maddenin maneviyattan üstünlüğü :( aşk mı para mı klişesi

o benim hatam zır zır ağlama konusu. çünkü ağlamayı bir silah olarak kullanmıştım hep o da bunu farketti ve artık ne zaman ağlasam gerçekten de olsa inandıramıyorum adamı. evet o hayatımda ben istediğim için var tek başıma ayakta durabilirim. ama psikolojik olarak çok üzülürüm. onunda zaten ayrılık gibi bir kararı böyle kolay alabileceğini sanmıyorum. annesini özledi ben de farkettim ve inanın annesini her ne kadar sevmesemde onu ondan koparmak niyetinde değilim asla. gelicek bana annem seni çok özlemiş bizi yemeğe davet etti gidelim mi dicek bende tabiki dicem ama biliyorum ki kanım ısınmıcak samimiyetle. ama o üzülmesin işte. ilişkiler fedakarlık gerektirir. ama maddi olarak işlerimize karışmalarına asla izin vermek istemiyorum. çünkü borç alan emir alır.

Bu sebeple uyum sağlamadığınızı öğrenmiş oldunuz. Ya o sizin ne yaşadığınızı bebek aldırdığınızdaki durumunuzu hiç düşünmedimi acaba..:20: Ne o mp 3 çalar için falan küsmeler. Çocuğa çocuk doğurmamakla en büyük kararı vermişsiniz bana göre. Daha büyümesi lazım. Ne yapmalısınız biliyomusunuz daha fazla yara almadan ayrılmalısınız.

O adam yolcu canım ..
Adam dediğin sevdiği kadının ne bebeğine kıymasına izin verir ne de bır mp3 için trıp atar.
Eski yaşamına dönmek için can atıyor erkek arkadaşın ve fırsatını buldugunda da yapıcak..
Hazırlıklı ol..

Bu sebeple uyum sağlamadığınızı öğrenmiş oldunuz. Ya o sizin ne yaşadığınızı bebek aldırdığınızdaki durumunuzu hiç düşünmedimi acaba..:20: Ne o mp 3 çalar için falan küsmeler. Çocuğa çocuk doğurmamakla en büyük kararı vermişsiniz bana göre. Daha büyümesi lazım. Ne yapmalısınız biliyomusunuz daha fazla yara almadan ayrılmalısınız.

dimi yani bende buna sinirlenmiştim dün için. doğru söylüyorsunuz. ben ayrılmayayım da onun ayrılık kararını vermesini bekleyeyim diyorum. yarın öbür gün pişmanlık duymayayım tuh belki düzelir miydi acaba ilişkimiz diye.

'' iyiki bu mızmızın lafına sözüne kanıp da çocuğu doğurmamışım :( çok mutsuzum. '' iyiki doğurmamışta öldürmüşsün dimi ? al onu vur sana işte

O adam yolcu canım ..
Adam dediğin sevdiği kadının ne bebeğine kıymasına izin verir ne de bır mp3 için trıp atar.
Eski yaşamına dönmek için can atıyor erkek arkadaşın ve fırsatını buldugunda da yapıcak..
Hazırlıklı ol..
evet :/ ihtimaller dahilinde.. :/

dimi yani bende buna sinirlenmiştim dün için. doğru söylüyorsunuz. ben ayrılmayayım da onun ayrılık kararını vermesini bekleyeyim diyorum. yarın öbür gün pişmanlık duymayayım tuh belki düzelir miydi acaba ilişkimiz diye.

Çünkü inanın sizin o anki yaşadıklarınız, o bebeğiniz olduğunda ailenize açıklayamamanız, bebek aldırma psikolojiniz onun para tutkusundan , pahalı oyuncaklarından daha önemli. Bence sizi düşünmeli küsmek sorun çıkarmak yerine sizin için çaba vermeli. Sizi motive etmeli.

'' iyiki bu mızmızın lafına sözüne kanıp da çocuğu doğurmamışım :( çok mutsuzum. '' iyiki doğurmamışta öldürmüşsün dimi ? al onu vur sana işte

hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.

Çünkü inanın sizin o anki yaşadıklarınız, o bebeğiniz olduğunda ailenize açıklayamamanız, bebek aldırma psikolojiniz onun para tutkusundan , pahalı oyuncaklarından daha önemli. Bence sizi düşünmeli küsmek sorun çıkarmak yerine sizin için çaba vermeli. Sizi motive etmeli.

aynen öyle ben buna kırılıyorum. onu bencillikle suçluyorum içten içe. gidecekse de gitsin bitecekse de bitsin sonuçta bencil bir insanla bir ömrü birleştirmek çok daha büyük sorunlara yol açar. :/

Hayat senın hayatın yanlıs veya dogru boyle bırsey yasamıssın ama bana gore hayatının hatasını yapmıssın oncelıkle evlenmeden sureklı aynı evı paylasmak o anlık sana guzel gelıyo ama daha evlenmeden evlılık hayatı yasadıgın zaman evlendıgınde hıcbır heyecan kalmıycak sonucta aılende bılmıyo bu durumu sen cocuk bıle aldırmıssın erkek bu sonucta nolursa olsun guvenmıcektın 10 yıllık evlı adamlar bıle yerı gelıyo 10 yıllık karısından vazgecıo colugunu cocugunu bırakıo ya gecımsızlık yada baska bırı ıcın ozellıkle su zamanda bu bukadar cok yasanan bırseyken acıkcası butur ılıskılerı yasamak bukadar guvenmek asırı cesaret ısı ayrıca bu benım fıkrım ama sız demıssınız lux seylerden vazgectık makarna yedık boyle bı durumdayken bıle mp3 mus bılmemneymıs hayatı seyler degıl durumunuz bu sekıldeyken o hala mp3 kulustur ben 300 luk almalıyım yok alısık degılım boyle seylere dıye sıkayet edıyosa kusura bakmayın ama o adamla ömür gecmez bende 1 yıllık evlıyım ılk zamanlar resmen bolluk ıcıcnde gectı ılk 6-7 ay ama sonrasında bıanda hersey ustuste geldı allak bullak oldu yerı geldı fatura odemek lazım ama para yoktu ama o anda bıle buda gecıcek hep boyle surmuycek ya dıyerek bırbırımıze destek olmayı bıldık yerı geldı esprısını bıle yaptık olmadı mum yakar romantık bır ay gecırırz dıye:)asıl olan zor gunlerde yanınızda olan destek olan bırı olması mızmız bı cocuk gıbı ben alısık degılım yok en ıyısı olmalı dıyen bı adam olsaydı yanımda ınankı krız gecırır sonundada ayrılık olurdu ömür gecmez oyle bırıyle helekı dert ettıgı sey zaten o dert gormemıs ama evlendıgınızde ıkı zor gun gorse alısık degılım dıye annesının evıne gıderse sasırmayın.

aynen öyle. benim hayata bakış açım biraz daha farklı. yani evet kimine göre iyi kötü doğru yanlış ama fikrimi açıklayayım madem çünkü aklanamayacağım başka türlü. benim için evlilik daha başka bişey. arkadaşlar ister kabul edelim ister etmeyelim "18-20 yaş karşı cinsin anatomisini yakından tanımak için kritik bir dönem. cinsel kimliğin kazanılacağı özel bir çağ. lütfen bu çağlarda ilgi duyduğunuz cins ile yakın ilişkiler kurun fakat birbirinizi kırmadan incitmeden zorlamadan başarın bunu" diyen bir hocamız çok ağır eleştirilmişti ve burası prestiji olan bir üniversiteydi. ben o hanımın yaptığı açıklamaya katılıyorum. sonuçta ahlaksızlık değil fikrimce, benim bu yaşadığıum ilişkiden dolayı kimsenin canı yanmadı. uluorta pislik yaptığımız yok, kimsenin kocası nişanlısı sevdiği değil. etik olarak dinsel olarak, bağlı olduğumuz etnik grubun kurallarına bağlı olarak bu konuya bazı kısıtlamalar getirilebilir ama önüne geçebilir mi sizce? gizli saklı neler dönüyor ama bu oluyor ve olacaktır çünkü bu doğal bir süreç. evlilik başka birşey. cinsellik yaşamak için verilen resmi bi izin değil bence. bu çağlarda bunu yaşamayan çoooooook az kişi var gerçekten. ben bir adım daha attım ev paylaştım. ve hiç pişman değilim gerçekten bugün bitse ilişkim onu öperek ayrılırım çünkü çok güzel geçti çok şey öğrendim. yeniden birisiyle ilişki yaşayacak olsam bunu saklamam. ailemin zaten benim hayatımda etkisi çoooook büyük değil. onları çoook büyük bir sevgiyle seviyorum ve seviliyorum ayrı bir mevzu ama herkesin hayatında karar vermesi gereken kişi kendisidir. ama doğru ama yanlış. aile destekleyici olmalı bence her konuda. bence asıl olan kalbin temizliğidir. birlikte olmak, birliktelik yaşamak, bunlarda kötü hiçbirşey yok fikrimce. yeterki bu birliktelikten kimsenin canı yanmasın! en önemlisi bu.

Son düzenleme:
çok sinir oldum eşinin durumuna
eşin nerde çalışıyor yada çalışıyormu?
sanırım karakteri tam oturmamış mp3 için yaptığına bak daha büyümemiş bence annesi ve para bir yanda sen bir yanda kalmışsın konuyu açalı çok olmuş ne old son durum

çok sinir oldum eşinin durumuna
eşin nerde çalışıyor yada çalışıyormu?
sanırım karakteri tam oturmamış mp3 için yaptığına bak daha büyümemiş bence annesi ve para bir yanda sen bir yanda kalmışsın konuyu açalı çok olmuş ne old son durum
çalışıyor. allaha şükür bir işi var yetiyor bize. ben hem seviyorum böyle geçen sene doğalgaz faturasına bakıp bakıp espriler yapıyorduk :) çok paramız olucak da ne olucak allah aşkına. en sevmediğim huyu bu onun :( bende çok üzülüyorum. çok bencil davranıyor bazen :/ sonra farkına varıyor ama huy bu çıkmıyor işte :/ kaç kez buna benzer birşey yaşadık. aynen öyle bi seçim yapması gerek bi yanda anne ve para bi yanda ben. ben asla ordan gelecek 3 kuruşu kabul etmem. az bi gururu varsa o da kabul etmesin bence. hiç bi zaman parayla satın alınmadım alınmıcam ama onu bilemeyeceğim :/ gelsin işten diye bekliyorum biraz gecikti :/ temizledim heryeri bekliyorum onu eli kulağındadır.

bir kadın tarafından "karı gibi" lafının hakaret amaçlı kullanılması kadınlık gururuma dokundu

konuya gelirsek
Allah hakkınızda hayırlısını versin

Birincisi o senin sevgilin eşin değil,yani bi çok yerde eşim eşim demişsin :37:
İmam nikahı ile evliyiz demişsin,günahı sevabı düşünmeden birlikte yaşayıp
İş nikahsız birliktelik söz konusu olduğunda namus timsali kesilerek imam nikahına sığınmak da ayrı garip
İmam nikahı tabiki de çok önemli ,tabiki de olmalı...
Ama tutup ta resmi nikah ile yaşamanın mübah olduğu Türkiye'de imam nikahı bahanesini savunamazsın
Haa bi de usulune uygun mu değil mi orasını da bilemem
Birde üstüne çocuk katili olmuşsunuz al bi de burdan yak !
Günah diye imam nikahı kıy,sonra günahların en büyüğünü yap :53:
Birlikte yaşayabilirsin,sana göre doğru olan buysa yap,kimse karışamaz
Ama bunları da buraya yazarken göze alman gerekirdi tepkileri
Eşin ailesiyle arası bozulduğu için seni suçlayacaktır yakında
Sonuçta anladığım kadarıyla bi eş olmaya ,hele de baba olmaya hazır değil sevgilin
Şimdi den ev geçindirmenin zorluğuyla karşı karşıya hissediyor kendisini
Dediği gibi anasını sildiği gibi,seni de silmeyeceğinin garantisini kim verebilir? :45:

ikiniz de yaşça çok gençsiniz. hayatınızı yerine oturtmamışsınız. ömürlük bir yola da çıkmamışsınız resmi nikahlı değilsiniz. imam nikahının toplum nazarında ve resmiyette geçerliliği, saygınlığı yok. kazara hamile kalmışsınız onu da aldırmışsınız... ve siz özgürüz biz, birbirimize mecbur değiliz falan diye konuşsanız da aslında içten içe evlenmek ve sahiplenilmek istiyorsunuz. (annesi beni özlemiş olacak, arayıp çağıracak, gitsem de içim sıcak olmayacak falan yazmışsınız. seviyor mu ki sizi kayınvalide adayınız??) kısacası siz evli olmadığınız bir çocuktan evin erkeği gibi davranmasını, hastalıkta sağlıkta yanınızda olmasını bekliyorsunuz. bu çelişkidir, mantıklı gelmedi.

Birincisi o senin sevgilin eşin değil,yani bi çok yerde eşim eşim demişsin :37:
İmam nikahı ile evliyiz demişsin,günahı sevabı düşünmeden birlikte yaşayıp
İş nikahsız birliktelik söz konusu olduğunda namus timsali kesilerek imam nikahına sığınmak da ayrı garip
İmam nikahı tabiki de çok önemli ,tabiki de olmalı...
Ama tutup ta resmi nikah ile yaşamanın mübah olduğu Türkiye'de imam nikahı bahanesini savunamazsın
Haa bi de usulune uygun mu değil mi orasını da bilemem
Birde üstüne çocuk katili olmuşsunuz al bi de burdan yak !
Günah diye imam nikahı kıy,sonra günahların en büyüğünü yap :53:
Birlikte yaşayabilirsin,sana göre doğru olan buysa yap,kimse karışamaz
Ama bunları da buraya yazarken göze alman gerekirdi tepkileri
Eşin ailesiyle arası bozulduğu için seni suçlayacaktır yakında
Sonuçta anladığım kadarıyla bi eş olmaya ,hele de baba olmaya hazır değil sevgilin
Şimdi den ev geçindirmenin zorluğuyla karşı karşıya hissediyor kendisini
Dediği gibi anasını sildiği gibi,seni de silmeyeceğinin garantisini kim verebilir? :45:

çocuk katili çok ağır olmuş ya:26:

İkiniz de çok gençsiniz ve erkenden ev sorumluluğu altına girmişsiniz. Para kazanmak evi idare etmek faturalar yemek ev düzeni ve en önemlisi de tarafların birbirlerine olan sorumluluğu bence.
Öncelikle ilişkiniz çok önemli bir olaydan çıkmış. Bebek süprizi, ne yapıcaz ne edicez alalım kalsın derken aldırmak normale dönmeye çalışmak. Kolay bir iş değil ve sağlam olmayan ilişkiler de bu stresi kaldırmaz zaten.
Siz bunu halletmişsiniz nerde boğuluyorsunuz biliyor musun, ayrıntılarda.
Şunu kabul edelim senin hassasiyetin daha yüksek, sevgilinin davranışı düşünceli bir davranış değil ve hepsi iç içe giriyor.
Sevgilini tek olayla irdeleme, bu zamana kadar yanında olan adam bi mp3 için yüzünü mü asmış. Bırak assın ne olacak, bunun için kıyamet koparmanın kendi içinde hiç faydası yok.
Bazen olur oyle ya, insan tırnağı kırıldı diye bile ağlar bunun kadını erkeği yokki. İnsanız neticede.
Sakin olun ve geriye yaslanın. Ve içinizden geldiğinde siz de doya doya sızlanın. Sevgilinin yaptığı da bundan fazlası değil bence.

ben ona bağımlı değilim. bizi birlikte tutan şey sevgimiz. o da istese gider ben de giderim. ne aileme bağlıyım ne ona. çok şükür çalışıp para kazanabilirim. güzel bi eğitimim var. ama bebek olsaydı ona bağımlı olurdum. ve bu bana garantisi olan bi hayat gibi gelmedi. bebeğimi riske atmak istemedim. doğurup da eziyet etmek istemedim. onun tutumu kesinlikle kürtaj değildi. karar senin alacağın her kararda ben arkanda olucam o kararı benimseyeceğim dedi. evlilik konusunda o ısrarcı ben dur bakalım bi yavaş yavaş bi belgelerimizi toparlayalım bakalım seninde mesleğinde gelişmeler olacak onu bekleyelim diyenim. ilişkimiz böyle bi durumda bu hale geldi. ben onun da mutsuz olmasını istemiyorum. evlenmeyi çok istiyorum ama şartları olgunlaştıralım önce. tabi bu bi süreç demek. o süreci de başarıyla tamamlamak gerek. niyetim bu. ama bu süreçte karşımıza böyle pürüzler çıktı.

bana biraz duygudan yoksun gibi geldi şu yazdıklarınız.ilk aklıma gelen sevgilinizin bebeği aldırmanızı istemesi,evliliğe yanaşmaması olmuştu oysa ki.meğer sizin isteğinizmiş.üzüldüm.belki içinde bulunduğunuz duruma göre kürtaj size mantıklı gelmiş olabilir ama madem adam size sahip çıkıyor hem okula devam edip hem de bebeğini doğurabilirdiniz.çok çaresiz bir durum olsa neyse..madem işi gücü var.ailelere açıp evlenmenize engel nedir?kimseye bağlı değilim demişsiniz.yapı olarak tipik türk kadını yapısında değilsiniz anladığım kadarıyla.neyse sonuçta ben sorunuzu ve sorununuzu tam anlayamadım.sevgiliniz de maddiyata önem veriyor,siz de..olabilir.bir tartışma olmuş.konuşma üslupları hoş olmasa da.nedir önerebileceğimiz bilemedim.

Back
X