Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Of off keşke ayrılınca velilere bildirseydiniz. Bende kısa sürekli etüt merkezinde ve anaokulunda çalıştım öğretmen olarak biliyorum yani durumlari

arada kalmışlığı düşün. benim çalıştığım yer de çok lükstü. çocukların telefonu 10 maaşımdı nerdeyse. 12 taksitle kıyafetler almıştım

Üretmeme kararını biz vermedik, kendi hayatımızda gayet üretip kazanıyoruz, bir şeyleri satıp parasını yemiyoruz. Üretimi sağlaması gerekenler de biz değiliz. Dolayısıyla buna dayanarak “e tamam tuvalet kağıdı almayıveririm zaten yemek de alamıyorum s*çmam ben” diyemeyiz. Dememeliyiz.

Babam bir işçi maaşiyla 3 çocuk okutup bir de ev almış. Biz 2 orta halli maaşla aysonunu artı paraya girmeden bitirirsek birbirimizi tebrik ediyoruz. "Güzel bir aydi gevşemek yok aynen devam " diyerek Allah'tan kredisi de olsa bir evimiz var da fahiş kiralarla ugrasmiyoruz

o paylar eşitmi dağiliyor sizce herkese, bence hayir birileri deveyi hamuduyla göturuyor bizlerede devenin sidiği şifadir kismi kaliyo maalesef.
ülke olarak üretmeden yaşamanin sorumlusu halk mı acaba?
çiftçilik bitti hayvancilik bitti vs.
e ben daha hala yiyemedim payımı yiyemedigim gibi elimde kalin deve sidiğinede göz dikildi

arada kalmışlığı düşün. benim çalıştığım yer de çok lükstü. çocukların telefonu 10 maaşımdı nerdeyse. 12 taksitle kıyafetler almıştım
ben 5 yıldızlı otellerde çalıştım mesleğim gereği turistik olmayan.allahtan üniforma vardı da giyim kuşam derdi yoktu.yoksa tüm maaşı kılık kıyafete yatırırdım.

gemi degildir gemiciktir o

Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
Asgari ücret alan zaten 1 hadi bilemedin 2 cocuktan sonrasını neye güvenerek yapıyor onu zaten anlamak mümkün değil

Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
arkadaşım o maaşla tek çocuğun üstüne çıkmaya bizim bi tarafimiz yemedi, asgari ucret alip 3 5 cocuk yapan insanlarida ben anlamiyorum mesela.

gemi degildir gemiciktir o
Valla biz o gemiden atılalı çok oldu zaten , şimdi de altımızdaki dibi delik, çürük filikalara göz diktiler zaar... ne zaman şu "aynı gemideyiz" muhabbetini duysam irkiliyorum bu yüzden...titanicteki Jack gibi soğuk sulara kaktırılmışcasına nefesim kesiliyor..

Son düzenleme:
rose azicik totosunu saga kaydirsaydi o tahtanin üzerine gayet ikiside çıkabilirdi kıçlı başlı ama işte o bir asildi anlatabiliyormuyum
tabiki rose un cebinin dolmasi icin aman pardon yasamasi icin sümuklü jack soguk sulara kaktirilacaktı

Ben eskiyle yeninin kıyaslanacağı her konuya yazıyorum neredeyse, sizler benden gençsiniz, benim zamanımda sera sebze meyve de yoktu, domates biber yemek için yaz mevsimini beklerdik, avm, zincir market neredeee, mahalle bakkalı ve pazardı alışveriş yapılan yerler, neredeee ithal ürünler, oyuncaklar.

Bizim teknolojik oyuncaklarımız 1990‘da tetris, commodore 64 ve atari

Şimdi her yer avm, her yer zincir market, çocuk hiçbir yer görmese tvde reklamda çıkıyor oyuncaklar, tabletler.

Ama şunu da ekleyeyim, eskiden tek maaşla 4 çocuk büyütüp evlendirebiliyordunuz, çalışırken yapamıyorsanız dahi emekli olunca ev alabiliyordunuz, şimdi bir maaş bir kişiye yetmiyor maalesef, neredeyse çocuk doğar doğmaz işe sokacaksınız ki kendi bez, mama, doktor masrafını karşılasın
Okul çağına gelince de ek iş yapması gerekecek, bugün okul servisleri bile olmuş dünya para.

Deme öyle yaa...koca totolu rose, birinci sınıf güvertede löp löp haram yiyip fingirderken iyiydi, gemi batınca sivgilim bırısı çık kiçik ikimiz sigimiyiz diyip ittiriverdi güzelim çocuğu...az yiyeydin o da bincekti işte...kenafir gözlü kadın

Çocuk yapıyorsanız ceremesine de katlanacaksınız yapacak bir şey yok. Kimse size çocuk yapınca refahınız artacak, alım gücünüz artacak diye bir garanti vermiyor sonuçta
Mesela ben yapmak istemiyorum ama korunma yolları ucuz mu sanki. Hadi bir de kaza oldu ertesi gün hapı 220 lira olmuş.E dua ederek de bir yere kadar koruyor Rabbım önlem şart

geciniyoruz ama kıt kanaat sayilir ...ve eminim asgaei ucretli ekmek bile kemiremeyecek bu gidisle

artik zamlar yuzde 20 leri gecti 30 larla 50 lerle gelmeye basladi saka gibi !
bence o kafeleri dolduranlar maasi ile aile evinde gecinen bekarlar baska bir aciklamasi olamaz hele ki kahve fiyatlarini baz alirsak her gun kahve icilmez oralarda

allahtan bez mama işimiz bitmiş diyorum ben zaten, en son mama aldigimda sma buyuk kutu 80 lira olmustuda bune ya 2 yasina geldi artik süte alıstiralim çok pahali diyip almamistim.
simdi o mama 160 liralara satiliyo.
bezlerde uçmuş şimdiye kadar evini alan, çocugunu bezden mamadan kurtaran vs şanslı oldu bence bundan sonrakilerin işi daha zor

aman jack de aklını başına toplasaydı belli öleceksin ne demeye o koca popoluyu hala oraya çıkariyorsun degilmi?
ama yok işte kafa basmıyor anlamiyo kölelerin yasadigi alanda ucuz bira icmekten beynine oksijen gitmedigi icin rose un önüne attigı kemikle yetinip öldü gitti rose gemide elmas saklarken jack okyanusun dibinde kopek baliklarina yem olmakla mesguldu

Saat 02:00 olmuş ikizler uyuyor, duşumu alayım mis gibi kahve yapıp kk’da gezineyim dedim yeminle kahveden içemedim. Yorumların hangisini beğeneceğimi şaşırdım. Çok üzülüyorum eskiden ev alacağımız fiyata suan orta halli bi araba anca alınır… hangisini sayayım Neyse ben hepinize suan günümüz şartlarına uyan rahmetli Barış Akarsu’nun KİMDİR O şarkısını armağan ediyorum… şarkıyı bilen zaten anlar…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…