• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi acida gecinmekte zorlanmaya başladik

Zaten ben hemen her mesajımda ısrarla ''kira hariç'' diyerek yazdım. Kira en büyük gider zaten. Bazı yorumcuların kira ve fatura derdi olmadan geçinemediğini görmek, benim ailem ve çocuğum olsa çok zoruma giderdi mesela.

Kira hariç, cocuk hariç, borc haric ne kaldi. 😂😂😂 Coğunluğu elediniz zaten.

Kira olmasa bile 15binle cocuk evet yine zorlar normal bu.
15 bin gelirle geciniyorduk biz ama şuan hala gelirimiz 15bin olsaydi cocuksuz, kirasiz halimizle bile bizi de sıkıntıya sokardi bu devirde.

Karin doyurmaksa maksat o bir şekilde olur zaten.

Valla ben bile korkuyorum, kiyafet almaya ciktim al(a)madim arkadas, magazada gecen yil 200TLye satilan bluz/gomlek olmus mu 500TL. Metro duraginda satilan yerli ruetim, mutevazi marka tisort bile 100TL?? 100TL?? Gecen yil bile 50TLye gayet ayni tisort aliniyordu. 30-80TL bandinda satilan tonla kiyafet vardi. Simdi duz bir tisort allayim dedim yeminle sogudum. Artik cikiyorum sadece magaza geziyorum ama almiyorum. Ayni sekilde diger musterler de valla windowshopper, kasa hep bombos. Allah sonumuzu hayir etsin.

napalim ablacim cocugumuza süt almayalim mi mesela?
yeri geliyo afedersiniz ama kıcımiza don almayip cocugun ihtiyacini karsiliyoruz, kadin pedi mesela olmus 40 50 lira atletmi kesip kullanalim?
pazarda sogan patatesin kilo fiyatina bakarsak sogan patatesde almayalim e otekileri hic almayalim o zaman ne yiyelim mesela?
şuan eskiden alabildigimiz hic bir seyi eskisi gibi alamiyoruz biz anlatamiyormuyuz?
kizima peynir aliyorum beyaz peynir yanlis anlasilmasin ozel bilmem ne peyniri degil 120 lira ilk almaya basladigimda 29.90 idi bu peynir.
et tavuk vs bunlardan bahsetmiyorum kendi ihtiyaclarimdanda bahsetmiyorum size bir cocugun gunluk tuketmesi gerekenin aylik listesini cikarsam gözleriniz saşı kalir sanirim.
Çocuk deme ona...çocuk deme... Eskiden şükürcü dayılarin temel mottosu "çocuk rızkıyla gelir, en az üç çocuk" tu , biz de öyle biliyoduk ama değişmiş o....Bize de yeni bilgi geldi, son zamlardan sonra "rızık demedim risk dedim, yanlış anladınız " şeklinde düzeltilmiş....çocuk riskliymiş....

Son düzenleme:
Herkes susuyor hanımefendi eleştirmeyin lütfen. Bunları söyleyince suçlu ben olmuyorum.
Hayır herkes susmuyor. Mesela ben sizin adınıza da konuşuyorum ama siz fark etmiyorsunuz. Yanlış anlamayın amacım polemik değil. Ben avmler dolu,cafeler dolu diyen insanların da insani şekilde yaşamalarını istiyorum. Halbuki o cafelerde oturanlardan biriyim. Bana ne dimi teorik olarak. Ama işte ben bana ne demek istemiyorum, beraber oturmak istiyorum o cafelerde. Siz kabulleniyorsunuz,ben sizin adınıza da şikayetçi olmak istiyorum.

Herkesin iyi yaşamak hakkıdır katılıyorum. Ama iyi yaşamak o kadar göreceli bir şey ki. Kime göre, neye göre iyi bir yaşam? Herkesin kendince sahip olmak istediği iyi yaşama göre gelir elde ettiği bir dünya hiçbir yerde yok.

Hanımefendi rica ederim artık çocukla gelmeyin. Benim çocuğum yok, olmasını da istemiyorum ve sizi ve çocuğunuzun masraflarını asla anlayamayacağım.
bende diyorum ki cocuk olmasada gecinemeyecek insanlar.
gercekten ben cok merak ediyorum gecen sene 5 liraya 3 kg aldiginiz domatesin bu sene kilosunu 10 liraya almak rahatsiz etmiyor mu sizi?
gecinmekten bagimsiz soruyorum ben sabanci olsamda icime oturur mesela.
gecen sene ardini arkasini dusunmeden yediginiz bir seyi bu sene sayarak almak bir tek bizimi rahatsiz ediyor ya

Ben sizi hiç anlamadım. Neyi savunduğunuz bile belli değil tutarsız, alakasız cevaplar. 15 bin az para değilse neden somon almak için borç sarmalına girmek gerekiyor söyler misiniz? Siz istiyorsunuz ki alım gücümüz düştükçe aldıklarımızı kısalım ama hiç şikayet etmeyelim. Bu sene 3 birim olan alım gücüm seneye 2 birime düştüğünde de aynı şeyi tavuk için söylersiniz. Kafalar pırıl pırıl.
Sevgili durmuyor, benim amacım bir fikri savunmak değil. İki konu, yani 15 bin liranın az para olması ve somon alma farklı diyaloglardan çıkan konuşmalar olduğu için birleştirip kafanızı karıştırmışsınız. Hiç şikayet etmeyelim demedim ayrıca. Şikayet etmek çözüm üretmiyorsa, kendi kendimize konuşup dururuz saatlerce.
Hayır herkes susmuyor. Mesela ben sizin adınıza da konuşuyorum ama siz fark etmiyorsunuz. Yanlış anlamayın amacım polemik değil. Ben avmler dolu,cafeler dolu diyen insanların da insani şekilde yaşamalarını istiyorum. Halbuki o cafelerde oturanlardan biriyim. Bana ne dimi teorik olarak. Ama işte ben bana ne demek istemiyorum, beraber oturmak istiyorum o cafelerde. Siz kabulleniyorsunuz,ben sizin adınıza da şikayetçi olmak istiyorum.
Peki şikayetçi olarak nasıl bir çözüm üretiyorsunuz içinde bulunduğumuz duruma? Çözüm üretmiyorsanız, şikayet etmenizin ne anlamı var?

Herkesin iyi yaşamak hakkıdır katılıyorum. Ama iyi yaşamak o kadar göreceli bir şey ki. Kime göre, neye göre iyi bir yaşam? Herkesin kendince sahip olmak istediği iyi yaşama göre gelir elde ettiği bir dünya hiçbir yerde yok.

Hanımefendi rica ederim artık çocukla gelmeyin. Benim çocuğum yok, olmasını da istemiyorum ve sizi ve çocuğunuzun masraflarını asla anlayamayacağım.
çocuksuz insan örneği vereyim size.emekli bir insan hadi memur emeklisi olsun 7400 falan alsın ayda.büyük şehirde kiralar 3500 den başlıyor.elektrik su doğalgaz apartman aidatı internet telefon faturası kıssa 1500 en az.geriye kaldı 2400.bunu yesin içsin mi ilaç mı alsın giysi mi alsın evde kırılan bozulanı mı yenilesin bir de yaşlıya ev işlerini yapamaz 15 günde bir de kadın alsa o da ayda 600 yapar.ee bakın bekar yaşlı insan da geçinemiyor.var mı hesabımda bir hata?

Çocuk deme ona...çocuk deme... Telefoncu dayı mottosu eskiden çocuk rızkıyla gelir, en az üç çocuktu ama değişmiş o....rızkıyla değil riskiyle geliyormuş , son zamlardan sonra rızık demedim risk dedim olmuş
Halbuki çocuğun masraflarını anlayabilmek ve hak verebilmek için çocuğumuzun olması gerekmiyor. Asgari ücretlinin halini anlamak için asgari ücretli olmak gerekmiyor,sadece bir çalışan beyne sahip olmak yeterli oysa

Benim durumum iyi aylık gelirim yüksek ama ben bile kısıtlandığımı hissediyorum asla çocukta yapmam böyle bir ortamda yarın ne olacağı belirsiz Allah herkese kolaylık versin durum kötü.

Çocuk deme ona...çocuk deme... Telefoncu dayı mottosu eskiden çocuk rızkıyla gelir, en az üç çocuktu ama değişmiş o....rızkıyla değil riskiyle geliyormuş , son zamlardan sonra rızık demedim risk dedim olmuş
ya çıldiricam ya vallahi bak, gecen sene kilosu 2 liradan 30 kilo 60 lira hadi biberi bilmem nesi 100 liraya mal ettigim menemeni bu hafta 400 liraya mal ettim neden biliyomusun kişın aç kalacagim.
ben stokcu insanim evimde herseyin muhakkak bir yedigi olurdu yok anacim yedegi degil ha normalini siraya koyuyorum ya.
esim aliyor iki asgari ucretlinin maasini tek basina annemden geliyor, kayinbabam elinde oldukca kizima harclik niyetine yolluyor dönmuyor.
gecen sene esim eski kurumunda 7 bine yakin aliyordu bu kadar zorlamiyodu bu sene 11 aliyoruz agzimizi aciyoruz ya bendemi sıkıntı var anlamiyorum ki

Halbuki çocuğun masraflarını anlayabilmek ve hak verebilmek için çocuğumuzun olması gerekmiyor. Asgari ücretlinin halini anlamak için asgari ücretli olmak gerekmiyor,sadece bir çalışan beyne sahip olmak yeterli oysa

Ben de bu kesimi anlayamıyorum, bizler diyoruz ki kendinizi eşşek yerine kondurmayın sırtınıza çıkarlar. Onlar da diyor ki sırtıma binsinler ben razıyım insanca yaşamasam da olur ne yapayım ... Toplumdaki bazı insanlarımız deli sanırsam, evi arabayı marabayı geçin meyve 20TL, et 80TL, kuruyemişi uçmuş gitmiş tamam kira verin yayan taıkılın da insan yemek yememeyi de kabul eder mi? Ben razıyım sürüneyim diyenler ne yiyip içiyor alllah aşkına bir yazsınlar :KK57:

Merhaba arkadaslar eşim maasi 12bin ustu ama kucuk bebegimiz var evimiz kira degil ama borclar vesayre derken yetmiyor. Hayat inanilmaz pahali bebegin en ufak bir gaz damlasi bile 200tl ve 10gün anca gidiyor ekstra 2 damlasi daha var her ay ozel muayenesi var bezi vesayre var vitamin haplari var ve daha yazdayiz bide buna dogalgaz eklenecek Ne sigarimiz var ne dogru duzgun disari ciktigimiz yetmedigi zaman elde nakit paralarimzdan harciyoruz. Ama disari bakiyorum butun kafeler heryer tiklim tiklim dolu acaba bizdemi sikinti var bu durumda olan varmi. Boyle giderse kisin arabamizi satmak durumunda kalacagiz. Siz gecinebiliyormusunuz
Maalesef pek çoğumuz aynı durumdayız. Sürekli market indirimleri takip ederek geçiyor günler. Temel felsefem, hangi sebze/meyve (daha) ucuzsa onu tüketmek üzerine. En acısı da 1 sene önce 5 liraya aldığın şeyi, 15 liraya gördüğünde "bak bu ucuzmuş" demek. İster istemez kanıksayıp ona göre devam ediyoruz.

Peki şikayetçi olarak nasıl bir çözüm üretiyorsunuz içinde bulunduğumuz duruma? Çözüm üretmiyorsanız, şikayet etmenizin ne anlamı var?
Protesto etmek çözüm üretmenin başlangıcıdır. Konuyu siyasete getirmeden ortadan konuşmak gerekirse, diyelim Ahmet tarafından yönetiliyorum ve hakkım olan yaşam elimden mi alınıyor,bana haksızlık mı yapılıyor, o halde artık Ahmeti tekrar seçmek istemiyorum mesela, protesto ediyorum,eylem yapıyorum. Öyle başlıyorum. Hiç değilse el el üstüne kavuşturup oturmuyorum. Kabullenmek istemiyorum. Bugün cafede sosyalleşme hakkım elimden alınırsa yarın ekmek alma hakkım da elimden alınır. Ucu illa bana mı dokunmalı? Bugün başkasına dokunan yarın da bana dokunacaktır demek zor olmamalı.

Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
Onlar geçinmiyor kendileri ve çocuklarını sefalete mahkum edip yaşadıklarını sanıyorlar sonra al sana travma sahibi bir sürü birey.12 binde para değil büyük şehirde evin olmazsa zaten geçmiş olsun.

Hay ağzını öbüyüm :KK60:

Sevgili durmuyor, benim amacım bir fikri savunmak değil. İki konu, yani 15 bin liranın az para olması ve somon alma farklı diyaloglardan çıkan konuşmalar olduğu için birleştirip kafanızı karıştırmışsınız. Hiç şikayet etmeyelim demedim ayrıca. Şikayet etmek çözüm üretmiyorsa, kendi kendimize konuşup dururuz saatlerce.

Hayır hanımefendi. Çözüm üretmek için önce farkındalık gerekir. Önce konuşup dertleşeceğiz ki farkına varacağız. Yaşadığımızın normal olmadığını anlayacağız ki değiştirmek için bir şeyler yapacağız. Durumu kabullenip susmak şikayet etmekten daha iyi bir çözüm değil.

çocuksuz insan örneği vereyim size.emekli bir insan hadi memur emeklisi olsun 7400 falan alsın ayda.büyük şehirde kiralar 3500 den başlıyor.elektrik su doğalgaz apartman aidatı internet telefon faturası kıssa 1500 en az.geriye kaldı 2400.bunu yesin içsin mi ilaç mı alsın giysi mi alsın evde kırılan bozulanı mı yenilesin bir de yaşlıya ev işlerini yapamaz 15 günde bir de kadın alsa o da ayda 600 yapar.ee bakın bekar yaşlı insan da geçinemiyor.var mı hesabımda bir hata?
Bu durumlar zaten başlı başına sıkıntılı. İyi bir yaşam derken aslında öncelikle insanın bu tarz asgari düzeyde ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabileceği bir yaşam öncelikli olan.
neden zorumuza gitsin bekar bir kadının da geçinememesi?ben onların yaşındayken 4 5 ülke gezdim maaşımla.iyi bir semtte de oturdum ev arkadaşımla.şimdiki gençler gezebilir mi 4 5 ülke?yan şehre gitmeyi kara kara düşünüyorlar.evli bekar yaşlı genç herkesin iyi yaşamak hakkıdır.lüks demiyorum normal olanları yapmayı kastediyorum.
Yoksa herkes 4-5 ülke gezmek, iyi bir semtte oturmak, arkadaşlarıyla sosyalleşip eğlenmek ister. Ama herkesin böyle bir gelir kazandığı bir dünyada da yaşamıyoruz. İyi bir yaşam demek öncelikle insanın kimseye muhtaç olmadan yaşaması demek bence. Gerisi kişinin kendi çabasıyla olacak olan şeyler.

Ben de bu kesimi anlayamıyorum, bizler diyoruz ki kendinizi eşşek yerine kondurmayın sırtınıza çıkarlar. Onlar da diyor ki sırtıma binsinler ben razıyım insanca yaşamasam da olur ne yapayım ... Toplumdaki bazı insanlarımız deli sanırsam, evi arabayı marabayı geçin meyve 20TL, et 80TL, kuruyemişi uçmuş gitmiş tamam kira verin yayan taıkılın da insan yemek yememeyi de kabul eder mi? Ben razıyım sürüneyim diyenler ne yiyip içiyor alllah aşkına bir yazsınlar :KK57:
Yazmasınlar la bi dur 😂her şeyden kilo kilo alıyoz yazıyorlar hepten sinir hastası oluyoruz sonra

80 tl ye et vermiyolla canim🥳

Back