sigortam var ama elden alıyorum:/. girdiğim hafta başladı sigortam.Elden maaş vermek suç bikere... Karakterini buradan bile anlayabilirsiniz. Elden maaşı en başta kabul etmeseydiniz keşke. Sigortasız mı çalıştınız bide ? Of off günleriniz çöp olmuş.
aklıma geldi ama neden eşime ihtiyaç duyuyorum diye kendime kızıyorum. bu benim en doğal hakkım ve söyleyemiyorumEşin doğrudan istesin madem tanıyor
Sen maaşı iste ödemem var diye
Kalan asgari ücretin üstünü de eşin istesin.
İşsizlik almanız için belli gün şartını doldurmuş olmamız lazımaklıma geldi ama neden eşime ihtiyaç duyuyorum diye kendime kızıyorum. bu benim en doğal hakkım ve söyleyemiyorumher türlü verebileceğini düşünmüyorum ama. rica edicem bari kendi çıkarsın da 2 3 ay işsizlik alayım iş bulana kadar.
evet şartlara uyuyorum çok şükürİşsizlik almanız için belli gün şartını doldurmuş olmamız lazım
Eğer doldurmuşsanız alabilirsiniz
Merhaba KK hanımları. Daha önce özgüven eksikliğim hakkında ufak bi konu açmıştım. Hala aynıyım. Üstelik şuan saçma sapan bi haldeyim. Özel sektörde çalışıyorum. Maalesef tek çalışanım. ben ve patron var sadece. nefret ediyorum gereksiz laçka ilişkilerden. mecburen(!) abi kardeş samimiyeti var patronumla. ailemle tanışıklar çok samimi olmasa da geçmişleri var. eşim ben patronum ve eşi bi kaç kez yemeğe çıktık vs bunları söylüyorum ki abi kardeş ilişkisini anlatabilmek için. 7. ayım doldu. ayın 19u maaş günüm ve elden alıyorum. asgari ücret diye anlaştım fakat ilk ay 2000 vereyim sonraki ay 2800 devam ederiz dedi. tamam dedim. şuan asgari ücret zammı geldi ve bana direkt yüzüme söylemiyor ama orda burda konuşurken kimse veremez bu parayı ben de veremem o zaman elemana verelim anahtarı açsın işletsin gibi saçma sapan şeyler söyledi. neyse bu ay 19unda almam gereken maaş hala alamadım ve kart ödemelerimin yarın günü. para yok alacakları alamıyor. hepsine şahidim ama bu benim suçum değil. iş yok bu da benim suçum değil çünkü geçen haftalar güzel işler dönmüştü. bir şekilde oluyor aslında. neyse ocak 19ta ayrılmak istiyorum çünkü asgari ücreti veremeyecek belli ki. bir de burada yemekleri ben yapıyorum. bulaşık vs, bana batmıyor ama böyle anlaşmamıştım. yazın akşam 7de kışın 6da çıkıyoruz denmişti. 6buçuktan önce hiç çıkmadık kışa girdiğimizden beri. ve ben hakkım olan maaşı bile isteyemiyorum. çünkü gün içinde para yok iş yok diye bana yakınıyor kendimi kötü hissediyorum. kızlar size yazmak son anda aklıma geldi noluuurrrr beni bi silkeleyin lütfen çok ihtiyacım var. neden bu kadar çekingenim ınısınısıtıyım kendimi tokatlamak istiyorum yaaa
gerçekten iş yok. o kadar tav oldum ki sigortaya ve iş bulabilmiş olmama, elden vermesi vs hiç görmedi bile gözüm. ama işte tek çalışan olmam ve her şeyde bana dert yanılması ister istemez gereksiz samimiyeti doğurdu. iş bulmayı beklersem yandım sanırım. baş etmemiz lazım ama nasıl bilmiyorumBaya beter bir yer. Ben de şuan 1,5 yıldır bir firmada çalışıyorum maaşım geç yattı bazen, yarım yarım yattı, şuanda da yemek param yatmadı mesela. Girdiğimden beri iş aradım ama yok yok. Kaldım buraya özgüven eksikliği tavan yaptı.
Çıkmanız daha iyi bence, iş bul çık olayı tarafımca yapıldı ama olumsuz. O paraya iyi niyetiniz sömürülüyor, değersizlik duygusu yapışıp kalıyor. Bu adam maaşı elden veren bir tipmiş zaten niyeti buradan bile belli.
aynılarını yaşamışız.. ay sizin gibi olmak istedim şuanda. valla dediğiniz gibi şiştim ya bunalımlı bunalımlı dolanıyorum ortada. az evvel kendisi geldi perşembe bi yerden 3 bin mi ne gelecekmiş sana veririm şu ödemeyi yaparım filan dedi ama bana 2600 vermesi lazım(200 almıştım ay içinde) herhalde 1000 lira verip bi hafta daha aksatacak beni. söylemeyi çok istiyorum kart ödemesi var taksitler var vs diye ama işte onu nasıl yapsam bilmiyorum. size nasıl geldi o güven ya ben de istiyorum ondanYa resmen bi önceki iş yerimin aynısını tarif ettiniz hatta acaba aynı yer mi diye bi an düsünmedim değil,elden maaş,iş yok para yok diyip maaşı geç vermeler ağlanıp sızlanmalar ama halbuki kazançlarının iyi olması,zamdan konu açılınca kaçamak cevaplar,maaşı geç vermeler,bizi düşünün bakın size maas vermek icin kosturuyoruz az daha sabret diyip acitasyon çekmeler…
Aile işletmesi,patronla ve yakınlarıyla yüz göz olmak zorunda kalınması.Sizi cok iyi anlıyorum.
Bana da onceki personel haftasonu calısmamasına rağmen cumartesi 3e kadar gel yarım gün olur demişlerdi,3e kadar nasıl yarım gün oluyoduysa artık matematiklerini sevdiklerim..
Zam istemeye ben de cok cekinmistim hatta o isletmede bi sürü seye göz yumdum,bir sürü ayak işi yaptım görevim olmamasına rağmen,oranın sorumlu personeli olarak ise girmistim ama muhasebeye falan da yardımcı oluyodum,cıktıktan sonra keske bu kadar sessiz kalmasaydım dedim.
Bigün artık izin isticektim onemli bi sey icin,gittim dan dan dan söyledim her şeyi,zam istiyorum dedim,kurs icin haftasonunu istiyorum dedim,dedim de dedim.Kem küm etmisti yine,yok kazanamıyoruz yok bilmemne.
Kendinizi kötü hissetmeyin onlar sizi baskı altına almaya calısırlar
Ben ordan cıktıktan sonra baya cevval bişeye dönüşmüstüm,hosnut olmadıgım her şeyi dan dan diye soylemeye baslamıstım.
İşin olmaması sizin meseleniz değil,o düşünecek, personel çalıştırıyosa maaşı zamanında vermesini bilecek,ben de 7 gün gecikmeli almıstım en son patladım,sizin ödemeleriniz varsa bizim de var,size emek veriyoruz hizmet üretiyoruz hayrına değiliz burda diye.Bence böyle tatlı sert girizgahla isteklerinizi net söyleyiverin.
İçinizde tuttukça şişiyosunuz,kemiriyo düşünceler beyninizi.
aklıma geldi ama neden eşime ihtiyaç duyuyorum diye kendime kızıyorum. bu benim en doğal hakkım ve söyleyemiyorumher türlü verebileceğini düşünmüyorum ama. rica edicem bari kendi çıkarsın da 2 3 ay işsizlik alayım iş bulana kadar.
Personel sayısı 5 ten aşağı ise bankaya yatırmayabilir işveren.. 5 ten yukarı ise bes bile yapmak zorunda..Elden maaş vermek suç bikere... Karakterini buradan bile anlayabilirsiniz. Elden maaşı en başta kabul etmeseydiniz keşke. Sigortasız mı çalıştınız bide ? Of off günleriniz çöp olmuş.
evet aynı iş yerinde en az 6 ay, son 3 yıl içinde de 300 gün gün olması gerekiyor. hepsini yerine getirdim uyuyorum yaniişsizlik maaşı almak için çalışmanız gereken total bir süre var. o kadar gün çalıştınız mı ?
sorma ya zaten o kadar müsaitim ki sindirilmeye. iğreniyorum şu huyumdanKusura bakma ama böyle çalışacağıma evde otururum. Seni o kadar güzel sindirmiş ki !
kesinlikle değil. gecikmeye girdiğim için kuruş kuruş boş yere faiz ödüyorum. valla yırtıcam üstümü başımı. 3 5 kuruşta değil derdim ama neden ben çekmek zorundayım diye kendime kızıyorumEmeğimizin karşılığını almak için girdiğimiz hallere bakın. Siz gerçekten işvereninizin işten gelen parası dışında kenarda tuttuğu para olmadığını filan mı düşünüyorsanız. Eminim kişisel parası vardır. İş olup olmaması sizin sorununuz değil.
kesinlikle değil. gecikmeye girdiğim için kuruş kuruş boş yere faiz ödüyorum. valla yırtıcam üstümü başımı. 3 5 kuruşta değil derdim ama neden ben çekmek zorundayım diye kendime kızıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?