Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

aman ikiz falan demeyin valla pişman olursunuz neden tek yumurtayı döllemedin diye hesap soranlar çikabilir

Son 6 aydır öZellikle Geçinemiyoruz. Geçinebilmek için hayat standartlarımızı düşürmemiz gerekiyor. Düşüre düşüre daha ne kadar dayanabileceğiz bilmiyorum.
En güzeli imkan varsa yurdışında yaşamak.
Türkiye Dünya’nın Bim’i durumuna düştü. Yapımda ve yayında emeği geçenleri Allah ıslah etsin.

Napsin kııız...o da şükürcü bir dayının vitaminsiz çocuğu işte.. o tahtanin ucuna tutunurken bile , "lan biz hiç de aynı gemide filan değiliz, dur şunun ağzına iki tane çakıp ben bineyim tahtaya" diye duşunemiyo garibim, sırf vitaminsizlikten şükür ede ede armut gibi gömüldü gitti sulara rahmetli...

Son düzenleme:
İşte sorun da o, hiçbir şeye gelirimiz yetmiyor. Benim mesela ayda 3 kg kırmızı ete, somona yetmiyor. Gelir de artmıyor ekonomi malum. Borç sarmalı mı şimdi çözüm?
Arkadas burda sunu demek istiyor et yeme makarna ye. O zaman gecinirsin. Toplumun şukurcu bir kesimi israrla anlamak istemiyor. Ben bu maasla 2 sene once etimi sutumu rahat alirken simdi alamiyorum. Sorun luks yasamak degil bundan 2 sene once yaptiklarimizi yapamamak. Bayan asgari ucretle calisa birisi sanirim. Siz ne kadar rutininizden bahsetsenizde o israrla 15 bin yeter yaa dicek hatta oh ben alamiyordum yapamiyordum iyi bile oldu diyordur belki icinden bu yazdiklarinin baska aciklamasi olamaz o nedenle bosuna bu bayani ikna etmeye calismayin ona gore 15 bin cok buyuk bir mebla geliyor cunku et yemiyor sinemaya gitmiyor normal markalardan giyinmiyor tatile gitmiyor. 15 bin maas alabilse yine ayni hayat standardini surdurucegi icin o para onu zengin eder

ahahahahahha
ya o tahtaya gelene kadar birde filikaya falan binmiyo malım sonunu düşünen kahraman olamaz nede olsa diyip aç geldi ac gitti işte.
halbuki nü fotolarini herkese gösteririm deseydi ohoo bütün filikalar ona çalısırdi ama iste dedigin gibi vitaminsiz yapacak bisey yok

Vaay şantaj...ahahaha elin irlandalisi ne bilsin kız şantajı montajı , bu yöntemler bı tek bizim aklımıza geliyor farkında mısın? Nerden ogreniyosak artık

Önceden 300 liralık market alışverişi yapardık eve taşımakta zorlanirdik. Şimdi bir poşetle geliyoruz nerdeyse o paraya kasiyer bile şaşırıyor yanlışlık mı var diye benle birlikte fişe bakıyor.
Bu durum çok umutsuzluk veriyor gelecek nesiller için hiç mi gezmesinler görmesinler. Hayal bile kuramıyoruz artık.
Cafeler dolu çünkü insanların tek sosyallesebildikleri alan orası, oraya da gücü yeterse yani... tatile vs gitmek lükstü simdi istediğini alıp yiyebilmek lüks oldu

Birsey eklemek istiyorum bir ara lcw ile calisiyordum uretici olarak. Dugmesine kadar teste yolluyorduk. Gonul rahatligi ile alabilirsiniz. Bende onceden onyargiliydim aman lcw diye vallahi diyorum ya kumasi birakin citcit dugme ustundeki susune kadar kimyasal ve cekme testleri yapiliyor . Testlerden gecmezse lcw kesinlikle mali sizden almiyor.

Çok değil ya 8000 veren işveren bulsam ben geçinemiyorum diyeceğimi sanmıyorum çünkü karı koca 13.000 ancak eve giriyor ben ücretli öğretmenliğe başlayınca o gelir 10.000 e bile düşebilir. Adaletin var mı dünya?!

seni zengin şey

Yani gerçekten ne alakası var şimdi? Balık yemenin gerekliliğinden hiç bahsetmedim ki. Kredi kartıyla alın dedim. Hiç öyle bir tartışma dahi olmadı yani. Size de iyi geceler.
İşte yemedigin için alakayı kuramıyor olma ihtimalin yüksek...Yemen gerekiyor aslında onu anlatmaya çalışıyoruz

Bayan sosyal degilki sorun orda. Isten eve evden ise gidiyormus ee yeter tabi 8500 tl ona su bayana yazmayin artik bence o kucuk dunyasinda mutlu iste anlatamazsiniz.

Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim

Öff hep aynı arabesk..
Bu düzen böyle gitmez desinler, düzeni değiştirmek için uyansınlar mesela.Asgari ücretle, geçinmek değil geçinilmez, hayatta kalmaya çalışıp hala malum parti destekçisi iseniz diyecek bir şeyiniz de olmaz.

Kadınlar Kulübü isimli bir sosyal platformda et alamadığımız, kahve icemedigimiz, tatile gidemedigimizi konuşuyoruz ve ekonomimiz "süper"!!! Hatırlamadığım bir gazeteci yazmisti "arkadaşlar benim tuzum kuru, ben yurtdisina çıkabilirim, guzel yerlerde yemek yer, lüks arabama biner, konserlere, tiyatroya giderim. Ben sizin için uğraşıyorum" diye ( gerçi artık ben herkesin her durumdan etkilendiğini düşünüyorum, dolar, euro malum) Ama gerçekten artik başkası için üzülme devrini kapattık ( burada futbol takimi gibi partizanca siyaset yapan yurdum insanından, telefon isteyen dedelerden bahsediyorum örneğin.) Su durumlara gelmemizi sağlayan, cebini dolduran, siyasetçileri geçtim kapi komsum, sulalemden birisi bile varsa hakkımı helal etmiyorum. Amacım siyaset değil, sadece avm'ye gidip yabancı insanların onlarca poşetler taşıdığı ortamda su alirken hesap yapmami sağlayan herkese, kendi ülkemde yabancı hissetmemi sağlayan herkese bir kez geldiğimiz hayatta söylenip duruyorum. Kim bile isteye ortak oluyorsa bu döngüye deli oluyorum. Burada kv, gorumce, es, cocuk muhabbetleri yerine ekonomi konuşuyoruz, yaa tabi hersey sukelaaa

Ben bir yıllık evliyim ve aynı sorunlarla boğuşuyorum, durumumuz kötü değil ama ucu ucuna yani ,çocuk yok ve bu şartlarda olmayacak gibi görünüyor :) yeni evlendiğimde arkadaşlarımızı ağırlardık her hafta sonu bir şeyler yapardık… kayınbabamlar markalı bir araba hediye etmişti düğün hediyesi (yarısı kadarı eşimin emeği tabi üstüne eklemişlerdi ) arabayı yerinden hareket ettirmek için min 200 TL koymak gerekiyor bir yemek ye bir kahve iç etti sana bir 200 daha.. akşam bir dışarı çıkmanın maliyeti en az 400 TL . Arabayı satar ev alırız diyorduk ev fiyatları da uçtu gitti.. böyle kala kaldık online oyunlara sardık. Önceden 15 kiloluk kedi köpek mamasını bagaja atıp akşamları geze geze besleme yapardık şimdi nerdeee… akşamları elde kalan yemek artıklarıyla yürüyüş yaparken götürüyoruz hayvanlara. Çocuklulara hayat daha zor, iyi eğitim alsın desen zaten ortalama özel okullar bile aylık olmuş 3-5 bin.. herkese kolaylık dilerim.. şu andan itibaren de çocuk yaparken herkes değil 2 , 100000 kere düşünmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…