Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

bolçi ne bari isviçre çikolatası koyda hayallerimiz ilerlesin ama iste yoklukdan bahsediyoruz ya ala ala bunu alir bunlar anca dedi heralde
Geçen migrosta ithal çikolataları alarmli seffaf kutuya koymuşlardı . durum o kadar vahim. bolci ye şükretmek lazim

hiç bir sey olmuyorsa kondom masrafı oluyor diyecegim ama bayan ben sevismeyede karsıyim neden kondom alayim diyecek gibi duruyor
Eski konularına baktım, Zaten kendisinin erkek arkadaşı yokmuş, hiç cinsellik yaşamamış . Ben yaşamıyorsam kimse yaşamasın diyor demek Gerçekten sevişmeye karşıymış

bolçi ne bari isviçre çikolatası koyda hayallerimiz ilerlesin ama iste yoklukdan bahsediyoruz ya ala ala bunu alir bunlar anca dedi heralde
Şu an çikolatanın bile ucuzu kalmadı, hadi çikolata almayalım ama sebze meyve, kırmızı ve beyaz et bir insanın sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yemesi gereken gıdalar, aşırı pahalandılar.
Hadi ben 50 yaşındayım küçükken çok yemişim desem, çoluğu çocuğu olanlar çocuk için almak zorunda, yetersiz beslenme hastalık demek, hastalık demek manevi üzüntüsü ayrı, maddi yükü ayrı.

benimde aklima hep beyiti geliyor,
ay başı geldi çattı
memurda şafak attı
nasıl geçeriz sokaktan
kasaba manava yakalanmadan

kemik yiyor bizim ihtiyar,
dört nala gidiyor martılar.
hani nerde tutturanlar,
5te kalıp fıttıranlar.

deniz yüzüyor boy boy odun,
evde ne şeker kaldı ne de un.
denizde balık gibi yatıyor ay,
şinanay yavrum şinanay.

gökte uçuyor martılar,
denizde kum gibi balıklar.
bir kilo istavrite,
300 lira diyorlar.

ya atiyorum et yedirmesem vitamin eksildi götur dr a ilac parasi, gaz yakmayim desem hasta oldu gotur dr a bilmem ne parasi.
cocuk isin icine girince insanin gercekten canı daha çok sıkıliyor.
benim kizim cok abur cubur meraklisi bir cocuk degil ama markete gittigimizde atiyorum 2 paketli cikolata aliyordu onu bir ay da ara ara yiyordu cocuga onu bile teke dusurmeye calisiyorum ha cikolata önemlimi degil, yemesede olur bana gore ama ben icimde o 2 paketi neden bire dusurdugumu biliyorum asil mesele bu.

ben ücretli öğretmenlik yaptım 4 yıla yakın.ful dersim vardı 30 saat.aldığım maaş asgari ücretten azdı.ama tüm çocukları bana emanet ediyorlardı eti senin kemiği benim diye kaç tane sınıfı.ailemin yanındaydım geçim parasına ihtiyacım yoktu.küçük şehirdeydim.yoksa o parayla survive yapardım.14 15 sene öncesi böyleydi.hala bu şartlar var sanırım.

Dediğim gibi sevgili hanımefendi, kimse size annenizin size sağladığı ekonomik refahı sizin çocuğunuza sunabileceğinizin garantisini vermedi. Risk aldınız ve sonuç bu. Yapacak bir şey yok.
Yapacak şeyler var, merak etmeyin. Demokrasiye az bile olsa inanıyoruz, gün sayıyoruz.

26 sayfa boyunca bir sürü goy goy yapılmış ama siz de çalışabilirsiniz diye yorum yapılmış mı baktığım kadarıyla göremedim..

Çocuğunuz olunca öyle oluyor, ya başkası için ne gerek var olan şeyleri bile çocuğuna alamamak veya ayda alemde bir alır hale gelmek anne babanın içini acıtır.

Aylar evvel bir sokak röportajı izledim, adamcağızın teki 2 çocuğu varmış geçim sıkıntısı da yaşıyor, çocukları oynasınlar diye evin yakınındaki parka götürürken market önünden geçirmemek için yolu uzatıyormuş, adam neredeyse ağlayacaktı, çocuklarımı marketin önünden geçirirsem çikolata bisküvi isteyecekler alamayacağım, alamazsam yüreğim sızlayacak diyordu, böyle şeyleri görünce insan üzülüyor

Bekar insan veya çocuk yoksa evli çiftler sağlıksız ama yavan ekmek yer nefsini tutar, çocuk olunca işler öyle olmuyor, artık 1 çocuğa bakmak bile kolay değil, sebze meyve yedirme ekmek yedir, giyim alma ör, bez bebek yap, telden araba yap oynasın, okula gönderme evde kendin okuma yazma öğret mi diyeceğiz insanlara

Üretmeden çalışmadan sahte refah yaşayanlar kim mesela, ben çoğu zaman 5 saatten az uyku ile saatlerce çalışıyordum o standartları elde etmek için
Arkadaş bireysel bazda üretmekten bahsetmiyor, ülke olarak üretmekten bahsediyor. Sonuçta dünyadaki gelir pastasından ülke olarak ne kadar pay alırsak aramızda da ne kadar bireysel çalışsak da onu pay ediyoruz. Ülke olarak uretmeden yaşadığımız refahın elbette acısı çıkacak.
Tıpkı miras yiyen evlat gibi düşünün yedik bitti şimdi ya kendimiz kazanacağız ya da batacagiz.

daha kötüsü maalesef

daha kötüsü maalesef
1 haftadır okul açıldı gidiyorum çocukla.ordaki çocuklar hep marka giyiyorlar.öğretmenlerinde üstü başı devlete göre daha kaliteliydi.düşündüm bahçede.zaten devlet de çalışanlardan çok düşük maaşları.bu öğretmenler nasıl geçiniyor nasıl uyum sağlıyorlar ?lcw de bile elbise 250 300 den başlıyor.allah yardımcıları olsun valla.empati yapınca bir üzüldüm bu sabah.

Var olmaktan mutsuz değilim. Var olmayı seçmediğim için mutsuzum ben. Birilerinin kararıyla var olduğum için evet mutsuzum. Şartlardan dolayı da böyle düşünmüyorum zaten.
siz iskandinavyada doğsaymışsınız sıkıntıdan intihar edenlerden olurmuşsunuz herhalde

tamam varoluşsal sıkıntılarınız olabilir de burada konu market sepeti yahu.

Mesela tuvalet kagidi, bebek bezi, ped gibi insani ihtiyaçların bu kadar pahalı olması beni çok rahatsız ediyor. Yani bunlar olmazsa olmaz bunlardan da kisinca ona insanca yaşamak denmiyor
açıkçası annem hiçbirimize bebek bezi kullanmadı.
annemden daha genç olan çevremiz arasında "yavv ne kolaylık beee, sırf bakması kolaylaştı diye bir bebek daha yapasım var" diyenler oldu. yapan da oldu sonradan sonraya bebek.

şimdiki nesilse bebek yapsa bezinin masrafını karşılayamayacak diye yapmıyor veya 1 tane yapıp bitiriyor.
tersine gidiyoruz resmen.

öyle oluyor zaten kuruyemis aliyoruz ona yetecek kadar, ona aldigimiz peynire dokunmuyoruz paramiz biterse falan peynirsiz kalmasin onun yiyecegi olsun diye, biz kendimiz makarnada yesek ekmekde yesek zorumuza gidiyor ama mesele olmuyor cocuk nefsi öyle bir şey değil.
kiz cocukları birde çok etraf inceliyor ay bunun bundan var anne banada al nolur e bir alma iki alma üçü aliyosun iste mecburen.
gercekten bu donemde çocuk olmakda zor, bizim zamanimizda zenginin kesimi belliydi fakirin oturdugu kesimde belliydi şimdi insanlar birden orta halliside kalmadi ya zengin ya fakir ayni ortamda yasamaya basladik, her şeyi goruyorlar hevesleniyorlar.
bize annem pazardan alirdi bi bebek oh bizden iyisi yoktu simdi cocuklar disari bir cikiyor akulu arabalar, ipadler vs vs.yukte hafif pahada agir seyler cok fazla teknoloji çagina dogdular bu ayri bir sıkintı gercekten zor

Yani bence de öyle. Şimdi de geç dediğiniz gibi demokratik şekilde göstermek lazım artık oy verirken.
Böyle laf arasında boş atıp dolu tutamayız sonuçta.
Tuna tünerin değersizlik duygusunun altı nedeni videosunu öneririm. Bir yorumcu demokratik olmayan bı ülkeden demokratik seçim ve demokratik sonuç bekliyoruz demişti. Neyse konu çokta siyasete kaymasin ama insanımız mikro da olsa makro da olsa her alanda çok pasif

Valla o mirasın tek bir lokmasını bile ben ve benim gibiler yemedi... Hem mirastan benim payıma düşeni de satıp savıp çöktüler, hem de benim bireysel emegimi elimden alıp hiç ettiler, öyle düşünün....tam olarak neyin acısı, niye benden çıkıyor şimdi? Ayrıca "batacağiz" mi? aynı gemide miyiz?

Çok pahalı ya... Allah yardımcımız olsun.
Bizim 1km mesafe hatta 900 kısır metre ve 980₺ istiyorlar. Çocuk perişan olmasın diye mecbur vereceğiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…