o olurdu. Ya ödeyemezsek ne bileyim,sürekli hesap kitap yapmaktan yıldık.

Nickin de süper olmuş 😁

Yani hiç birimizin ruh sağlığı normal değil de.
Sırf doğdu diye mutsuz olmak da cidden saçma geliyor bana artık. Onun yerine içinde bulunduğu durumu gerçekten anlasa oturup çözüm üretecek. O da yok.
Çözüm üretebileceğimiz durumda olsak zaten bu hâlde olmazdık. Maddiyat konusunun haricinde sosyal açıdan da çok sıkıntı yaşatıyor bu ülke bana.bozulan sadece maddiyatımız değil insani değerlerimiz, ruh sağlığımız, huzurumuz.... ana haberlerde istisnasız hergün 1, 1,5 saat cinayet, şiddet, kavga haberi.sektirmeden hergün. Üstüne milyondolarlık yolsuzluklar, vurgunlar.benden daha fazla çalıyor diye artık ülkedeki hırsızlar kavga etmeye başlamış.
Demem o ki eğer bu dünyanın bir cehennemi varsa böyle bir hayat deneyiminden sonra bizi oraya atmak büyük vicdansızlık.biz zaten bu dünyada bedelimizi fazla fazla ödüyoruz.hani bir söz vardı ya tam hatırlamıyorum ama bu dünyanın bir de cehennemi varsa vayy halimize diye.
Bir de karikatür vardı.adam ölmüş öteki tarafta melekler soruyor bunu nereye koyacağız diye? Arkadaşı da aman elleşme o türkiyede yaşayıp geldi bir de üstüne cehenneme mi atacağız diye.

Bu arada bizdede kedi var onun masrafını eklemedim ben aşısı ilaçalrı mama kum vs. Oğlumu unutmuşum ayıp ettim :D

İki tane bekar yetişkin insanın, net 15 bin lirayla kıt kanaat geçinebilmesinin şu ekonomik koşullarda dahi tek açıklaması "israf ediyorlar"dır ancak. Bende hayatın içindeyim az çok görüyorum neyin ne olduğunu. Ayağını yorganına göre uzatmayan insanlar hep eksiyle yaşıyorlar. Tabi işin içine çocuk veya çocuklar girince iş değişir, o zaman anlarım yetmemesini.
Üff tamam siz hayatın içindesiniz, biz uzayda yaşıyoruz. Oldu mu? Siz biliyorsunuz, biz işkembeden sallıyoruz. Geçinmekten kast ettiğiniz nedir onu da ayrıca anlamadım. Sabahları ekmek arası ya da 1 simit, öğlen isyeri yemeği, aksamlari makarna yemek ya da ac yatmak falan herhalde.

Çözüm üretebileceğimiz durumda olsak zaten bu hâlde olmazdık. Maddiyat konusunun haricinde sosyal açıdan da çok sıkıntı yaşatıyor bu ülke bana.bozulan sadece maddiyatımız değil insani değerlerimiz, ruh sağlığımız, huzurumuz.... ana haberlerde istisnasız hergün 1, 1,5 saat cinayet, şiddet, kavga haberi.sektirmeden hergün. Üstüne milyondolarlık yolsuzluklar, vurgunlar.benden daha fazla çalıyor diye artık ülkedeki hırsızlar kavga etmeye başlamış.
Demem o ki eğer bu dünyanın bir cehennemi varsa böyle bir hayat deneyiminden sonra bizi oraya atmak büyük vicdansızlık.biz zaten bu dünyada bedelimizi fazla fazla ödüyoruz.hani bir söz vardı ya tam hatırlamıyorum ama bu dünyanın bir de cehennemi varsa vayy halimize diye.
Bir de karikatür vardı.adam ölmüş öteki tarafta melekler soruyor bunu nereye koyacağız diye? Arkadaşı da aman elleşme o türkiyede yaşayıp geldi bir de üstüne cehenneme mi atacağız diye.
Bizi hep durduran şey çözüm üretemeyeceğimizi düşünmek zaten. Açıklamak siyasi yoruma gireceği için bir şey diyemiyorum şu anda ama gidişatı değiştirmek elimizde. Biz yaşıyoruz bu topraklarda,bir başkası değil.

Bizim tek okul o fiyat, kurslar 1000 er TL. Etüt var o daha pahalı.
bende şasirdim 3000 liraya özel okulun hala var olabilmesine.
gecen gun bir dans kursu sorayim dedim kizim gitmek istiyordu haftada 1 saat aylik 800 tl dedi 😁
onu dusununce okul 3000 bedava gibi bir sey oluyor

Üff tamam siz hayatın içindesiniz, biz uzayda yaşıyoruz. Oldu mu? Siz biliyorsunuz, biz işkembeden sallıyoruz. Geçinmekten kast ettiğiniz nedir onu da ayrıca anlamadım. Sabahları ekmek arası ya da 1 simit, öğlen isyeri yemeği, aksamlari makarna yemek ya da ac yatmak falan herhalde.
Sırf bu hesap ile bile en az 5 TL den 2 simit yanına 2 çay desen kahvaltılar etti günlük kişi başı 10 TL. Kamudayım yemeklere %100 zam geldi günlük 13,5 TL dışarda yerseniz en az 50 TL. Akşam makarna da yoğurtsuz ketçapsız olmaz sos yok dikkat edersiniz o da en ucuzundan size bir tabak 10 TL ye gelir. Ynai hayat pahalı israf eden her türlü eder ama tutumlu olacağız diye de yaşamayalım mı değil mi ama???? Ben size hak verdim.

bende şasirdim 3000 liraya özel okulun hala var olabilmesine.
gecen gun bir dans kursu sorayim dedim kizim gitmek istiyordu haftada 1 saat aylik 800 tl dedi 😁
onu dusununce okul 3000 bedava gibi bir sey oluyor
Aslında özellikle İstanbul da özel okul fiyatları fazlaca şişirilmiş durumda olması gereken aylık fiyat aralığı bu bence ... Kurumsal bir okulun şubesi hatta sadece butik tarzda hizmet veriyor..

Aslında özellikle İstanbul da özel okul fiyatları fazlaca şişirilmiş durumda olması gereken aylık fiyat aralığı bu bence ... Kurumsal bir okulun şubesi hatta sadece butik tarzda hizmet veriyor..
izmir ve ankarada da durumlar aynı sanirim en azindan benim bildiklerim öyle.

Bize elektirk gelmiş 1500 nasıl yetecekse o kadar haklısınızki bebeğe bi beşik alayım diyorum anne yanı en ucuz 2 bin doktora gidiyorum 500 şimdi detaylı ultrason var 1000 bugün bi somon aldım 250 lira verdim hayret Ya fazla fazla nasıl yetecekse
1500 elektrikli bizede 800 geliyo ama evimde doğalgaz yok ondan valla tek maaşla çıkıp istediğimiz sartllarda harcama yapmamız için şu anki ülke koşulunda maaşlar en az 40000 olması lazım onun altındaki herkes biseyden kısıp yaşamaya calisiyo yasiyabiliyorsa...

Sırf bu hesap ile bile en az 5 TL den 2 simit yanına 2 çay desen kahvaltılar etti günlük kişi başı 10 TL. Kamudayım yemeklere %100 zam geldi günlük 13,5 TL dışarda yerseniz en az 50 TL. Akşam makarna da yoğurtsuz ketçapsız olmaz sos yok dikkat edersiniz o da en ucuzundan size bir tabak 10 TL ye gelir. Ynai hayat pahalı israf eden her türlü eder ama tutumlu olacağız diye de yaşamayalım mı değil mi ama???? Ben size hak verdim.
Makyaj yapmıyorum, sigaram alkolüm yok. Köpek gibi çalışıyorum. Geçen ay 4 gün kısa bir tatil yaptık. 1-2 kere de sandalyelerimizi alıp sahile indik. Buna rağmen kredi kartim 12000 TL gelmiş( tatilin masrafı dahil değil) . İçinde market alışverişi, yakıt, oğlanın kıyafet giderleri ve taksitlendirme yaptığım ödemeler var. Gelmiş hala ayağını yorganına göre uzatmiyorsunuz falan diyor... Paralel evrende falan yaşiyor olmali diyecektim ama evden işe, işten eve ot gibi; yaşadığını sanarak yaşıyormuş...

Makyaj yapmıyorum, sigaram alkolüm yok. Köpek gibi çalışıyorum. Geçen ay 4 gün kısa bir tatil yaptık. 1-2 kere de sandalyelerimizi alıp sahile indik. Buna rağmen kredi kartim 12000 TL gelmiş( tatilin masrafı dahil değil) . İçinde market alışverişi, yakıt, oğlanın kıyafet giderleri ve taksitlendirme yaptığım ödemeler var. Gelmiş hala ayağını yorganına göre uzatmiyorsunuz falan diyor... Paralel evrende falan yaşiyor olmali diyecektim ama evden işe, işten eve ot gibi; yaşadığını sanarak yaşıyormuş...
Benim kartta aylık ortalama 7-8 geliyor ki çoğunluğu market ve kişisel ihtiyaçlar arada da evdeki kedimin ihtiyaçlarını alıyorum ve bu anlamda çoğu alacağım şeyi de acelesi yoksa erteleyip alıyorum ona rağmen bu şekilde.

41 yaşındayı memleketime (2. Gidişim) eşimsiz arkadaşımın yanına 4 gün gitmek için 1 ay düşündüm arkadaşım hergün gel gel diye ısrar edince birini abim olmak üzere ucak bileti aldım ve doğru düzgün bi harcamamda olmayacak peki ben bunu 1 ay düsünmek zorundamıyım elin avrupalısı saçını yaptırmaya buraya geliyorken ben neden bunu düşünüyorum kendi memleketimde, artık şu üçgünlük dünya nickliyi ciddiye almayın derim ;)

41 yaşındayı memleketime (2. Gidişim) eşimsiz arkadaşımın yanına 4 gün gitmek için 1 ay düşündüm arkadaşım hergün gel gel diye ısrar edince birini abim olmak üzere ucak bileti aldım ve doğru düzgün bi harcamamda olmayacak peki ben bunu 1 ay düsünmek zorundamıyım elin avrupalısı saçını yaptırmaya buraya geliyorken ben neden bunu düşünüyorum kendi memleketimde, artık şu üçgünlük dünya nickliyi ciddiye almayın derim ;)
Memleket neresi ? Ben bırak 1 ayı 6 ay düşünüyorum.uçam 1100+1100. Bir de ankaradan eskişehire geçme parası, yani aktarma paraları 200 lira. Havaalanı taşıması özetle 2500 lira memlekete gitme parası.

Back