- 20 Ocak 2010
- 45.894
- 163.065
- 798
- 43
- Konu Sahibi handeac123
-
Keşke nickinizle uyumlu olsa yazdıklarınız 3 günlük dünya da dünya nimetlerinden yararlamadan rahat ferah içinde yaşamadan ölüp gidelim tabi evet biz müsrifiz mesela şubatta aldığım 278 tl lik mama 431 tl olmuş bu kedilerde çok müsrif yav karınlarını doyurmak istiyorlar ayıp15 bin gelir aslında iki kişi için kullanmasını bilene iyi bir miktar. Tabi yaşadığınız ev kira değilse. Turlarla gezilere çıkabilirsiniz özellikle.
Genel konuya yorumum, insanlarda biraz müsriflik var benim gözlemim. Tüketim alışkanlığımızdan hala vazgeçemedik, ürettiğimizden çok fazlasını tüketiyoruz hala toplum olarak. Benim şahsi düşüncem, bunlar daha iyi günlerimiz çünkü yıllardır aslında üretmeden, çalışmadan hak etmediğimiz sahte bir refah yaşadık, şimdi de gerçekliğe dönmek herkese zor geliyor.
Risk alıp çocuk yapmışsın ya daha ne yapacaksın, bir de hadsizsin cafelere gidip kahve höpürdetmekten bahsediyorsun, sen kredi kartından alışveriş de yapıyorsundur utanmadanEskisinden daha da kalifiye olup daha fazla çalışmaya rağmen daha az şey yapabilmek mantıklı mı?
ben kizim okula baslayacagi icin yaptirdim bu sene, birde yasadigim sehire yeni tasindik toplu tasimayla hastaneye vs nasil gidilir bilmiyorum araba sureyim desem hem navigasyon hem arkada kizim benim icin çok zor.Aman yarrabbiyılda kac kez gidiliyor da hastaneye Allah göstermesinde yani. Benim için dogumdan sonraki ilk aylar cok iyi oldu bu sigorta koru hast de iyi bir doktorla dogum yaptım sonraki o aylık kontroller falan kalca ultrasonu vs hepsi uyguna geldi 25 er TL'ye kalca ultrasonu göz muaynesi normal pediatri vs hep bu fiyata gidiyorduk koruda.şuan ne kadar bilmiyorum da . Çok ozur dilerim 1100 tlymiş senelik. Eşim söyledi de sımdı 2020-21 yılında
Kız dur zaten 2 emzik yetmiyomuş hayatı sorguluyorum şu anRisk alıp çocuk yapmışsın ya daha ne yapacaksın, bir de hadsizsin cafelere gidip kahve höpürdetmekten bahsediyorsun, sen kredi kartından alışveriş de yapıyorsundur utanmadan
Kabullenmek zorundayız. Ne yapacağız kabullenmesek? Hiçbir şey. O yüzden değişen şartlara ayak uydurmamız gerekiyor. Keşke gerekmeseydi ama, yapacak bir şey yok. Dediğim gibi, eğer eski refah seviyesinde yaşamak istiyorsanız borçlanmaktan başka çare yok.Neden istemeyelim hanımefendi?Yine çalışıyoruz,hatta belki daha fazla.Ama çok değil 3 sene önceki alım gücümüzle şimdiki arasında uçurum var.Ne değişti bu kadar?Neden kabullenelim?Ekonomi bazılarına(!)hala refah seviyesinde iken gereken biz çalışanlara neden değil?Lütfen yaa…!
Kesinlikle değil. Ama yapacak bir şey yok. Ben kendi adıma, borçlanmadan sadece kazandığım parayla yaşamaya özen gösteriyorum. Böyle yapmak istemeyenlere de bir şey diyemem.Eskisinden daha da kalifiye olup daha fazla çalışmaya rağmen daha az şey yapabilmek mantıklı mı?
Nickimle uyumlu bir şey yazsam derdim ki, üç günlük dünyada kafanıza taktığınız şeylere bak. Yarına çıkacağımızın garantisi var mı?Keşke nickinizle uyumlu olsa yazdıklarınız 3 günlük dünya da dünya nimetlerinden yararlamadan rahat ferah içinde yaşamadan ölüp gidelim tabi evet biz müsrifiz mesela şubatta aldığım 278 tl lik mama 431 tl olmuş bu kedilerde çok müsrif yav karınlarını doyurmak istiyorlar ayıp
Evet yoksul kesimdeyim, kabul ediyorum ve bunun bilincinde olarak yaşıyorum. ''Eskiden yapıyordum, şimdi niye yapamıyorum'' diye hayıflanıp durmak, eskiden olduğunuz ekonomik refah seviyesinde olmadığınız halde hala o zamanki gibi harcama yapmak istemek mantıklı değil.
Yapacak bir şey yok!!! Doğru sus otur.Kabullenmek zorundayız. Ne yapacağız kabullenmesek? Hiçbir şey. O yüzden değişen şartlara ayak uydurmamız gerekiyor. Keşke gerekmeseydi ama, yapacak bir şey yok. Dediğim gibi, eğer eski refah seviyesinde yaşamak istiyorsanız borçlanmaktan başka çare yok.
Kesinlikle değil. Ama yapacak bir şey yok. Ben kendi adıma, borçlanmadan sadece kazandığım parayla yaşamaya özen gösteriyorum. Böyle yapmak istemeyenlere de bir şey diyemem.
Nickimle uyumlu bir şey yazsam derdim ki, üç günlük dünyada kafanıza taktığınız şeylere bak. Yarına çıkacağımızın garantisi var mı?
uretmeden calismadan haketmedigimiz sahte refahtan kastiniz ne acaba?15 bin gelir aslında iki kişi için kullanmasını bilene iyi bir miktar. Tabi yaşadığınız ev kira değilse. Turlarla gezilere çıkabilirsiniz özellikle.
Genel konuya yorumum, insanlarda biraz müsriflik var benim gözlemim. Tüketim alışkanlığımızdan hala vazgeçemedik, ürettiğimizden çok fazlasını tüketiyoruz hala toplum olarak. Benim şahsi düşüncem, bunlar daha iyi günlerimiz çünkü yıllardır aslında üretmeden, çalışmadan hak etmediğimiz sahte bir refah yaşadık, şimdi de gerçekliğe dönmek herkese zor geliyor.
Zaten ben hemen her mesajımda ısrarla ''kira hariç'' diyerek yazdım. Kira en büyük gider zaten. Bazı yorumcuların kira ve fatura derdi olmadan geçinemediğini görmek, benim ailem ve çocuğum olsa çok zoruma giderdi mesela.Siz bekar ve yalniz yaşadiginiz+ gezmediginiz icin anlamiyorsunuz sanirim. Buradaki cogunluk evli ve cocuklu işin icinde kirasi ödeyini var, borcu olan var. Hatta bunlarin ikisini ödeyen de var.
Konu sahibinin kira odemesi yok mesela ama kredi ödüyormuş. Siz 15bine sadece yemek ve fatura olarak bakiyorsunuz.
Tek geciniyoruz diyen benim galibaama benim de cocugum yok, borcum, ödemem vs yok 2 kişiyiz. +1-2 cocugum olsa işin rengi değişirdi.
Herkes susuyor hanımefendi eleştirmeyin lütfen. Bunları söyleyince suçlu ben olmuyorum.Yapacak bir şey yok!!! Doğru sus otur.
Vatan hayini gadın 60 birim 1200 tl yapar ben onla üç harfli marketlerden bir senelik erzak alırımGeçinmek var geçinmek var. Herkesin yaşantısı farklı,benim geçinmemle sizinki bir olmayabilir. Ama bir gerçek var ki,enflasyonun ensemizde olması,emeklerimize çökmesi. Çalışıyorum,ne maaş alırsam alayım kesinlikle daha fazlasını hak ettiğime inanıyorum mesela. Aldığım para 3 ay önce daha değerliydi,her ay maaşıma zam almam lazım ki toparlayayım. Eşim ticaretle meşgul, eskiden metrede 1 dolar kazanırken şimdi 30 cent kazanıyor. Yurt dışına gezmeye geliyoruz, 60 birim paraya tepe tepe yemek yiyoruz. Bizim ülkede 60 birim parayla kahve bile içilemiyor. Elalemin parası değerli,bizimki artık pul değerinde. Bunları görüp kahroluyoruz ama elden bir şey gelmiyor.
İyi de her ay stabil olmuyor harcamalar. Ekstra masraflar çıkabiliyor, elektronik eşyalar bozulabiliyor, hastane, diş masrafları olabiliyor, düğün dernek olur katılmasan olmaz. Borçlanmadan yaşamak için yeterli değil, 15 bin de maalesef artık sandığınız gibi büyük bir para değil. Hiçbir şey çıkmazsa asgari bir yaşam sağlar evet;ama insanız her ay da bir şey çıkıyor işte.Hanımefendi nolur zorlamayın artık rica ediyorum. Net 15 bin kira ödemeden iki kişi için borçlanmadan yaşamaya yeterli bir meblağ.
neden zorumuza gitsin bekar bir kadının da geçinememesi?ben onların yaşındayken 4 5 ülke gezdim maaşımla.iyi bir semtte de oturdum ev arkadaşımla.şimdiki gençler gezebilir mi 4 5 ülke?yan şehre gitmeyi kara kara düşünüyorlar.evli bekar yaşlı genç herkesin iyi yaşamak hakkıdır.lüks demiyorum normal olanları yapmayı kastediyorum.Zaten ben hemen her mesajımda ısrarla ''kira hariç'' diyerek yazdım. Kira en büyük gider zaten. Bazı yorumcuların kira ve fatura derdi olmadan geçinemediğini görmek, benim ailem ve çocuğum olsa çok zoruma giderdi mesela.
napalim ablacim cocugumuza süt almayalim mi mesela?Evet yoksul kesimdeyim, kabul ediyorum ve bunun bilincinde olarak yaşıyorum. ''Eskiden yapıyordum, şimdi niye yapamıyorum'' diye hayıflanıp durmak, eskiden olduğunuz ekonomik refah seviyesinde olmadığınız halde hala o zamanki gibi harcama yapmak istemek mantıklı değil.
O zaman sizin geliriniz 12 bin değil 7 bin.Bide takistlerimiz var ayda 4 5 bine yakin o yuzden zorluor tesekurler
İyi de her ay stabil olmuyor harcamalar. Ekstra masraflar çıkabiliyor, elektronik eşyalar bozulabiliyor, hastane, diş masrafları olabiliyor, düğün dernek olur katılmasan olmaz. Borçlanmadan yaşamak için yeterli değil, 15 bin de maalesef artık sandığınız gibi büyük bir para değil. Hiçbir şey çıkmazsa asgari bir yaşam sağlar evet;ama insanız her ay da bir şey çıkıyor işte.
Ben sizi hiç anlamadım. Neyi savunduğunuz bile belli değil tutarsız, alakasız cevaplar. 15 bin az para değilse neden somon almak için borç sarmalına girmek gerekiyor söyler misiniz? Siz istiyorsunuz ki alım gücümüz düştükçe aldıklarımızı kısalım ama hiç şikayet etmeyelim. Bu sene 3 birim olan alım gücüm seneye 2 birime düştüğünde de aynı şeyi tavuk için söylersiniz. Kafalar pırıl pırıl.Evet, almak istiyorsanız borç sarmalı tek çözüm. Somon yemek insani hakkım, ben insanca yaşamak istiyorum diyorsanız, buyurun borçlanın o halde.
Üç harfliler çarpaydı bizi daha iyiydik. Enflasyon çarpınca kötü olduVatan hayini gadın 60 birim 1200 tl yapar ben onla üç harfli marketlerden bir senelik erzak alırım
Herkesin iyi yaşamak hakkıdır katılıyorum. Ama iyi yaşamak o kadar göreceli bir şey ki. Kime göre, neye göre iyi bir yaşam? Herkesin kendince sahip olmak istediği iyi yaşama göre gelir elde ettiği bir dünya hiçbir yerde yok.neden zorumuza gitsin bekar bir kadının da geçinememesi?ben onların yaşındayken 4 5 ülke gezdim maaşımla.iyi bir semtte de oturdum ev arkadaşımla.şimdiki gençler gezebilir mi 4 5 ülke?yan şehre gitmeyi kara kara düşünüyorlar.evli bekar yaşlı genç herkesin iyi yaşamak hakkıdır.lüks demiyorum normal olanları yapmayı kastediyorum.
Hanımefendi rica ederim artık çocukla gelmeyin. Benim çocuğum yok, olmasını da istemiyorum ve sizi ve çocuğunuzun masraflarını asla anlayamayacağım.napalim ablacim cocugumuza süt almayalim mi mesela?
yeri geliyo afedersiniz ama kıcımiza don almayip cocugun ihtiyacini karsiliyoruz, kadin pedi mesela olmus 40 50 lira atletmi kesip kullanalim?
pazarda sogan patatesin kilo fiyatina bakarsak sogan patatesde almayalim e otekileri hic almayalim o zaman ne yiyelim mesela?
şuan eskiden alabildigimiz hic bir seyi eskisi gibi alamiyoruz biz anlatamiyormuyuz?
kizima peynir aliyorum beyaz peynir yanlis anlasilmasin ozel bilmem ne peyniri degil 120 lira ilk almaya basladigimda 29.90 idi bu peynir.
et tavuk vs bunlardan bahsetmiyorum kendi ihtiyaclarimdanda bahsetmiyorum size bir cocugun gunluk tuketmesi gerekenin aylik listesini cikarsam gözleriniz saşı kalir sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?