- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi handeac123
-
Of off keşke ayrılınca velilere bildirseydiniz. Bende kısa sürekli etüt merkezinde ve anaokulunda çalıştım öğretmen olarak biliyorum yani durumlariikisi de leş. ama tezgahtarlara en azından asgari ya da bi tık üstünü veriyorlar. öğretmenlerin çoğu aç özelde. çok düşük maaşa çalışıyorlar ve birçok yer o maaşı bile vermiyor. o kadar berbat ki. anlatılmaz yaşanır. ben 7 ayda 3 kurum değiştirdim. paramı vermiyorlardı. para da para değil. köpeğin önüne atsan dönüp bakmaz. öğrenciyken aldığım bursla daha insani koşullarda yaşıyordum. çankaya da çalışıyordum ank da. otobüse binecek param yoktu ya hu. ay düşündükçe yine tüylerim ürperdi
arada kalmışlığı düşün. benim çalıştığım yer de çok lükstü. çocukların telefonu 10 maaşımdı nerdeyse. 12 taksitle kıyafetler almıştım1 haftadır okul açıldı gidiyorum çocukla.ordaki çocuklar hep marka giyiyorlar.öğretmenlerinde üstü başı devlete göre daha kaliteliydi.düşündüm bahçede.zaten devlet de çalışanlardan çok düşük maaşları.bu öğretmenler nasıl geçiniyor nasıl uyum sağlıyorlar ?lcw de bile elbise 250 300 den başlıyor.allah yardımcıları olsun valla.empati yapınca bir üzüldüm bu sabah.
Üretmeme kararını biz vermedik, kendi hayatımızda gayet üretip kazanıyoruz, bir şeyleri satıp parasını yemiyoruz. Üretimi sağlaması gerekenler de biz değiliz. Dolayısıyla buna dayanarak “e tamam tuvalet kağıdı almayıveririm zaten yemek de alamıyorum s*çmam ben” diyemeyiz. Dememeliyiz.Arkadaş bireysel bazda üretmekten bahsetmiyor, ülke olarak üretmekten bahsediyor. Sonuçta dünyadaki gelir pastasından ülke olarak ne kadar pay alırsak aramızda da ne kadar bireysel çalışsak da onu pay ediyoruz. Ülke olarak uretmeden yaşadığımız refahın elbette acısı çıkacak.
Tıpkı miras yiyen evlat gibi düşünün yedik bitti şimdi ya kendimiz kazanacağız ya da batacagiz.
atanıp ayrıldım. valla öyle yıpranmıştım ki birkaç ayda arkama bile bakmadımOf off keşke ayrılınca velilere bildirseydiniz. Bende kısa sürekli etüt merkezinde ve anaokulunda çalıştım öğretmen olarak biliyorum yani durumlari
Babam bir işçi maaşiyla 3 çocuk okutup bir de ev almış. Biz 2 orta halli maaşla aysonunu artı paraya girmeden bitirirsek birbirimizi tebrik ediyoruz. "Güzel bir aydi gevşemek yok aynen devam " diyereksiz iskandinavyada doğsaymışsınız sıkıntıdan intihar edenlerden olurmuşsunuz herhalde
tamam varoluşsal sıkıntılarınız olabilir de burada konu market sepeti yahu.
açıkçası annem hiçbirimize bebek bezi kullanmadı.
annemden daha genç olan çevremiz arasında "yavv ne kolaylık beee, sırf bakması kolaylaştı diye bir bebek daha yapasım var" diyenler oldu. yapan da oldu sonradan sonraya bebek.
şimdiki nesilse bebek yapsa bezinin masrafını karşılayamayacak diye yapmıyor veya 1 tane yapıp bitiriyor.
tersine gidiyoruz resmen.
o paylar eşitmi dağiliyor sizce herkese, bence hayir birileri deveyi hamuduyla göturuyor bizlerede devenin sidiği şifadir kismi kaliyo maalesef.Arkadaş bireysel bazda üretmekten bahsetmiyor, ülke olarak üretmekten bahsediyor. Sonuçta dünyadaki gelir pastasından ülke olarak ne kadar pay alırsak aramızda da ne kadar bireysel çalışsak da onu pay ediyoruz. Ülke olarak uretmeden yaşadığımız refahın elbette acısı çıkacak.
Tıpkı miras yiyen evlat gibi düşünün yedik bitti şimdi ya kendimiz kazanacağız ya da batacagiz.
ben 5 yıldızlı otellerde çalıştım mesleğim gereği turistik olmayan.allahtan üniforma vardı da giyim kuşam derdi yoktu.yoksa tüm maaşı kılık kıyafete yatırırdım.arada kalmışlığı düşün. benim çalıştığım yer de çok lükstü. çocukların telefonu 10 maaşımdı nerdeyse. 12 taksitle kıyafetler almıştım
Çok şükür çok sevindim sizin adiniza iyi yapmışsınız boşuna zihnen yorulmayin. Darısı basimizaatanıp ayrıldım. valla öyle yıpranmıştım ki birkaç ayda arkama bile bakmadım
gemi degildir gemiciktir oValla o mirasın tek bir lokmasını bile ben ve benim gibiler yemedi... Hem mirastan benim payıma düşeni de satıp savıp çöktüler, hem de benim bireysel emegimi elimden alıp hiç ettiler, öyle düşünün....tam olarak neyin acısı, niye benden çıkıyor şimdi? Ayrıca "batacağiz" mi?aynı gemide miyiz?
Asgari ücret alan zaten 1 hadi bilemedin 2 cocuktan sonrasını neye güvenerek yapıyor onu zaten anlamak mümkün değilSiz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
arkadaşım o maaşla tek çocuğun üstüne çıkmaya bizim bi tarafimiz yemedi, asgari ucret alip 3 5 cocuk yapan insanlarida ben anlamiyorum mesela.Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
Valla biz o gemiden atılalı çok oldu zaten , şimdi de altımızdaki dibi delik, çürük filikalara göz diktiler zaar... ne zaman şu "aynı gemideyiz" muhabbetini duysam irkiliyorum bu yüzden...titanicteki Jack gibi soğuk sulara kaktırılmışcasına nefesim kesiliyor..gemi degildir gemiciktir o
rose azicik totosunu saga kaydirsaydi o tahtanin üzerine gayet ikiside çıkabilirdi kıçlı başlı ama işte o bir asildi anlatabiliyormuyumValla biz o gemiden atılalı çok oldu zaten , şimdi de altımızdaki dibi delik filikalara göz diktiler zaar... ne zaman şu "aynı gemideyiz" muhabbetini duysam irkiliyorum bu yüzden...titanicteki Jack gibi soğuk sulara kaktırılmışcasına nefesim kesiliyor
Ben eskiyle yeninin kıyaslanacağı her konuya yazıyorum neredeyse, sizler benden gençsiniz, benim zamanımda sera sebze meyve de yoktu, domates biber yemek için yaz mevsimini beklerdik, avm, zincir market neredeee, mahalle bakkalı ve pazardı alışveriş yapılan yerler, neredeee ithal ürünler, oyuncaklar.öyle oluyor zaten kuruyemis aliyoruz ona yetecek kadar, ona aldigimiz peynire dokunmuyoruz paramiz biterse falan peynirsiz kalmasin onun yiyecegi olsun diye, biz kendimiz makarnada yesek ekmekde yesek zorumuza gidiyor ama mesele olmuyor cocuk nefsi öyle bir şey değil.
kiz cocukları birde çok etraf inceliyor ay bunun bundan var anne banada al nolur e bir alma iki alma üçü aliyosun iste mecburen.
gercekten bu donemde çocuk olmakda zor, bizim zamanimizda zenginin kesimi belliydi fakirin oturdugu kesimde belliydi şimdi insanlar birden orta halliside kalmadi ya zengin ya fakir ayni ortamda yasamaya basladik, her şeyi goruyorlar hevesleniyorlar.
bize annem pazardan alirdi bi bebek oh bizden iyisi yoktu simdi cocuklar disari bir cikiyor akulu arabalar, ipadler vs vs.yukte hafif pahada agir seyler cok fazla teknoloji çagina dogdular bu ayri bir sıkintı gercekten zor
Deme öyle yaa...koca totolu rose, birinci sınıf güvertede löp löp haram yiyip fingirderken iyiydi, gemi batınca sivgilim bırısı çık kiçik ikimiz sigimiyiz diyip ittiriverdi güzelim çocuğu...az yiyeydin o da bincekti işte...kenafir gözlü kadınrose azicik totosunu saga kaydirsaydi o tahtanin üzerine gayet ikiside çıkabilirdi kıçlı başlı ama işte o bir asildi anlatabiliyormuyum
tabiki rose un cebinin dolmasi icin aman pardon yasamasi icin sümuklü jack soguk sulara kaktirilacaktı
Mesela ben yapmak istemiyorum ama korunma yolları ucuz mu sanki. Hadi bir de kaza oldu ertesi gün hapı 220 lira olmuş.E dua ederek de bir yere kadar koruyor Rabbım önlem şartÇocuk yapıyorsanız ceremesine de katlanacaksınız yapacak bir şey yok. Kimse size çocuk yapınca refahınız artacak, alım gücünüz artacak diye bir garanti vermiyor sonuçta
allahtan bez mama işimiz bitmiş diyorum ben zaten, en son mama aldigimda sma buyuk kutu 80 lira olmustuda bune ya 2 yasina geldi artik süte alıstiralim çok pahali diyip almamistim.Ben eskiyle yeninin kıyaslanacağı her konuya yazıyorum neredeyse, sizler benden gençsiniz, benim zamanımda sera sebze meyve de yoktu, domates biber yemek için yaz mevsimini beklerdik, avm, zincir market neredeee, mahalle bakkalı ve pazardı alışveriş yapılan yerler, neredeee ithal ürünler, oyuncaklar.
Bizim teknolojik oyuncaklarımız 1990‘da tetris, commodore 64 ve atari
Şimdi her yer avm, her yer zincir market, çocuk hiçbir yer görmese tvde reklamda çıkıyor oyuncaklar, tabletler.
Ama şunu da ekleyeyim, eskiden tek maaşla 4 çocuk büyütüp evlendirebiliyordunuz, çalışırken yapamıyorsanız dahi emekli olunca ev alabiliyordunuz, şimdi bir maaş bir kişiye yetmiyor maalesef, neredeyse çocuk doğar doğmaz işe sokacaksınız ki kendi bez, mama, doktor masrafını karşılasın
Okul çağına gelince de ek iş yapması gerekecek, bugün okul servisleri bile olmuş dünya para.
aman jack de aklını başına toplasaydı belli öleceksin ne demeye o koca popoluyu hala oraya çıkariyorsun degilmi?Deme öyle yaa...koca totolu rose, birinci sınıf güvertede löp löp haram yiyip fingirderken iyiydi, gemi batınca sivgilim bırısı çık kiçik ikimiz sigimiyiz diyip ittiriverdi güzelim çocuğu...az yiyeydin o da bincekti işte...kenafir gözlü kadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?