Çok üzgünüm bunları yaşadığınız için ama sanki aileniz lütfetmiş de yapmış gibi yazıyorsunuz konuya. Ailenin görevi bu. Sizi doğurdularsa, bizleri hayata getirdilerse her ihtiyacımızı biz karşılayacak olgunluğa gelene, meslek sahibi olana kadar elbette ki karşılyacaklar, karşılamak zorundalar. Elbette ki sizin sağlığınız için varlarını yoklarını önünüze serecekler. Yabancı değilsiniz onların evlatlarısınız siz. Bunu yaptılar diye siz onlara borçlu değilsiniz.
Hatta keşke bakamayacaklarsa, bu kadar zorlanacaklarsa, size bunları yaşatacaklarsa, bu kadar kötüyse durumları çocuk da yapmasalarmış. Bir yere kadar yardım edilir. Bazı borçlarını sırtlanabilirdiniz. Kartı vermek yerine %80'ini, hatta yine tamamını bile ailenize verip kartınızı elinizde tutsaydınız keşke. Aileye her türlü yardım yapılır. İhtiyaçları dahilinde, insan kendi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yine varını yoğunu ailesine dökebilir. Bunda yanlış olan bir şey yok. Ama o maaş kartını vermek kendini bir kafese kapatıp anahtarını da başkasına vermek demek. O yüzden insanlar bu kadar karşı çıkıyor buna. Para kazanabilen insan parasını değerlendirmeyi de, birikimini yatırımını yapmayı da harcamasını yönetmeyi de bilmeli. Ayrıca siz erkek olsaydınız büyük bir ihtimalle aileniz sizden kartınızı istemezdi, verseniz de kabul etmezlerdi. Bu konudaki olay da bu. Kız çocuğunu deyim yerindeyse 'ölü yatırım' olarak gören, maaş kartını elinde tutan kıza ileride 'kocası bakar' deyip kızın çalıştığı parayla oğullarına harcama yapan, araba almaya kalkan bir aile var.
Sizin durumunuzdan da farklı. Ailesinin ihtiyacı bile yok, konu sahibi boşuna borçlu hisdediyor kendini. Almış gerçi kartı ailesi de para ve altın verecekmiş. Konu sahibi 6 yıl boyunca 4 bin maaşla çalışmış olsa 288 bin eder. Ailenin pek bu kadar edecek bir miktar vereceğini pek sanmıyorum. Çıkarıp anında böyle bir parayı verebileceklerse konu sahibi neden vermiş kartını
Bir de şunu anlamadım, aile konu sahibi adına birikim yapacaksa, harcamayacaksa o parayı, konu sahibi neden kendini ailesine borçlu hissederek verdi kartını? Kendimi borçlu hissederek gelirimi aileme verirsem harcamaları için veriyorumdur, biriktirsinler diye değil ki? Benim için birikim yapıyorlarsa ben o kartı aileme vererek neyin borcunu neyle nasıl öduyorum
Tüm gün dönüp dönüp okudum şu konuyu ama inanın bu kısımları hiç ama hiç anlamadım, mantığıma da oturtamadım.