Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Ben eskiden anaokulu öğretmenliği yaptım orda kidemlilere dahil asgari veriliyo hatta çoğu anaokulu onu bile vermiyormuş asgari altı calistiriyomus çok kişiden duydum. Özel okullar ve dershanelerde öğretmenlere asgari yer yer asgarinin altıni veriyo

Duyar bu mu yani? ''Diliyorum, istiyorum, bekliyorum'' deyince duyarlı mı olmuş oluyoruz? Mesela muhtaç durumda olanlar için bir şeyler yapıyor musunuz? İnsanların hayatlarına temas edebiliyor musunuz? Yoksa uzaktan herkes iyi şeyler diler duyarlı olmak bu değil bence.

Evet anladım şimdi. Memnun olan çok tabii. Adam “su alamıyorum sokakta 5 lira olmuş” diyor,beriki kafayı çıkarıyor ordan diyor ki “almaycan o zaman”
Ya su bu yahu? Nasıl almayacaksın? Çocuğun meyve istedi almayacaksın, acıktın bir tost almayacaksın. E onu alma bunu alma,onu anlamıyorum bunu anlamıyorum,ben tercih etmiyorum,ben o yokken de yaşayabiliyorum diye diye içine ettik güzelim ülkenin.

maalesef öyle, yani nice insanlar var emeginin ve egitiminin karsiligini alamayan ama bayanin soylemek istedigi de o o kisilere asgari ucret vermemelisin diyo yani nitelik varsa ucret degisir ama her yerde işlemiyor bu

yav yazdım ya okumadınız mı?kadının tüm ihtiyacını alıyorum.sağlık ocağına götürüyorum eczane işini hallediyorum banka işlerini yapıyorum.gençlerle oturup keyfime bakmıyorum.onu da çağırıyorum kamelyaya her gün.ücretsiz ders verdim bir kaç çocuğa.elimden gelen bu kadar.daha ne yapmamı bekliyordunuz mesela?

Bir akrama kalmaya gittiğimde kardesim elinden dış fırçasını halıya düşürdü onu hemen at dedim çöpe çocuk diş fırçası. O akrabamda yikasak ben kullansam olur mu dedi başka bir arkadaşıma gittigimde çay kaynadıktan sonra altını kapatiyolar Ocak yanmasın diye çayı buz gibi iciyosun soguyo haliyle ikinci bardakta o insanlar bu insanlar işte

Çünkü öğretmenlerin de tıpkı diğer emekçilerin de olmadığı gibi sözünü geçirebilen,tuttuğunu koparabilen bir sendikası yok. Sendikalaşmaya ihtiyaç duymuyorlar,birlik olamıyorlar, herkes birbirinin üzerine basa basa bataktan kurtulma peşinde.

Edit: imla

Bir kez geldiğimiz bu dünyada çalıştığın/yaşadığın şehirden başka bir şehre gitmemeyi normal sayıyorsunuz yani ?? Başka ülkeleri saymıyorum bile . Peki neden ?? Yabancı turistler ülke ülke gezerken ben başka şehire bile gidemeyeceksem bu gerçekten makul bir yaşam standardı mı ??

maalesef öyle, yani nice insanlar var emeginin ve egitiminin karsiligini alamayan ama bayanin soylemek istedigi de o o kisilere asgari ucret vermemelisin diyo yani nitelik varsa ucret degisir ama her yerde işlemiyor
O hanımefendi haklı kesinlikle işte onu diyorum oku et aldığın ücret asgari ki şartlarda çok ağır

Bana sorsalardı, doğmak istemezdim ben. O yüzden anlamıyorum zaten. İki yetişkin bir karar veriyor çocuk yapıyor. Bunu anlamıyorum. Çocuk yapmayı bencillik olarak gördüğüm için anlamıyorum.
Hah işte bak sen bu ülkede orta halli bir ailenin değil de Almanya veya İsveç te ,tıpatıp aynı birim gelire sahip orta halli bir ailenin çocuğu olarak dogsaydin şu anda elhamdülillah bugün acaba soğan mı yesem ekmek mi diye değil , sanatta bilimde teknolojide kendimi daha ne kadar nasıl gelistirebilirim, hangi ülkede hangi tatili yapabilirim , bu ay hangi festivallerde partileyebilirim, ay keşke daha uzun yaşasam da daha çok gezsem öğrensem diye düşünüyor olacaktın... Aradaki fark ne peki? Bizi anlaman için bu farkı bulman gerekiyor...

Evet daha dün özel okul öğretmenleri asgari ücret hatta onun da altına çalıştırıldığı için bakanlığa yürümek istediler ama ne oldu. Yaka paça alındı bazıları.
Bazı haberlerde çıktı belki.
Çoğunda görünmedi bile belki.
Onlardan başka kimin sesi çıktı mesela. Hiç.

Sürekliliği olsun yaptıklarınızın o halde. Duyarlıysanız daha çok insana ulaşmaya çalışabilirsiniz, elimden gelen bu deyip kenara çekilmek duyarlılığı kısıtlamaz mı? Elinizden gelen çok daha fazlası vardır eminim ki. Bir kaç çocuğa değil, daha çok çocuğa ücretsiz ders verebilirsiniz mesela çok güzel bir şey bu.

Ahahaha nasıl da şaşıran ifadeyi koymuş cherry tek başına içimizde yurt dışında yaşayan kimdir sorusunun cevabı olmuş resmen
hayır 80 tl ye eti de ne kadar pahalı olduğunu vurgulamak adına atar yapmak için yazmış bilmiyor ki 80 tl ye 1 kilo et alabilsek memlekette fakir kavramı yerle bir olacak

Bana sorsalardı, doğmak istemezdim ben. O yüzden anlamıyorum zaten. İki yetişkin bir karar veriyor çocuk yapıyor. Bunu anlamıyorum. Çocuk yapmayı bencillik olarak gördüğüm için anlamıyorum.
Bir de mutsuz olduğumu nereden çıkardınız diyorsunuz. Var olmaktan bile mutsuzsunuz. Haksız da değilsiniz bu şartlarda. Siz o şartları anlamasanız da

Hanımefendi ben gerçekten şu yazdıklarınıza yani bir şey diyemiyorum. Ama inanın mesele Türkiye'de doğmak değil benim için. Mesele hayatın kendisi. Neyse, gerçekten çok farklı düşünüyoruz.

Bir de mutsuz olduğumu nereden çıkardınız diyorsunuz. Var olmaktan bile mutsuzsunuz. Haksız da değilsiniz bu şartlarda. Siz o şartları anlamasanız da
Var olmaktan mutsuz değilim. Var olmayı seçmediğim için mutsuzum ben. Birilerinin kararıyla var olduğum için evet mutsuzum. Şartlardan dolayı da böyle düşünmüyorum zaten.

onlara çok üzülüyorum ya. atanmadan önce birkaç ay özelde çalıştım. resmen sömürü. insani koşullarla alakası yok. ş.refsz patron 12000 e öğrenci kaydeder bize 450 tl verirdi. daha doğrusu vermezdi. sürekli değişirdi öğretmenler bu yüzden. sene 2008

sadece makarna yiyelim bence herkes rahatlasin diyecegimde oda olmus 6 lira.

Dediğim gibi sevgili hanımefendi, kimse size annenizin size sağladığı ekonomik refahı sizin çocuğunuza sunabileceğinizin garantisini vermedi. Risk aldınız ve sonuç bu. Yapacak bir şey yok.
Çocuk yapmak risk almak mı ?? Siz gerçekten ciddi mi söylüyorsunuz bunu ?? O zaman liderlerimiz niye en az 3 çocuk yapın diyorlar ?? Bazı yorumlar beni hala hayrete düşürebiliyor. Sizin mantığınızla, Tüm insanlar kısırlaştırılırsa problem çözülüyor o zaman .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…