- 7 Ağustos 2022
- 353
- -214
- 13
- Konu Sahibi handeac123
-
Sevgili darkmore, bu konu farklı bir yere gidebileceği için fazla uzatmayacağım. Ama protesto edene kadar el el üstüne kavuşturup sessiz kalıyoruz hepimiz. Kaldı ki, protestomuzun sonucunda daha iyi şeyler yaşayacağımızın da bir garantisi yok.Protesto etmek çözüm üretmenin başlangıcıdır. Konuyu siyasete getirmeden ortadan konuşmak gerekirse, diyelim Ahmet tarafından yönetiliyorum ve hakkım olan yaşam elimden mi alınıyor,bana haksızlık mı yapılıyor, o halde artık Ahmeti tekrar seçmek istemiyorum mesela, protesto ediyorum,eylem yapıyorum. Öyle başlıyorum. Hiç değilse el el üstüne kavuşturup oturmuyorum. Kabullenmek istemiyorum. Bugün cafede sosyalleşme hakkım elimden alınırsa yarın ekmek alma hakkım da elimden alınır. Ucu illa bana mı dokunmalı? Bugün başkasına dokunan yarın da bana dokunacaktır demek zor olmamalı.
siz anlamıyorsunuz.ben yüksek gelirli insan değildim ki buraları gezerken.şu an eşim benim o zaman aldığımdan fazla alıyor.yan şehre gidemiyoruz.3 yıl oldu tatile gidemedik.oysa aynı adam beni yaz kış en lüks otellere tatile götürebiliyordu.adam aynı adam boşamadım.adamın işi aynı işten kovulmadı.bilmem artık anlatabildim mi?Bu durumlar zaten başlı başına sıkıntılı. İyi bir yaşam derken aslında öncelikle insanın bu tarz asgari düzeyde ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabileceği bir yaşam öncelikli olan.
Yoksa herkes 4-5 ülke gezmek, iyi bir semtte oturmak, arkadaşlarıyla sosyalleşip eğlenmek ister. Ama herkesin böyle bir gelir kazandığı bir dünyada da yaşamıyoruz. İyi bir yaşam demek öncelikle insanın kimseye muhtaç olmadan yaşaması demek bence. Gerisi kişinin kendi çabasıyla olacak olan şeyler.
Asgari ücretli olup çocuk yapanı da anlamıyorum, çocuklu insanları da anlamıyorum, hatta çocuk yapmanın, mantar gibi üremenin nedenini de anlamıyorum. Anlamak da istemiyorum.Halbuki çocuğun masraflarını anlayabilmek ve hak verebilmek için çocuğumuzun olması gerekmiyor. Asgari ücretlinin halini anlamak için asgari ücretli olmak gerekmiyor,sadece bir çalışan beyne sahip olmak yeterli oysa
Herkes farkında zaten içinde bulunulan durumun. Herkes konuşup dertleşiyor zaten sokakta, iş yerinde, çarşı pazarda, internette. E hani çözüm o zaman?Hayır hanımefendi. Çözüm üretmek için önce farkındalık gerekir. Önce konuşup dertleşeceğiz ki farkına varacağız. Yaşadığımızın normal olmadığını anlayacağız ki değiştirmek için bir şeyler yapacağız. Durumu kabullenip susmak şikayet etmekten daha iyi bir çözüm değil.
Gerçekten saksıda yaşaması lazım bu maaşlarla insanların borçlanmadan yaşaması için. Her ay mı bir şey çıkar? Makine bozuldu yenisini aldım, buzdolabı servislik oldu, duşa girdim su ısınmadı kombinin minicik sensörü değişti bir ton para aldılar, TV’nin ekranı birden siyahlaştı ekran değişti, o evlendi bu evlendi derken hepsi kıyafetine takılacak altınına parasına kadar masraf, bu ay rahat ederim dedim 20’lik diş yanındaki dişi çürütmüş dayanılmaz acıyla kanal tedavisine koştum, biri vefat eder hoppalaaa bir yolculuk çıkar. Hayat doğrusal değil ya. Hep bir şey çıkıyor. Sadece evde yenilen içilenle sınırlı kalsa keşke. Dur bakalım bu ay ne çıkacak, sevgili eylül masraf çıkarmaKendinizi saksıya ekmediğiniz için çıkar tabii ekstra masraf. Bitki gibi yaşamıyorsunuz, müsrifsiniz
hah asıl meseleye geldikkk.siz hiçbirimizin çocuk sahibi olmasını istemiyormuşsunuz.e şunu baştan yazaydınız ya.ne diye ekonomi konularında debelendik?Asgari ücretli olup çocuk yapanı da anlamıyorum, çocuklu insanları da anlamıyorum, hatta çocuk yapmanın, mantar gibi üremenin nedenini de anlamıyorum. Anlamak da istemiyorum.
Farklı yere gitmez konu ayol,geçim derdi bu,nereye gidecek? Ne güzel fikir paylaşımı yapıyoruz. Ben sessiz kalmıyorum,sokak röportajlarında da görüyorım çoğu kişi sessiz kalmıyor artık.Sevgili darkmore, bu konu farklı bir yere gidebileceği için fazla uzatmayacağım. Ama protesto edene kadar el el üstüne kavuşturup sessiz kalıyoruz hepimiz. Kaldı ki, protestomuzun sonucunda daha iyi şeyler yaşayacağımızın da bir garantisi yok.
Çok basit zengın dahada zengin oldu fakırde daha fakır.olan gençlerimize oldu.Ben sokaktaki jip gibi koca koca arabaları kim alıyor daha onu çözemedim ki.
Çocuk sahibi olmanızı istemiyorum demedim ki. Sadece anlamıyorum dedim. Bana ne elalemin çocuk sahibi olmasındanhah asıl meseleye geldikkk.siz hiçbirimizin çocuk sahibi olmasını istemiyormuşsunuz.e şunu baştan yazaydınız ya.ne diye ekonomi konularında debelendik?
ya herhalde anlatmak istediğimz şeyi anlatamadıkÖğrenciyken Zara dan giyiniyordum ev kıyafetlerim dahil. İlk çalışma hayatımda kira faturalar ödeyim ünlü yerlerde yemek yerdim. Şimdi sağolsun trendyol
daha bugün arayıp sorduk tatlım 150 bin maksimum dediler. yarın halk bankasıyla görüşecem araştırmasam neden anlatayım? ayrıca 500 bin alsam da evler 2,5 milyon ama o değeri kağıt üzerinde göstertmiyor satan kişiler.Araştırırsanız ziraat bankasi 500bine kadar kredi veriyo. Evet 20lerin başındayım. Ortam sartlar bu şekilde işte yoksa kimse senelerce oturup kpss çalışmak istemiyo ama zorundayiz
Hırsız olduklarını düşünüyorum ben
Hayatının mihengine 6.666 ayet-i kerimeyi alanlar alıyor bu jipleriBen sokaktaki jip gibi koca koca arabaları kim alıyor daha onu çözemedim ki.
Niye? İnsanlar sadece çocuk sevdiği için de çocuk yapabilir. Bunu anlamayacak ne var ki? Asgari ücretli olması onların ayıbı değil,onlara bu zulmü reva görenlerin ayıbı.Asgari ücretli olup çocuk yapanı da anlamıyorum, çocuklu insanları da anlamıyorum, hatta çocuk yapmanın, mantar gibi üremenin nedenini de anlamıyorum. Anlamak da istemiyorum.
Ben de bı oha nerde diyip zıpladım okuyunca ama sonra baktım bizim cherry80 tl ye et vermiyolla canim
ay delireceğümmm.az önce yazdınız yaÇocuk sahibi olmanızı istemiyorum demedim ki. Sadece anlamıyorum dedim. Bana ne elalemin çocuk sahibi olmasından
Ahahaha nasıl da şaşıran ifadeyi koymuş cherry tek başına80 tl ye et vermiyolla canim
Adım adım hanımefendi, vakti geldiğinde. Pek tarih bilginiz de yok sanıyorum. Vatandaşın konuşup şikayet etmediği hiçbir yerden çözüm çıkmaz. Hoş sizin çözüm gibi bir derdiniz de yokmuş zaten, kabullenmeyi seçmişsiniz.Herkes farkında zaten içinde bulunulan durumun. Herkes konuşup dertleşiyor zaten sokakta, iş yerinde, çarşı pazarda, internette. E hani çözüm o zaman?
İstemiyorum mu yazdım ben dikkatli okur musunuz? Anlamak istemiyorum dedim. Neyi anlamak istemiyorum? Çocuk sahibi olmayı anlamak istemiyorum. Umarım anlatabildim kendimi.ay delireceğümmm.az önce yazdınız ya
gidin kendinizi kısırlaştırın anacığımmm.benim menapoza az kaldı gerek yok.çocuk mocuk yapmayın aman haaa.Ahahaha nasıl da şaşıran ifadeyi koymuş cherry tek başınaiçimizde yurt dışında yaşayan kimdir sorusunun cevabı olmuş resmen
Adım adım hanımefendi, vakti geldiğinde. Pek tarih bilginiz de yok sanıyorum. Vatandaşın konuşup şikayet etmediği hiçbir yerden çözüm çıkmaz. Hoş sizin çözüm gibi bir derdiniz de yokmuş zaten, kabullenmeyi seçmişsiniz.Herkes farkında zaten içinde bulunulan durumun. Herkes konuşup dertleşiyor zaten sokakta, iş yerinde, çarşı pazarda, internette. E hani çözüm o zaman?
yaşlanıp ölüp yok mu olalım insan nesli olarak dünyada peki?kafamda deli sorular?İstemiyorum mu yazdım ben dikkatli okur musunuz? Anlamak istemiyorum dedim. Neyi anlamak istemiyorum? Çocuk sahibi olmayı anlamak istemiyorum. Umarım anlatabildim kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?